Ne dezicem si noi de domnisoare?

Ne dezicem si noi de domnisoare? | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Francezii au renuntat la "domnisoare". Printr-o victorie istorica, feministele au facut sa existe, in vocabular, doar "doamne". Indiferent de varsta sau statut.
Pe cand si la noi?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Da io nu vreau...mie imi place sa mi se zica domnisoara cat mai mult timp de acum inainte,imi da o stare de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Francezii au renuntat la "domnisoare". Printr-o victorie istorica, feministele au facut sa existe, in vocabular, doar "doamne". Indiferent de varsta sau statut.
Pe cand si la noi?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" O
scar Wilde

gresit s-a renuntat la titulara asta in actele oficiale. Nu ca nu-i zici lui X pe strada "domnisoara".

In actele oficiale aveai de ales domn, doamna, domnisoara, docteur si maitre si alte functii care vin cu titulatura oficiala.
Asa ca ce-i pasa guvernului daca depun plangere si-s maritata au ba? In majoritatea tarilor nu mai aveai si asta de ales in actele oficiale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

In Romaina nu am vazut in acte oficiale utilizarea notiunii de domnisoara, deci noi le-am luat-o inainte francezilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

da, dar daca se prezenta asa problema... ramaneau ziarele fara paine....

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

In Romaina nu am vazut in acte oficiale utilizarea notiunii de domnisoara, deci noi le-am luat-o inainte francezilor.

Iar pe strada e "papushe", nu? Avant la lettre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui karula

Citat:

Nu este un alint dragut?

Era mai placuta adresarea cu, "ce fumoasa esti .... patria mea!"?.
Una inspirta a dat o replica monumentala cu, "manca-mi-ai stema cu spice cu tot".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu creeeeeeeeed!Ce bine ma simteam si ce rosu in obraji prindeam cand ma lua cineva cu "domnsoara...!"
Hai mai Rufus ce-ti veni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Da, sa se renunte la "domnisoara".

Am lucrat intr-o vreme intr-o institutie unde la personal lucra o "domnisoara" de vreo 50 de ani (eu aveam atunci sub 30 si eram "doamna"). Aveam diferite probleme de rezolvat cu ea si mi s-a atras atentia ca trebuie sa-i spun "domnisoara". Mi s-a spus ca se supara rau daca cineva ii spune "doamna". Mi se parea culmea ridicolului, pur si simplu nu puteam sa ii spun "domnisoara", asa ca nu dadeam niciodata telefon de teama sa nu dau de ea si sa intreb "Doamna...?" si sa o supar. Ma duceam personal si evitam orice forma de adresare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui karula

Citat:

Nu este un alint dragut?

Era mai placuta adresarea cu, "ce fumoasa esti .... patria mea!"?.
Una inspirta a dat o replica monumentala cu, "manca-mi-ai stema cu spice cu tot".

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Ia uite ce urat suna postarea lui Deceneus peste ceea ce scrie el in semnatura!
Rusinica Deceneus!Eu chiar o iau ca pe un afront!

Vezi daca nu esti moldovean!Au ei un dulce mod de adresare:"Domnita..!"

Mergi la inceput