Ma simt jignita
Raspunsuri - Pagina 14
AB_AC spune:
Absolut de acord ca acesta-i standard-ul. Eu si acolo schimb prosoapele la cam doua-trei zile si asta numai pentru ca nu-i loc sa se usuce. Si nici nu le folosesc pe toate. Unul de maini si unul de baie is ok. Nu am nevoie si nici nu le stiu destinatia restului de prosoape si prosopele. Iar halatele le dau doar la sfarsit de sejur la spalat (nu ajungem noi sa plecam mai mult de o saptamana :) )
Victoria eram sincer uimita de cantitatea de rufe de spalat pe care ti-o auto-impui.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Nadia (Victoria mami) vrea zilnic prosoape curate. Asta vrea, e dispusa sa plateasca. Ea stie ca la un hotel de la 3 stele in sus (sau 4, eu nu stiu ca eu nu tin in aceeasi masura la prosoape curate) se schimba prosoapele zilnic daca asta doresti. Asa ca in masura in care un patron nu vrea sa schimbe prosoapele, indiferent din ce cauza, va trebui sa scrie in oferta "schimb de prosoape la n zile" (da, am vazut si asta "schimb de prosoape de 2 ori pe saptamana - tot in cataloage online ale firmelor mari germane). Problema este ca unii patroni romani vor sa fie n stele pe hotel dar nu sunt dispusi sa faca zilnic curat, sa schimbe prosoape si alte pretentii de n stele. |
Exact. Nu am fost si nu m-as duce niciodata la un hotel sub 4 stele. Sa nu mai spun de Victoria (la numai 3 ani jumate) ca nici acasa nu foloseste prosopul daca se vede ceva pe el, trebuie sa fie curat 100% sa-l foloseasca. In plus, de cate ori intram intr-o camera de hotel, ne intreaba daca mocheta e curata sa-si poata da pantofii jos.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui AB_AC Victoria eram sincer uimita de cantitatea de rufe de spalat pe care ti-o auto-impui. |
Mi-o auto-impun pentriu ca-mi plac prosoapele curate, moi si sa miroase frumos. Asta o fac de cand ma stiu. In afara de asta, vezi tu, la noi mai e si problema de sistem imunitar de multe ori inexistent al Victoriei, asa ca nu mi-as permite sa nu le schimb, ptr. ca trebuie sa ma asigur ca tot e curat si dezinfectat (podele, wc, clante de usi, intrerupatoare, jucarii, etc). Si asa am obisnuit-o si pe ea. Si daca eu le fac acasa, da, am pretentia sa se faca astea la un hotel de 4*-5*. Si, sincer, numai la litoralul romanesc am avut probleme cu schimbatul prosoapelor, in rest nu a fost vreo problema pe nici unde. (Am si eu pasarica mea cu prosoapele, nah! Bine, inca una cu praful, inca una cu podelele, in fine, eu am un stol intreg cand vine vorba de pretentii de curatenie)
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Madanic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rall
Si eu spun la fel. Exista cazari de exceptie, mobilate superb si cu servicii de lux, mult spatiu etc. La Navodari exista o astfel de viluta, plaja e curata si destul de goala. Exista insa minusul ca in zare vezi combinatul-chimic-nu-stiu-care... Nu arata deloc deloc estival |
Pe vremuri combinatul ala deversa smoala si alte produse uleioase in mare. Imi aduc si acum aminte cu "placere" de scrubing-ul cu nisip pe care mi l-a facut maica-mea ca sa se ia smoala de pe mine. Tii daca imi spunea de procedeele de infrumusetare poate stateam cuminte.
Sper ca nu mai functioneaza, sau ma rog sper ca nu mai deverseaza ca pe vremea raposatului.
Madanic spune:
citat din mesajul lui michelle-usa ministerul turismului este cel care trebuie sa ridice standardele in primul rind. pana nu se imbunatateste starea infrastructurii, pana nu se fac investitii nu se poate vb de turism de calitate. nu stiu cum e in alte tari, dar pe litoral nu am auzit ca micii proprietari ar fii ajutati in vreun fel de stat in aceste mici afaceri. se platesc taxe si impozite destul de mari, preturile in tot timpul anului in aceste orase sunt mult mai mari decat in restul tarii, vilele in urma cazarii defectuase (din partea rturistilor)neccesita reparatii permanente ...astea sunt cateva aspecte care turistul roman nu le ia in considerare si doar critica. mai spunea cineva ca in aceste vile nu se face curatenie in fiecare zi, schimba prosoapele ...etc pai nu se poate. cei care au doar 5-10 camere nu isi pot permite sa angajeze 2 persoane care sa le faca curat 7 zile pe saptamna. aceste persoane ar treb sa locuiasca la vila non stop, sa li se ofere cazare si mancare...plus ca cer salarii f. mari. michelle |
In momentul in care intri in afacerea asta trebuie sa stii ce anume trebuie sa oferi ca minime standarde. Trebuie sa mai stii ca investitia nu este absolut necesar sa fie recuperata din primul sezon de functionare. Nu toti proprietarii de vile de pe litoralul romanesc platesc taxe (ma refer la cele pe profitul afacerii, ca probabil platesc taxa pe imobil dar aia nu vad de ce ar intra in buzunarul turistului).
O pensiune/vila trebuie sa ofere servicii de curatenie (daca costa sa angajezi om pentru asta, asta este). Turistul nu merge in vacanta sa dea cu aspiratorul sau sa frece WC-ul. Ministerul de care vorbesti ar trebui sa impuna un standard minim si sa scoata profitorii din loop.
Daca te-ai angajat sa-i oferi masa, atunci anumite standarde de calitate trebuiesc indeplinite. Nu vrei sa platesti angajat pentru asta nu mai oferi serviciul.
Pentru stricaciunile provocate de turisti poti sa-ti faci asigurare si apoi sa bagi chestia asta in pretul camerei, insa afaceristii de pe litoralul romanesc nu vor sa faca asta pentru ca ar face transparent numarul de turisti si atunci adio fenta la fisc.
Eu sunt de parere ca supravietuiesc pentru ca romanii asa au fost obisnuiti, cu servicii ieftine si proaste, si pentru ca deocamdata multi romani nu-si permit alte standarde. Ce-i care isi permit au schimbat de mult destinatia cu Turcia, Grecia, Spania. Pana nu creste nivelul de trai afaceristilor astora o sa le tot mearga treaba.
michelle-usa spune:
madanic, cu ideei din astea venisem si eu din America, dar la fatzaa locului sta altfel...pt mine a fost o lectie de viatza.
am avut situatii care nici prin minte nu-mi trecea ca o sa le intilnesc.
o investitie intr-o pensiune la mare nu ti-o scoti nici dupa 10 ani...
michelle
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monica70
Pai cei care inchiriaza apartament cu bucatarie ,sau camera cu acces la o bucatarie comuna,cred ca special de-asta au si ales asa ceva , ca altfel se cazau la hotel si mancau la restaurant.E oarecum normal deci - ce mi-e atunci ca au cumparat carnea si ceapa de la piata / un magazin din statiune,sau le-au adus de-acasa din gradina sau au taiat curcanul? Buna faza cu curcanul Acum daca s-au nimerit la tine cu curcanul,cred ca asta e doar o exceptie ... Si foarte bine fac cei care pot sa-si aduca cu ei si bucatareasa/baby-sitter,au atunci distractia/relaxarea asigurata Stiu o gramada care merg asa si in Grecia,Croatia sau mai stiu pe unde,nu doar in Romania.Io una nu m-as duce asa . Daca-i concediu macar in concediu sa scap de gatit. |
monica, la mine a fost in general bine, ca aveam o bucatarie f. mare la care avea acces la comun. in genral maj. particularilor au acces la bucatarie nu sunt apartm. cu bucatarii proprii.
deci ia gindeste-te daca 7 familii ar venii cu lazi de ceapa si cartofi...si sa faca ciorbe si fripturi la cuptor...cat trebuie bucataria aia sa fie sa incapa toate?
plus ca treb sa insist sa nu le duca in camera(ca le era frica ca le fura alti turisti din ele).
in frigidere cat sa incapa? ca e vara...cand veneau cu oale de mancare, butoaiase cu brinza si pepeni si etc...etc
E bine sa-si aduca pe cineva sa gateasca, dar unele bunicutze chiar asta faceau toata ziua, punind monopol pe aragaz ca la ele acasa...in fum si abur, incat nimeni altcineva sa nu mai poata sa-si faca nici cafea.
cu fumatul iar era sub orice critica si cred ca asta ma enervat cel mai tare. spuneam clar ca nu se fumeaza in camere (aveau balcoane, terase...curte pt asta) si totusi fumau in camere de iesea fumul pe sub usa ca la incendiu.
ori aduceau pe furis in camera catzelusi/pisici, cand spuneam ca nu accept(pt ca aveam familii care veneau cu copii alergici...etc).
astea sunt doar citeva aspecte minore despre comportamentul turistului roman, cand profita de limitele bunului simtz.
eu asa ceva nu as face cand m-as duce in concediu...
michelle
michelle-usa spune:
dar de turisti care cu prosoapele primite in camere isi stergeau masinile sau spalau pe jos ati auzit?
michelle
LORE33 spune:
Nu ma declar fan litoralul romanesc....dar am sa va povestec si eu ceva.
Sfarsitul lui aug 2011," plaja" din Nisa ( daca o adunatura de bolovani se poate numi plaja) plina de negrii care vindeau te miri ce.
Villfrance sur Mer ( plaja acceptabila , nu nisip fin ,dar puteai sa savurezi peisajul)...una bucata familie de francezi si-au scos casoletele cu mancare si s-au ospatat cu pofta pe plaja.....pana am plecat noi gunoiul a tronat langa cearcaf.
Cannes...plaja cu nisip super fin....aceeasi magrebieni vanzand te miri ce( vrbesc de plaja publica,nu de cele private).
Deci se poate si in alte parti unde poate chiar ai ceva mai multe pretentii.
cristinuk@ spune:
citat din mesajul lui LORE33 Nu ma declar fan litoralul romanesc....dar am sa va povestec si eu ceva. Sfarsitul lui aug 2011," plaja" din Nisa ( daca o adunatura de bolovani se poate numi plaja) plina de negrii care vindeau te miri ce. Villfrance sur Mer ( plaja acceptabila , nu nisip fin ,dar puteai sa savurezi peisajul)...una bucata familie de francezi si-au scos casoletele cu mancare si s-au ospatat cu pofta pe plaja.....pana am plecat noi gunoiul a tronat langa cearcaf. Cannes...plaja cu nisip super fin....aceeasi magrebieni vanzand te miri ce( vrbesc de plaja publica,nu de cele private). Deci se poate si in alte parti unde poate chiar ai ceva mai multe pretentii. LOREDANA si MIHAI Da desigur dar pana dimineatza pariu ca nu mai tronau gunoaiele acolo si oamenii aia de vindeau trebuie sa traiasca nu ti imagina ca vand de bine ce o duc oricum nu te agreseaza nu ti le baga pe gat promenada la Nice se spala cu detergenti in fiecare noapte si tomberoanele se schimba de cateva ori pe zi Aici familiile pleaca de dimineatza afara cu copiii lor cu mancarea dupa ei si se intorc seara acasa "Infrint nu esti atunci cind singerezi,nici ochii cind in lacrimi ti-s.Adevaratele infringeri sunt renuntarile la vis." |