Fibrom uterin (29)
Raspunsuri - Pagina 6
arwen_76 spune:
Da cam la fel ca la mine. Si al meu sta bine la analize, ceva hormo parca am facut in orice caz, pana acum nu mi-a iesit nimic din normal din ce am facut, in afara de estradiol anul trecut cand ma pregateam de o inseminare. Nu a mai avut loc, ca estradiolul a fost mult prea mic decat trebuia pentru perioada aceea si Dr a zis sa incerc natural, dar nu a iesit nimic. Si mie, fibromul asta anterior imi deformeaza conturul uterului, dar din pacate mi s-a spus de la laparo trecuta ca de fapt este un conglomerat, adica mai multe la un loc, mult prea intinse si mult prea riscant de scos. Ala posterior de am aflat de el anul trecut, nu mi-am pus inca problema. Nu prea as vrea sa mai stau dupa o operatie pentru ca anul asta deja implinesc 36 de ani si al naibii timp, asa de repede trece ca nu-ti mai vine sa astepti.
olimp spune:
arwen ce rau imi pare , dar oare daca fibromul ala sau conglomeratele cum le spui tu nu ar fi mai bine sa le scoti ? stiu ca ti-au zis ca este riscant dar cat de riscant ? si al meu este mare 5/6 cm intradevar este unul singur , si eu am 32 de ani , ceasul bate recunosc , dar daca ei imi zic ca refacerea este rapida prefer sa scap de el . Sti imi explica doctorul cu care am facut HCG ca datorita deformarii uterului nu se poate nida cum trebuie embrionul , exact peretele anterior cel care este cel mai des utilizat este deformat , natura isi urmeaza cursul si embrionii cauta calea cea mai naturala si daca aceasta este afectata .... nu se prinde.
reptila spune:
Buna fetelor! mai intrai si eu pe aici. pe 26martie am fost la Spitalul Giulesti la consultatie la dr Cristescu si ..nu se poate face miomectomie laparoscopica in cazul meu, fibromul cel mare are baza de implantare mare, e foarte bine vascularizat, se poate face interventia clasica cu taietura -miomectomie cu abord abdominal. optiune pe care am refuzat-o categoric, imi si picase fata, parul mi se ridicase in cap cand am auzit raspunsul domnului dr.
asa ca imi ramane..embolizarea uterului.
ps: se pare ca nu a dat rezultate remediul floral bach luat pentru tratarea/ameliorarea fibroamelor. pentru alte probleme de sanatate am avut rezultate bune cu remedii florale bach. asa ca ma duce gandul din experienta mea+ ce am mai citit pe net ca nu merg remediile naturiste in cazul fibroamelor, doar bani aruncati degeaba, timp pierdut, iluzii si sperante false. aviz amatoarelor!
prettysunshine spune:
Buna,fetelor,scuze,nu am mai reusit sa intru de multisor,am parintii in vizita si e mai greu sa ajung la calculator.La mine toate la fel,nici luna asta nu s-a intamplat nimic,tare ma tem ca ma chinui degeaba.Astept luna mai sa merg la medic sa vad ce solutii ne propune.
Olimp,tinem pumnii sa fie bine!
Reptila,de ce esti asa speriata de miomectomia clasica?Stiu ca daca nu ai avut niciodata vreo operatie poate suna inspaimantator,dar crede-ma ca nu-i asa rau cum suna.E doar o operatie,numai primele zile nu te poti misca normal,insa crede-ma ca in zece zile esti aproape ca noua.Nu retin daca tu vrei copii sau nu,pentru ca daca vrei,e mult mai bine miomectomie clasica decat embolizare.
Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)
olimp spune:
buna seara fetelor !
prettysunshine chear ma intrebam pe unde esti ? dar misterul s-a elucidat , da mai am un pic si scap de fibrom . Astept CM si apoi programarea.
reptila imi pare rau de rezultat , ce sa zic eu am facut embolizare , si nu imi pare rau ce este drept si fibromul era maricel 8/9 cm iar acum a scazut la 5/6 cm dupa embolizare , eu una nu am incercat nici un fel de alt tratament (medicamentos sau naturist ) in tratamenutul fibromului am recus direct la embolizare , si dr care ma opereaza a zis ca e forte bine ca e embolizate pt ca nu mai este vascularizat si nu sunt probleme de hemoragie. Intradevar fibromul meu este subseros deci nu e in peretele uterin , nu stiu cum poate afecta o embolizare daca fibromul este intramural. Sincer am facur embolizarea pe cand nici nu stiam ce tip de fibrom am , la mine nu exista alta obtiune decat sa-l las sa creasca ( avea un ritm ca Fat Frumos ) sau ca tine sa fac miomectomie ceea ce am refuzat si bine am facut . La noi in tara o miomectomie te pune pe tusa pana la 1-1,5 ani , in Ungaria ziceau ca 3-4 luni poti ramane insarcinata . Nu stiu sa-ti spun de ce este asa diferenta , dar te asigur ca acest a fost si factorul care m-a determinat sa merg la Debrecen pt interventie.
Cum spune si prittysunshine sunt dr care nu recomada embolizarea , nu stiu ce sa spun parerile sunt impartite .
bafta pt. oricare va fi alegerea ta, si sa ne vedem cu bebei cat mai repede
Ninia81 spune:
Neata buna, fetelor!
Dana, multumesc!Cand va fi va voi zice cu siguranta.
Arwen, sincer mie mi se pare cam ciudat FIV-ul cu uter purtator de fibrom/fibroame. Si eu sunt pacienta lui Albu si din cate stiam nu este de acord ca inainte de FIV sa nu fie uterul curat. Acum tu decizi, dar eu zic sa nu te arunci atat de repede la FIV, fara sa stii sigur cat de mult afecteaza fibroamele implantarea embrionului.
Olimp,bafta multa sa scapi repede si cu bine!
Pretty, imi pare rau ca nu a fost sa fie nici luna asta.Fii rabdatoare ca are Dumnezeu grija sa iti dea bebelul mutl dorit.
Reptila, imi pare rau ca nu ai primit vestile pe care le asteptai. Succes cu embolizarea, dar eu zic sa te mai gandesti si la varianta miomectomiei clasice. Asa cum zicea si Pretty nu este deloc asa greu sa treci printr-o astfel de experienta. Bafta, indiferent de ce decizie vei lua.
Va pup pe toate!
Anca Wish spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Violeta_ND Multumesc pentru incurajari.S-au mai linistit problemele de la munca, dar sunt in cautarea unui alt job. Olimp iti tin pumnii pe 11 si pe 12 aprilie. Anca Wish: la 43 de ani e aproape de menopauza. Daca nu o deranjeaza mai bine sa-l lase in pace. Totusi, la dimensiunea asta probabil are probleme si cu aparatul urinar sau cu constipatia. Daca e pedinculat nu se face embolizare, ci o operatie chirurgicala. Daca e in afara uterului poate cauza probleme si dureri mari. O primavara frumoasa va doreasc si sa auzim numai de bine! |
Multumesc, Violeta. Fibromul nu este in cavitatea uterina. A fost la 3 medici si toti i-au recomandat operatie clasica cu histerectomie. In cazul unei persoane care nu mai are vezica biliara, glanda tiroida si mai e si operata pe coloana la doar 43 de ani, nu e usor de acceptat. Hormonal, va fi foarte greu. E greu si asa fara tiroida, dar si fara ovare...
Multumesc pentru sfaturi!
arwen_76 spune:
Buna fetelor,
Ninia, ma duc la control la dr Albu luni, ca trebuia sa ma duc intre ziua 10 si 12 si cum mi-a venit CM luna asta in ziua 17, acum pica sambata asta si duminica, iar luni e deja ziua 12. O sa-l intreb direct daca e vreo problema cu fibroamele, el a fost cel care mi-a recomandat FIV si sa ne grabim. Eu nu as vrea sa ma risc, dar din pacate, asta anterior mi-ar face mult rau sa-l scot. Desi sunt subseroase, asta din fata, conglomeratul cum ii zic doctorii, ca sunt cel putin 2 impreunate, este mult prea intins si ar trebui sa subtieze prea mult peretele uterului. De aceea nu s-a atins nimeni de el. Embolizarea eu am scos-o din ecuatie din secunda in care mi-a zis Dr Cocei ca ar fi un risc pentru un endometru de calitate. Daca o fi vreo problema cu ei sa afecteze, ma gandesc ca mi-o zice Dr Albu, el stie mai bine.
Reptila, si eu zic ca o miomectomie clasica nu e asa rau, doar ca te recuperezi un pic mai greu ca la un laparo. Ai mai incercat si alte pareri? Pe mine m-a operat Cezara Bucur tot de la Giulesti, nu stiu daca mai este acolo, dar a fost super ok. Insa gasesti un loc la ea atat de greu incat a trebuit sa renunt, trabuia sa ma programez cu 2-3 luni inainte. Dar mai sunt si alti doctori capabili, eu zic sa mai ceri o parere. Eu una asa am facut. Al meu a avut 6 cm cand l-am scos in 2005, a fost subseros si posterior, mi l-a scos prin laparo.
Bafta prettysunshine, sa iasa natural in aprilie sa nu mai fie nevoie sa mergeti la doctor.
Eu m-am decis sa mai cer parerea unui dr, mi-a recomandat o verisoara pe Dr Varlas Valentin, ma duc joi sa-l vad. De control. Ultimul la care ma mai duc sa-i cer parerea, poate gaseste el cauza infertilitatii, ca restul, toti imi zic ca fibroamele nu sunt o cauza
Anca Wish, sa mearga la un control pentru embolizare, eu cand am citit despre procedura ziceau ca o fac si pentru fibroame mari, tocmai ca sa fie reduse in asa fel incat sa poata fi scoase fara tot aparatul genital. E pacat pentru cativa ani sa nu se poata amana pana la menopauza.
Ninia81 spune:
Arwen eu am incredere 100% in dr. Albu. Esti pe maini f bune asa ca...mai vb cu el si luati o decizie impreuna.