Ma simt jignita

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Apropo de prosoapele schimbate zilnic (sau nu) la hotelurile de pe litoral, voi si-acasa le schimbati zilnic? Adica la o familie de 4 insi, schimbati 12 prosoape pe zi (4 mari, de baie, 4 de fata si eventual 4 de maini)? Imi vine greu sa cred treaba asta.
Conventia general valabila e sa pui prosopul pe podeaua camerei de baie si ti-l vor schimba, mi se pare o chestie decenta.

Eu, da, le schimb zilnic. Sunt 3 prososape de baie (uneori numai 2, daca nu ii fac dus Victoriei, ca ei ii fac doar de vore 3ori/saptamana), unul de maini, pe care Daddy si eu il folosim ;la comun' si unul de fata pe care-l foloseste Victoria. Deci, sunt 4-5 prosoape/zi.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Da, Androix, si eu am invatat la scoala ca Mexic e in America de Nord. Din pacate, e vorba de standarde, nu de asezarea geografica, ceea ce inseamna ca Romania e departe de Europa, asa cum si Mexic e departe de America de Nord. Dar, daca nu vrem sa pricepem... asta e. Si ma intrebai de fapt, "ce dreaq are Cuba de a face cu Romania" si ti-am raspuns.

Auzi, tu vii in tara? Mergi la mare cand vii?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Aleg sa ignor abordarea cu 'auzi' si sa iti raspund civilizat. Da, am venit in Ro, am fost si la mare, pana cand am scos-o pe nepoata-mea din apa intr-o zi ptr. ca plutea un condom si in alta zi ptr. ca plutea un rahat! Atunci am renuntat la marea romaneasca, ca doar sunt fitzoasa, care are pretentia de a nu inota in rahatul altora...

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:

Eu, da, le schimb zilnic. Sunt 3 prososape de baie (uneori numai 2, daca nu ii fac dus Victoriei, ca ei ii fac doar de vore 3ori/saptamana), unul de maini, pe care Daddy si eu il folosim ;la comun' si unul de fata pe care-l foloseste Victoria. Deci, sunt 4-5 prosoape/zi.

Seriossss?? Wow... nu stiu daca sa ma minunez decat esti de gospodina sau sa plang de mila mediului.

In rest nu ma pronunt ca nu mai vazui litoralul decat in poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Exista "administratori ai plajei". Ei trebuie sa curete plaja.

Da, romanii sunt necivilizati. Unii. Ar putea fi chiar un subiect interesant cu aceasta tema fiindca, printre altele, in Romania a fi necivilizat este "cool". Spunea cineva mai devreme despre faptul ca e amuzant sa arunci gunoaie in mare, ca face "pleosc". Da, asta e "cool". E "cool" sa iti parchezi masina fix in fata mall-ului, pe locurile pentru persoane in carucior. Cand cobor pe scari la metrou cu caruciorul copilului uneori ma ajuta cineva. Cand este vorba despre un tanar dintr-un grup, ceilalti il ironizeaza. Nu este "cool" sa ajuti "babele", asta era o "fapta de pionier". Dar cum spuneam, asta e alt subiect.

Revenind la cei care ar trebui sa raspunda de curatenie. Locuiesc destul de aproape de doua parcuri. Unuia i se spune "parcul lui Piedone" (Piedone fiind numele "de scena" al primarului sectorului 4). Celalalt este Parcul Tineretului si este administrat de Primaria Capitalei. In cele doua parcuri se plimba romani, bucuresteni, mai ales din cartierul Berceni (cartier care nu are cea mai buna reputatie). Diferenta de curatenie intre cele doua parcuri este evidenta (si mai sunt si alte diferente). In Parcul Tineretului exista zone fara cosuri de gunoi. "La Piedone" nu exista. In Parcul Tineretului vezi, mai ales la intrari, doi-trei paznici care stau de vorba. In celalalt parc politia sectorului 4 patruleaza. In Tineretului duminica dupa-amiaza cosurile de gunoi sunt pline si uneori depasite. In "parcul lui Piedone" duminica dupa-amiaza exista personal de curatenie. Si, poate cea mai importanta diferenta: in majoritatea zilelor in care am fost in "parcul lui Piedone" l-am vazut acolo pe Piedone. Pe Oprescu (primarul Bucurestiului) nu l-am vazut nici macar o singura data in parcul aflat in administratia lui.

Ceea ce vreau sa spun este ca se poate face curat. Chiar si dupa necivilizatul roman. De fapt si aici au scris unele persoane ca au gasit locuri unde plaja este curata. Dar in cele mai multe locuri nu se doreste fiindca "turistul roman e nepretentios". Aici ar trebui sa se implice autoritatile.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Ei, am exagerat si eu pic, ca toata lumea. oricum pt mine sushi e o mancare rara, pt ca nu-mi place (doar pt ca e celebra si da bine). dar oare prin Japonia daca cer mici voi gasi peste tot?

Nu te supara, dar ca si popularitate, nu poti compara sushi cu mici... hai sa fim seriosi.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monica70
...
macar la vreo autoservire de-aia "impinge tava".

Monica, nu subestima autoservirea. La o autoservire d'asta am mancat cea mai buna fasole cu ciolan din viata mea... si acum salivez gandindu-ma la ea. In Mamaia eram. Ce nu-mi place e ca nu e auto-servire, ci iti pun ei ce vor. Aici te auto-servesti ( e un bufet chinezesc aici la care nu-ti permiti sa mergi toata ziua, pe toti trei, adica 2 adulti+1 copil ne costa cam $100).
Iar ce nu mi-a placut la mare, unde mancarea era inclusa in pretul hotelului e ca mananci ce au ei chef sa gateasca... daca-ti place, daca nu, fugi la alt restaurant. (Nu stiu daca la toate e la fel sau poti sa-ti alegi meniul pe ziua urmatoare sau iti alegi din meniu ce vrei, la fiecare masa).

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Seriossss?? Wow... nu stiu daca sa ma minunez decat esti de gospodina sau sa plang de mila mediului.

In rest nu ma pronunt ca nu mai vazui litoralul decat in poze

Chiar nu e cazul sa fi sarcastica. Am raspuns la o intrebare, nu e vorba ca sunt gospodina, e vorba ca nu suport prosoape folosite si uscate si refolosite si nici prosoape de maini murdare. Ce crezi tu, mi-e absolut egal.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Repet: cand ma duc undeva vreau sa stiu ce se ofera, ce nu se ofera si ce se interzice.

Am stat intr-un apartament cu bucatarie. (E vorba iar si iar de Spania) Si scria la descrierea hotelului (de fapt, complexului respectiv), la apartamente: "curatenie zilnic, cu exceptia bucatariei". Clar?! Ei, bine, nu chiar. Fiindca, de fapt, aspira si spala pe jos zilnic si in bucatarie dar nu curata frigiderul si plita (presupun ca nu spala vasele, noi nu le-am lasat niciodata nespalate).

Ei, bine, imi mentin parerea ca multi, foarte multi patroni de hoteluri/pensiuni scriu in oferta lucruri pe care de fapt nu doresc sa le ofere. De exemplu, eu prin cuvantul "frigider" care apare scris in oferta inteleg ca pot sa folosesc un frigider. Adica pot sa-mi cumpar doi pepeni, doua pet-uri de apa plata, doua de cola si doua de suc si asa mai departe. Prin "frigider in bucataria comuna" inteleg deja altceva, ma uit cate camere sunt la bucataria comuna si deduc cam cat pot sa folosesc din frigiderul respectiv. Totusi nu ma astept sa gasesc acest frigider plin cu mancarea gazdelor si sa am loc doar de un iaurt. Prin "piscina" inteleg ca exista o piscina plina cu apa. La hotelul la care am stat in Tenerife scria "piscina - paranteza- deschisa din mai pana in octombrie". Asa e corect. Nu mi se pare corect sa se presupuna ca in octombrie (sau in mai in Romania) este prea frig ca eu sa doresc sa fac baie.

Si, legat de discutiile de aici. Daca in oferta scrie "bucatarie" inseamana ca, da, pot veni cu cartofi, ceapa si orice vreau eu sa gatesc.

Mergi la inceput

Nadia (Victoria mami) vrea zilnic prosoape curate. Asta vrea, e dispusa sa plateasca. Ea stie ca la un hotel de la 3 stele in sus (sau 4, eu nu stiu ca eu nu tin in aceeasi masura la prosoape curate) se schimba prosoapele zilnic daca asta doresti. Asa ca in masura in care un patron nu vrea sa schimbe prosoapele, indiferent din ce cauza, va trebui sa scrie in oferta "schimb de prosoape la n zile" (da, am vazut si asta "schimb de prosoape de 2 ori pe saptamana - tot in cataloage online ale firmelor mari germane).

Problema este ca unii patroni romani vor sa fie n stele pe hotel dar nu sunt dispusi sa faca zilnic curat, sa schimbe prosoape si alte pretentii de n stele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui monica70
...
macar la vreo autoservire de-aia "impinge tava".

Monica, nu subestima autoservirea. La o autoservire d'asta am mancat cea mai buna fasole cu ciolan din viata mea... si acum salivez gandindu-ma la ea. In Mamaia eram. Ce nu-mi place e ca nu e auto-servire, ci iti pun ei ce vor. Aici te auto-servesti ( e un bufet chinezesc aici la care nu-ti permiti sa mergi toata ziua, pe toti trei, adica 2 adulti+1 copil ne costa cam $100).
Iar ce nu mi-a placut la mare, unde mancarea era inclusa in pretul hotelului e ca mananci ce au ei chef sa gateasca... daca-ti place, daca nu, fugi la alt restaurant. (Nu stiu daca la toate e la fel sau poti sa-ti alegi meniul pe ziua urmatoare sau iti alegi din meniu ce vrei, la fiecare masa).

_

VICTORIA

N-o subestimez chiar defel,in Mamaia chiar predominant la din alea alegeam sa mancam din mai multe motive: mergea treaba mai rapid cu servirea chiar daca era coada (si cam era), vedeai cu ochii tai cum arata mancarea nu doar un titlu intr-un meniu,era mai ieftin decat la restaurant si clar ca mai bun.Si stiti de ce e mancarea mai buna la autoserviri,nu ? Fiindca au clienti numerosi,se gateste deci in cantitati mari si automat "la cazan" mancarea iese mult mai buna la gust.In plus nu risti sa nimeresti mancare veche.Ma gandesc ca la un restaurant ff scump unde la ora mesei poate-s ocupate doar 3 mese ... mai pastreaza ciorba si de pe-o zi pe-alta sau si mai si .

La Cap-Aurora - Jupiter,restaurantele am vazut ca s-au profilat pe alt model: in fiecare zi aveau "oferta zilei" - un meniu felul intai,felul doi si desert la doar 10 sau 15 lei,nu mai retin exact.Cam asa era acum doi ani (ca anul trecut n-am fost la mare) Si daca aruncai o privire la cele 5-6 terase din zona (multe erau unele langa altele) puteai alege rapid ceva pe gustul tau la asa pret "modic". Servirea era rapida,mancarea in general buna,terasele amenajate super dragut,toata lumea multumita.Bineinteles ca aveau si alte meniuri fiecare,dar poate la alea mai dura ceva pana le preparau,sau costau mai mult.Eu am ales atunci sa mananc mai mult la restaurantul hotelului,asta ca sa nu scot nasul si eu si fetita in soare la ora aia ,ca era o caldura groaznica.Chiar daca nu faceai mai mult de 5-10 minute de mers pe jos pana la terasele respective,tot nu era prea placut la ora 12-13.Asa ca mergeam mai des seara pe-acolo,iar la amiaza ramaneam in general pe loc.Dar prietenii cu care am fost mergeau mai des si la amiaza sa manance pe-acolo si-au avut de unde alege.Si la restaurantul hotelului era mancarea f. buna dar era ceva mai scumpa si mai trebuia asteptat uneori.Si in cap-Aurora la alte hoteluri aveau autoservire,chiar sotul prietenei cu pricina la o autoservire de-aia manca - iar ea cu fetele prefera terasele din Jupiter .Io n-am avut chef de autoservirea aia,desi imi toot lauda ce mancare buna au, dar n-am avut chef de stat la coada . Ideea era ca aveai de unde sa alegi si pe unde am incercat si am mancat cu totii (cum ziceam eram 4 cupluri cu copii) chiar a fost ok.

Mergi la inceput