Ne dezicem si noi de domnisoare?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ntzzz "Domnu Jenica ce colege aveti la gradi" nu-i doar jean:)

Poate le da prin minte ca pana la 18 ani sa lase apelativele. Numele si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Nah, titlurile de dinaintea prenumelui sint facute sa stie lumea despre cine-i vorba. M. Dominique sau Mme/Mlle Dominique, Camille, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

si ce conteaza mey pe formularul de cantina? Ii da portie mai mica daca-i fata?

Sau note mai mari ?

Pe mine nu ma deranjeaza apelativele astea dar le gasesc farafastacuri inutile nume si sex daca tot vor sal stie si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

A, nu, e pe factura! Sa stie parintii daca platesc pentru baiat sau pentru fata ! Stii cum sint francezii, teribil de simandicosi cind vine vorba de politeturi: Bonjour madame, merci monsieur, ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mi se pare corect ce au facut. daca s-ar scoate si din limbaj cuvantul domnisoara n-ar fi rau.
la noi cand se zice domnisoara are mai degraba conotatie negativa, in sensul ca esti necoapta, mai prostuta. nu mi s-a parut ca daca ti se zice domnisoara inseamna ca te vede mai tanara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

mi se pare corect ce au facut. daca s-ar scoate si din limbaj cuvantul domnisoara n-ar fi rau.
la noi cand se zice domnisoara are mai degraba conotatie negativa, in sensul ca esti necoapta, mai prostuta. nu mi s-a parut ca daca ti se zice domnisoara inseamna ca te vede mai tanara.

Asa este. Sau " Saraca, nu s-a maritat pana acum"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Citat:

Asa este. Sau " Saraca, nu s-a maritat pana acum"

clar.
poti sa ai 3 doctorate, sa fii fericita si implinita, daca esti domnisoara, degeaba, mai respectata e o femeie de servici maritata, pt. ca e doamna...
nu mai zic ca de la domnisoara la domnisorica sau donshoara e doar un pas...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

folosirea apelativului domnisoara e discriminatoriu, referitor la statutul civil al persoanelor

asa cum toti domnii sunt domni, indiferent ce scrie in BI/CI
asa ar trebui sa fie doamne, toate doamnele !
sa nu fie evidentiat statutul civil in conversatie

pentru mine e un apelativ politicos cind nu stiu numele si fac referire la o alta persoana
si cind mi se atrage atentia, pe diverse tonuri, ca nu e doamna !? eu le zic ca ptr. mine toate sunt doamne !!! de rang egal si ca nu-mi pasa ce sunt
pe ton corespunzator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

poti sa ai 3 doctorate, sa fii fericita si implinita, daca esti domnisoara, degeaba, mai respectata e o femeie de servici maritata, pt. ca e doamna...
nu mai zic ca de la domnisoara la domnisorica sau donshoara e doar un pas...

Ba mie mi s-a intimplat (la fostul loc de munca din Romania)sa mi se spuna sub forma de repors bineintzeles, ca"doamna X e mama,eu sunt domnisoara X"(desi ca si virsta se putea incadra foarte bine la apelativul "doamna")

Ma rog,ideea este ca tare-as vrea sa ma mai strige cineva"Domnisoara X..."si niciodata nu m-a deranjat apelativul asta,nu m-am simtzit nici discriminata,nici luata in ris,in niciun fel!

Cred ca tzine de interpretarea fiecaruia!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Interpretare, ne-interpretare, ciudatenia apare atunci cand clasificarea asta in functie de statutul marital se aplica doar femeilor. Limbajul reflecta ceea ce se intampla in societate, deci daca societatea nu e politically correct in esenta ei, nici limbajul nu e. Dar romanul, mai destept decat (multi) altii , intotdeauna a ras de... exagerarile astea.

Mergi la inceput