Pamanturile Romaniei, pe mana strainilor
Raspunsuri - Pagina 3
marius spune:
Neee.... este mai usor sa faci turism decat productie. Nu tine.
Si in momentul de fata exista productie de cartofi si este unul dintre cele mai vandute produse (si rentabile).
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Deceneus spune:
Daca-i rentabil, de ce atatia tarani au preferat sa lucreze in occident?
De ce nu exista cerere de preluare a terenurilor in arenda?
Daca ar fi rentabil ar fi si arendasi.
De ce nu sunt investititori in ferme agricole si sa-i ia pe proprietari actionari. Pamantul nu i-ar costa nimic, ar plati o renta proprietarilor si tot profitul ar fi al lor?
marius spune:
Pentru ca trebuie investitii. Nu au putere financiara. Ca sa obtii profit trebuie sa investesti. Aici este cheia.
In plus asa cum spuneam profitabilitatea creste prin procesare. Mai mult prin comercializare. Toate aceste circuite presupun putere financiara initiala.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Pentru ca trebuie investitii. Nu au putere financiara. Ca sa obtii profit trebuie sa investesti. Aici este cheia. In plus asa cum spuneam profitabilitatea creste prin procesare. Mai mult prin comercializare. Toate aceste circuite presupun putere financiara initiala. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Taranii nu au forta financiara, dar exista investitori romani sau straini, sau banci, care au investit in imobiliare, sau au investit in alte domenii, investitori care se ocupa cu depistarea oportunitatilor de defaceri.
De ce aduc supermaketurile produse agricole din vest, cand ar putea investi sa le produca in Romania. Arendeaza terenul pentru 20 de ani ca sa amortizeze investitia si produc la locul unde se consuma, cu forta de munca ieftina si cheltuieli de transport minime.
Asta nu demonstreaza ca productia agricola nu este o oportunitate pentru afaceri, nici pentru cei care au potential?
marius spune:
Intrebarea asta.... este stupida nu te superi bine?
"De ce aduc supermaketurile produse agricole din vest, cand ar putea investi sa le produca in Romania"
Supermarketurile sunt doar comercianti nu producatori....
Care este intrebarea ta?
Exista producatori in Romania chiar majori (ma refer la partea agrozootehnica si derivate).
ladyJ spune:
Deceneus, supermarketurile nu ´´aduc´´ produse din vest, ele cumpara acolo unde pretul le convine si unde pot gasi cantitatea dorita fara sa astepte cu rafturile goale. Si nici nu cumpara doar de la un singur producator, ci de la mai multi.
Ce ar avea de castigat un supermarket daca s-ar apuca de produs legume? Nimic. O alta bataie de cap de care nu au nevoie. Chiar daca ar produce legumele lor prin arenda si implicare directa, tot ar cumpara si de la altii pentru ca nu ar face fatza doar cu productia lor.
marius spune:
Cat despre investitiile in afaceri si acestea sunt cu grade diferite de profitabilitate sau de risc investitional sau a timpului de rambursare a investitiei. Toate acestea conteaza foarte mult pentru orice investitor intr-o afacere la un moment dat.
Deceneus spune:
citat din mesajul lui marius Intrebarea asta.... este stupida nu te superi bine? "De ce aduc supermaketurile produse agricole din vest, cand ar putea investi sa le produca in Romania" Supermarketurile sunt doar comercianti nu producatori.... Care este intrebarea ta? Exista producatori in Romania chiar majori (ma refer la partea agrozootehnica si derivate). www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
In spatele supermaketurilor stau investitori.
De ce nu investesc si in alte domenii?
Pentru ca asa cum ai spus intervine rentabilitatea, riscul si mediul de afaceri.
Eu ce spuneam mai sus?
Ca agricultura nu-i rentabila si tu ai sustinut ca este.
Capitalul nu este comercial sau industrial din "nastere", devine comercial, industrial sau agricol prin destinatie.
Capitalul se indreapta spre domenile cele mai profitabile si "fuge" de domenile nerentabile.
motanik spune:
Si eu ca musca in lapte :)
De ce e sigur ca vor creste preturile dupa 2014? Ce se intampla in 2014?
Deceneus spune:
citat din mesajul lui ladyJ Deceneus, supermarketurile nu ´´aduc´´ produse din vest, ele cumpara acolo unde pretul le convine si unde pot gasi cantitatea dorita fara sa astepte cu rafturile goale. Si nici nu cumpara doar de la un singur producator, ci de la mai multi. Ce ar avea de castigat un supermarket daca s-ar apuca de produs legume? Nimic. O alta bataie de cap de care nu au nevoie. Chiar daca ar produce legumele lor prin arenda si implicare directa, tot ar cumpara si de la altii pentru ca nu ar face fatza doar cu productia lor. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
La primul paragraf am raspuns in mesajul anterior.
Firmele mari au tendinta sa isi extinda afacerea spre aprovizionar si spre desfacere, pentru a avea certitudinea stabilitatii afacerii.
O ferma are tendinta sa investeasca in industrializare si chiar in comercializarea produselor (carne, legume, fructe, patiserie etc).
Fenomenul poate fi si invers. Un abator sa investeasca intr-o ferma zootehnica, sa aiba siguranta aprovizionarii, sa nu mai depinda de fluctuatile pietei.
Sigur supermaketurile au produse diverse, nu ele fac investitii, dar in spatele lor exista investitori care pot investii in alte domenii. Daca supermaketul este profilat mai mult pe flori, poate sa investeasca si in sere cu flori, sa le produca in Romania, sa nu le aduca din Olanda. Pentru asta trebuie sa fie rentabil si un mediu de afaceri stabil.
Ar fi aberant?
Faptul ca se investeste in comert, demonstreaza ca mediul de afaceri nu prezinta incredere. In comert investitia este mica si se recupereaza intre-un timp scurt, deci riscul pe termen lung este mai mic. Sunt si investitii in prospectiuni geogice, dar acolo concurenta nu reprezinta un pericol si pentru rezilierea contractelor investitorii isi iau masuri de siguranta, clauze penalizatoare.