Toulouse:( (2)
Raspunsuri - Pagina 15
Nati spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Nu e nostim deloc! Si Nati, ma indoiesc ca in povestea cu Iranul e vorba despre petrol. Poate ca si persanii imprastiati in lume, care condamna regimul de la Teheran, tot de dorul petrolului plang??? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Eu zic ça petrolul e motivul pentru care vor un razboi cu Iranul.
Iar daca poporul iranian se simte asuprit de regimul actual, sa faca acelasi lucru ca si romanii in 1989, sa puna de o revolutie.
De ce oare tarile necomuniste din Europa (care acum sunt membre NATO ) nu au sarit sa invadeze Romania sa ne scoata de sub regimul dictatorial al lui Ceausescu? De ce guvernul US ori Anglia nu ne-au ajutat?
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Nati
Eu zic ça petrolul e motivul pentru care vor un razboi cu Iranul. Iar daca poporul iranian se simte asuprit de regimul actual, sa faca acelasi lucru ca si romanii in 1989, sa puna de o revolutie. De ce oare tarile necomuniste din Europa (care acum sunt membre NATO ) nu au sarit sa invadeze Romania sa ne scoata de sub regimul dictatorial al lui Ceausescu? De ce guvernul US ori Anglia nu ne-au ajutat? |
Mi se pare interesant ca tu vezi conspiratiile peste tot, dar fix la revolutia romana nu le vezi. Daca tot obisnuiesti sa te gandesti la tot felul de scenarii, cum de ti-a scapat revolutia din 89? Intreb serios.
Tu te intrebi serios de ce tarile non-comuniste nu au sarit sa scoata Romania din comunism prin invazie militara?
Citeste despre al doilea razboi mondial si conferinta de la Ialta.
Nati spune:
Saracu Israel, mereu se plange ca are ceva lumea cu el, dar uita sa se uite la ce face el, ma rog, autoritatile.
Si daca Iranul vrea sa-si faca niste centrale nucleare nu are voie ca Israelul zice nu?
Adica Pakistan are voie sa aiba bombe nucleare, Israelul la fel.
Iar daca presedintele iranian vorbeste mult si prost, asta inseamna ca are sa si treaca la fapte?
Cine le bombardeaza iranienilor bazele militare, cine le omoara oamenii de stiinta?
Cine le trimite drones pe teritoriul Iranului? Auzi tupeu la Obama sa-i ceara Iranului inapoi the drone !
Acum Nord Korea nu are voie nici macar sa-si puna un satelit pe orbita?
De ce nu sare Israelul pe nord coreeni, ca la atatea amenitari din partea coreenilor ar trebui sa-i niveleze NATO si UN.
Daca voi aveti impresia ca guvernele tariilor sunt corecte fata de voi si alte natii, va amagiti!
Da hai, treaca de la mine, lasa sa fiu eu considerata ca ma amagesc cu teorii de conspiratii si voi aveti dreptate in tot .
ingrid s, am corectat Israel, mersi de atentionare!
andiaroro spune:
Nelia- Prouteau si Bonnet sunt niste mosuleti simpatici, care au avut functiile respective in anii 70- 80. A trecut ceva timp de atunci.
Nu le neg experienta si faptul ca pot sa inteleaga mai bine decat cetateanul de rand ce s-a intamplat acolo, dar cum se face ca dintre tot sefii, care s-au perindat pe la serviciile respective intre timp, taman astia 2 isi dau cu parerea si s-au gasit sa critice prin ziare. O explicatie ar fi in faptul ca si unul si altul au cate o tinichea de coada de pe vremea lor. Unul cu niste irlandezi la Vincennes si altul cu niste ascultari ilegale de telefoane. Afaceri, ce s-au lasat cu condamnari in justitie. Acum ies si ei in fata si arunca discret cu noroi pe altii ca au poate niste polite de platit.
Nu am spus nicaieri ca ai fost pe site-uri conspirationiste ci doar ca ai citat articole tendentioase, fara sa mergi mai departe si sa vezi cine erau cei care faceau afirmatiile respective, etc.
Intrebari trebuie sa ne punem ca asa evolueaza lumea si ca sa ni le punem, nu-i obligatoriu sa ne documentam, dar pentru raspunsuri trebuie sa avem argumente solide.
Si ca sa intreb si eu ca tine....
(Ca suntem amandoua de acord ca nu exista o baza legala, care sa justifice prezenta GIGN, zici doar tu (si altii) ca "poate" ar fi facut mai bine)
Oare ce ar fi fost sa-i fi trimis acolo pe GIGN, iar actiunea sa se fi derulat la fel(cu ac final)???...Cata cerneala ar fi curs?
E o intrebare retorica...
nelia spune:
citat din mesajul lui ladyJ [quote]citat din mesajul lui nelia Cred ca razboaiele pot avea justificari, poate iti urca tensiunea sa citesti asa ceva....iar exemplul pe care ti-l dau este razboiul impotriva nazistilor. De retinut este ca lumea asta e asa bolnava, incat pot muri milioane de oameni in afara razboiului! |
Eu vorbeam de razboaiele de acum, nu am spus de toate razboaiele. In general, eu cred ca se putea trai si fara razboaie, dar daca un nebun pleaca sa cucereasca lumea, trebuie oprit. Ori, eu cred, ca nu e cazul razboaielor duse din 80 incoace...
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Nati spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Mi se pare interesant ca tu vezi conspiratiile peste tot, dar fix la revolutia romana nu le vezi. Daca tot obisnuiesti sa te gandesti la tot felul de scenarii, cum de ti-a scapat revolutia din 89? Intreb serios. Tu te intrebi serios de ce tarile non-comuniste nu au sarit sa scoata Romania din comunism prin invazie militara? Citeste despre al doilea razboi mondial si conferinta de la Ialta. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Aaaaa, mi-a scapat conspiratia de la revolutia din 89?
Ia zi tu cum sta treaba cu revolutia din 1989 din Romania?
Hai ça maine citesc conferinta de la Ialta.
Ingrid S spune:
O amenintare inseamna ca vorbeste mult si prost? E presedintele Iranului!! Pe cine sa crezi daca nu autoritatea statului iranian? Nu e un neica nimeni si nu ma minimaliza tu implicatiile politice ale declaratiilor sale ca stie foarte bine ce spune. Si cand mai detine o bomba...pe israelieni ii doare fix in cot de petrolul iranian, isi apara pielea. Dar tu n-ai de unde sti asta, ce-i drept.
Inca o data si inca o data: ISRAEL. Nu Istrael.
ladyJ spune:
Nati, eu zic asa: din momentul in care te intrebi de ce nu a sarit SUA si Anglia sa ne scoata de sub Ceausescu, inseamna ca judeci dupa niste criterii numai de tine stiute, motiv pentru care mie mi-e greu sa te inteleg.
Daca imi spui dupa ce criterii judeci, legat de conspiratii si ne-conspiratii,de saracu´ Israel si papagalul ala de dictator iranian, poate reusesc sa imi fac o idee.
Te intrebi naiv asa de ce nu o pun iranienii de-o revolutie. Parca a face o revolutie este egal cu a face mamaliga.
Te gandesti tu ca s-au trezit asa intr-o dimineata romanii si au zis ´´hai sa mergem in centru sa o punem de-o revolutie´´ ? Si gata? Asta e tot?
nelia spune:
citat din mesajul lui andiaroro Nelia- Prouteau si Bonnet sunt niste mosuleti simpatici, care au avut functiile respective in anii 70- 80. A trecut ceva timp de atunci. Nu le neg experienta si faptul ca pot sa inteleaga mai bine decat cetateanul de rand ce s-a intamplat acolo, dar cum se face ca dintre tot sefii, care s-au perindat pe la serviciile respective intre timp, taman astia 2 isi dau cu parerea si s-au gasit sa critice prin ziare. O explicatie ar fi in faptul ca si unul si altul au cate o tinichea de coada de pe vremea lor. Unul cu niste irlandezi la Vincennes si altul cu niste ascultari ilegale de telefoane. Afaceri, ce s-au lasat cu condamnari in justitie. Acum ies si ei in fata si arunca discret cu noroi pe altii ca au poate niste polite de platit. Nu am spus nicaieri ca ai fost pe site-uri conspirationiste ci doar ca ai citat articole tendentioase, fara sa mergi mai departe si sa vezi cine erau cei care faceau afirmatiile respective, etc. Intrebari trebuie sa ne punem ca asa evolueaza lumea si ca sa ni le punem, nu-i obligatoriu sa ne documentam, dar pentru raspunsuri trebuie sa avem argumente solide. Si ca sa intreb si eu ca tine.... (Ca suntem amandoua de acord ca nu exista o baza legala, care sa justifice prezenta GIGN, zici doar tu (si altii) ca "poate" ar fi facut mai bine) Oare ce ar fi fost sa-i fi trimis acolo pe GIGN, iar actiunea sa se fi derulat la fel(cu ac final)???...Cata cerneala ar fi curs? E o intrebare retorica... |
Asa, deci nu sint credibili. M-am gindit eu, ca am cautat citeva informatii despre ei. Atunci nu-mi ramine decit sa sper ca va ajunge totusi cazul in justitie, de ce nu e inca? Are puterea RAID-ul sau minsitru de interne sa opreasca mergerea unui caz in justitie?
Pina atunci, eu nu ma grabesc nici sa-i albesc pe cei care sint acum la putere. Afacerea Merah inca mi se pare inca dubioasa, probabil imi va trece, fie si pentru faptul ca s-a profitat de tragedie, continuind campania electorala, si de cei de la putere si de cei din opozitie. Nu m-au convins ca cele 32 de ore erau necesare si nu a fost un spectacol de doi bani, nu m-au convins de multe...
Cit despre tatal lui Merah, oricit de mult s-au oripilat unele fete si unii oficiali... e democratic sa ceara asa ceva si nu ei nici primul si nici ultimul, am o lista intreaga cu familii care au facut la fel. Nu asta e problema mea, nu va cistiga pentru ca, repet, nu exista baza legala in Franta... Nu e decent, asta e altceva, si nu e decent in primul rind din partea lui, care a disparut in ceata de cind avea copilul ajuns criminal 6 ani! Deci, da, ma dezgusta cererea lui, dar mi se pare normala intr-o democratie si ma astept sa i se dea curs... pentru ca asa functioneaza lucrurile intr-o tara democratica. Sigur ca va aparea echipa de serviciu cu dezaprobarile de rigoare...
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
andiaroro spune:
Nelia- Eu nu am atat de multe date incat sa zic ca nu-s credibili. Atata timp cat afacerile in care au fost amestecati s-au lasat cu condamnari (simbolice, dar asta conteaza mai putin), sunt circumspecta...
Cazul Merah nu s-a clasat.
Ancheta continua...
Fratele lui e in puscarie si acum e cautat si un al treilea suspect. Nu stiu ce i-a dus la cl ca mai este si altcineva implicat si fratele lui a recunoscut asta.
Povestea e mult prea sensibila, ca sa ne chninuim noi incercand sa ne imaginam ce s-a intamplat exact si s-a facut prea mult zgomot in jurul ei, ca sa se poata ascunde lucrurile sub pres si sa nu ajunga in justitie.
Nu te astepta insa la un proces intr-o luna. Justitia franceza este extrem de lenta.