Toulouse:( (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

haha, daca ai vazut tu pe aici lupte "franta contra restu lumii" sa mi le arati:) Nu ma cert cu nimeni, io reactionez la generalizari: "toti romanii sunt hoti", francezii "luati la gramada" sunt antisemiti sau acopera antisemitismul, ateii sunt "defecti" etc etc. Nu la toate, recunosc, unora le stiu "fobiile" si nu ma obosesc sa raspund dar altora imi permit sa le transmit informatiile corecte (mai ales daca ii stiu sensibili la generalizari abuzive:) Daca a sunat ironic, nu a fost cu intentie :)

Inteleg asta, doar ca eu nu am generalizat. Am spus ca in Franta exista atisemitism sau , ca sa ma exprim mai clar, antisemitismul francez este mai vizibil. Relatari cu copiii evrei care sunt abordati cu agresivitate din cauza faptului ca sunt evrei nu am mai auzit sa se intample undeva in Europa. Si nu in frecventa asta.

Respectiva ´´Linda´´ este un om pe care nu il cunosc, este o experienta pe care am citit-o undeva si nu mi-a fost spusa direct. La un pahar de vorba insa, am mai stat de vorba cu cunostinte care imi spuneau acelasi lucru despre modul in care se manifesta antisemitismul in Franta. Sunt exemple particulare, poate pentru tine sunt neimportante, dar eu nu le pot ignora pur si simplu. Si nici link nu iti pot da. :) Sunt alte link uri disponibile, cu aceiasi tema, dar nu vreau sa incerc sa te conving de ceva pentru ca problema nu este ca tu nu crezi ca exista atisemitism care se manifesta fara perdea, problema am inteles ca este generalizarea pe care ai inteles ca o fac.

Nu am spus nicaieri ca toti francezii sunt rasisti si antisemiti. Defapt cred ca manifestarile astea vin dintr-o anume categorie a cetatenilor francezi. In Franta exista intr-adevar cea mai mare comunitate evreiasca din Europa, dar separat de faptul ca oamenii aia au religia pe care o au, ei sunt francezi. Drept urmare cred ca Franta ar trebui sa ia masuri mai drastice impotriva oricarei manifestari rasiste in randurile cetatenilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
n 2012 sigur a crescut! Gradul de violenta desigur, poate procentajul anual va fi in scadere cu toata politia pe strazi.

departe de mine sa apar "realizarile" in materie de securitate ale guvernului actual, ba chiar cred ca e un esec total. Dar nici nu putem sa vorbim despre "antismitismul francez" fara sa precizeze nimeni natura agresiunilor antisemite: ele sunt in marea majoritate consecinta cresterii extremismului islamic in randul populatiei musulmane. E un fenomen care se intampla in toata europa, nu e specific frantei, actele antisemite sunt mai vizibile in fr pt ca aici traieste cea mai mare comunitate de evrei din europa.

De acord.
Unele generalizari apar in context, in mesaje.
Daca spun ´´rasismul francez´´ nu inseamna ca toti francezii sunt rasisti. De asemenea, daca spun ´´musulman´´ nu inseamna ca spun islamist extrem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Nelia, daca eu aleg sa vorbesc despre tine sau cu tine e strict conjunctural. Daca devine sub demnitatea mea sa ma adresez unei persoane de pe forum (si exista un caz) atunci recurg numai la prima varianta.
Ti-am spus de atatea ori ca scrii mult si fara sens. Ce cauta toate frazele alea despre asa-zisul terorist alb si ce presupuneri a facut cutare ziar? Tu nu vrei sa accepti ca ai gresit si asta vine tot dintr-un exces de zel. Pentru ca e insultator sa presupui din start si sa aberezi pe forum ca criminalul e altul, doar pentru ca nu iti suna tie bine culoarea pielii si convingerile individului.
Interculturalismul nu inseamna sa-ti pui basmaua peste ochi si sa nu vezi greselile altora sau mai rau, sa iti renegi propria cultura ca sa-i consideri pe altii superiori, trendul stangistilor.

Ai o bila neagra de la mine pentru afirmatiile legate de 9/11 si Merah.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

ladyJ, nu-mi place sa ma leg de semantica dar nu pot sa nu remarc ca politicul corect uneori foloseste ca supapa tocmai xenofobilor care se ascund dupa formulari generaliste ca sa-si poata varsa frustrarile asupra unei intregi natiuni (nu ma refer la mesajele tale). Cand se vorbeste despre agresiunile antisemite de ce ne ferim sa precizam in ce mediu au loc si anume cele extremist islamiste? Toti ceilalti cetateni sunt victimele acestor dezaxati, inclusiv cei de religie musulmana. De aceea spuneam ca nu mi se pare corect sa ne referim la acest fapt cu termeni generalisti, "antisemitism francez" ca si cum toti sunt in aceeasi oala. Mai aproape de adevar ar fi sa spunem ca asistam la cresterea extremismului islamist in societatile occidentale fapt care duce la antisemitism, agresiuni, atentate, discriminarea femeilor etc etc (ceea ce am enumerat mai sus). In rest, suntem de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
Doruletz, intelegi gresit, asta a fost descrierea data de martori, prima, nu am nici o contributie la ea. Daca sint blonzi, sint nebuni, daca sint mai inchisi la culoare, sint monstri... in rest totul bine si frumos in Europa, in lume, ce e ala rasism?.

Criminalul a purtat o casca integrala de motociclist in timpul crimelor (ultimele dealtfel au fost filmate si de camerele de supraveghere ale scolii), cum putea cineva sa vada cu exactitate culoarea pielii, a parului, a ochilor sau tatuajele? A existat o singura descriere facuta de o femeie care i-ar fi intrezarit ochii in timpul primelor crime cand viziera ucigasului s-ar fi ridicat pt o fractiune de secunda: ea spune despre o "privire rece" (daca e "rece" trebuie sa fie albastra?) si un "tatuaj". De aici pana la blond si cu ochii albastri descendent direct din familia lui Jeanne D'arc, conspirationistii (si francofobii:) n-au facut decat un pas:)
Citat:
Revin: in presa de aici si nu numai este inca le tueur présumé.

pentru asta trebuie sa multumim tot "politicului corect":) Un individ nu poate fi numit "criminal" in absenta unei decizii judecatoresti, altfel familia ii poate da in judecata... si sa pretinda daune. Cand ancheta se va termina si vor fi publicate concluziile va putea fi numit doar "criminal" si de catre presa.
Insa nu exista nici o relatie de cauza/efect intre denumirea juridica pe care o foloseste presa si vinovatia individului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Nelia, daca eu aleg sa vorbesc despre tine sau cu tine e strict conjunctural. Daca devine sub demnitatea mea sa ma adresez unei persoane de pe forum (si exista un caz) atunci recurg numai la prima varianta.
Ti-am spus de atatea ori ca scrii mult si fara sens. Ce cauta toate frazele alea despre asa-zisul terorist alb si ce presupuneri a facut cutare ziar? Tu nu vrei sa accepti ca ai gresit si asta vine tot dintr-un exces de zel. Pentru ca e insultator sa presupui din start si sa aberezi pe forum ca criminalul e altul, doar pentru ca nu iti suna tie bine culoarea pielii si convingerile individului.
Interculturalismul nu inseamna sa-ti pui basmaua peste ochi si sa nu vezi greselile altora sau mai rau, sa iti renegi propria cultura ca sa-i consideri pe altii superiori, trendul stangistilor.

Ai o bila neagra de la mine pentru afirmatiile legate de 9/11 si Merah.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Ingrid, te rog sa observi ca nu ti-am spus niciodata ca scrii fara sens sau ca esti prezenta la toate subiectele, absolut la toate subiectele, cu ton agresiv, superior etc. Te rog, rezuma-te la idee si nu la persoana, in ciuda simpatiilor sau antipatiilor.

E dreptul meu sa consider ce vreau si despre 9/11 si despre Merah, ai argumente sa ma contrazici si doresti sa o faci, e in regula, nu, da bile negre, da ce vrei, e dreptul tau. Su amai bine ar fi sa treci peste mesajele mele, nu esti obligata sa le citesti. Si nici sa-ti dai cu parerea... nu ma supar, pe cuvint.

Nu am gresit, am presupus un fapt pe care inca nu l-au demonstrat cu dovezi... am spus si ca aceasta poate fi din cauza incompetentei politiei.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
Dealtfel criminalul de la toulouse a omorat doi musulmani pe care ii considera 'tradatori' inainte de a ataca scoala evreiasca.

Absolut de acord. Si eu am mentionat-o
Citat:

Iar vinovatul principal e politica multiculturalista dusa timp de 40 de ani in europa care a indus laxismul statelor fata de tot felul de extremisme importate din alte 'culturi'.

Nu. Ce a dus Europa nu este politica multiculturala. O politica multiculturala valorizeaza si sustine acele aspecte bune ale unei culturi minoritare, dar reprima cu severitate cele care dauneaza . Din punctul meu de vedere Europa nu a dus nici o politica. A sperat ca se vor asimila de la sine precum polonezii, rusii, spaniolii sau portughezii. Din pacate nu erau nici albi, nici crestini ... (nu pentru ca astea ar fi valori... ci pentru ca adesea ajuta sa nu fii vizibil) si erau cel mai mare val de emigrare in Europa.

LadyJ conform datelor EU adunate in 2011 (http://fra.europa.eu/fraWebsite/attachments/Antisemitism-update-2011.pdf ) e mai mult antisemitism in Germania, fata de Franta. Dar incidenta actiunilor violente mentionate (sunt exemple in pdf) e cam dubla in Franta.
Eu vorbesc in general doar de Olanda si Franta pentru ca am trait acolo, despre restul ma rezum sa citesc statistici.

Doruletz sa stii ca minoritatile musulmane in Olanda cu provenienta Maroc si Turcia(asiatica) sunt foarte mari. As spune ca in Amsterdam si Rotterdam acum niste ani "emigrantii" erau aproape de 40% si intre15-20% cei de origine musulmana Si incidenta actelor antisemite violente e mai mica.

Un alt indicator este si cum se simte populatia de aceea religie. O sinagoga intr-un oras mic in Olanda (Amersfoort)arata asa http://www.flickr.com/photos/galoet/4212189343/. Si una in Aix-en-Provence arata asa http://farm4.static.flickr.com/3350/3613325137_081d52f611.jpg
Oare numai mie imi pare a doua un fel de cazemata stilizata?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Doruletz, intelegi gresit, asta a fost descrierea data de martori, prima, nu am nici o contributie la ea. Daca sint blonzi, sint nebuni, daca sint mai inchisi la culoare, sint monstri... in rest totul bine si frumos in Europa, in lume, ce e ala rasism?.

Criminalul a purtat o casca integrala de motociclist in timpul crimelor (ultimele dealtfel au fost filmate si de camerele de supraveghere ale scolii), cum putea cineva sa vada cu exactitate culoarea pielii, a parului, a ochilor sau tatuajele? A existat o singura descriere facuta de o femeie care i-ar fi intrezarit ochii in timpul primelor crime cand viziera ucigasului s-ar fi ridicat pt o fractiune de secunda: ea spune despre o "privire rece" (daca e "rece" trebuie sa fie albastra?) si un "tatuaj". De aici pana la blond si cu ochii albastri descendent direct din familia lui Jeanne D'arc, conspirationistii (si francofobii:) n-au facut decat un pas:)
Citat:
Revin: in presa de aici si nu numai este inca le tueur présumé.

pentru asta trebuie sa multumim tot "politicului corect":) Un individ nu poate fi numit "criminal" in absenta unei decizii judecatoresti, altfel familia ii poate da in judecata... si sa pretinda daune. Cand ancheta se va termina si vor fi publicate concluziile va putea fi numit doar "criminal" si de catre presa.
Insa nu exista nici o relatie de cauza/efect intre denumirea juridica pe care o foloseste presa si vinovatia individului.

Dorulet, da, sint de acord ca e corect considerat suspect atit timp cit nu s-au analizat dovezile, nu a existat un proces si nici nu va fi pentru ca suspectul e mort. Eu sper sa fie facute public, sa arate clar si alb ca da, domnule, nu ne-am inselat, el a fost, gloatele din armele lui corespund cu cele gasite in corp. Ramine de analizat cum un om de 23 de ani, in Franta, urmarit de atita timp, cu interzicere de zbor in America, aflat in sistem, pe ajutor (nu se controleaza ca aici veniturile in fiecare luna ale celor care stau pe ajutor social?) isi permitea calatorii la schi, isi permitea si putea sa cumpere un intreg arsenal de arme... Politia primeste laude, eu le dau bile negre...

Si assez corpolent... si faptul ca era talie mijlocie si au mai fost. Dar eu n-am treaba ca nu e el, dar sint multe lucruri declarate care apoi au fost schimbate... de ce? Cind il prinzi, stii ca el, gasesti dovezi in apartament (eu nu am gasit unde spune ca era camera acolo, in camera, ci unde spune ca el a dat-o), de unde apar toate aceste incurcaturi care lasa loc interpretarilor.

Tu cum iti explici ca l-au prins dupa o adresa de IP care data inca de cind il contactase pe primul soldat... au trecut 8 zile si nu au aflat cine e si dupa ce a omorit copii, l-au gasit in citeva ore. Eu nu-mi explic.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

AB-AC eu mi-am permis sa fiu ironica doar ca o reactie la subtilele acuze la adresa poporului francez si a vaietelor pentru bietul Merah. Altfel scriam intr-o nota decenta si fara insinuari.
Am sa trec peste partea cu sufletul alb-negru si presupusele calitati ale criminalului, povestile cu zane le preferam la alta varsta.

E ok. Am inteles de ce ai facut-o desi nu aprob. Dupa cum am zis pentru mine ce a facut e suficient. Nu-i mai scormon trecutul decat daca pot afla cum sa previn un altul. Pentru el insa, sper ca nu si-a umplut toata viata doar cu ura.

Sa stii ca-n general in povestile cu zane, raul e pedepsit exemplar, iar celor rai li se da eventual sansa sa moara demn numa in povestile mai recente. In realitate au mai multe sanse cei rai.

Mergi la inceput

Seful politiei se apara si spune ca nu a gresit. La intrebarea daca a vazut imaginile filmate gasite in camera, seful raspunde:

Vous avez vu les images qu’il a filmées?
La vision de cet homme poursuivant des enfants pour leur mettre une balle dans la tête, c’est quelque chose d’atroce, vraiment insoutenable, même pour un vieux flic comme moi…

Da sau nu?

Sniper-ul de ce a tras in cap, intr-un om in cadere cu un singur pistol in mina? Unde era legitima aparare? De ce nu a tras in umeri, in miini, sa scape arma? Si politia primeste felicitari, urmeaza avansari, totul revine la normal si nu sint probleme, politia nu a gresit, totu a fost perfect...

Cornelia

Mergi la inceput