Ma simt jignita

Ma simt jignita | Autor: Fomalhauti

Link direct la acest mesaj

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/cheia-falimentului-pe-litoral-hotelieri-nu-vrem-turisti-straini-au-pretentii-vor-calitate.html

Eu ma simt pur si simplu jignita de povestea asta. Nu am mai fost de mai multi ani pe litoralul romanesc, de fapt de cand am fost prima data in Spania, la mare. Cu toate astea ma simt jignita ca roman, ca turist roman. Culmea este ca intotdeauna am simtit (si chiar am scris pe undeva ceva in acest sens) ca multi dintre patronii romani (chiar si cei cu o mica pensiune) ma considera proasta, considera ca ma pot minti, ca imi pot cere bani si apoi imi pot oferi altceva decat au promis. Eventual privindu-ma in ochi si spunand ca nu, nu au promis asa ceva. Stiam asta dar mi se pare jignitor sa mi se spuna in fata. Cum adica "turistii romani sunt nepretentiosi si cheltuitori"?!

Va rog sa cititi articolul si sa-mi spuneti si mie: sunt eu prea sensibila la acest aspect? Probabil sunt fiindca intr-adevar imi doresc sa-mi plimb copiii si in Romania (sa fie patriotism? Mi se pare aiurea cand il aud pe fiul meu spunand ca la mare se merge cu avionul.) dar pe de alta parte nu suport comportamentul patronilor romani.

Anul trecut, primavara, am mers 3 zile la Sirnea. Copiii povestesc si acum despre excursia aceea, le-a placut. Dar eu nu pot sa scap de momentul in care am ajuns la pensiune si mi-a fost aratata camera. Cu doua paturi simple. "Dar mi-ati spus la telefon de doua paturi duble." Patroana mi-a aruncat o privire usor plictisita, un fel de "Si asta, cu fitele ei." M-a dus in alta camera cu un pat dublu si unul simplu. "Dar cu dumneavoastra am vorbit la telefon si mi-ati spus ca aveti camera cu doua paturi duble." "Nu avem asa ceva." Si mai era si "baia" - toaleta si chiuveta. Fara dus!

Revenind: e ceva in neregula cu mine?!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

mie mi se pare realist articolul. romania e scumpa in general, iar pe litoral e jaf pe fatza. cred si eu ca nu le convin turistii straini, care-s obisnuiti sa reclame calitatea proasta sau pur si simplu sa nu plateasca, daca nu-s multumiti.

eu sunt din Contanta si merg in fiecare vara "pe litoral" :). nu mi-ar ajunge 10 pagini sa insir toate tepete luate prin terasele si restaurantele "in voga" de la mare, mizeria de pe plaja (cu gramezi de gunoi la propriu), apa jegoasa, plina de pet-uri, prezervative folosite si rahati. ok, multe din astea se datoreaza si calitatii turistilor, dar o statiune care se respecta, ar trebui sa aibe un serviciu de salubritate beton. asta daca vrei sa faci turism. daca nu, mai sunt si alte tari cu iesire la mare si soare mai mult, nicio problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu sustzin 100% cele spuse de portocalia!

Ba mai spun ca daca asemenea caracterizari vin din partea astora care au alt steag la nick(vorbim de forum acum,insa situatzia este perfect valabila si in viatza reala)imediat sunt acuzatzi de rea vointza si nas pe sus!

Personal am fost acuzata de zgircenie,asta fiind adevarata cauza pentru care evit litoralul romanesc!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Eu sustzin 100% cele spuse de portocalia!

Ba mai spun ca daca asemenea caracterizari vin din partea astora care au alt steag la nick(vorbim de forum acum,insa situatzia este perfect valabila si in viatza reala)imediat sunt acuzatzi de rea vointza si nas pe sus!

Personal am fost acuzata de zgircenie,asta fiind adevarata cauza pentru care evit litoralul romanesc!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

din nefericire, de data asta nu prea poti sa fii acuzata. si mie litoralul romanesc mi-a lasat un gust amar, asa ca l-am evitat pe cat posibil.
tara asta e frumoasa, pacat ca nu stim sa facem turism.(am impresia ca nu prea mai stim sa facem nimik).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Nu esti defecta, dar din pacate nu esti chiar un etalon pentrumedia romanilor. Suntem tara lui merge si asa, drept entru care multa lume accepta situatiile de genul celei expuse de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Te simti jignita abia acum, cand se spune undeva chestia asta cu subiect si predicat, chiar daca ai simtit-o pe pielea ta de atatea ori? Nu e nimic in neregula cu tine, in tara asta suntem jigniti la tot pasul, nu numai ca turisti, ci si ca cetateni ai acestei tari, pentru ca nu contam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Cand plec prin Romania, cautatul cazarii imi ia o zi. Prietenul meu ma considera pretentioasa acasa (cand vreau pret decent si conditii bune) insa e mereu incantat de locurile unde stam

In ultimii 4-5 ani am avut 95% experiente pozitive (cu exceptia unei vile din Brasov unde patronul vroia sa ne dea afara pentru ca eram insotiti de cateva cupluri gay) Curatenie, camere spatioase, gazde primitoare.

Insa e adevarat ca mizeria din orase / plaje nu se rezolva cu cautatul de reviewuri pe net...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

hmmm... cred ca eu fac parte din cei "nepretentiosi", caci cheltuitoare nu sant
insa experiente negative de genul celor povestite de Formalhauti (gasit ceva pe site si altceva la fata locului) nu am avut... sau am fost eu norocoasa

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De multi ani nu mai calc pe litoralul nostru. Mizerie, preturi mari si nesimtire. Acum doi ani m-am lasat convinsa de o prietena sa merg in septembrie la inceput, cu copiii. Mamaia, o camera cu 3 paturi, acelasi mobilier de pe vremuri, aceeasi baie inghesuita si aceeasi senzatie de mucegai si slinosenie. La restaurante aceiasi chelneri neinstruiti cu aere de smecheri, aceleasi meniuri din care in realitate nu au nici jumatate din produse si aceeasi asteptare indelungata pana sa vina farfuria...rece. Dupa 3 zile de litoral stateam in camera cu 3 copii care ingesuiau cine sa ocupe "tronul" (enterocolita). Asa ca am revenit la mersul in Grecia.
La munte merg de obicei la casa unor prieteni, dar in team-building am ajuns si la hotel/pensiune. Exista unele locuri care au fost ok dar din pacate aceste flori sunt putine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/cheia-falimentului-pe-litoral-hotelieri-nu-vrem-turisti-straini-au-pretentii-vor-calitate.html

Eu ma simt pur si simplu jignita de povestea asta. Nu am mai fost de mai multi ani pe litoralul romanesc, de fapt de cand am fost prima data in Spania, la mare. Cu toate astea ma simt jignita ca roman, ca turist roman.

...
sunt eu prea sensibila la acest aspect? Probabil sunt fiindca intr-adevar imi doresc sa-mi plimb copiii si in Romania (sa fie patriotism? Mi se pare aiurea cand il aud pe fiul meu spunand ca la mare se merge cu avionul.) dar pe de alta parte nu suport comportamentul patronilor romani.

...
Revenind: e ceva in neregula cu mine?!

Pai, Fomalhauti cind, cind ai de gind sa-ti plimbi copii si in Romania?
chiar crezi ca hotelierii romani ( pe care nu-i apar aici, au contraire, am sa le dau...ceva peste obraz!) [pot intretine hotelurile cu "daca" si cu "parca" se plimbau cu o barca in Spania?
E o afacere. take it or leave it, no hard feelings around here...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

da, si eu ma simt jignita si pe desi mai ma apuca si pe mine patriotismul referitor la destinatii de concediu, imi trece repede!

La mare la noi am fost ultima oara in 93
Am fost intr-un an, cred ca in 2006 in drum spre Bulgaria sa-i ducem niste bani unui student la Costinesti si sotul zice, hai sa vedem plaja , ca in tinerete!
Bleah...atata mizerie n-am vazut in viatza mea!
Deci pe acolo nu calc!

Apoi experiente ciudate am mai avut si eu!

Am fost la herculane..Doamne ..nu stiu ce a fost in capul meu!
Desi pensiunea arata ok, serviciile au fost nashpa!
Iar statiunea..pff si acu ma trece un fior pe spate !
La pensiune in 3 zile nu ne-a dus nimeni cosul. Cand am intrebat-o pe femeia care facea curat pe hol, ca in camere nu intra..mi-a arata tomberonul din curte! Si i-am zis, bun , da atunci puneti niste pungi de gunoi! M gasit seara o punga de gunoi legata de clanta
Am plecat dupa 3 zile cu scopul sa ne oprim in Horezu pentru inca 3 zile, dar n-am mai putut deoarece am facut toti eneterocolita! Copilul de 5 ani a trebuit tinut cu pampers!
Erau insa si persoane FERICITE si ne intrebam noi daca suntem nebuni noi sau restul care sta in mizeria aia...pff..daca vedeati strandul ...va inverzeati!

Am stat totusi o noapte la Horezu, unde avem de gand sa mai mergem. Gazdele ne-au tratat regeste si cu ceaiuri si cu medicamente..si mancare de regim speciala..ca sa reuism sa ajungem acasa!

Am fost de un Craciun in Maramures..serviciu de all inclusive!
Sotul zicea ca's nebuna...sa iau un asemenea sejur!
A fost SUBERB. Camere super, curatenie luna, bun gust si totul la superlativ. Mancare si bautura pe saturate, program artistic, o excurie in pret, cu ghid...SUPERB repet!

Am inchiriat o cabana la Magura sa sarbatorim ziua sotului. Intreb cate camere aveti? Zice 5! perfect!
Ajung acolo erau 4 camere si o camara in care au bagat o canapea! In jurul canapelei pe doua laturi erau cate 30 cm pe margine!
geanta mi-am tinut-o pe hol ca nu incapea!
Am dormit doar vreo 3 ore noaptea aia, ca doar am chefuit...dar mi-a lasat un gust amar!

Vacanta placuta va doresc!:)
Noi am ales Grecia anul asta!

Mergi la inceput