4 martie 77
Raspunsuri - Pagina 2
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marox a inceput zgomotul ala infiorator |
Groaznic zgomot !!! In '77 si la celelalte cutremure din Vrancea (parca in ,86 a mai fost unul mare) eu nu l-am auzit ,Aradul fiind departe,dar in '91 la cutremurul de langa Timisoara ,l-am auzit
Ma postasem in usa de la camera mea (cum am mai zis eram si singura acasa) si ma tineam cu mainile de margini,ma balansaaaaam in stanga in dreapta,in stanga iar in dreapta - se lasase brusc o liniste sinistra cand a inceput si deodata "prrrrrrrrrrrrrrrr" ... deja asteptam din secunda in secunda sa se crape peretii Fiind la etajul 9 n-am mai fugit pe scari,ca n-avea sens.Totusi de la cutremurul asta n-am ramas cu "sechele" ca de la cel din '86 din Vrancea,ca ala fusese pe la ora 23 si ma prinsese in pat: luni de zile dupa aia ,pana adormeam,parca simteam ca se misca patul cu mine inainte-inapoi ... ca la cutremur
Legat de protectia la cutremure circulau pe mail niste instructiuni cum ca cel mai bine e sa te postezi sub o mobila solida - gen masa/birou.Eu mai demult stiam ca cel mai solid e sa stai in usa,de aia in '90 ma postasem asa - dar oricum la cum se clatina blocul,macar asa aveam de ce sa ma tin Si ai mei inca tot acolo stau,la etajul noua in acelasi bloc
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
maraki spune:
La cutremurul din `77 nu am auzit decat lucrurile care cadeau in balcon si ce era prin casa. Ma luase din somn ca adormisem uitandu-ma la film. Cel din `86 a fost la ora 1.00 ca intindeam rufe in bucatarie pe sarma chiar atunci. Incepuse o vijelie afara si se auzea un muget infiorator din adancul pamantului. Atunci eram gravida in 9 luni iar dupa 2 zile am nascut. Dupa ce s-a terminat cutremurul, am intrat sa fac baie
maraki spune:
Marox ce poti face impotriva naturii? Cea mai groaznica senzatie o ai la cutremur! Incepe si nu stii cum se termina Doar sa te duci la coloana de rezistenta si sa stai in tocul usii sau sa va bagati sub masa ca sa nu va cada in cap diverse. In rest, Dumnezeu cu noi.
monicabo spune:
In '77 nu eram nascuta, au trait parintii si bunicii clipele alea...
Imi aduc aminte de cutremurele astea mai serioase din '86 si din '90
De fapt pe ala din '86 nu prea l-am simtit (in ce luna a fost?) ca eram plecati din Bucuresti, in alta zona a tarii (probabil ca in concediu)...
Cel din '90 nu a fost cu centrul in Vrancea? A avut loc in Timisoara? Mai rar acolo... Asta nu stiam, credeam ca toto in Vrancea (ca cele din 77 si 86, care inteleg ca acolo au avut loc)
Cel din 86 stiu, a fost seara, cum ziceti si voi aici. Povesteau colegii la scoala...
Cel din '90, stiu a avut loc ziua, pe la pranz... tin minte ca eram la scoala la ora de geografie, am iesit in curte, si pe urma bineinteles ca nu s-au mai tinut orele in ziua aceea, spre bucuria noastra...
Eu tin minte ca eram cam speriata de cutremur, dar dat pe brazda un coleg "iti dai seama ca am scapat de ore pe ziua de azi, nu mai avem teme etc?" (si aveam orea "grele" in ziua respectiva: romana, mate)
A mai fost un cutremur prin 2004, pe seara, dar nu de mare amploare...
Mai tin minte de inca unul, tot asa mai mic, tot asa 2004-2005, in timpul zilei, eram la serviciu...mi se parea ca se leagana scaunul, si nustiam de ce
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
aschiutza spune:
Subiectul asta scoate temeri ascunse din mine. Eram prea mica in 77, in 86 am dormit tot cutremurul si m-am trezit cind m-au pus ai mei cu picioarele goale in iarba uda.
In schimb am prins 90 si de atunci am o teama teribila de cutremure. M-a prins in scoala. Un coleg a strigat cutremur, altul a zis fugiti,si uite asa am luat-o la goana.Vreo mie de elei avea scoala si toti au fugit prin 5 usi! Vedeam cum sar unii peste altii, cum pica sindrila de pe scoala pe linga umarul unei colege, cum danseaza acoperisul, cum pica un stilp pe strada. Singurul lucru pe care nu mi-l aduc aminte e zgomotul. Dar nimic! Toti mi-au povestit ca se tipa tare, linga mine plingeau unii, dar eu nu imi aduc aminte nici un sunet, asa de socata am fost. In noaptea aia a fost o replica si pe urma multe nopti am stat cu ochii deschisi si cu teama la orice clatinare a patului sau daca urlau ciinii (asta pt ca cineva imi povestise ca multi ciini urla cind simt cutremur).
Teama de a fii ingropata de vie nu mi-a trecut nici acum, cind merg in tara pun mobilul linga mine .
Probabil cindva ma voi duce si voi face hipnoza sau ceva asemanator...
monica70 spune:
zgmotul cutremurului din '77 ,din ce am citit cica e singura inregistrare audio
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
Cel de care aminteam eu cu epicentrul in Banat,era in 1991,nu in 1990 ,am incurcat eu:
http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Cum_au_trait_cei_din_Banloc_cel_mai_mare_cutremur_din_istoria_Banatului_0_444556187.html
A fost si in 1990 unul,in Vrancea,dar slab,la noi nu s-a simtit.
rall spune:
citat din mesajul lui monicabo Cel din '90 nu a fost cu centrul in Vrancea? |
Ba da, in Vrancea.
La 13:40 unul de 6,7 / 6.9 grade iar la 3:17 o replica de 6,1 /6,3 grade.
rall spune:
citat din mesajul lui monicabo A mai fost un cutremur prin 2004, pe seara, dar nu de mare amploare... |
27 octombrie 2004, a avut in jur de 6.2 grade. Intr-adevar, a fost mai micut
monicabo spune:
monica70, de cel din 1991, nici nu am stiut.. cred ca la noi nu s-a simtit, noi suntem cu cele din Vrancea...
Dar nu inteleg...la magnitudinea de 5.9 (cum scrie in articol) cum de a fost asa puternic?
De ex. cel din 2004, de 6,2 a fost destul de slab, si deci de magnitudine mai mare decat cel din '91... Sau comparativ , cel din '90 - 6,7, a fost puternic, dar nu dezastruos...cum de un cutrmulr de 5.9 a fost catalogat ca "puternic"?
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria