Vecini deranjati de copil
Raspunsuri - Pagina 16
Madanic spune:
La mine nu era batutul in tavan ca vecinul era om cu toti boii acasa. In schimb blocul avea 1 bucata baba care "Trebuia" sa stie tot ce misca si neaparat sa impartaseasca altora (nu conta ca nu erai interesat). Blocul avusese 2 babe sarite de pe fix, dar plecase (in locul ei m-am mutat eu). Baba de plecase stia numarul de telefon fix si suna de cel putin 3 ori pe seara. Ba ne mai si vizita de incepusem sa intru la banuieli. Inainte sa raspund la usa mergeam in varful degetelor si ma uitam pe vizor sa nu fie ea.
Cealalta de era inca in bloc a povestit la toti vecinii ca-s curva, ca numai alea muncesc noaptea (aveam saptamani in care lucram high level support de la 6PM-3AM). Isi facuse un obicei sa bata la usa la 8AM sa imi zica diverse chestii. Si cred ca dirija si ciudatii la usa noastra, ca m-am trezit odata cu unul care imi cerea insistent sa-mi mut ford-ul de pe locul de parcare x, si nu vroia sa inteleaga ca eu n-am masina.
Cand vine vorba de zgomot facut de copii sau animale, omul trebuie sa se calmeze zic eu. Pana la urma nu poti sa te enervezi ceva ce nu poti controla, nu faci decat sa-ti irosesti energia degeaba. Copii pot fii atentionati dar nu pot fi legati.
Pe mine ce m-a deranjat enorm a fost cand vecinii mei cu animale au lasat animalele sa-si faca nevoile pe unde s-a nimerit (in special in balcon, pe care il spalau prin aruncatul de galeti cu apa si apa se scurgea prelins si pe celelalte balcoane), mirosul era de nesuportat. Si trebuie sa recunosc ca m-am enervat cand un vecin si-a incuiat Saint Beranrd-ul pe balcon si a plecat in vacanta. Mi-a rupt inima saracul cum chelalaia si zgreptana la usa balconului. Am sperat sa-l usture reparatia usii la buzunar cand se v-a intoarce din vacanta.
Copii mei se culca la 9, si chiuiala si tropaiala e in floare chiar daca imi dau toata silinta sa-i mai temperez. Vecinii in schimb replica cu filme "cinema style" de imi joaca peretii si uneori chiar pot sa spun la ce film se uita. Nici ei nici noi nu ne-am reclamat desi la americani se poarta.
Selene_Bunny spune:
Referitor la babe... io am una la scara vecina care, daca vorbesc cu cineva, vine si ma bate cu mana pe brat, "auzi, auzi..." Asa ma enerveaza, da' nu i-am replicat pana acum nimic.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click ai facut tu astea pentru una care-ti batea cu matura in tava deja?! Esti un inger. |
nu-s, bre. adica tocmai m-am uitat in oglinda, si nu mi se vede aura, ci doar parul blond auriu (sau asta o fi varianta moderna, si vine ambalata frumos la tub - fireste, doar pentru cine-o merita?)
cred ca-s doar un medic, si ea era un bolnav care avea nevoie de ajutor. ma rog, ajutorul medical luase sfarsit deja cand ma plimbam gratios prin piata si intrebam dulce "nu va suparati, pastarnaaac aveti?", ca na, il aveam pe lista babei, si vanzatorul radea si imi arata "da, donsoara, e chiar ala din fata dumneavoastra".
din pacate n-am retinut nici macar cum arata pastarnacu', ca nu-l folosesc si de-atunci nu l-am mai cautat
capcaunul spune:
citat din mesajul lui ina.click Mianna, ai facut tu astea pentru una care-ti batea cu matura in tava deja?! |
Daca se bate cu matura in tavanul salonului de spital se asterne linistea in bloc ...
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui anya Eu am avut senzatia ca omul face misto si chiar m-a distrat. Imi imaginam deja cum ar fi sa umbli cu hartia pe la vecini sa iei aprobare sa faci copii (de curand a venit un vecin sa dam cu subsemnatul ca suntem de acord sa aiba sediul social al unai firme in apartamentul lui). Anya |
Aprobarea asta se cere la fiecare copil? Sau ti se aproba o singura data ptr. toti viitorii copii? Si daca vrei sa te muti, ce faci? Ceri aprobarea viitorilor (potentiali) vecini sa accepte sa cumperi apartament in blocul lor sa te muti cu tot cu copii? Sau copiii ii lasi in proprietatea unde au deja aprobare si ptr. noua proprietate faci copii noi?
Victoria_mami spune:
Mi-am amintit si eu o faza, vecinii mei in Ro era oarecum, 'normali'. In ro stateam la etj. 8. Abia aparusera telefoanele de casa fara fir si cumnatul meu, lucrator la romtelecom pe vremea aia ne-a cumparat si instalat si noua unul. A venit vecina de la 5 intr-o dupa-masa sa imi ceara (s-a intamplat sa deschid eu usa) sa deconectam tel. fara fir, ca au si ei si le baraie din cauza tel. nostru si 'fetita' (de vreo 17-18 ani pe vremea aia) nu poate sa doarma. I-am spus ca al meu nu baraie, deci nu ma deranjeaza si daca tot nu poate biata fetita sa doarma, sa isi deconecteze EI tel fara fir.
Alive spune:
asa e la bloc...poate ea nu a avut copii si nu stie cum e. mie mi s-ar parea chiar dragut sa aud pasi de copilas alergand prin casa. daca ar batea un barbat mai ca as intelege ca nu are rabdare, dar o femeie ar trebui sa aiba un pic de simpatie materna...
annnna35 spune:
:) Cred ca v-ar pieri orice urma de simpatie materna daca ati avea vecinii mei. SUB mine locuieste o familie cu 5 baieti cu varste intre 3 si 19 ani si inca un bebe pe drum (bine, acela nu face - - inca galagie, l-am pus la socoteala ca sa se stie ca ma ingrozeste deja momentul sosirii lui).
Ei bine, la noi este toata ziua galagie de tip "tropa-tropa", alergatura copiilor prin casa + zgomote de minge trantita, de calorifer zdruncinat si batut, de usi care scartaie si se trantesc la orice ora, de apa care curge vijelios la cele mai nepotrivite ore.
Imi piere "simpatia materna" cand il aud pe cel mic urland PERMANENT. Am si eu copil de aproape trei ani, insa nu se aude asa.
Si imi mai piere simpatia cand il aud pe taica-sau urland la copii tot asa, la cele mai nepotrivite ore.
P>S> Vorbesc permanent cu ei, am fost si la usa, le-am vb si frumos, si urat, nu am reusit sa stavilesc nimic din zgomotele care se aud... :( Pana nu am reusit sa ma obisnuiesc cat de cat ma enervam cumplit la fiecare zgomot de acest gen. Acum m-am resemnat oarecum, am simtit nevoia insa sa va arat ca se poate mai rau decat orice am citit pe aici. Si, cum nu au prea fost pareri de cealalta parte a baricadei, am tinut sa scriu si eu , nebuna care bate in teava (FARA REZULTAT) sau se infiinteaza la usa sa roage pt un pic de liniste, sa-mi doarma copilul, ca eu m-am lasat de "sportul " asta...
szivarvany spune:
Mnoah io am o intrebare tehnica; daca bat cu matura in tavan, nu mi pica tencuiala :D
Ca stateam azi noapte si meditam ... pe la 12 juma asa, daca nu 1 dimineata, ce mama draqului sa le fac vecinilor mei, al caror ploada, in varsta de 6 ani, alerga si se arunca pe jos ...
Si ma gandeam in sinea mea ca i-as strange pe toti 3 de gat. Pentru ca al meu copil si catel sa se poata odihni. Ca e si dreptul lor.
Asa ca, raman sau nu raman fara tencuiala ? :D
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum