Toulouse:(

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:

Nu ai punctat reaua-vointa de care pomenisesi, nu inteleg la ce te referi. Ti-am dat exemple care contrazic afirmatiile tale (excluzandu-i pe azilanti, daca asa doresti). Care sunt argumentele tale? (in afara de pozitia lui Rutte care nu anuleaza / diminueaza in vreun fel multiplele beneficii de care se bucura imigrantii cu acte in regula).

eu consider ca orice manifestare rasista sau xenofoba trebuie taxata prompt de catre oficialitati. aici sunt pe aceeasi linie cu AB_AC. m-a deranjat foarte tare ca oficialii olandezi nu au facut-o si nici nu au de gand s-o faca, cu toate somatiile Parlamentului European.

si cu asta, am cam incheiat discutia despre olanda, mai mult de atat nu stiu ce as putea spune si chiar nu ma simt in stare s-o iau iar de la adam si eva in problema imigrantilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Ingrid nu-i gasesc nici o scuza. Eu incerc sa ma gandesc cum un om aflat in urmarire reuseste sa faca toate acestea. Si raspunsul meu e ca sau nu era el sau ca a fost protejat de o intreaga retea comunitara. Si incerc sa ma gandesc de ce o asemenea retea a functionat .

AB_AC, individul ala era urmarit de niste mamaligi. Fix asa, mamaligi. Corectitudinea politica a patruns mai ceva ca febra in oasele tuturor, asa ca nimeni nu risca sa declanseze vreun nou, Doamne fereste, 9/11, atentatele-din-metroul-londonez, Atocha, masacrul-din-hotelul-Taj Mahal-Mumbai-2008, etc. Potentialii teroristi au ajuns sa fie tratati cu manusi de frica represaliilor iar asta compromite intregul sistem.

Citat:
Problema e ce poti face sa nu se mai repete.

Sa nu ne mai lasam intimidati de amenintari, asta trebuie sa facem.

Citat:
...Ci pentru ca stiu e ca e un stress si o presiune inutila pusa pe fetele acelea care nu stiu ce sa mai aleaga intre societate si traditiile familiei. Pentru ele nu-i ceva hilar si societatea n-ar trebui sa rada de ele ci sa le ajute sa-si gaseasca un echilibru spiritual. De ce te ajuta societatea sa iei pilule? Nu ca sa te protejezi si ca viata sexuala sa nu insemne neaparat formarea unei familii si copii?

Societatea nu se poate ocupa de "stress-urile" tuturor. Societatea are probleme muuuuuult mai stringente de rezolvat, vezi pensii, ajutoare de somaj, ingrijirea corespunzatoare a batranilor din aziluri, construit de maternitati noi in care sa se nasca bebelusi sanatosi, samd.
Bagajul cultural adus de unii imigranti nu are voie sa constituie o povara nici pt tara de adoptie, nici pt ceilalti cetateni ai ei (pt ca daca pachetul asigurator de baza ar include refacerea himenului tinerelor musulmance, ar insemna ca eu sa cotizez pt lucrul asta). Daca intru in casa cuiva, incerc sa convietuiesc cu acela fara sa-l impovarez, nu? Fara sa am pretentia sa fiu tratat mai cu mot pentru ca in caz contrar ii dau foc la draperii, nu?
Si apropo, care societate faciliteaza luarea de pilule de catre femei? Nu cea in care traiesc eu, platesti pilulele din buzunar daca asta ti-e vrerea.

Citat:
Si pentru copiii emigrantilor trimiterea la mama acasa este inutila. Ei sunt acasa si sunt cetateni nascuti si educati in sistem!

A fi nascut intr-o tara e doar un element de stare civila; a fi educat sa iubesti acea tara e o cu totul alta chestiune. Esti acasa acolo unde nu intri cu bocancii zemuind de noroi si-ti azvarli picioarele fix pe canapea! Asa demonstrezi ca esti "acasa", nu varand tertilor sub nas un pasaport pe care scrie "place of birth - Toulouse".

Citat:
Si traditiile si dorintele lor au tot atata valoare ca se cele ale localnicilor.

Nimic mai gresit.
Inteleg ca locuiesti in USA, pai ia sa incerci de Ignat sa cumperi un porc, sa-l legi de picioare, sa-l duci in mijlocul drumului si sa-i sfarteci jugulara. E doar traditia ta, nu? Si e la fel de viabila precum decapitarea curcanilor de Thanksgiving.
Nu mai repet argumentatia, am scris mai sus cum e cu "bagajul cultural".

Mergi la inceput

Citat:
Daca intru in casa cuiva, incerc sa convietuiesc cu acela fara sa-l impovarez, nu? Fara sa am pretentia sa fiu tratat mai cu mot pentru ca in caz contrar ii dau foc la draperii, nu?

si copiii imigrantilor, care sunt cetateni cu toate drepturile? ei de ce s-ar simti "in casa altcuiva"?

Citat:
Si apropo, care societate faciliteaza luarea de pilule de catre femei? Nu cea in care traiesc eu, platesti pilulele din buzunar daca asta ti-e vrerea.

well, chiar Olanda, din cate stiu eu. sau poate s-or mai fi schimbat treburile in ultimii ani, insa "pe vremea mea", pilulele erau gratis daca ti le prescria medicul de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

si copiii imigrantilor, care sunt cetateni cu toate drepturile? ei de ce s-ar simti "in casa altcuiva"?

Pai ei trebuie sa respecte regulilel casei lor,adica a tzarii in care sunt nascutzi si in care parintzii lor sunt prima generatzie de emigrantzi!

Ei trebuie sa respecte regulile casei,daca vor sa respecte si alte case,e ok,atita timp cit aceste reguli nu intra in contradictzie cu celelalte!Simplu,nu?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:

Nu copiii, chiar si imigrantii insisi sunt cetateni cu drepturi depline, pentru ca majoritatea are in buzunar pasaportul tarii gazda in maxim 10 ani.
Despre copiii imigrantilor am scris in ultimele 2 postari, nu mai am ce sa adaug.

Citat:
well, chiar Olanda, din cate stiu eu. sau poate s-or mai fi schimbat treburile in ultimii ani, insa "pe vremea mea", pilulele erau gratis daca ti le prescria medicul de familie.

Din 2010 nu mai sunt, gasesti pe Google.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Nu intentionez sa repet discutia cu fiecare in parte. Undeva prin topic am explicat cum in US poti sa introduci legi in favoarea minoritatilor prin presiune legala. Si am dat si exemplu de "porc de Ignat" .

Dragostea nu vine cu forta si nici ca trebuie. Vine daca esti iubit si protejat. Si-n familie si-n viata. Majoritatea emigrantilor vin plini de sperante si societatea trebuie sa-i educe fara a le distruge aceasta stare. Caricaturizarea lor rautacioasa este foarte contraproductiva ca si rasismul tolerat pana nu explodeaza.

Eu nu amestec corectitudinea si lipsa de rasism cu eficacitatea supraveghererii. Era oficial sub urmarire asa ca asta inseamna ca ar fi trebuit sa aiba o umbra. asta nu inseamna ca orice francez colorat e dusman public si trebuie spionat.

Mergi la inceput

Citat:
Din 2010 nu mai sunt, gasesti pe Google.

probabil din cauza imigrantilor, care mananca banii contribuabilului onest

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora

[quote]
Nu copiii, chiar si imigrantii insisi sunt cetateni cu drepturi depline, pentru ca majoritatea are in buzunar pasaportul tarii gazda in maxim 10 ani.

pai si atunci, daca ai drepturi depline, de ce trebuie sa te simti "in casa altuia"? asta nu pricepeam si in continuare nu pricep.

Mergi la inceput

Citat:
pai si atunci, daca ai drepturi depline, de ce trebuie sa te simti "in casa altuia"? asta nu pricepeam si in continuare nu pricep.

Nu "trebuie", insa multi imigranti se auto-izoleaza si devin astfel "straini in tara lor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:

Nu "trebuie", insa multi imigranti se auto-izoleaza si devin astfel "straini in tara lor".

Cand te-a luat statul stia ca esti musulman sau roman. Ti-a pus vreo intrebare eliminatoare de tipul daca vrei porc de Ignat esti refuzat la export? Nu. Te intreaba si Europa daca esti criminal sau daca esti poligam. Deci se presupune ca si-au facut temele inainte de aaccepta sa devii cetatean. Trebuie sa te intrebe un numar de lucruri de baza care sa fie no-no in societatea noua.
La urma urmei tarile arabe sunt foarte bune in a-ti spune care-i pedeapsa pentru bautura, furt, relatii extraconjugale etc...

Daca ceea ce ceri nu contrazice acele reguli legat de care ai fost intrebat apai e fair game si trebuie sa ai o modalitate civilizata sa-ti ceri himenul, porcul sau eu stiu ce daca-l vrei cu orice pret si nu renunti la nici la a doua generatie. Si societatile se schimba. Acum doua generatii nu existau nici concedii platite, nici, nici. Adica cereri noi apar mereu si e firesc ca schimbarea structurii populatiei sa afecteze cererile viitorului. Ce-i aia casa altuia. Ori e a ta, ori nu e. Daca nu vrei sa se schimbe nimic din traditiile actuale apai nu accepti imigratie si gata. Dai drept de lucru si rezidenta si gata.

Cata vreme minoritatile se simt tratate ca oricare alt curent de gandire fistichie dar legitima din societate se vor asimila incet, incet si de buna voie.

Mergi la inceput