studentii suedezi trag un semnal de alarma(2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Iulia, data viitoare citeste cu atentie. Am scris la plural. "ca sa trecem", "nu am fost picati", deci ma refer la colegii mei, la anul meu, ca de altii nu am cum sa stiu.
Dar nu'i bai.

Nu-i bai, nelamurirea mea ramine legata de pluralul folosit. Si confuzia e cu atit mai mare acum, cind scrii ca te referi la "anul tau", deci garantezi pt absolut toti colegii tai de an. Cum ai ajuns la performanta asta, de a cunoaste cu atita precizie si rigurozitate ca toti studentii din anul tau au trecut toate examenele unui an pe merit, ca nimeni nu a dat mita, ca toata lumea a trecut pe merite? Un an intreg, adica citi, 200-250 de persoane, garantezi tu pt fiecare?

Si atunci poate le explici asta si ametitilor de au scris "SPAGA" pe zidurile institutiei pe care ai absolvit-o, se pare ca realitatea lor, desi afiliati aceleasi institutii in care ai fost tu studenta, e foarte diferita de realitatea prezentata de tine.

Citat:

Din nou, vad ca stii tu de la "vecina de la 3" mai multe decat mine, care am fost 6 ani in facultatea aia.
Vezi ca e o bila neagra pt. ce sustineai la alt topic, si anume ca tu nu vorbesti din auzite.
Dar de amorul artei, povesteste-mi cum ni se acordau bursele, si cum e cu nepotismul si altele.

Cazurile de mai sus nu tin de "vecina de la 3". Eu am scris foarte clar, Tribunalul Timis, deci ancheta, avocati, judecator, proces, condamnare, in cazul Adriana Gontean, e cit se poate de oficial. De fapt AG a fost condamnata de doua ori, prima data in 2004 la 5 ani, apoi cazul casat de catre Curtea de Apel si retrimis spre rejudecare Tribunalului, din care a rezultat condamnarea la 10 ani. Condamnare urmata de executarea sentintei. Intelegi termenii astia, condamnare, executarea sentintei, 10 ani de inchisoare? Vezi vreo legatura cu "vecina de la 3"? Ori esti atit de bintuita de stafia ei, incit ai ajuns s-o vezi peste tot, extrapolind si la alte persoane?

Lui Ioan Branea i s-a desfacut contractul de munca, poti sa fii sigura ca vecina de la trei nu a avut nici un amestec in treaba asta. E la nivel de institutie, aia in care ai fost tu studenta. Intii a fost suspendat de catre Senatul UMF (intelegi ce este un Senat, intelegi ce presupune o sedinta de Senat a uni Universitati, cine participa, cum se desfasoara, si ca tot ceea ce se discuta si se hotaraste este inregistrat?), apoi i s-a desfacut contractul de munca.

Cazul lui Kaushal Shruti: nici asta nu a avut treaba cu vecina de la trei, mai degraba cu UMF Timisoara, Presedinte, Primul Ministru, Ministrul Invatamintului, Ambasada Indiei. O gramada de institutii, hirtii si proceduri cit se poate de oficiale.

Cum e cu nepotismul in Ro in institutiile universitare? Tu chiar ai fost studenta, ca incep sa inclin si eu, asemeni altora, ca nu esti decit o asistenta ori infirmiera care se da medic. Ori ca unii absolventi de medicina de tip nou, au un nivel comparabil cu al personalului mediu din scoala veche.

La nivel de UMF Timisoara, anii 2000, o intreaga pleiada de fiice, fii si alte rubedenii:

- prof dr Stefan I Dragulescu (rector, director al Institutului de Boli Cardiovasculare) si fiica sa, Denise, asistent universitar la catedra de cardiologie, plus angajata a Institutului de Boli Cardiovasculare

- prof dr Constantin Luca (prof la catedra de cardiologie, angajat al Institutului de Boli Cardiovasculare) si fiul sau, Constantin, asistent universitar la catedra de cardiologie, plus angajat la Institutul de Boli Cardiovasculare; la care se adauga nora, Carmen, asistenta la catedra de microbiologie

- prof dr Radu Cristodorescu (fost profesor la catedra de cardiologie) si fiica sa, Ruxandra, asistent universitar la catedra de cardiologie, plus angajata a Institutului de Cardiologie

- prof dr Dumitru Catu (fost director al Directiei de Sanatate Publica, sef al spitalului Odobescu) si fiul+nora, ambii asistenti la catedra de ginecologie

-prof Constantin Nica (fost director al Spitalului Judetean, profesor la catedra de urgente medicale) si fiul Cristian, conferentiar la catedra de urgente medicale. Tatal si fiul angajati, de asemenea, ai Spitalului Judetean, in aceeasi clinica (chirurgie). Nora fiind sefa de lucrari la clinica de odontologie-paradontologie, unde profesor este soacra ei, respectiv fosta sotie a lui Ct. Nica.

- prof dr Ioan Branea (fost profesor la catedra de cardiologie, fost director al clinicii de cardiologie ASCAR) si fiul Horia Branea, asistent universitar la catedra de cardiologie si angajat al ASCAR.

- prof Doina Stanescu (sefa catedra boli infectioase) si fiica sa Voichita Lazureanu, asistent universitar la catedra de boli infectioase, ambele angajate si la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes

- prof Ioan Sabau + fiul + nora lucreaza la catedra de pediatrie si la Spitalul de Copii Louis Turcanu

- prof Radu Strain (cadru universitar la gatedra de gastroenterologie) si fiul sau Mihnea, asistent la catedra de gastroenterologie, ambii angajati si la Clinica de Gastroenterologie a Spitalului Judetean.

- prof dr Gh. Gluhovschi (sef catedra nefrologie) si fiica sa, asistenta la catedra de nefrologie.

Zece exemple pt un UMF Timisoara gen "Casa Copilului", si lista poate continua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Tu chiar ai fost studenta, ca incep sa inclin si eu, asemeni altora, ca nu esti decit o asistenta ori infirmiera care se da medic. Ori ca unii absolventi de medicina de tip nou, au un nivel comparabil cu al personalului mediu din scoala veche.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Si cum parerea ta este totul pt. mine....nu stiu ce imi ramane de facut...

Vezi ca pe celalalt topic te plangeai ca Gmmm a avut nerusinarea sa presupuna cazul mamei tale si sa iti raspunda astfel la provocari.
De nivelul asta vorbeam, ca m-ai tot intrebat pana acum cine sunt eu sa-ti cuantific tie nivelul.
Eu doar trag concluzii dupa ce citesc ce grozavii scrii.

Chuny, tu cu ce esti de acord din ce scrie iulianm? ca eu sunt infirmiera sau cu un nivel mai trist de pregatire, sau ca e o problema nepotismul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Revenind la subiect, din ce scrie Iulia eu trag concluzia ca autoritatile romane, odata sesizate, au luat masuri de la mai mici pana la desfacerea conctractelor de munca in cazuri similare celor semnalate de studentii suedezi. Inca un motiv care imi intareste convingerea ca batutul tobei in afara granitelor Romaniei a fost facuta pentru a-i discredita pe absolventii scolii de medicina din Romania fluturand desigur steagul dreptatii si a corectitudinii universale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Buflea, right...isi taie singuri craca de sub picioare, ca e foarte amuzant...ce sa zic!

Tu ai citit in ce fel au fost prinsi acei profesori care au fost condamnati? Ei bine, de la acuzari (care by the way nu sunt doar asa ca sa discreditam pe altii, oare cum ti se par acuzele tale?) pana la doveditul faptelor e cale lunga. Mai ales cand in Ro sunt destui care sustin sus si tare ca "ei nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase". Iar altii le iau apararea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mihaela, pai ce ai vrea, sa fie acuzati fara dovezi?
Am avut o colega de la care la 85% din examene am auzit dupa ce a primit rezultatul "asta e nebun!! cum sa imi dea7/sa ma pice?!?!?!".
Dupa ea, toti au avut ceva cu ea.
Cuvantul "spaga" s-a scris pe zid datorita unei profesoare.
Femeia nu a solicitat bani, studentii s-au dus la ea cu bani.
Si revin la ce am afirmat mai sus, ca la ni in an nu ni s-au cerut bani ca sa trecem un examen. Evident stiu pt. ca am colegi si profesori. Doar nu crede cineva ca se cer bani nominal "Popescu, da-mi 10000 de euro daca vrei sa treci". Nu mi s-au solicitat bani niciodata, implicit nici colegilor mei de serie nu li s-au solicitat. Despre celelalte serii stiu de la colegi si prieteni de-ai mei, in plus aveam cam aceeasi asistenti, cateodata difereau profesorii.
Bineinteles si eu am auzit zvonuri, de genul celor care se citesc pe aici si se transmit cu succes mai departe, ca daca vrei sa treci la profesorul Tantescu, TREBUIE sa platesti.Si am ignorat zvonistica, si nu am platit, si am trecut.

Cu alte cuvinte, Mihaela, daca eu spun ca tantescu cere bani ca sa treci examenul este o minciuna gogonata. daca eu vreau sa ii dau bani profesorului ca sa ma treaca la un examen, eu sunt la fel de vinovata ca si el, ca si eu comit o ilegalitate si fur.
ca sa dovedesc faptul ca profesorul X primeste bani trebuie sa filmez cu camera ascunsa. Nu e greu, puteau suedezii sa o faca.
Si, repet, ei nu se plangeau de faptul ca facultatea se face asa, ci spuneau ca astfel ajung medici slab pregatiti sa profeseze la ei in tara. Cu toate astea nu a fost nici un exemplu de astfel de medic.

Mergi la inceput

Nu imi plac discutiile interminabile. Eu am spus raspicat si clar ce am avut de spus. Majoritatea a inteles. Pentru restul, sa fie cum vreti voi. Eu stiu si inteleg situatia altfel. Pentru ca am trait in Ro si stiu cum era si traiesc aici, intre suedezi si stiu cum gandesc. Au fost si alte fete care traiesc in Suedia care au intervenit si au vazut cazul la fel, cum il vad si eu. Asta spune ceva, nu? In afara de faptul ca au fost acuzate ca doar "tin cu mine"...gest de gradinita, parerea mea.

Inteleg ca pentru cei care vad din afara cazul e mai greu, dar macar unii si-au dat interesul sa inteleaga...

Am cerut in mai multe randuri inchiderea subiectului. S-a deviat mult si inca e deschis. In plus, ajungem de unde am plecat iar si iar cu explicatii, argumente si contraargumente.

Chiar nu se mai inchid subiectele atunci cand autorul considera ca discutiile si-au atins scopul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Buflea, right...isi taie singuri craca de sub picioare, ca e foarte amuzant...ce sa zic!

Tu ai citit in ce fel au fost prinsi acei profesori care au fost condamnati? Ei bine, de la acuzari (care by the way nu sunt doar asa ca sa discreditam pe altii, oare cum ti se par acuzele tale?) pana la doveditul faptelor e cale lunga. Mai ales cand in Ro sunt destui care sustin sus si tare ca "ei nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase". Iar altii le iau apararea....

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Nici cand sunt condamnati nu e bine. Ai naibii suedezii astia au ajuns ei sa faca legea in Romania. Pacat ca nu sunt eu decanul facultaii aleia, de nu-i dadeam afara sa se duca inapoi la ei, ca tot v-ati revizuit atitudinea si le dati locuri multe la facultate acum .

Mergi la inceput

saskia, cred ca ar fi cazul sa ti-o revizuiesti si tu. Atitudinea. Eu nu te-am atacat asa cum faci tu cu mine. De unde ai inteles ca nu ar fi bine ca au fost condamnati? Si ce legatura are asta cu suedezii astia ai naibii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

saskia, cred ca ar fi cazul sa ti-o revizuiesti si tu. Atitudinea. Eu nu te-am atacat asa cum faci tu cu mine. De unde ai inteles ca nu ar fi bine ca au fost condamnati? Si ce legatura are asta cu suedezii astia ai naibii?

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Unde te-am atacat pe tine, personal? Sau tu esti studentii suedezi care invata in Romania ? Si cum iti permiti sa-mi vorbesti pe tonul asta, poate ar fi bine sa-ti mai revizuiesti tu atitudinea! Da-te jos de la catedra ca nu esti profesoara mea sau altceva, esti unuser oarecare pe un forum. A doua oara daca iti mai permiti sa imi vorbesti ca unui copil de gradinita te raportez.

Restrange-te la a discuta subiectul tau fierbinte si atat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:

Unde te-am atacat pe tine, personal? Sau tu esti studentii suedezi care invata in Romania ? Si cum iti permiti sa-mi vorbesti pe tonul asta, poate ar fi bine sa-ti mai revizuiesti tu atitudinea! Da-te jos de la catedra ca nu esti profesoara mea sau altceva, esti unuser oarecare pe un forum. A doua oara daca iti mai permiti sa imi vorbesti ca unui copil de gradinita te raportez.

Restrange-te la a discuta subiectul tau fierbinte si atat.

Urat, foarte urat saskia. Interpretezi dupa bunul tau plac niste vorbe. Sa stii ca te-am raportat la moderator.

Mergi la inceput