Toulouse:(
Raspunsuri - Pagina 19
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel Apoi, in ceea ce priveste integrarea, eu nu cred ca ea se face stergind cu buretele ceea ce a fost inainte de "X". Nu e vorba de o noua iubire Acusor, asimilata nu pot fi cu accentul pe care il am Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
corect.
E tare fain ce ai scris cu "iubibilele" locuri natale.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Abdelkader Merah era implicat la randu-i intr-o retea care se ocupa de trimiterea de tineri din Toulouse in Irak, sa ajute batranii din azilele de acolo. |
Ingrid faptul ca l-a ajutat pe ucigas merita o pedeapsa exemplara. Dar chestia asta de ti-am citat-o ... ma dezgusta. Ce-i rau frate sa ajuti batranii? Daca faceau altceva dovedeste-o, dar voluntariatul e demn de respect. Si eu planui sa merg impreuna cu copiii sa ajut in .ro, trebuie doar sa mai creasca nitel ca deocamdata incurca lumea.
Ingrid S spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB_AC
Ingrid faptul ca l-a ajutat pe ucigas merita o pedeapsa exemplara. Dar chestia asta de ti-am citat-o ... ma dezgusta. Ce-i rau frate sa ajuti batranii? Daca faceau altceva dovedeste-o, dar voluntariatul e demn de respect. Si eu planui sa merg impreuna cu copiii sa ajut in .ro, trebuie doar sa mai creasca nitel ca deocamdata incurca lumea. |
Tu glumesti, nu-i asa? Haide, spune-mi ca glumesti.
Unde am scris eu ca dispretuiesc volunariatul?
Dimpotriva.
Faceam misto, doar nu-ti imaginezi (ba da, vad ca ti-ai imaginat) ca tinerii aceia merg sa voluntarieze.
http://www.ziare.com/europa/franta/fratele-teroristului-din-toulouse-s-a-declarat-mandru-de-actiunile-acestuia-1157951
"el a fost interogat in urma cu mai multi ani in legatura cu o retea..."
Portocalia, multumesc draga. Uneori e chiar atat de simplu, sa stii. Cand ne incurcam in itele conspiratiei, avem tendinta sa nu vedem ce se intampla sub nasul nostru.
Nelia, "somnul ratiunii naste monstri". Tot inainte, poate descoperi tu adevaratul vinovat, laolalta cu francezii delasatori, Sarkozy si extremistii albi invidiosi pe realizarile de frunte ale lui Merah.
Ca trebuie sa recunosti, nu-i de colea sa fugi dupa un copil, sa-l prinzi de par si sa-l executi.
Chuny spune:
Nelia, nu am inteles bine, tu crezi ca nu e Merah cel care a ucis copiii ? pai avea o camera atasata la piept in timpul celor 3 atacuri, a declarat asta si in timpul negocierilor, iar dupa ce au intrat in apartament au gasit si camera in care se vede tot, inclusiv cum a ucis copila de 8 ani si ce i-a strigat
doruletz spune:
citat din mesajul lui salcia Si atata timp cat cetatenii unei tari sunt ba cetateni, ba cetateni de originea x, intoleranta o sa tot fie... Cateodata intoleranta asta e agravata de anumite circumstante, si atunci se produce dezastrul. |
cred ca ai inteles acum din firul discutiei ce e cu afirmarea "originii X". Face parte din binefacerile multiculturalismului: daca nu iti afirmi originea inseamana ca esti asimilat, prost, tradator de neam etc. N-ar fi un lucru rau in sine doar ca atunci cand localnicul indrazneste sa repete si el ca esti de originea X, e acuzat de rasism E un cerc vicios, o politica idioata (importata de peste ocean in toata europa acum cateva decenii ) care a inchis oamenii in comunitati scotand in evidenta ceea ce ii deosebeste in loc sa puna accentul pe ceea ce ii uneste. Cei care au avut sansa sa vina aci inainte de aberatia asta n-au avut probleme ba chiar copiii lor (prima generatie de imigranti) au ajuns azi presedinti de republica cu sanse mari de a fi realesi .
Oricum, discutati degeaba, e clar ca oricine ar fi fost teroristul tot francezul de rand e de vina pentru crimele lui. Dupa cum s-a putut vedea, subiectul asta a fost mana cereasca pentru francofobii care demult isi doreau o supapa de ventilare a urii lor fata de o natiune intreaga. Ca nu e interzis azi sa fi anti-european si mai ales francofob, ba chiar e o atitudine de apreciat in anumite locuri. :)
Copii mei cand invata despre Martin Luther King si cum erau tratati negrii se revolta. Fatuca mea are doua prietene negrese si nu vreau sa creasca injurand cu "Enculé de ta race" si acceptand ca decizia tribunalului 2005 a fost ca asta nu-i injuratura rasista. http://fr.wikipedia.org/wiki/Enculé_de_ta_race |
in alte locuri o injuratura nu valoreaza mare lucru, rasistii nu-si pierd vremea cu asa ceva, ei impusca direct fara teama ca vor fi "deranjati" de justitie:
http://abcnews.go.com/blogs/headlines/2012/03/trayvon-martin-case-timeline-of-events/
andacos spune:
Pe mine "m-a bintuit"asta noapte,chestia asta cu asimilarea!
In contextul subiectului si la momentul introducerii notziunii la subiect,asimilarea este vazuta ca o spalare de creier(asta a fost si tzinta pentru care a fost introdus in text cuvintul)definitva si irevocabila,si care pe suportul unor frustrari personale,pe suportul unei educatzii natzionaliste,iaca baza terorismului!
Bineintzeles asa cum a spus si doruletz anterior multzi vad tradare de neam si patrie daca nu-tzi afimi cu voce tare sustzinut originea de fiecare data si in permanentza,pe unde trebuie si pe unde nu trebuie,insa eu cred ca si asta e un fel de mania autopersecutziei,ideile,valoarea ta ca si individ rezulta din multe altele,nu neaparat din orignea ta!
Chuny,da nelia si nu numai,afirma ca nu asta e criminalul,e o divagatzie de fapt d ela marele complot mondial!(asta cu complutl nu-i apartzine neliei,insa n-am intzeles de ce ea continua cu ideea ca nu e criminalul)!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Mik spune:
citat din mesajul lui nelia Si la subiect:
Pentru Breivik sint dovezi, a lasat scris, totul e pe net, l-au prins cu arma in mina, la locul faptei, tirziu din pacate, puteau sa reduca substantial numarul tinerilor ucisi daca ar fi actionat cu profesionalism, am spus de atunci, am fost contrazisa si atunci, ca e pace, ca nu erau pregatiti pentru asa ceva... aiurea, incompetenta crasa. Si l-au scos iresponsabil, e nebun el, restul e bine si frumos... e mai simplu asa sa izolezi cazul si sa nu pui cartile pe masa, cele reale... Pentru cel din Toulouse - parerea mea, aveti voie sa o contraziceti - nu e nimic (inca, sper ca vor pune la dispozitia publicului si dovezi, inclusiv inregistrarea in care fratele spune ca el l-a ajutat sa inchirieze scooter-ul, decrierea facuta de proprietar celui care a facut-o iar nu corespunde cu realitatea) care sa-l lege direct, vizibil si imediat de crime. Eu astept inregistrarea cu momentul in care fratele spune asta, lumea ar avea dreptul sa o afle cred, toti sint morti, nu mai e nici o ancheta sau macar dupa ce se incheie dosarul. Politia spune ca este el, s-au dus 300 de oameni si au atacat un singur om, da, inarmat ce-i drept, au evacuat tirziu imobilul (lipsa de profesionalism, oamenii aceia sint deja traumatizati de ceea ce s-a intimpla in blocul lor), au defilat mascati si inarmati pina in dinti ca sa-l impuse in final in cap cind a sarit de la etaj (si asta au spus-o un pic mai tirziu, ca un sniper l-a omorit de fapt, exact in momentul in care a sarit pe fereastra). Erau si alte solutii? Nu stiu, ei trebuiau sa le gaseasca, eu pot doar sa fiu in dezacord cu ceea ce au facut. Aceeasi politie care au un terorist in urmarire din 2008 si nu au au facut nimic ca sa previna atacurile. Faptul ca nu pot fi de acord (inca, astept dovezi palapabile) cu varianta oficiala nu inseamna ca ma smiorcai pentru criminal ca sa arat ce toleranta sau buna sint... Nu as face-o in nici o situatie, absolut nici una, un criminal este un criminal, am explicat deja ca pentru mine sint toti criminali, indiferent de ce parte este, indiferent daca are uniforma sau are legea de partea lui. Cind iei viata unui om asta esti, un criminal. Iar daca vorbim de 11 septembrie, e nevoie de alt subiect pentru a discuta umbrele si gaurile negre din toata tragedia. Cornelia Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung) |
Vrei sa spui ca acei criminali care ar trebui arestati si nu se lasa, ar trebui lasati frumusel in pace, da ? Deci toti politistii care au obligatia sa traga dupa 3 somatii sunt criminali.
Poate imi explici.
Pe de alta parte, probele impotriva individului erau cit se poate de clare. Nu stiu ce umbre vezi sau vrei sa vezi si din ce surse le scoti.
Teroristul de la Toulouse a fost somat in mai multe rinduri inainte de a i se intra in casa inarmati pina in dinti. Ce ar fi trebuit sa faca ? Sa-l lase sa plece la plimbare ? Sa-i aduca si o friptura astepind sau cum ?
Ma intreb daca toate cele care se arata atit de ingaduitoare cu ceea ce s-a intimplat ar fi reactinat la fel daca nenorocirea s-ar fi intimplat sub ferestrele lor.
E intolerabil ceea ce s-a intimplat, ca erau copii evrei sau de alta religie, ca ar fi fost bronzi/bruneti/negri, sanatosi sau nu. E pur si simplu sub orice limita de omenie si nu cred ca ar trebui gasite scuze.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui doruletz
cred ca ai inteles acum din firul discutiei ce e cu afirmarea "originii X". Face parte din binefacerile multiculturalismului: |
Gresit. In Franta la tv sau aiurea in administratie cetatenii francezi la a doua generatie sunt tratati de maghrebini cand fac ceva prost, si de cetateni francezi cand nu.
Edit: Ca nu pricepe Mik ca tot paragraful care urmeaza se refera la US:
Americanii isi declara ei originea cand au chef sau ca sa obtina avantaje ca minoritati la intrarea la facultate sau la un job. Politia nu are voie sa-mi opreasca masina pe strada daca nu am facut ceva. Doar preventiv nu-i voie. Nu la maxima audienta se practica" salutul romanesc" sau altele. Pastorelul lui Santorum care sustinea cine nu-i ca noi sa plece a sfarsit prin a-si cere public scuze.
Edit :Aici se sfarseste paragraful despre US
Nu cred ca a negat cineva crimele rasiale in lume. La cate diferente sunt in US tot e bine ca nu-s mai multe. Da a fost impuscat un adolescent negru. Extrem de trist. Si da rasistii nu-si pierd vremea nicaieri in lume nici macar intr-o tara condusa de un "negru". Nu cred ca situatia e perfecta, eu spun ca de la MLK incoace s-au facut progrese. Incidentele sunt mai rare si nu un alb presedinte va spune ca negrii duc tara de rapa si sunt "racaille".
Originea e ceva pe care unii educati nu vor sa o ascunda. Iar altii needucati nu-s in stare. Originile se sterg in generatii. Fireste cand suntem naturalizati ar fi trebuit sa luam nume frantizesti, sa ne dam cu pudra alba pe fata, sa sarbatorim toti Pastele catolic si sa radem la Guignols. Sau daca nu sa ne aplice ce au facut provensalilor si bretonilor, nu? Daca ne prind in scoala rostind un cuvant in limba parintilor sa ne atarne de un lemn de gat, sa ne ia pauza si sa ne dea pedepse corporale.
Sau ne scoata vinovati ca pe Dreyfuss, nu?
Tu chiar crezi ca-n Pastele evreiesc sau ortodox sau in Aid si-n limba mea si-ntr-un spectacol cu cantece si costume populare traditionae se impiedica iubirea de patrie? Sau in sarmale si doua vizite in .ro.
Nu cumva se-mpiedica in HLM-urile alea insalubre in care vin emigrantii maghrebini care lucrau in minerit sau constructii, in care si de vreau sa fiu bun francez politia vine ca sa constate ca mi-au ars masina si sa-mi spuna ca pot depune plangere contra X si ca sa-mi iau alta ca faptasul nu-l voi gasi. Nu cumva se-mpiedica in scolile proaste sau in lipsa de orientare scolara care face ca merg la facultate iau o diploma inutila (dar hei cine stia asta in familia mea de analfabeti?) si ai mei care sperau sa ma ridic muncind in scoala, ma vad intors la spalat pe jos la McDo. Oare statul nu are nici o responsabilitate in faptul ca statistic prea putini ies din ghetto-uri?
Marox spune:
Nelia, in Franta la 8 ani nu invata despre drapele. Sint de-abia la departament si citeva orase mari din Franta. Tu ai o viziune multiculturala care "vine" din Canada, pe care noi, in Europa, nu o intelegem. Sau o intelegem teoretic, fara echivalent in viata de zi cu zi. De aceea AB_AC este destul de critica fata de Franta, odata ce traiesti intr-o tara de imigranti, ca SUA sau Canada, e greu de suportat sicanele verbale ale unei tari ca cea in care ma aflu.
In Franta, societatea asteapta de la tine sa te dezici de tot trecul tau cultural, odata ce ai facut alegerea de a te stabili aici. Este de dorit sa simti "frantuzesc" din momentul 0, chiar daca insasi societatea te considera un strain.
Pentru cei care sint la curent un pic cu istoria Frantei: pe 18 martie 1962 a fost semnat acordul de la Evian, care a pus capat razboiului din Algeria si a creat bazele independentei. In ultimul timp s-a vorbit mult la TV, au aratat documentare cu algerieni care fluturau victoriosi noul lor drapel. Lumea are resentimente tenace.
Mik spune:
AB-AC, faci o zeama lunga de adevaruri si ne-adevaruri.
Asta e cea mai tare :
Politia nu are voie sa-mi opreasca masina pe strada daca nu am facut ceva. |
Ba da, politie si jandarmii (in Franta) au dreptul (daca sunr abilitati) sa-mi opreasca masina si sa-mi verifice actele si chiar sa verifice daca am consumat alcool sau nu.