Toulouse:( (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
Tu cum iti explici ca l-au prins dupa o adresa de IP care data inca de cind il contactase pe primul soldat... au trecut 8 zile si nu au aflat cine e si dupa ce a omorit copii, l-au gasit in citeva ore. Eu nu-mi explic.

Nelia, noi stim azi ca cel caruia militarul ii vanduse motocicleta e autorul faptelor, trebuie sa iei in considerare ceea ce se stia in acel moment. Adresa IP de la care s-a raspuns anuntului era a unei femei (de fapt mama criminalului cum s-a constatat mai tarziu). Apoi atentatele au avut loc la fiecare 4 zile, au inceput pe 11 martie, apoi pe 15 si pe 19, abia la ultimul s-a facut legatura intre cele trei crime. Faptul ca tu ai aflat de ele doar cand s-a intamplat ultimul nu inseamna ca nu l-au cautat pe faptas inainte, chiar in presa s-au facut tot felul de speculatii pe tema asta, politia avea o lista de suspecti pe care figura si criminalul printre alte 20 de persoane etc. Nu a parut scos din "palarie" in a opta zi. Ca puteau sa-l opreasca mai demult, ca puteau organiza altfel operatiunea, ca au facut un pic de spectacol la ordinul lui Sarko care isi facea campania electorala etc etc;, asta e f posibil, ba chiar f probabil dar asa cum zice proverbul dupa razboi toata lumea e experta.
Si toate astea nu pun la indoiala nicicum vinovatia individului.

Mergi la inceput

Citat:
In fapt... ipoteza ucigasului alb n-a fost avansata de "francofobi" a fost subliniata de Le Point si l' Express doua ziare din Franta.
Si motivul nu altul decat faptul ca militarii ucisi luni apartineau celui de-al 17-lea regiment de parasutisti din Montauban.

nelia vorbea despre "martori oculari" ai atentatelor care ar fi vazut blonzi cu ochii albastri si nu despre tot felul de ipoteze aparute prin presa dupa primele crime. mai citeste ce a scris:
Citat:
Doruletz, intelegi gresit, asta a fost descrierea data de martori, prima, nu am nici o contributie la ea.

Sunt de acord insa ca primele ipotezele din presa au dat o lovitura puternica francofobilor, adeptilor multiculturalismului fara frontiere si a extremei stangi bienpensante, imi imaginez cat de mare le-o fi fost deceptia cand au descoperit identitatea criminalului.
Citat:
Ramine de analizat cum un om de 23 de ani, in Franta, urmarit de atita timp, cu interzicere de zbor in America, aflat in sistem, pe ajutor (nu se controleaza ca aici veniturile in fiecare luna ale celor care stau pe ajutor social?) isi permitea calatorii la schi, isi permitea si putea sa cumpere un intreg arsenal de arme...

nelia, asta intreaba-l pe sarko si serviciul lui de la informatii . Si pe inspectorii de la casa de asigurari probabil atinsi si ei de virusul multiculturalist. Dar parca la inceputul subiectului se spunea ca fusese discriminat de raii din societatea franceza, acum aflam ca de fapt a terminat o scoala, era in contact cu serviciile sociale, avusese un psiholog, avea un apartament, isi gasise un job in ceea ce voia sa faca, mergea la ski si avea BMW. Exclus, discriminat, asuprit si exploatat la sange saracul, nu-i de mirare ca a cazut in capcanele extremistilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

exemplele personale pot avea relevanta lor in discutia despre persoanele respective dar daca discutia era despre "francezi la gramada" eu prefer cifrele .

Cifrele spun ca numarul incidentelor antisemite in Franta sunt in scadere, dar nu si cel al actelor antisemite violente, acela fiind chiar in crestere. Sursa e CRIF cea data de tine.

Citat:
Citat:
Doruletz sa stii ca minoritatile musulmane in Olanda cu provenienta Maroc si Turcia(asiatica) sunt foarte mari. As spune ca in Amsterdam si Rotterdam acum niste ani "emigrantii" erau aproape de 40% si intre15-20% cei de origine musulmana Si incidenta actelor antisemite violente e mai mica.

eu am spus ca actele antisemite sunt vizibile in fr pentru ca aici traieste cea mai mare comunitate de evrei din europa nu pt ca ar fi mai multi musulmani. Dupa cifrele pe care le-am gasit io in Olanda traiesc 25-30000 de evrei in timp ce
in Fr sunt peste jumate de milion (nu-l pun la socoteala si pe dl presedinte :)

Oamenii aceia in afara de orasul propriu si tara de origine nu fac turul Galiei... asa ca ce conteaza e concentratia locala ca sa zic asa. Iar cel putin in Olanda si evreii si musulmanii traiesc majoritar in orase unde si intra in conflict.

Legat de presedinte. Tu si Inchizitia. Bunica-sau s-o convertit catolic, dar tot "marrano" o ramas (adica porc in traducere), nu? Cumva te orbeste antisemitismul? Vezi sa nu te iei de mana cu Palin care-l face pe Obama musulman

Citat:

Citat:
Nu. Ce a dus Europa nu este politica multiculturala.

Bineinteles ca si aici ca peste tot in europa si prin alte locuri s-au aplicat politicile multiculturaliste, discriminari pozitive, incurajarea diversitatii si tot felul de "inginerii sociale" menite sa plieze societatea la exigentele culturii imigrantului, toata lumea o stie si toata lumea recunoaste ca rezultatele dezastruoase se vad azi peste tot. (inclusiv in 'tarile de emigratie" care rand pe rand decid sa renunte si ele la aberatiile astea, fie de tot fie tind sa le inlocuiasca cica cu "interculturalismul" adica doar alta palarie )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu as vrea sa stiu in ce cadru legal se pot aduce aceste dovezi care indica precis ca el este criminalul, nu vreau sa-l scot nevinovat. Ai vazut raspunsul evaziv al sefului politiei cind a fost intrebat daca a vazut filmele din camera... Sint atit de sceptica pentru ca din tot ce am citit scrie: politia spune ca suspectul a spus, politia spune ca... autoritatile spun ca... Nu se poate termina doar cu atit, va fi ancheta publica ca sa se afle adevarul sau nu?

Cind comunica cu politia si acesta spune ca da, eu sint autorul atentatelor (orice nebun poate spune asta) exista o inregistrare audio, filmele din camera si dovada ca a fost gasita asupra lui, ca are amprentele pe el, ca partea din el care se vede este intr-adevar criminalul, ca gloantele gasite in victime sint din armele suspectului... pe toate acestea trebuie sa le analizeze cineva si rezultatele facute publice.

Daca era in viata, judecat si condamnat, cum se face cu toti presupusii criminali, ar fi fost facute publice, daca e mort se vor face?

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
In fapt... ipoteza ucigasului alb n-a fost avansata de "francofobi" a fost subliniata de Le Point si l' Express doua ziare din Franta.
Si motivul nu altul decat faptul ca militarii ucisi luni apartineau celui de-al 17-lea regiment de parasutisti din Montauban.

nelia vorbea despre "martori oculari" ai atentatelor care ar fi vazut blonzi cu ochii albastri si nu despre tot felul de ipoteze aparute prin presa dupa primele crime. mai citeste ce a scris:
Citat:
Doruletz, intelegi gresit, asta a fost descrierea data de martori, prima, nu am nici o contributie la ea.

Absolut, ea a citit in presa canadiana un rezumat condensat si nu prea coerent. Etapele intre militari, scoala, poze, martori nu au fost detaliate nici prin presa americana. Dar tu care stiai de unde vine ipoteza din presa puteai sa o contrazici prezentandu-i adevarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:

nelia, asta intreaba-l pe sarko si serviciul lui de la informatii . Si pe inspectorii de la casa de asigurari probabil atinsi si ei de virusul multiculturalist. Dar parca la inceputul subiectului se spunea ca fusese discriminat de raii din societatea franceza, acum aflam ca de fapt a terminat o scoala, era in contact cu serviciile sociale, avusese un psiholog, avea un apartament, isi gasise un job in ceea ce voia sa faca, mergea la ski si avea BMW. Exclus, discriminat, asuprit si exploatat la sange saracul, nu-i de mirare ca a cazut in capcanele extremistilor.

Io n-am zis, io am zis doar ca nu-i el...

Diferenta intre presa franceza si cea canadiana este ca, intr-adevar, presa canadiana a fost foarte rezervata in a-l numi direct autor, il a prezenta faptele ca fiind adevarate suta la suta... poate ca si de aceea, citind in primul rind presa canadiana, am avut senzatia de incoerenta... insa nici in presa franceza nu am gasit apoi mai multa coerenta in informatie. Asa ca ii scuz pe canadieni...

Ah, acum am vazut... nu am aflat doar la ultima de crime, ci de la a doua deja aici se facuse ipotetic legatura intre crime (din cauza scooter-ului). Dar e adevarat ca la servici, unde sint in majoritatea timpului nu am acces chiar la toata presa mondiala si am urmarit mai mult stirile canadiene si alea printre picaturi.

Ma freaca acea camera si filmele din ea... a declarat vreun procuror ca le-a vazut, el trebuie sa le vada, nu seful politiei. E treaba procuraturii, nu a politiei.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nu inteleg care e treaba cu Sarko si bunicul lui.
Bunicul lui a fost evreu si s-a convertit la catolicism? Si asta il face pe Sarko evreu? Si chiar daca, care e relevanta in discutie?

Mergi la inceput

n-are absolut nici o legatura decat pentru francofobii care cauta antisemiti cu lumanarea :

http://fr.wikipedia.org/wiki/Famille_Sarkozy

Mergi la inceput

LadyJ pe presedinte l-a adus doruletz in discutie... asa colateral

Citat:

evrei... in timp ce in Fr sunt peste jumate de milion (nu-l pun la socoteala si pe dl presedinte :)

Fireste ea nu afirma nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

eu am spus ca actele antisemite sunt vizibile in fr pentru ca aici traieste cea mai mare comunitate de evrei din europa nu pt ca ar fi mai multi musulmani. Dupa cifrele pe care le-am gasit io in Olanda traiesc 25-30000 de evrei in timp ce in Fr sunt peste jumate de milion

Doruletz, dar in Franta traiesc in jur de 8 milioane de musulmani.
Daca s-ar aplica principiul descris mai sus, ar trebui ca actele rasiste sa fie foarte vizibile in franta din cauza...numarului mare de musulmani. Asa e?

Mergi la inceput