Ne dezicem si noi de domnisoare?
Raspunsuri - Pagina 2
Lo_li_Ta spune:
Dar e vreo zi speciala? Eu am citit nu stiu pe unde ca in Anglia se renunta la termenii de sot/sotie, de asemenea in acte, in favoarea, pare-se mai neutrului "partener de viata".
salcia spune:
Pai povestea cu "domnisoara" la francezi e mai vechiuta, are cateva luni parca...
Altfel, chiar asa, de ce trebuie sa definim femeile in functie de statutul marital? Ca la barbati, din cate stiu, nu prea mai exista "domnisor" sau alte variante...
Deceneus spune:
www.realitatea.net/marea-britanie-vrea-sa-renunte-la-cuvintele-sot-si-sotie-din-actele-oficiale-video_923871.html" target="_blank">Marea Britanie vrea sa renunte la cuvintele "sot" si "sotie" din actele oficiale
Se poate face cu schimbul. Sase luni pe an un partener este sot si celalat sotie, si urmatoarele sase luni inves.
b.nica spune:
Ei hai ca se ingroase gluma!
Deceneus, daca treci printr-o mnodificare de orientare sexuala sa-ti fie de bine, dar sa o si trambitezi pe aici un Forum Desprecopii mi se pare exagerat!
Deceneus spune:
Eu nu trec prin nici o modificare, si aici am semnalat doar o schimbare de terminologie. Motivatia englezilor este una ce pruveste egalitatea de tratament.
Poate fi privita si ca schimare de roluri casnice, ca tot se poarta feminismul. Dupa noile reglementari romanesti, tatii sunt obligati sa ia o luna concediu pentru ingrijira copilului, deci facem pasi in directia asta.
Archa spune:
Ori sa renuntam la 'domnisoara' ori sa introducem 'domnisor' pentru domnii necasatoriti.
Sau 'cocon':))
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Eu nu trec prin nici o modificare, si aici am semnalat doar o schimbare de terminologie. Motivatia englezilor este una ce pruveste egalitatea de tratament. Poate fi privita si ca schimare de roluri casnice, ca tot se poarta feminismul. Dupa noile reglementari romanesti, tatii sunt obligati sa ia o luna concediu pentru ingrijira copilului, deci facem pasi in directia asta. |
Este ptr. ca multi locuiesc impreuna, nefiind casatoriti. Si atunci se foloseste termenul 'spouse'. Insa, legal (in Canada) e numai sot'sotie considerat spouse. In afara problemelor legale, adica: medical, social, etc. esti 'spouse'.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Marox spune:
In articolul dat de AB_AC, m-a amuzat finalul, unde zicea ca, avind in vedere gustul francezilor pt hirtogaraie, stocul de formulare administrative o sa dureze destul de mult. Ceea ce e perfect adevarat.
Colegele mele, foarte atasate de numele lor "de jeune fille" (de fata) s-au hotarit sa intre in rezistenta. Nu concep sa nu-l (mai) mentioneze peste tot, chiar daca sint casatorite de 20-30 ani. "Nom de jeune fille" este o componenta esentiala a oricui formular de intocmire a unei carti de identitate, de pasaport, act de nastere a unui copil, de casatorie.
Cind m-am casatorit, functionara de la primarie a vazut pe certificatul meu de nastere ca mama avea acelasi nume de familie ca tata si s-a mirat. I-am raspuns ca e logic, din moment ce in momentul nasterii mele erau casatoriti. Ei nu, a tinut mortis sa puna pe actul de casatorie numele de fata al mamei (si bine le-a prins, ca si-au stilcit limba ca sa-l pronunte ), desi i-am atras atentia ca pot sa-i spun orice nume care-mi trece prin cap ca n-are nici o posibilitate sa-l verifice.
Mai nostim e ca am ajuns sa lucrez in aceeasi primarie si de fiecare data cind vine vorba de obiceiuri si legi straine le aduc aminte de casatoria mea!
Pe facturile de cantina ale copiilor, scrie: M. (ca Monsieur) Alex... si Mlle (ca Mademoiselle) Julia...Acu', na, o sa-mi vad fiica Mme (ca Madame)?!!
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marox Pe facturile de cantina ale copiilor, scrie: M. (ca Monsieur) Alex... si Mlle (ca Mademoiselle) Julia...Acu', na, o sa-mi vad fiica Mme (ca Madame)?!! |
Corecta observatia!
Ce colege ai, Jean, la gradinita? Doamna Monique, doamna Bernadette, si doamna Sophie! Doama Sophie inca face la olita.