Toulouse:( (2)
Raspunsuri - Pagina 13
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Cred ca explicatia sta in indentificare. Cei care traiesc in pace, pur si simplu nu se gandesc nici in cele mai negre vise ca dimineata urca in metrou si face bum. Sau ca isi trimit copiii la scoala si apoi ii tin in brate impuscati in cap. Astea sunt socuri la care pur si simplu nu te gandesti, in circumstantele date. Multi europeni ii plang pe copiii aia si vorbesc mai des despre intamplare, pentru ca se identifica cu parintii: adica familii care traiesc in pacein Europa. Cu cei din razboi, tu , ca persoana netrecuta prin razboi,nu te poti identifica asa usor. |
Un mesaj adevarat! Da, dar oare identificarea asta, cind faptele (crimele) sint atit de evidente, oare nu e si ea ajutata cumva? Pentru ca multi ani de zile pentru mine, in lume era pace. Da, pace acolo unde traiam eu (si este, dar nu in adevaratul inteles al cuvintului). Si erau doar conflicte armate, pe undeva, in lume... dar parca nu ma priveau.
Dar atunci trebuie sau nu sa le recunoastem si lor, celor din zonele de razboi, dreptul de identificare?
Asta pina la un test la istorie a fetei mele mai mari. Ea o citise si eu ii puneam intrebari. A spus 'pe timp de razboi'... s-a oprit si m-a intrebat 'mami, acum in lume e timp de pace sau de razboi?' Eu, neauzind sau obisnuita sa nu aud cuvintul lume, sm zis ca e timp de pace... atunci de ce in tarile de unde vin (si a dat numele citorva colegi din clasa, intelegeti de pe unde anume veneau) de ce e razboi si mor copii? I-am raspuns vag ca nu e pace peste tot, in multe tari e razboi, nu conflicte armate, ci razboi. Care nu e nici al ei, nici al meu... si nu stiu ale cui sint.
Se spune peste tot ca acolo se omoara pentru ca e razboi, in tarile democratice unde e pace nu se poate omori pentru ca e pace si e democratie. Dar noi cei care ne contram aici, credem in aceste razboaie? Le recunoastem, ne recunoastem in ele, ne identifica? mine una nu! Mult timp nu le-am observat, sint acolo la ei, e trist, dar asta este. Cind consecintele politicilor gen 'interesul poarta fesu' si atit' au ajuns si le-am vazut indeaproape, am inceput sa ma intreb ce e cu ele, ale cui sint, de ce sint duse, cine cistiga, cine cistiga de pe urma lor?
N-am gasit raspunsul. Si atunci ma intreb de ce sint duse? De ce sint acceptate, finantate, de noi, de ce le acoperim mereu cu tacerea noastra, acceptind justificarile celor care le duc si care se aleg cu profituri de pe urma lor?
De aia ma freaca asa tare subiectul asta, ca nu e doar vorba de un criminal, terorist sau doar nebun, sau si una si alta, ci de muuult, mult mai mult...
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Nati spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Timp de 6 ore, Nelia nu afacut decit sa-si schimbe mesajele non-stop si asteapta raspunsuri si aplauze. Politica unei tari trebuie judecata de cetatenii ei, diplomatii, politicienii. Nu cred ca e de competenta Neliei sa spuna "X nu merita sa fie presedinte." Asta e apa de ploaie. Tine de bun simt, care bun simt lipseste cu desavirsire la cite unele. Atit incit nici nu merita sa li se raspunda. Mik. |
wow , 6 ore a stat nelia sa-si schimbe date in mesajul ei? Si tu ai stat 6 ore in fata calculatorului si ai urmarit-o?
AB_AC spune:
Nelia Israelul nu-ti pune viza neaparat in pasaport. La intrare pot sa ti-o puna in mod expres pe o pagina externa. Asta in cazul in care ai un singur pasaport.
Din cate am inteles el avea dubla nationalitate franco-algeriana. Deci putea foarte bine sa utilizeze cand un pasaport cand un altul.
Subterfugii exista si riscuri sa fii prins idem. E cam ca pentru americani sa mearga in Cuba.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui ladyJ Nelia, cetatenii francezi au nevoie de viza pe pasaport pentru a intra in Israel? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Nu ai nevoie de viza, dar la intrare/iesire ti se stampileaza pasaportul.
doruletz spune:
nelia, e bizar ca de cate ori se intampla vreun atentat terorist suntem indemnati sa plangem mai intai toate victimele razboaielor lumii si abia apoi pe mortii in atentatul respectiv (daca mai apucam). Nu justifici o crima cu altele. Iar aici era vorba despre teroristul de la toulouse, la subiectele despre razboaie se plang victimele razboaielor. Terorismul nu are justificari si nici motivatii (desi razboaiele au uneori oricat de dureros ar fi)
In rest, unele dintre raspunsuri la intrebarile tale se afla chiar in articolele pe care le-ai citat, tu alegi insa sa nu le crezi, e optiunea ta. La fel pot sa intreb si eu de ce pe site-urile care vorbesc despre presupusa calatorie in Siria (ca aici n-ai folosit cuvantul corect politic, doar pt criminal nu-l uiti:) "uita" sa precizeze si despre faptul ca avea dubla cetatenie?
hannen spune:
la subiectele despre razboaie se plang victimele razboaielor. |
aha, asa le trebuie.Bravo,bine le fac .Astia-s toti niste teroristi...(exemplu despre felul in care se pling victemele razboaielor)
Terorismul nu are justificari si nici motivatii (desi razboaiele au uneori oricat de dureros ar fi) |
Exact,razboiul are ca justificare oprirea terorismului.Culmea e ca de ani de zile de maceluri,terorismul in loc sa dispara,a naibii,se inteteste.Oare care`o fi logica?
Whatever happens don`t let go of my hand!
Nati spune:
In Italia ziarul Il Foglio are urmatorul articol : "Merah was French Intelligence Asset."
Si poate asta e una din explicatii de ce Merah vroia sa vorbeasca direct cu sefu il mare
Ia luati-va de astia de la respectivul ziar ca scriu ditamai gogomania, nu ca noi pe un forum in limba romana, care nu are asa mare acoperire internationala ca si stiri.
Ingrid S spune:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/tatal-lui-mohamed-merah-a-angajat-o-avocata-pentru-procesul-impotriva-politiei-franceze-raid-258897.html
Taticul se tine de cuvant. Singurul regret pe care il am e ca are dreptul sa dea in judecata statul francez. Alain Juppe a afirmat: "daca as fi tatal unui asemenea monstru, as tacea de rusine". Rusine? intai sa existe asa ceva. Ei nu cunosc intelesul acestui cuvant.
Iar fratele lui a fost pus sub acuzare pentru complicitate.
Si stirile despre filme:
http://www.mediafax.ro/externe/atacurile-din-toulouse-politia-franceza-detine-un-montaj-video-al-crimelor-comise-de-mohamed-merah-9441769
Eu una n-as vrea sa vad asa ceva. Criminalul, pardon, presupusul criminal le destinase publicului larg, cu tot muzica si versete din Coran, pacat de munca lui.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui nelia Se spune peste tot ca acolo se omoara pentru ca e razboi, in tarile democratice unde e pace nu se poate omori pentru ca e pace si e democratie. Dar noi cei care ne contram aici, credem in aceste razboaie? Le recunoastem, ne recunoastem in ele, ne identifica? mine una nu! Mult timp nu le-am observat, sint acolo la ei, e trist, dar asta este. Cind consecintele politicilor gen 'interesul poarta fesu' si atit' au ajuns si le-am vazut indeaproape, am inceput sa ma intreb ce e cu ele, ale cui sint, de ce sint duse, cine cistiga, cine cistiga de pe urma lor? N-am gasit raspunsul. Si atunci ma intreb de ce sint duse? De ce sint acceptate, finantate, de noi, de ce le acoperim mereu cu tacerea noastra, acceptind justificarile celor care le duc si care se aleg cu profituri de pe urma lor? De aia ma freaca asa tare subiectul asta, ca nu e doar vorba de un criminal, terorist sau doar nebun, sau si una si alta, ci de muuult, mult mai mult... |
Nelia, problema este ca ´´noi´´ suntem multi si nu suntem toti la fel. Unii dintre ´´noi´´ isi doresc razboiul. Unii nu, unii cred in pacea mondiala, buna intelgere si armonie.
Cred ca e foarte greu sa spui cine castiga si cine pierde din razboi. Mai corect ar fi care-i bilantul, ca pierderi sunt de ambele parti. Interese de asemenea.
Stiu ca suna trist, dar noi nu traim intr-o lume ideala.Cred ca razboaiele pot avea justificari, poate iti urca tensiunea sa citesti asa ceva....iar exemplul pe care ti-l dau este razboiul impotriva nazistilor. De retinut este ca lumea asta e asa bolnava, incat pot muri milioane de oameni in afara razboiului!
Nati spune:
citat din mesajul lui Ingrid S http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/tatal-lui-mohamed-merah-a-angajat-o-avocata-pentru-procesul-impotriva-politiei-franceze-raid-258897.html Taticul se tine de cuvant. Singurul regret pe care il am e ca are dreptul sa dea in judecata statul francez. Alain Juppe a afirmat: "daca as fi tatal unui asemenea monstru, as tacea de rusine". Rusine? intai sa existe asa ceva. Ei nu cunosc intelesul acestui cuvant. Iar fratele lui a fost pus sub acuzare pentru complicitate. Si stirile despre filme: http://www.mediafax.ro/externe/atacurile-din-toulouse-politia-franceza-detine-un-montaj-video-al-crimelor-comise-de-mohamed-merah-9441769 Eu una n-as vrea sa vad asa ceva. Criminalul, pardon, presupusul criminal le destinase publicului larg, cu tot muzica si versete din Coran, pacat de munca lui. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Eu nu am nici o indoiala ca Merah e criminalul, dar.....nu este numai el vinovat, sunt mai multi si asta incepand de la seful serviciului de inteligenta francez si altii de prin jurul astuia. Merah a fost folosit de serviciul de inteligenta francez, a fost informatorul lor si cand nu le-a mai servit interesul l-au asasinat.
Tare sunt curioasa ce procente in sondaje avea Sarkozy inainte de macelul de la Toulouse si dupa acest incident?
Raman la opinia mea ca a fost orchestrata toata operatiunea asta, si mi-as dori ca famiile indoliate sa ceara raspunsuri, procese in justitie cel putin pe zvonurile care circula printre oficialii francezi.
Stiu,......e o idee iesita din povestile de teroare, dar asta cred, puteti sa nu fiti de acord cu ce am zis.
Iar de tatal lui Merah, chiar nu am cuvinte sa pot exprima greata pe care o am la ce vrea el sa ceara de la statul francez. Probabil in lumea lui e ok sa omori si sa fii recompensat de la stat pt fapta savarsita.
Citisem intr-un articol unde o prietena a lui Merah era revoltata cand a vazut ca ii punea copilului ei filme cu propaganda terorista. S-o fi dus la politie sa denunte ce a facut el sau a tacut?
Crima nu are scuze, indifferent cine o savarseste, ca e act terorist, ori isi omoara unu sotia. Crima se plateste!