Fibrom uterin (29)

Fibrom uterin (29) | Autor: arwen_76

Link direct la acest mesaj

'Neatza
Hai ca de la atata citit am inceput sa scriu aberatii si sa fac confuzii intre cm si mm
Deci, endometru ar trebui sa fie intre 8-10 mm, noi, care am avut 1 cm si ceva inseamna ca stam bine , macar atat. Oricum, am sa intreb cand ma voi duce la control si de acum voi fi mai atenta la ce mi se spune.
@Dana, eu una nu as mai lua anticonceptionale. Ce mi s-a prescris atunci Karissa se numeau, mi s-a spus ca ar fi cele mai slabe de pe piata, dar corpul meu reactioneaza negativ rau la ele. Ca efect secundar a mai fost si irascibilitate, lipsa libidou. Ma irita orice si oricine si nu-mi explicam de ce sunt asa. Pana am decis sa nu le mai iau si dupa 2 saptamani am observat schimbarile in bine, atunci am facut legatura. Le-am luat doar 6 luni.
Am vrut sa incerc si acupunctura dar costul mult prea mare m-a facut sa ma las pagubasa. Asta si faptul ca nici doctorul nu mi-a facut cine stie ce impresie.
Eh, fruntea sus ca ii dam noi de capat intr-un fel sau altul. Sa fim optimisti, a venit primavara si in curand vom vedea cum totul renaste in jurul nostru.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Olimp,ma bucur pentru vestile bune!
Eu nu mai cred deloc ca progesteronul tine in frau cresterea fibroamelor,am luat ani de zile Duphaston,pana l-am oprit fiindca imi provoca hemoragii uriase la menstruatie,nu mai puteam iesi din casa in primele trei zile,iar menstruatia ajunsese sa tina si 8 zile.Cand am oprit Duphaston-ul surpriza,menstruatia a devenit din nou normala.Acelasi lucru s-a intamplat si cand am luat anticonceptionale,se pare ca stimuleaza sangerarea la menstruatie,sangerare puternica si plina de cheaguri,din momentul in care le-am oprit si pe astea,am in sfarsit menstruatie normala.Aici nu se recomanda progesteron.
M-am mirat foarte tare cand am vazut ca va plangeti de menstruatii reduse,din cate stiu eu in cazul fibroamelor sangerarea la menstruatie este ceva mai abundenta decat ar trebui.Eu chiar si acum,fara progesteron tot am menstruatie destul de abundenta.
Dana,eu am luat Cerazette timp de trei luni,fiindca alaptam si atunci sunt permise numai anticonceptionale bazate pe progesteron.Ce pot sa-ti spun,in afara de faptul ca oricum la mine progesteronul stimuleaza sangerarea la menstruatie,este si faptul ca m-am umplut de cosuri de la ele,au exact efect pe dos fata de conceptionalele combinate,care ajuta la ten,astea te umplu de cosuri,de zici ca esti din nou la adolescenta.Cand am inceput sa iau combinate s-a vazut imediat diferenta.
cat despre mine,am avut test de ovulatie pozitiv si luna aceasta,astept sa vad daca am reusit ceva,dar ma indoiesc,nu prea cred ca o sa reusim natural,daca ar fi dupa mine m-as repezi imediat la FIV sau inseminare artificiala.pana in mai cand merg la control nu voi sti nimic,abia atunci o sa vad daca incep sa-mi faca investigatii,in caz ca nu se intampla nimic pana atunci.

Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)

Mergi la inceput

Olimp,ai mare dreptate ca trebuie sa facem copii la 20 de ani,eu am un baiat de aproape 15 ani,pe care l-am facut la 22 de ani si pot sa-ti spun ca am putut sa vad ce diferenta mare e intre o sarcina la 22 de ani si una la 35.La prima sarcina n-am avut absolut nicio problema,am ramas insarcinata chiar daca ne feream,eram studenta si am mers in continuare la facultate,ultimul examen l-am dat cu doua saptamani inainte sa nasc,n-am avut nicio durere nimic,nici greturi,doar o burta uriasabaiatul a avut la nastere 3,750 kg.A doua sarcina, 13 ani mai tarziu,greturi,insomnii,durere,lipsa de energie si restul...pe care cred ca il stitit toate.Imi pare foarte rau ca nu am mai facut un copil imediat dupa primul,insa nu a tinut numai de mine,din pacate.La 29 de ani,doctorita care mi-a spus prima data ca am uter fibromatos mi-a spus ca daca mai vreau copii trebui sa ma grabesc si sa raman imediat insarcinata.Din pacate fostul meu sot,cu care eram atunci,nu a vrut.Si uite-asa am ajuns in situatia de acum.Din pacate nu tine intotdeauna numai de noi sa facem copii de tinere si nu e intotdeauna din cauza ca ne dorim o cariera,asa ca nu va mai ganditi la asta,acum trebuie sa ne concentram sa invingem nenorocitele astea de fibroame si sa reusim sa ramanem insarcinate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

prettysunshine iti tin pumnii sa fie ovulatie cu ochisori !

Sti interesant si eu stiam ca fibroamele provoaca manstruatie abundenta dar in cazul meu era contrar pe dos , eu personal nu am luat anticonceptionale niciodata asa ca nu stiu cum se manifesta.

Sunshine stiu ca te-ai operat laparoscopic , cum a fost te-ai recuperat usor ? mie doctorul care mi-a diagnosticat fibromul zicea ca operatia nu dureaza mult si recuperarea este rapida . Cum te-ai simtit tu ?

- fibrom uterin embolizat
- sarcina oprita din evolutie la 8 saptamani
- 3 IUI nereusite la Cluj
- urmeaza FIV la debrecen

Mergi la inceput

Olimp,operatia laparoscopica a fost o nimica toata comparativ cu celelalte,asa ca nu te teme.Nu stiu exact cat a durat,se face anestezie generala si nu te trezesti imediat.Cand m-am trezit mi-era greata si ma durea taietura de sub buric.La mine au incercat sa intre prin buric,nu au reusit,asa ca au taiat sub buric,iar cusatura era mai mare decat celelalte,au cuzsut cumva ca sa tina buricul aproape inchis dupa,eu am crezut initial cand m-am uitat ca mi-au stricat buriculDar nu era asa,cand mi-au scos firele am vazut ca era la locul luiRevenind,mi-au dat ceva de greata si de durere si gata,dupa asta nu pot spune ca am mai avut dureri,e adevarat ca noaptea respectiva am stat la spital si mi-au tot pus ceva de durere in perfuzie,dar de miscat ma puteam misca normal,chiar dupa ce m-au adus in salon,adica cam la 30 de minute dupa ce m-am trezit din anestezie,m-am dus singura la baie si n-am avut nicio problema,taieturile sunt atat de mici ca nu provoaca probleme.Insa o luna si jumatate dupa nu ai voie sa faci efort,sa ridici greutati sau sa faci sport.Cam asta este.Iar la 2 saptamani de la operatie m-am urcat in avion si am mers in Romania.

Mergi la inceput

sunshine multumesc , deci sa stau cuminte ca nu este asa de greu , important ca ma voi reface mult mai repede , ce bine ca traim in era asta si se folosesc interventi cat mai putin invazive . Sper sa fie bine , acum inca astept raspuns de la doctor , e wiikend asa ca nu prea sper ca imi va raspunde decat saptamana viitoare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_ND spune:

Salutare fetelor
Am citit mesajele voastre si poate va pot fi de folos.

Endometrul pentru a gazdui o sarcina trebuie sa aiba cel putin 6 cm grosime (masurat la o anumita perioada a ciclului menstrual).si eu imi faceam probleme si am cautat pe internet. Pentru ingrosare se ia parca Vit E.
Sangerarile abundente nu sunt legate neaparat de fibroame, poate doar de localizarea lor.Cred ca cele situate anterior dau sangerari. Uneori poate sa fie o afectiune conexa.
primul fibrom, pe care l-am descoperit la 28 de ani datorita sangerarilor abundente, l-am tratat cu traista ciobanului si cu coada calului. Avea 5-6 cm cand l-am descoperit , a scazut cu 1cm s-a devascularizat si s-a calcifiat.Asa e si acum.E o reteta buna. Eu beam ca disperata ceaiurile astea. imi era teama de operatie.
Acum astept sa vad daca am prins rod. Situatia la serviciu e tensionata. E foarte probabil ca nu o sa pot sa intru nici in somaj si o sa-mi fie greu cu banii pe viitor. Asa ca am inima impartita.
Acum citesc ceva despre simptomele excesului de estrogen pentru ca ma doare burta in prima carte a ciclului. Poate gasesc un medic ginecolog bun sa-mi dea un tratament. Poate din cauza estrogenului produc atatea fibroame...
Sa va bucurati de vremea frumoasa de afara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana1122 spune:

Violeta ND, multam pentru informatii! Si eu am inceput sa beau ceaiuri, as bea cred si propria-mi urina, ca Bear Grylls, doar sa scap de fibrom Beau ceai de coada soricelului, am cumparat si traista ciobanului, dar asta are gust de varza...
6 cm tb sa aiba endometrul? nu c-ar fi cazul de vreo posibila sarcina, dar al meu are 6 mm, deci ar trebui sa creasca doar de vreo 10 ori!
Am incercat sa ma dumiresc de unde apare excesul de estrogen. Am citit ca posibil de la stress (sau de-aici apar dezechilibrele hormonale). Asa ca Violeta, ai grija sa te afecteze cat mai putin situatia delicata cu jobul! Un alt motiv ar fi alimentatia. Doar ca, dand cautare dupa lista alimentelor estrogenice, am ramas socata sa vad ca-s foarte multe: carnea, branzeturile, soia, fainoasele, ouale, ba chiar si fructele si legumele tratate cu pesticide (DDT). Nu mai spun de dulciurile procesate. La modul ideal, ar trebui sa mananc doar seminte si sa beau doar ceaiuri.
O saptamana usoara, v-am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_ND spune:

Am gresit mai sus
era vorba de 6 mm grosime

Mergi la inceput

buna fetelor ! sunt happy !

am primit raspuns de la dr. Torok Peter , mi-a dat o adresa de mail si un telefon de la un institut din cadrul clinicilor de stat din Debrecen care se ocupa de pacientii straini care doresc sa se opereze in cadrul spitaleleor din Debreten .

am sunat si acum am costurile interventiilor si ce analize trebuie sa-mi fac, vreau sa va spun ca ies cu 1400 ron mai ieftin sa fac interventia in Debrecen decat in Cluj , paradoxal dar este adevarat !

acum astept sa ma fac bine caci am tras o gripa sora cu patul si apoi ma pun pe treaba !

sper sa se rezolve totul cat mai repede ca sa-mi tin bebicul in brate !

Mergi la inceput

sa va fac cunsotinta cu fetita mea , in poza este fetita mea face 12 anisori in iulie , inca putin si face buletin !

Mergi la inceput