Toulouse:( (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
Doruletz, intelegi gresit, asta a fost descrierea data de martori, prima, nu am nici o contributie la ea. Daca sint blonzi, sint nebuni, daca sint mai inchisi la culoare, sint monstri... in rest totul bine si frumos in Europa, in lume, ce e ala rasism?.

Criminalul a purtat o casca integrala de motociclist in timpul crimelor (ultimele dealtfel au fost filmate si de camerele de supraveghere ale scolii), cum putea cineva sa vada cu exactitate culoarea pielii, a parului, a ochilor sau tatuajele? A existat o singura descriere facuta de o femeie care i-ar fi intrezarit ochii in timpul primelor crime cand viziera ucigasului s-ar fi ridicat pt o fractiune de secunda: ea spune despre o "privire rece" (daca e "rece" trebuie sa fie albastra?) si un "tatuaj". De aici pana la blond si cu ochii albastri descendent direct din familia lui Jeanne D'arc, conspirationistii (si francofobii:) n-au facut decat un pas:)

In fapt... ipoteza ucigasului alb n-a fost avansata de "francofobi" a fost subliniata de Le Point si l' Express doua ziare din Franta.
Si motivul nu altul decat faptul ca militarii ucisi luni apartineau celui de-al 17-lea regiment de parasutisti din Montauban. Nu-i vina nimanui ca dupa ce surprinzi uite-asa cu salutul nazist soldatii din regiment prin 2008:

http://www.ladepeche.fr/article/2008/04/03/446151-montauban-rituels-nazis-chez-les-paras-du-17e-rgp.html

un om normal cand aude ca au fost ucisi cu sange rece "coloratii" : musulmani si antilez din acelasi regiment ... se gandeste daca regimentul si-a schimbat ideile au persista tot in vechile greseli.

Asta ca sa lamurim de unde veni ipoteza "ucigasului alb" si ca nu are nimic de a face cu corectitudinea politica. Ci mai curand cu pista unui ucigas "militar" de orientare neo-nazista. Avand in vedere ce facu descreieratul american in Afghanistan... in mod cert armata e buna sursa de ucigasi in serie.

Stau martore articolele pentru cine evident nu-i interesat in a-si arata iubirea fata de o tara prin ascunsul sub pres al informatiilor din chiar presa acelei tari.

http://www.lepoint.fr/societe/exclusif-le-point-une-premiere-piste-dans-l-enquete-de-toulouse-19-03-2012-1442791_23.php
http://www.lexpress.fr/actualite/societe/toulouse-montauban-la-piste-des-ex-militaires-neonazis_1095474.html

Un articol in engleza pe tema http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/le-point-police-believe-disgraced-neo-nazi-soldier-committed-murders/2012/03/20/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

AB_AC, in cazul in care suspectul/autorul presupus moare, se deschide o ancheta publica in Franta? Daca acesta e mort, mai este valabila prezumtia de nevinovatie? Unde gasesc Codul penal al Frantei?

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

http://www.legifrance.gouv.fr/affichCode.do?cidTexte=LEGITEXT000006070719

Nu stiu de ce il vor acuza. De fapte criminala sau de crime impotriva umanitatii prin izolarea unor grupuri etnice, ideologii etc.

Pentru ambele tipuri de crime insa procesul continua si dupa moarte si da prezumtia de nevinovatie e valabila pana la decizia judecatorului.

Mergi la inceput

Incerc sa inteleg de ce l-au vrut mort, pentru ca pentru mine e clar ca de la inceput l-au vrut mort, cele 32 de ore si defilarea de forte ca in filme a fost doar un spectacol...

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Mergi la inceput

Nu neaparat. Nu-i prima oara cand se comporta asa. Un amestec de sovaiala, frica si dorinta de a minimiza pierderile. Nu stiu cum sa spun politistii francezi sunt mai umani asa si nu au spirit de Rambo. A fi politist e un job care se alege rational, nu o pasiune pentru actiuni "ca-n filme".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
Ingrid, te rog sa observi ca nu ti-am spus niciodata ca scrii fara sens sau ca esti prezenta la toate subiectele, absolut la toate subiectele, cu ton agresiv, superior etc. Te rog, rezuma-te la idee si nu la persoana, in ciuda simpatiilor sau antipatiilor.

Observ ca putem sa ne dam cu parerea si exact asta fac.

Citat:
dreptul meu sa consider ce vreau si despre 9/11 si despre Merah, ai argumente sa ma contrazici si doresti sa o faci, e in regula, nu, da bile negre, da ce vrei, e dreptul tau. Su amai bine ar fi sa treci peste mesajele mele, nu esti obligata sa le citesti. Si nici sa-ti dai cu parerea... nu ma supar, pe cuvint.

Paragraful asta e un non-sens vizavi de cel de sus. Pentru ce ma tragi atunci de urechi daca e in regula sa iti critic barbologia?

Citat:
Nu am gresit, am presupus un fapt pe care inca nu l-au demonstrat cu dovezi... am spus si ca aceasta poate fi din cauza incompetentei politiei.

Din toate posturile tale transpare cconvingerea ca Merah e victima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Sunt exemple particulare, poate pentru tine sunt neimportante, dar eu nu le pot ignora pur si simplu. Si nici link nu iti pot da.

exemplele personale pot avea relevanta lor in discutia despre persoanele respective dar daca discutia era despre "francezi la gramada" eu prefer cifrele . Problema cu exemplele personale e ca ele pot fi daramate dintr-un singur contra-exemplu deci e o discutie care nu duce nicaieri.
Citat:
Doruletz sa stii ca minoritatile musulmane in Olanda cu provenienta Maroc si Turcia(asiatica) sunt foarte mari. As spune ca in Amsterdam si Rotterdam acum niste ani "emigrantii" erau aproape de 40% si intre15-20% cei de origine musulmana Si incidenta actelor antisemite violente e mai mica.

eu am spus ca actele antisemite sunt vizibile in fr pentru ca aici traieste cea mai mare comunitate de evrei din europa nu pt ca ar fi mai multi musulmani. Dupa cifrele pe care le-am gasit io in Olanda traiesc 25-30000 de evrei in timp ce in Fr sunt peste jumate de milion (nu-l pun la socoteala si pe dl presedinte :)
Citat:
Nu. Ce a dus Europa nu este politica multiculturala.

Bineinteles ca si aici ca peste tot in europa si prin alte locuri s-au aplicat politicile multiculturaliste, discriminari pozitive, incurajarea diversitatii si tot felul de "inginerii sociale" menite sa plieze societatea la exigentele culturii imigrantului, toata lumea o stie si toata lumea recunoaste ca rezultatele dezastruoase se vad azi peste tot. (inclusiv in 'tarile de emigratie" care rand pe rand decid sa renunte si ele la aberatiile astea, fie de tot fie tind sa le inlocuiasca cica cu "interculturalismul" adica doar alta palarie )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Din toate posturile tale transpare cconvingerea ca Merah e victima.

Esti libera sa crezi ce vrei.

Cornelia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Nu neaparat. Nu-i prima oara cand se comporta asa. Un amestec de sovaiala, frica si dorinta de a minimiza pierderile. Nu stiu cum sa spun politistii francezi sunt mai umani asa si nu au spirit de Rambo. A fi politist e un job care se alege rational, nu o pasiune pentru actiuni "ca-n filme".

Sper sa fie asa cum spui tu. Am tot citit si in Codul civil si in Codul penal. E diferit fata de aici, in Canada, in Charte canadienne droits et libertés scrie clar ce si cum e cu aceasta prezumtie de nevinovatie pina a fi declarat vinovat. Pentru Franta inca nu am gasit, voi mai cauta... Aici au fost cazuri in care s-au deschis anchete publice, mai ales de catre familie, pentru a infirma sau confirma vinovatia dupa moartea suspectului... in Franta inca nu am gasit, deci nu stiu cum e.

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Tu cum iti explici ca l-au prins dupa o adresa de IP care data inca de cind il contactase pe primul soldat... au trecut 8 zile si nu au aflat cine e si dupa ce a omorit copii, l-au gasit in citeva ore. Eu nu-mi explic.

Cornelia

aici iti pot raspunde eu: au fost (a scris in presa) 240 de IP-uri de controlat... si atunci inca nu aveau nimic altceva concret.
Probabil ca a trebuit sa incruciseze mai multe informatii ca sa ajunga la el.

Mergi la inceput