Vecini deranjati de copil

Vecini deranjati de copil | Autor: steluta25

Link direct la acest mesaj

Uf, tocmai m-am certat cu vecina de dedesubtul nostru. O deranjeaza ca bebelu' meu de 1 an si 9 luni face galagie. Solutia? Batai interminabile in teava, de a ajuns piticul sa se sperie si sa fuga urland la mine....deci efectul e invers.
Pana acum, de fiecare data cand o vedeam, ii vorbeam frumos si ii ceream scuze pt zgomote. Niciodata nu parea ca o deranjeaza, totul a inceput acum cateva saptamani. Parca a innebunit. Orele de liniste le respectam, doarme de la 14 la 17, iar seara la 21.30 baie, apoi somn. O deranjeaza intervalul 19-21.30.
M-a amenintat cu politia. Chiar nu vreau sa platesc amenzi aiurea, iar copilul din dotare, nu il prea pot tempera, Dar, zic eu, se joaca in limitele normalului.
Ce sa fac? Sa stau toata ziua cu gura pe copil, sau sa ignor baba...tanara si nelinistita? Sau sa platesc amenda pentru joaca celui mic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Nu stui cum e cu copii deasupra, pentru ca am stat mereu la ultimul etaj.

Dar, desi cei de sub noi au si ei copil, deci ar putea intelege unele lucruri, incerc sa sa domolesc capra mea, care ar alerga toata ziua prin casa si ar dudui si ar juca fotbal si s-ar fugari cu ta-su

Pentru ca, pana la urma, alergatul si topaitul, fotbalul si altele se fac in mod normal afara, nu in casa.

Acum, depinde si de galagia pe care o face. Ce vina are femeia ca tu ai copil mic si plin de energie?

Gandeste-te si invers.

Si chiar daca e ora 18, tropaitul permanent tot poate fi deranjant, cred

Eu caut sa-i gasesc activitati mai statice in casa si afara sa alerge pana nu mai poate.
I-am luat tobogan pe care-l foloseste de un an cu mare spor si poate sa topaie in pat pana cade lata.

Bineinteles ca tot mai baga cate-o goana cu ta-su prin casa, fotbal&co, dar sub un oarecare control.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Amenda nu platesti decat daca cheama politistul la ea in casa, cand copilul tau e in plina activitate si hotaraste domnul politist ca decibelii produsi de micul terorist (glumesc), depasesc limita admisa de lege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna ,
Eu asi ignora total vecina.
Asi saluta , asi raspunde la salut si atat.
Chiar si daca e hotarata sa cheme politia ,dupa ce vor veni si vor "constata " supararea ei si mai ales cine o "terorizeaza" nu cred ca vei fi amendata.
O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Swanheart spune:

Steluta, daca zici ca micutul tau se joaca in limitele normalului, eu cred ca vecina de jos se plictiseste si cauta motive de scandal. Si eu aud cand bat vecinii snitelul!!! Totusi, trebuie sa fim rationali... Si vecinii de jos au o nepotica zburdalnica, alearga dintr-un capat in celalalt al apartamentului si o auzim. Dar e de inteles, e copil. Plus ca, sper sa ne luam revansa cat de curand.

Incearca sa vorbesti civilizat cu vecina (altfel risti sa o aprinzi si mai tare), iar daca va chema Politia e problema ei, poate ea va fi cea care va plati amenzi... Nu te speria, nu e suficient ca ea sa cheme Politia pentru ca tu sa te trezesti amendata.

Multa bafta in rezolvarea conflictului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Ce fel de zgomote face copilul? Bate mingea, tropaie incaltat in casa, trinteste jucarii? Daca nu, vecina ta nesuferita va trebui sa suporte zgomotele facute de un copil, asa e la bloc, si doar n-o sa-l tii legat de pat, cu atit mai mult cu cit respecti orele de liniste. Exista copii cu colici, exista copii care fac tantrums, care tipa, deranjeaza vecinii, normal, dar asta e traiul la bloc.

Nu vei plati nici o amenda, stai linistita. Eu chiar i-as spune ca daca mai bate in tevi si sperie copilul, o sa-i cumpar niste mingi copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

eu zic sa ignori. eventual, poti sa mai "antifonezi" cu mocheta/covor...asta ca sa nu iti mai traumatizeze copilul. de amenda nu poate fi vorba, stai calma. nu trebuie sa stai cu gura pe copil daca se manifesta normal, lasa-l sa se dezvolte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Bineinteles ca sunt constienta ca deranjeaza. De fiecare data cand ne intalneam imi pica obrazul de rusine si nu stiam cum sa ma mai scuz( aici cred ca am gresit, a vazut ca ii merge cu mine).
Dar ce sa ii fac micului terorist? Ne uitam pe carti, il mai put in patut sa in patul mare, dar, dupa un timp, iar fuge de la bucatarie in sufragerie....si iar bate baba in teava....
Bebe meu nu sta incaltat, e doar cu sosete. Nu bate mingea ca nu stie inca. Avem o minge moale, pa care o mai arunca uneori. Da, mai tranteste jucarii, asta recunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Situatia a devenit deranjanta si pentru noi. Cand aude batai, fuge la mine si incepe sa planga. Deci, s-au cam inversat rolurile, ea ne deranjeaza acum. Plus ca am facut greseala sa il sperii, spunandu-i de fiecare data cand facea zgomot ca vine tanti si il bate, iar acum zice la fiecare zgomot tanti tup-tup. Deci...am ajuns sa imi terorizez eu copilul. Toata ziua sunt cu gura pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Da, se pare ca i-ai dat prea multa apa la moara vecinei. Cum adica, acum bate in tevi fiindca a alergat copilul (in sosete) dintr-o camera in alta? E timpul sa schimbi macazul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui steluta25

Situatia a devenit deranjanta si pentru noi. Cand aude batai, fuge la mine si incepe sa planga. Deci, s-au cam inversat rolurile, ea ne deranjeaza acum. Plus ca am facut greseala sa il sperii, spunandu-i de fiecare data cand facea zgomot ca vine tanti si il bate, iar acum zice la fiecare zgomot tanti tup-tup. Deci...am ajuns sa imi terorizez eu copilul. Toata ziua sunt cu gura pe el.

Bine ca abia acum ai constientizat ca ai terorizat copilul, cum naiba sa-i spui unui copil ca daca face zgomot il bate vecina?! E copil, nu pisica, sa nu faca zgomot deloc!! Pentru o baba cu nervii in pioneze chinui copilul Pai i-as spune cateva la "tanti" de i-ar zbura fulgii, cum sa-mi faca ea mie zgomot in casa batand in tzevi?(noi nu mai avem tevi de peste 15 ani, dar stiu cum suna, asa ne chemam noi, copiii, la povesti, pe casa scarii, asta era semnalul...batea ala de la 4 si se aduna tot blocul in casa scarii, deci stiu cum se aude:)))
Ce scuze sa-ti ceri pentru ca un copil se comporta normal? Doar nu da cu bormasina. Vecinii nostri de deasupra au fiecare (barbatii) peste 100 de kile si cand pasesc prin casa se zguduie tavanul, dar nu m-as astepta sa-si ceara scuze pentru asta...baba aia e deranjata ca un copilas- de cat? 10-12 kile?- alearga in sosete prin casa?! Cu atat mai mult cu cat spui ca doarme in intervalul "de liniste".
Spune-i cateva si nu te mai lasa intimidata si nu tot umbla cu capul plecat de parca cine stie ce infractiune ai facut ca ai un copil

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput