Toulouse:(

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

iar cand statul arata clar rea vointa in problema imigrantului... ei, acolo deja apare scanteia.

Portocalia,ai exemple de rea vointza concrete?
Sau ce intzelegi tu ptin rea vointza din partea statului?In privintza emigrantzilor ,bineintzeles!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

de exemplu, refuzul primului ministru olandez de a se exprima in privinta site-ul contra est-europenilor. a fost invitat pe 13 martie de Parlamentul European sa-si prezinte pozitia si nu a avut timp sa se duca, avea alte chestii mai importante de facut. asta numesc eu politica de stat evident rau-voitoare.

Asta-i trasa de par tare de tot. Ai auzit tu sa se fi sistat fluxul de imigranti in Olanda din cauza ca Rutte nu l-a pus la colt pe Wilders? Nici pomeneala!
Si daca tot spui ca statul e rau-voitor in privinta imigrantilor (si aici ma refer la Europa in principal), cum justifici multitudinea de fonduri alocate diverselor proiecte menite a integra nou-venitii in societatea mama? Ai idee cati bani se duc spre asociatiile culturale ale minoritatilor (ca sa-si infiinteze biblioteci cu carti in limba materna, sa organizeze intalniri, sa ofere consultanta celor care nu vorbesc limba tarii, samd)? Cate scoli islamice n-au primit sute de mii de euro pentru a putea fiinta? Cati azilanti cunosti tu care sa nu fi primit de la stat (aici vorbesc de Olanda) casa, mobila, decoratiuni interioare, bani de cheltuiala si subventii pt toate cheltuielile imaginabile? Ai asta vreme de ani buni, cat dureaza procedura de "dovedire" a dosarului cum ca autentic si ca omul ala nu e vreun cautator de noroc si viata buna in Europa? Cine plateste recursurile interminabile ale celor pe cale a fi expulzati pentru ca s-a dovedit ca dosarul lor e fals? Statul, din banii nostri, ai contribuabililor la buget!
Deci cum e statul rau-voitor? Ca eu nu pricep cum vine asta...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Daca s-ar generaliza refacerea, si-ar pierde valoarea.. si probabil in scurt timp si interesul.

Nu am intzeles(da stiu ,iar sau din nou,nu stiu cine e de vina dar macar eu intreb)ce ai vrut sa spui aici!

Cred ca tu-tzi raportezi niste frustrari personale,la nivel de natziune!Toate exemplele date de tine,ma duc la concluzia asta!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Vorbeam de refacerea himenului, nu? Daca nu poti cere explicatii civilizat. Pa!

Refacerea himenului tine de ipocrizia caracteristica unei mentalitati anume si pentru asta eu n-as fi dispusa sa platesc. Daca tot e o cutuma religioasa/sociala ca taierea labiilor la fetite, macar s-o faca la ei acasa, nu pe sistemul de sanatate public al tarii gazda.

Citat:
Daca n-ai priceput ca mecanismul oricarui terorist este sa-si proiecteze nemultumirile personale pe fondul unei lipse de forme de comunicare legale intre propria comunitate si majoritate... apai mi-am pierdut vremea de pomana incercat sa-ti explic ca frustrari avem multi si modalitati de a ne exprima legal putine.

Nici eu n-am priceput scuzele gasite unui arierat mintal educat si antrenat in Pakistan si Afghanistan. Si crede-ma ca mi-am dat toata silinta, dar exagerezi la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

AB tu crezi ca terorismul apare din cauza de lipsa de comunicare dintre emigrant si tara adoptiva?

Cred mai curand ca terorismul e diminuat daca nu are parte de tacerea complice a celor multi frustrati si dispusi la dialog. Si in plus isi pierde si baza materiala daca nu are ecou in comunitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Eu nu vreau sa traiesc intr-o lume sufocanta in care politiquement corect-ul a triumfat.
Oameni sintem si dorintele si necesitatile unora si altora o sa vina in mod necesar in conflict unele cu altele. Deocamdata traim o epoca imbelsugata, asa ca banii lubrifiaza zonele de frecusuri, dar ce te faci daca vreodata sa ajunge la fudul sacului?

Iar despre integrare, pentru mine exista un indicator foarte simplu al gradului de integrare al unui grup (imigrant sau nu): in ce mod reactioneaza in momente fundamentale ale vietii, cind nu mai e vorba doar sa dai din gura, ci sa actionezi cu strafundul fiintei tale?
Adica: cu cine se casatoresc? si in ce pamint vor sa fie ingropati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

coracora, eu nu vorbeam de azilanti, vorbeam de un caz punctual (de care s-a vorbit extensiv de altfel, nu mai repet), in care guvernul olandez joaca cum ii canta extrema dreapta. hai sa ramanem la subiect, daca dorim o discutie cat de cat constructiva. merci!

Mergi la inceput

In opinia mea terorismul nu poate fi justificat sub nici o forma; nu exista "scuza" sau rationament logic care sa expliciteze, fie macar si pe departe, un gest de genul celui comis de algerianul-francez din Toulouse (si multi altii ca el).
Dar daca e sa analizam strict acest caz, care ar putea fi acele multe frustrari acumulate de acest tanar? Sa nu uitam ca avea doar 23 de ani, asadar o intreaga viata inainte. Cu ce dificultati se se fi confruntat el insusi in scurta viata traita in Toulouse? Si, foarte important, cu 2-3-4 ani in urma (n-am retinut exact), el fraterniza cu talibanii de prin Pakistan, comitea tot felul de atrocitati pe-acolo, evada din inchisori, samd. La nici 20 de ani!!
Cine-mi poate demonstra mie ca omorurile comise de acest tanar sunt urmarea frustrarilor sociale acumulate de acesta, si nu rezultatul indoctrinarii primite acasa si respectiv in "cantonamentul" din Pakistan?
La varsta la care a parasit Franta pentru a face "voluntariat" pe langa misiunea talibana afganistano-pakistaneza, acest tanar abia pricepea ce e aia viata, daramite sa mai fi avut si convingeri proprii intr-atat de puternice incat sa-si dea peste cap intreaga existanta!
Ceea ce vreau este sa subliniez faptul ca indoctrinarea este motorul principal al acestor atrocitati; frustrarile derivate din lipsa de coeziune sociala / culturala / economica din tara adoptiva sunt doar un element adjuvant, nicidecum focosul care propulseaza racheta terorismului. Asadar haideti sa privim inspre celula sociala - familia - si sa ne intrebam cu ce bagaj afectiv / emotional iese un tanar din casa parinteasca. Sansele sunt extrem de numeroase pentru oricine in societatile occidentale; important este sa-ti doresti sa faci ceva cu acele sanse, in loc sa te auto-victimizezi etern.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ingrid nu-i gasesc nici o scuza. Eu incerc sa ma gandesc cum un om aflat in urmarire reuseste sa faca toate acestea. Si raspunsul meu e ca sau nu era el sau ca a fost protejat de o intreaga retea comunitara. Si incerc sa ma gandesc de ce o asemenea retea a functionat .

Ce a facut individul e facut. Nimeni nu intoarce mortii si nici traumele copiiilor si parintilor. Fii sigura ca atunci cand voi calca pragul comunitatii din nou ma voi uita in jur si ruga sa fie bine. Razbunarea si pedepsirea exemplara pe mine ma lasa rece. Problema e ce poti face sa nu se mai repete.

Legat de himen. Pe mine ma pufneste rasul numa la idee. In fapt operatia e o nimica toata, costa putin si se practica ceva similar si-n caz de desirare la nasterea vaginala. Este o cutuma religioasa, dar nu-i ceva care le distruge precum incizarea si nici nu are ca scop distrugerea lor. Dar nu de asta am dat exemplul. Ci pentru ca stiu e ca e un stress si o presiune inutila pusa pe fetele acelea care nu stiu ce sa mai aleaga intre societate si traditiile familiei. Pentru ele nu-i ceva hilar si societatea n-ar trebui sa rada de ele ci sa le ajute sa-si gaseasca un echilibru spiritual. De ce te ajuta societatea sa iei pilule? Nu ca sa te protejezi si ca viata sexuala sa nu insemne neaparat formarea unei familii si copii? Si pentru copiii emigrantilor trimiterea la mama acasa este inutila. Ei sunt acasa si sunt cetateni nascuti si educati in sistem! Si traditiile si dorintele lor au tot atata valoare ca se cele ale localnicilor.

Mergi la inceput

Citat:
Deocamdata traim o epoca imbelsugata, asa ca banii lubrifiaza zonele de frecusuri, dar ce te faci daca vreodata sa ajunge la fudul sacului?

incepe sa se ajunga la fundul sacului, ma tem ca de-asta a si luat amploare extrema dreapta. si la cum se vede de la mine, va fi din ce in ce mai rau.

Mergi la inceput

andacos, eu nu cred ca va veni ziua aia :). sau cine stie... vom vedea.

Mergi la inceput

Citat:

coracora, eu nu vorbeam de azilanti, vorbeam de un caz punctual (de care s-a vorbit extensiv de altfel, nu mai repet), in care guvernul olandez joaca cum ii canta extrema dreapta. hai sa ramanem la subiect, daca dorim o discutie cat de cat constructiva. merci!

Nu ai punctat reaua-vointa de care pomenisesi, nu inteleg la ce te referi. Ti-am dat exemple care contrazic afirmatiile tale (excluzandu-i pe azilanti, daca asa doresti). Care sunt argumentele tale? (in afara de pozitia lui Rutte care nu anuleaza / diminueaza in vreun fel multiplele beneficii de care se bucura imigrantii cu acte in regula).

Mergi la inceput