Toulouse:(

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Marox pe mine sicanele nu ma jeneaza. Am replica pentru ele si o fac zambind. M-a deranjat cand sunt prezente in lumea copiilor. Cand un copil vine acasa plangand ca el e rau ca parintii lui ucid palestinieni ramai mut. Cand invatatoarea iti explica ca eu nu poate explica copiilor si ca nu-i menirea ei... ramai masca. Cand au placat copiii mei din sistemul francez "tiganii" nu erau la moda si nici numele meu nu-i clar romanesc. Eu aveam de ales intre a pleca din sistem sau a suporta umilirea copilului meu. Am plecat in scoala privata. M-am vazut laolalta cu evreii religiosi, eu care facusem optiunea scolii publice si laice. Si in US copii mei sunt intr-o scoala laica. Practic pe mine cea doritoare de integrare si cu un minim de traditii m-au adus in situatia de a-mi trimite copila intr-un mediu care nu ma reprezenta, dar care nu ma agresa. Fireste daca eram mai bogata m-as fi mutat intr-un cartier select in care copiii mei ar fi intalnit aceste probleme intr-o forma voalata si suportabila.

Avand in vedere ce masacru cultural au facut francezii "de la centru" in provincii precum Proventa si altele as zice ca-s experimentati la practicatul asimilarii. (pentru cine nu pricepe aluzia http://en.wikipedia.org/wiki/Vergonha).

Ingrid da eu chiar cred in bunele intentii ale tuturor. Si nici nu stau sa verific trecutul crminalilor. Ce a facut omul acela si faptul ca frate-sau la ajutat... pentru mine e suficient de oribil. As fi fericita daca as sti ca macar intr-o perioada a vietii lui a vrut sa faca bine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mik

AB-AC, faci o zeama lunga de adevaruri si ne-adevaruri.

Asta e cea mai tare :
Citat:
Politia nu are voie sa-mi opreasca masina pe strada daca nu am facut ceva.

Ba da, politie si jandarmii (in Franta) au dreptul (daca sunr abilitati) sa-mi opreasca masina si sa-mi verifice actele si chiar sa verifice daca am consumat alcool sau nu.

Mik.

Ma refeream la State. T-am editat scriind unde incepe si unde se sfarseste paragraful despre State. Mi s-a parut ca daca incepe cu Americanii si sfaseste cu Santorum.. te vei prinde. Da, deci in US dupa ce opreau si gaseau nod in papura negrilor s-au interzis controalele preventive. De aceea legea din Arizona care ar fi dat drept de control de acte celor cu mutra de "suspecti" s-a lovit de rezistenta.
Bineinteles ca-n Franta politistii sunt prezenti la controlat actele si la razii. Trebuie sa fie si ei undeva, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

La ploiesti poti sa te pitesti, dar nu invers.

Mergi la inceput

Citat:

Mik.

Pardon?

Norocul meu ca ma repet.. ca deh cu voi discutia merge in cercuri. Uite aici la pagina 8 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=171295&whichpage=8

Citat:

De exemplu legea Arizonei in care s-ar putea face checkpoint-uri sau legitima arbitrar oameni pe strada. In Europa un politisy nu are nevoie de motiv ca sa-mi ceara actele la control. Si totusi minoritatea latino a contracarat-o. Prin metodele propuse de mine. Evident ca-i contra majoritatii, dar au si ei point-ul lor. Zeci de mii de familii s-ar destrama si ar fi o tragedie pentru cei nevinovati: copiii nascuti in alta parte, dar care au trait aici de la varste fragede si care-s minori ar fi primii care ar plati pretul unei astfel de legi.

Nu editez politist ca cine stie ce insinuezi:)
Astept scuze.. cu mey am priceput gresit{:D]

Alte inadvertente la rand... Astept....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Marox pe mine sicanele nu ma jeneaza. Am replica pentru ele si o fac zambind. M-a deranjat cand sunt prezente in lumea copiilor. Cand un copil vine acasa plangand ca el e rau ca parintii lui ucid palestinieni ramai mut. Cand invatatoarea iti explica ca eu nu poate explica copiilor si ca nu-i menirea ei... ramai masca. Cand au placat copiii mei din sistemul francez "tiganii" nu erau la moda si nici numele meu nu-i clar romanesc. Eu aveam de ales intre a pleca din sistem sau a suporta umilirea copilului meu. Am plecat in scoala privata. M-am vazut laolalta cu evreii religiosi, eu care facusem optiunea scolii publice si laice. Si in US copii mei sunt intr-o scoala laica. Practic pe mine cea doritoare de integrare si cu un minim de traditii m-au adus in situatia de a-mi trimite copila intr-un mediu care nu ma reprezenta, dar care nu ma agresa. Fireste daca eram mai bogata m-as fi mutat intr-un cartier select in care copiii mei ar fi intalnit aceste probleme intr-o forma voalata si suportabila.

Avand in vedere ce masacru cultural au facut francezii "de la centru" in provincii precum Proventa si altele as zice ca-s experimentati la practicatul asimilarii. (pentru cine nu pricepe aluzia http://en.wikipedia.org/wiki/Vergonha).

Ingrid da eu chiar cred in bunele intentii ale tuturor. Si nici nu stau sa verific trecutul crminalilor. Ce a facut omul acela si faptul ca frate-sau la ajutat... pentru mine e suficient de oribil. As fi fericita daca as sti ca macar intr-o perioada a vietii lui a vrut sa faca bine.

Adica daca stii ca MM a ajutat o batrinica a treaca strada in fiecare dimineata vreme de 3 zile asta de face fericita ?
Si dupa s-a dus si a ucis copii in curtea scoliii ?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Pardon?

Norocul meu ca ma repet.. ca deh cu voi discutia merge in cercuri. Uite aici la pagina 8 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=171295&whichpage=8

Citat:

De exemplu legea Arizonei in care s-ar putea face checkpoint-uri sau legitima arbitrar oameni pe strada. In Europa un politisy nu are nevoie de motiv ca sa-mi ceara actele la control. Si totusi minoritatea latino a contracarat-o. Prin metodele propuse de mine. Evident ca-i contra majoritatii, dar au si ei point-ul lor. Zeci de mii de familii s-ar destrama si ar fi o tragedie pentru cei nevinovati: copiii nascuti in alta parte, dar care au trait aici de la varste fragede si care-s minori ar fi primii care ar plati pretul unei astfel de legi.

Nu editez politist ca cine stie ce insinuezi:)
Astept scuze.. cu mey am priceput gresit{:D]

Alte inadvertente la rand... Astept....

Altceva decit sa te certi ce vrei ?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
As fi fericita daca as sti ca macar intr-o perioada a vietii lui a vrut sa faca bine.

Adica daca stii ca MM a ajutat o batrinica a treaca strada in fiecare dimineata vreme de 3 zile asta de face fericita ?

Da. Ideea ca un om ar avea un suflet complet negru mi s-ar parea foarte trista. Daca as credea ca exista asa ceva as fi de acord cu pedeapsa cu moartea, etc.

Da, eu sper pentru fiecare ca exista un locsor din suflet care lasat sa infloreasca l-ar transforma intr-o persoana mai buna.

Mergi la inceput

Citat:

Altceva decit sa te certi ce vrei ?

Mik.

Poftim? As vrea cand faci afirmatii sa ti le justifici. In rest daca dupa o zi de pauza tot ai ceva de-mpartit personal cu mine.... te pot ignora complet pe viitor.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:
As fi fericita daca as sti ca macar intr-o perioada a vietii lui a vrut sa faca bine.

Da. Ideea ca un om ar avea un suflet complet negru mi s-ar parea foarte trista. Daca as credea ca exista asa ceva as fi de acord cu pedeapsa cu moartea, etc.

Da, eu sper pentru fiecare ca exista un locsor din suflet care lasat sa infloreasca l-ar transforma intr-o persoana mai buna.

Au murit copiii nevinovati. Stiai asta , da ? Ai citit in ziar si ai auzit si la radio, nu ?
In ochii mei sufletul teroristulu e "complet negru", daca tu il vezi cu floricele, eu zic ca e grav.

Cit despre zeama ta lunga francofoba (stiu, epitetul vine de la Doruletz si e deplin justificat) nu e mare lucru de zis. Nu am de gind sa iau la scuturat acum fieacare fraza sa-ti scot citate si linkuri.
O duminica insorita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

AB_AC, eu am o nedumerire: de unde stiau colegii copilului tau ca el e evreu? Citi ani aveau? Si ai mai dat un exemplu, cu un tinar care s-a lovit de o doamna si a spus ca nu-si cere scuze de la evrei. De unde stia ca ea este?

Cum spuneam, io stau la tara. Oamenii sint simpli si simplisti. Aici e in voga lupta de clasa, nu de rasa. N-am auzit sa fie vreun copil injurat ca e evreu. Cind au fost omoriti copilasii aia la Toulouse au pastrat un minut de tacere in fiecare clasa, cum dealtfel s-a intimplat in toata Franta, dar nu li s-a spus ca au fost impuscati pt ca erau evrei.

Mergi la inceput