4 martie 77

4 martie 77 | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Eram copil pe 4 martie '77 si spaima acelei zile nu o voi uita niciodata.
Mama era la servici si eram cu tata acasa. Cand au inceput paharele sa cada in dulap, tata m-a scos de mana afara ... Ne-am indepartat de casa... Nu am sa uit niciodata cum zburau gainile si cocosul pe sus...
Am trait acel 4 martie destul de departe de zona cea mai afectata...dar acea spaima nu am sa o uit niciodata.

Dar voi, cum ati trait acele momente? Mai aveti amintiri?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Chiar astazi ma gindeam ca nu mai eram sigura daca a fost in noaptea de 4 spre 5 sau in noaptea de 4!

Dar amintirile au iesit la suprafatza,a fost pe 4 in jurul orei 21 parca!

A fost cumplit,am fost cumplit de speriata,ani intregi n-am putut sta singura in casa sau sa intru in incaperi intunecate!

Si la toate cutremurele traite in romania,mi se muiau picioarele efectiv si ma lua un val de fierbintzeala!Citeva fractziuni de secunda eram imobilizata parca ,apoi imi revenea luciditatea si faceam ce era de facut!Respectiv iesit afara in curte unde nu erau cladiri sau alte pericole!

Cumplit!Cu amintirile astea ne vom lupta toata viatza!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Si itr-o nota mai vesela...a doua zi aveam serbare in limba franceza!!!Stiu ca aveam o peozie lunga si grea si de care nu eram perfect sigura ca-mi va iesi,bineintzeles ca m-am dus la scoala si tare bucuroasa am fost ca...s-a darimat scoala!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Si itr-o nota mai vesela...a doua zi aveam serbare in limba franceza!!!Stiu ca aveam o peozie lunga si grea si de care nu eram perfect sigura ca-mi va iesi,bineintzeles ca m-am dus la scoala si tare bucuroasa am fost ca...s-a darimat scoala!

Dana

Dana, sa ma ierti, stiu ca nu-i de ras, da acuma ce sa fac si eu?

noi eram in casa, ne pregateam de culcare. eram cu tata acasa. si deodata a inceput patul sa se miste. tata ne-a chemat pe toti patru la el in brate si ne-a acoperit cu mainile. au cazut jucariile de pe regal, pe raftul de sus aveam o papusa mare, de 1,20m care a venit jos si i s-a spart capul.
noi am ramas in casa, iar tata ne-a culcat in acea noapte pe toti intr-un pat si el a stat pe fotloiu. mama trebuia sa calatoreasca cu trenul in Rusia si plecase sper gara. a sosit spre dimineata, a venit pe jos de la gara ptr ca s-au anulat trenurile. tata a albit in cap, ca n-a stiut nimic de ea pana n-a sosit acasa. atunci l-am vazut ptr prima data in viata plangand, cand mama a sosit acasa.

temeri prea mari nu am avut, dar mi-a ramas intiparit in memorie momentul cand tata ne-a acoperit cu bratele lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu aveam aproape 7 ani.Si eu imi amintesc si acum toate amanuntele.
Era seara,afara ploua marunt.Eu eram deja in pijama si ma aflam in fata TV-ului cand deodata au aparut ... dungi.Maica-mea daduse drumul la apa in vana sa ii faca baie lui frate-meu (care avea 2 ani) si cand s-a aplecat deasupra vanii a ametit,iar cand a vazut si ca usa de la baie a inceput sa se miste singura si-a dat seama ca e cutremur.Taica-meu era la serviciu,bunica-mea dormea.In momentul ala a sunat cineva la usa - vecinii deja coborau pe scari si in trecere sunau la toate usile sa avertizeze lumea.Noi stateam la etajul 9! Maica-mea a strigat-o pe bunica-mea (soacra ei) dar n-a asteptat sa raspunda (dormea tun ),ci mi-a aruncat bundita in spate,l-a insfacat pe frate-meu in brate si a iesit pe usa ,acolo in nebunia/disperarea ei l-a aruncat pe frate-meu in bratele unui vecin si noi doua am urcat in ... lift Jos l-a recuperat pe frate-meu,iar fiindca eu eram desculta - fara ciorapi si papuci , a imprumutat niste papuci de la niste vecini de la parter.Lumea continua sa coboare pe scari,strigau ... unii se agitau care cum - gen "ai luat actele/banii?" Mai tin minte ca erau o multime cu lanterne si se uitau pe geamurile de la pivinita sa vada daca nu existau crapaturi.Fiindca ploua si era frig,am trecut soseaua si ne-am adapostit cateva ore la ceva cunostinta care avea casa.Bunica-mea s-a trezit intre timp si gasind usa larg deschisa si paltonul ei lipsa (si-l trantise mami in spate) a crezut ca ne-au calcat hotii
Pentru mine n-a fost cel mai ingrozitor cutremur simtit,ca mai din plin l-am simtit in '91 pe cel de suprafata cu epicentrul pe langa Timisoara.Atunci eram si singura acasa,iar cateva minute blocul s-a balansat groaznic - la final toate usile dulapurilor din casa erau deschise ! Imi imaginez deci ce grozavie a fost in '77 in Bucuresti!

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Aveam 8 ani, eram in sufragerie cu mama si fratele meu. La tv era filmul " Dulce si amar " bulgaresc parca. Tata inca nu venise acasa. Cand a inceput cutremurul, stiu ca se auzeau in balcon cum cadeau diverse, mama a fugit la aragaz sa inchida robinetul de tot, dupa care ne-a luat pe amandoi si am iesit pe palier sa fugim in jos pe scari sa ajungem afara. Pe scari era pliiin de vecini, fugeau care, cum puteau. Mama m-a pasat in brate la tatal prietenei mele, fratele meu s-a dat pe bara pana la parter( era mai practic si rapid ) Am stat toti copiii pe masini, inveliti cu paturi aduse de vecini mai curajosi ( spunea fiecare unde le tine si se duceau in apt. sa le aduca ) Dupa ora 2.00 ne-am dus mai multi vecini cu copii la vecina de la parter, am stat acolo pana aparut tata. Atunci am vazut-o si eu pe mama cum a sarit in brate la tata si plangea de bucurie ca il vedea in viata. In noaptea aia am dormit toti in sufragerie iar a dua zi, toti copiii de la bloc ne-am dus sa vedem daca mai este in picioare scoala Era! La noi s-au crapat foarte tare peretii, toate cartile din biblioteca erau jos, asfaltul din fata blocului era crapat. Imi amintesc de parca a fost ieri. Pe tata l-a prins cutremurul pe la Teatrul National. In drum spre casa, a vazut toate cladirile care se darmase,o multime de sobolani fugind speriati, ruine, moloz....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Dana

Dana, sa ma ierti, stiu ca nu-i de ras, da acuma ce sa fac si eu?

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

N-am de ce sa te iert...ca exact asta am simtzit!

La noi adurat pina a juns tata la noi in camera,efectiv nu se putea da jos din pat si desi ne incuraja cu vorbe(era usa deschisa)mie mi s-a parut o eternitate pina a juns la noi!(eu si fratele meu)

Pe celalat frate l-a luat mama in bratze(avea doua luni)din patutz exact cind a cazut tavanul ,exact peste patutz!

Eram in camasa d enoapte si am iesit afara,era tare ger,asa imi amintesc si mama il trimitea pe tata sa ne aduca imbracaminte!A luat hainele din cuier si ne-am imbracat peste üpijamale!

A durat ceva pina ne-a bagat in casa...!!!

Va pot spune si acum ce camasa de noapte aveamsi ce culoare avea cojocelul !

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

A fost primul cutremur simtit in viata mea.
Din fericire, nu eram in Bucuresti...ci la Cluj. Desi s-a simtit binisor, nu m-a inspaimantat prea tare. Mai tare m-am speriat cand am auzit ce-i in Bucuresti. Am ajuns dupa un drum infernal cu trenul si m-am plimbat, cu ai mei, prin Bucuresti. Amintirile s-au mai estompat...dar n-au disparut. Imi aduc aminte de Dunarea, sectionat pe verticala...erau apartamente la vedere, cu mobile, haine,, totul alandala. Si Scala, un morman mare de moloz.
Mai tin minte corturi mari ale armatei, pe spatii verzi, soldati prezenti peste tot.
Mama si sora mea, singure acasa (si tata era plecat) au iesit din bloc, dupa ce cutremurul le-a izbit zdravan de pereti, in haine de casa si asa au stat toata noaptea, in frig. O femeie isi striga sotul, nu-l gasea, era cu doi copii...domnul era jos, iesise primul.
O prietena de-a noastra facea baie...a iesit goala pusca si si-a dat seama doar cand o vecina i-a dat ceva sa se imbrace.
Mama mea a ramas socata pentru toata viata. Si-a facut o strategie pentru cutremur, avea la indemana o geanta cu acte si valori si a inceput sa-si caute o casa in care sa stea linistita. Casa a gasit...linistita n-a mai fost.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Mama mea a ramas socata pentru toata viata. Si-a facut o strategie pentru cutremur, avea la indemana o geanta cu acte si valori si a inceput sa-si caute o casa in care sa stea linistita.

Asta ar trebui sa faca toti cei care locuiesc intr-o zona cu risc seismic major

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La noi s-a clatinat lampadarul (becul din tavan) si cam atat plus sistarea emisiei TV.
Nu am stiut nimic pana a doua zi de grozavia din capitala.
Dramatice momente!

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eu aveam 4 ani si eram la Tg Mures, la bunici. Tocmai ma scosese bunica din baie si l-am vazut pe bunica-meu ca se plimba cu patul! Mi s-a parut foarte amuzant! Taica-meu era in delegatie, undeva prin Ardeal, deci n-a avut de suferit. Maica-mea, singura ramasa in Bucuresti, s-a dus la film, la "Satra" la cinema "Tomis". Mi-a povestit ca a fost groaznic, s-a stins lumina, a inceput zgomotul ala infiorator, lumea a intrat in panica si a incercat sa iasa din sala. O caramida a lovit-o pe umar, bine ca nu in cap! A ajuns acasa si casa, un bloc vechi, era cu crapaturi, dar rezistase admirabil. Primejdia, si-a dat seama mai tirziu, a fost soba de petrol, aflata in fata bibliotecii si pe care n-o stinsese. Noroc ca nu au cazut cartile peste soba, ca ar fi ars totul. Probabil ca de la radio imediat s-a aflat in tara de ce se intimplase la Bucuresti, ca bunicii au incercat toata noaptea sa dea de maica-mea si de-abia la 5 dimineata au reusit.

Cind m-am intors acasa, vedeam crapaturile din pereti si-mi era frica sa dorm in camera mea. Apoi, citeva luni mai tirziu, am fost intr-o excursie la Manastirea Argesului si am intrebat-o pe bunica-mea daca turnurile sint strimbe de la cutremur .

Ai mei au o carte despre cutremur...reportaje, fotografii, impresii. Am facut prostia si-am citit-o si de-atunci mi-e o frica teribila! Si cel mai frica mi-e ca, in panica momentului, nu voi sti sa iau decizia corecta.

Mergi la inceput