Cainii au mai omorat un copil
Raspunsuri - Pagina 17
Ramonika spune:
Xio - ai avut noroc ca nu te-au muscat niciodata. nu se stie insa daca de acelasi noroc va avea parte si copilul tau. eu sper totusi ca da.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lucialu Si da, sunt oameni care ranjesc, dezaxati dp meu dv...dc ti se intampla sa fi atacata:( |
Aceia-s fani ai maidanezilor.
cristoiu spune:
Amonar asta si spune, ca sunt animale salbatice, ca urmeaza legile lor salbatice si nu au ce cauta in oras printre oameni, ca la fel am putea da drumul si la tigri si la jaguari pe strada si nu ar fi nici-o diferenta. Sau pe tigri e ok sa ii impuscam daca scapa pe strazi, dar cainii sunt mai cu covrig. Nu mai este nici-o diferenta intre cainii maidanezi si tigrii.
Ce naiba si in Germania, daca s-au inmultit porcii mistreti sau caprioarele, se da drumul la vinatoare. Si caprioarele sunt suflete si chiar dragute, ba chiar nu musca pe nimeni. Si totusi se vineaza, pentru ca fac stricaciuni mari in paduri, nu au destula mincare etc. Lupii din Carpati si ursii i-au vinat si pe aia cam pe toti. Pe lupi fiindca mincau oile. Pai cainii maninca oamenii si tot vi se inuman sa ii eutanasiezi?
Xio, si pe mine m-au invatat ai mei sa am mila de animale, sa nu imi fie frica de caini etc. Ei, am fost cam ca tine (cu exceptia voluntariatului, pe vremea ceea nu se punea problema scapatului de caini comunitari) pina m-a luat unul de picior nasol de tot, am o cicatrice uriasa in jurul gleznei. Si de atunci mi-e frica.
Cryssaa, ti-am zis, mai ai 15 saptamini, te rog eu sa intri dupa si sa spui dupa citeva iesiri cu carutul printre ei - cum si ce parere mai ai.
Si celor care le spun "javre" - pe mine ma deranjeaza cuvintul asta. Javre sunt oameni, unii din ei, din pacate. Cainii sunt doar animale. Cei de pe strazi sunt animale salbatice, asa cam ca lupii, tigrii, vulpile ... pe astea de ce nu le faceti javre, ca si ele v-ar face bucati fara sa stea pe ginduri de le-ati intalni prin padure.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Ramonika Xio - ai avut noroc ca nu te-au muscat niciodata. |
Mi imi plac foarte mult cainii, am fost atasat de foarte multi, pe unii i-am crescut de cand s-au nascut pana cand au murit.
Ma inteleg repede cu majoritatea cainilor, amicii nu prea inteleg cum de pot trece printre cainii de la stana parlamentand cu ei. Si-am trecut prin sute de stani pana acum, fara incidente.
Insa,
pe la 7 ani, pedalam linistit pe strada unui sat de vacanta. Brusc am simtit cateva taieturi in gamba. Imaginati-va groaza care m-a cuprins. Un dulau corcitura de bulldog si-a infipt coltii. Iar bulldogul nu da drumul prazii odata ce-a insfacat-o. Norocul meu a fost pompa de bicicleta. I-am dat in cap secunde intregi pana cand s-a desclestat.
dupa 30 si ceva de ani, pe-un munte, trec pe langa o vila in constructie, izolata si pe langa care nu se afla picior de om, doar doi caini de rasa (alsacian + dog), ce patrulau LIBERI prin padure, la distanta de gardul proprietatii private. I-am vazut si am tinut distanta, cu toate acestea s-au repezit spre mine. Am incercat sa parlamentez ca sa negociez un ocol, dar nu a fost posibil. Cainii erau DRESATI sa atace orice intrus, desi nu eram pe proprietatea lor ci la vreo 20-30 de metri de ea. A trebuit in cele din urma, dupa ce unul din ei a incercat chiar sa sara la mine, sa renunt la ceea ce planificasem (desi poteca pe care urcam era marcata, asadar publica) si sa fac un ocol de peste doua ore.
Daca un adult, si nu oricare, are sange rece sau experienta sa gestioneze o intalnire de gradul III cu un dulau, este exclus sa cerem asta unui copil, unei femei sau unui batran. Cu atat mai mult cand au in fata nu un dulau ci o haita intreaga.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui cristoiu lupii, tigrii, vulpile ... pe astea de ce nu le faceti javre |
astea-s dihanii sai lighioane.
Amonar spune:
Cristoiu, am inteles ca unii nu vor sa citeasca ce se scrie aici.
Eu NU am spus ca animalele insalbaticite au dreptul de a locui LIBERE PRIN CARTIERE: CITITI BINE CE SCRIU! Animalul insalbaticit e animal si nu il schimba nimeni, eu nu am folosit nici un argument cu alfa, chestia asta e in afara contextului, e doar un fapt de sine, asta o stie orice detinator de caine.
Nu am inteles chestia cu oamenii care traiesc printre ursi, lupi, e chiar out of context. Adica ce sa fac cu informatia respectiva in acest context? Sa inteleg ca putem trai cu maidanezii cot la cot fiindca altii traiesc cu ursii cot la cot?
Am spus ca degeaba va plangeti de faptul ca cainii nu stiu ca voi sunteti OAMENI si NU AU VOIE sa va muste. E ridicol sa ai asemenea pretentii. Cainele va face acelasi lucru ca si lupul, daca este in haita, flamand si liber sau in perioada imperecherii.
OMUL trebuie sa stie ca animalul salbatic (cainele insalbaticit) nu are ce sa caute LIBER printre oameni. Nu sa aiba pretentia de la caine sa il RESPECTE! Penibil.
Selene_Bunny spune:
Pai n-ai spus tu sa ne uitam la National Geographic, sa vedem cum traiesc animalele in salbaticie, in haite?
Uite asa traiesc, cum am spus.
Eu sunt de acord cu responsabilizarea oamenilor. Insa... cum? Cum ii poti responsabiliza, daca lor nu le pasa de ce lasa in urma?
Ca si eu i-as responsabiliza - fara coji de seminte, mucuri de tigara, pachete goale de tigari, ambalaje din staniol, servetele umede folosite, peturi, sticle de sticla aruncate in parcuri.
Dar... cum?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
XIO spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Pai n-ai spus tu sa ne uitam la National Geographic, sa vedem cum traiesc animalele in salbaticie, in haite? Uite asa traiesc, cum am spus. Eu sunt de acord cu responsabilizarea oamenilor. Insa... cum? Cum ii poti responsabiliza, daca lor nu le pasa de ce lasa in urma? Ca si eu i-as responsabiliza - fara coji de seminte, mucuri de tigara, pachete goale de tigari, ambalaje din staniol, servetele umede folosite, peturi, sticle de sticla aruncate in parcuri. Dar... cum? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
AMENZI, INCHISOARE.
Ca in celelalte tari.
jenn spune:
Da,dar asta ar insemna ca cineva sa si controleze,sa supravegheze .Ori,cam stim cum sta treaba cu "oamenii legii"in Ro.Si va rog,nu veniti cu exemple de politisti inimosi si cinstiti ca nu mai cred de mult in exceptii.
Selene_Bunny spune:
Si sa faca munca de noapte, evident, ca badea nu arunca puii in oras ziua-n amiaza mare...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...