studentii suedezi trag un semnal de alarma(2)
Citat: |
citat din mesajul lui en_kvinna Eu am raportat caz de furt de examen!!! Furt grosolan si continuu, pe semestre, nu copiute. Defapt am fost o gasca ce am facut valva. Si da, s-au luat masuri. Habar n-ai ce vigilenti eram la examene.Si cum ne-a zis si indrumatorul de an, alegerea ne apartine. Ei nu pot supraveghea toti studentii, dar noi putem sa stim de unul si altul. Era cat pe ce sa se puna camere de supraveghere. Da' aia in cauza cu musca pe caciula au batut in retragere si s-au calmat apele. Si da, profesorii erau impartiti. Ca pana la urma de aia s-au si calmat spiritele. Or fi ajuns ei la un consens. Ahh...sa-ti zic Saskia...uite..o gasca de studenti toti restantieri, la examenul din vara cu acelasi profesor i-au sugerat profului ca nu mai bine ii cumpara niste whisky si alte cele si sa ii lasa sa copieze drept rasplata? Adica nici sa nu ii treaca din burta dar nici sa transpire ei la examen. Si a fost de acord. S-a aflat ca nah...unii nu stiu sa taca. |
Bravo foarte bine. Deci se poate.
Probabil si in Suedia se procedeaza la fel, deci si ei puteau face acelasi lucru. Foarte simplu. Si inteleg ca s-au si luat masuri, nu?
Deci nu e chiar ca-n codru cum se sugereaza pe aici prin diferite comentarii prin Romania.
Raspunsuri
en_kvinna spune:
Inca una si chiar pe bune ca nu mai scriu aici.
Anul 2011 a fost cel mai dezastros BAC. Pt. ca nu s-a mai putut copia. Daca se putea copia, acei elevi erau studenti care asta si faceau, copiau sau mituiau, sau deveneau etici odata ce erau studenti? Dar cu elevii din 2010, 2009,....
EDIT: eu personal nu am intalnit cazuri de mita/nepotism. Si nici nu am vazut. Doar se zvoneau pe la alte facultati si fum fara foc nu este.
saskia spune:
citat din mesajul lui en_kvinna Inca una si chiar pe bune ca nu mai scriu aici. Anul 2011 a fost cel mai dezastros BAC. Pt. ca nu s-a mai putut copia. Daca se putea copia, acei elevi erau studenti care asta si faceau, copiau sau mituiau, sau deveneau etici odata ce erau studenti? Dar cu elevii din 2010, 2009,.... |
Asta e offtopic, dar plusezi ca stii bine ca e un subiect delicat si o sa vezi o avalansa de raspunsuri, doar doar ai ajuta-o pe Mihaela sa abata putin atentia de fapt de la esenta subiectului, care prezinta cazul unor studenti suedezi veniti la Cluj sa faca medicina pentru ca au picat la tragerea la sorti la ei in tara, in Romania e mai ieftin si vor si ei sa nu cheltuiasca prea mult, desi se stie suedezii sunt foarte bogati si isi permit sa studieze si in alte tari, dar totusi sunt pasionati si de exchange culturalo-exotic.
Pe de alta parte daca te pasioneaza starea studentilor si elevilor romani poti deschide un subiect de genul asta si vei avea succes garantat.
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Pe mine ma doare ... pentru ca eu sunt un roman care profeseaza in alta tara si nu vreau sa aiba lumea dubii despre profesionalismul meu in baza unei proaste reputatii pe care niste straini o fac facultatii pe care am terminat-o. De asemenea ar trebui sa ne pese de absolventii care doresc sa profeseze in viitor in Europa. In plus, ceva nu se leaga - studentii aia care triseaza ar trebui sa iasa la iveala imediat pe piata concurentei. Eu cred ca e ok ca s-au dus la rector, deci au semnalat neregula unei autoritati superioare a institutiei respective. Dar mai departe, ca s-au dus in presa suedeza, mi se pare nedrept pentru cei care nu copiaza in acea facultate. Si vreau sa cred ca acolo la Cluj, procentul celor cinstiti este mai mare ca a celor corupti. |
Proasta reputatie nu vine de la studentii straini (pina la urma doar faptul ca sint "straini" deranjeaza, ca de restul vad ca nu se leaga lumea) care au RAPORTAT coruptia ci de la REALITATEA ca ea EXISTA.
Nimeni (chiar si Saskia a fost de acord in acest sens) nu a negat ca exista coruptie si ca examenele se vind. Acest lucru devalorizeaza diplomele celor care au invatat cu adevarat...nu faptul sa s-a semnalat neregula.
columbiana spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui saskia
Aschiuta il denigrezi gratuit, ai tu personal dovada ca acolo a fost coruptie inafara faptului ca tu ai spus ca in facultatea ta asa era. Ei bine si eu am facut facultate in Romania si eu nu am intalnit nici un caz de genul asta, e drept ca am terminat hat, demult, dar nu mi-as permite sa bat campii cu gratie doar de dragul discutiei. Deci ai fost tu acolo cand li s-a cerut astora spaga? |
Anul doi, ISE Cluj, cursul de calculatoare (cobol); pentru examenul final profu'ne-a sugerat un cadou (bauturi exclusiv) destul de costisitor; s-a votat in grupa, au cistigat cei pentru, am fost nevoiti sa cotizam toti (pina la amenintari volatilizate gen eu pic examenul din cauza ta...); totusi in ansamblu, comparativ cu ASE Bucuresti mi s-au parut mult mai exigenti si mai pregatiti; aseul (finante banci...); facultatea adevarata am facut-o aici...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Laura25 spune:
citat din mesajul lui en_kvinna Saskia a prin ''ura'' pe Suedia de cand cu Tanti si cu Eminescu sau ce subiecte erau atunci (doar ai fost prinsa la mijloc). Ahh si ala cu jurnalul ei. Si de acolo i se trage. |
en_kvinna, te rog sa te rezumi la a discuta la subiect. Incearca sa nu discuti persoane, ci idei. Multumesc!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
cl spune:
citat din mesajul lui aschiutza ... Eu nu cunosc nici o facultate romana unde nu se da spaga pt a trece examenele. Da, cine vrea invata si trece, si sunt multi aceia, dar de asemenea, cine are bani si vrea sa scape, gaseste cai mult mai usoare decit statul in biblioteca. De asemnea nu toti profesorii primesc, dar sunt suficienti aceia care se lasa convinsi, fie pe bani, fie pt o cunostinta, fie pt un alt coleg... ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
SERIOS????
Sa inteleg ca ai fost la toate facultatile, la absolut toate examenele si ai facut sondaje de opinie? Sau poate ai surprins direct darea mitei, peste tot????
Afirmatia ta de mai sus este JIGNITOARE! Am facut o facultate dura, unde nu se cumparau examenele! Aveam materii, unde la examen, la o grupa de 20 de studenti, erau la supraveghere pe langa profesor, inca 4-5 seminaristi. Cei care doreau sa copieze, nu puteau sa miste in front! Si nici sa se uite in foaia colegului din fata. Deci nici copiatul nu era incurajat! Si vii tu si spui de mita si cumparat examene peste tot! Este JIGNITOR!
Sunt convinsa ca sunt si profesori care se lasa cumparati (unde, nu stiu, ca nu am cum sa controlez/verific), dar nu cred ca este o treaba generalizata!
Iar acei studenti suedezi, care au venit plini de incredere aici, au depus vreo plangere la decanatul facultatii si la politie? De ce nu au facut-o? Si daca stiau de mita, oare ei nu au incercat sa fenteze sistemul? Altfel nu prea cred ca aveau de unde sa stie...
Referitor la tipa care nu era studenta si a intrat sa dea si ea examen, asa, ca sa vada cum este... Mi se pare o aberatie! Chiar daca fenta examenul scris (desi ma indoiesc, marea majoritate a profesorilor au memoria figurilor si cand vad o figura noua in sala de examen, intreaba cine e, la ce grupa, o legitimeaza etc...), la examenul oral sigur nu ar fi reusit sa mai pacaleasca pe nimeni! Ceva mi se pare in neregula la povestea aceasta. Ca exista coruptie, spaga, da, e adevarat! Dar sa arunci cu noroi intr-o intreaga categorie profesionala si sa faci generalizari, nu e corect!
mihaela_s spune:
Am cerut inca de aseara inchiderea subiectului. Consider ca s-a spus ce era de spus si ca ne invartim in jurul cozii de dragul discutiilor contradictorii, de a gasi nod in papura acolo unde nu este si de a nu vedea ceea ce e de vazut/sesizat.
Rog inca o data moderatorilor, inchiderea subiectului.
aschiutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cl
SERIOS???? Sa inteleg ca ai fost la toate facultatile, la absolut toate examenele si ai facut sondaje de opinie? Sau poate ai surprins direct darea mitei, peste tot???? Afirmatia ta de mai sus este JIGNITOARE! Am facut o facultate dura, unde nu se cumparau examenele! Aveam materii, unde la examen, la o grupa de 20 de studenti, erau la supraveghere pe langa profesor, inca 4-5 seminaristi. Cei care doreau sa copieze, nu puteau sa miste in front! Si nici sa se uite in foaia colegului din fata. Deci nici copiatul nu era incurajat! Si vii tu si spui de mita si cumparat examene peste tot! Este JIGNITOR! Sunt convinsa ca sunt si profesori care se lasa cumparati (unde, nu stiu, ca nu am cum sa controlez/verific), dar nu cred ca este o treaba generalizata! Iar acei studenti suedezi, care au venit plini de incredere aici, au depus vreo plangere la decanatul facultatii si la politie? De ce nu au facut-o? Si daca stiau de mita, oare ei nu au incercat sa fenteze sistemul? Altfel nu prea cred ca aveau de unde sa stie... Referitor la tipa care nu era studenta si a intrat sa dea si ea examen, asa, ca sa vada cum este... Mi se pare o aberatie! Chiar daca fenta examenul scris (desi ma indoiesc, marea majoritate a profesorilor au memoria figurilor si cand vad o figura noua in sala de examen, intreaba cine e, la ce grupa, o legitimeaza etc...), la examenul oral sigur nu ar fi reusit sa mai pacaleasca pe nimeni! Ceva mi se pare in neregula la povestea aceasta. Ca exista coruptie, spaga, da, e adevarat! Dar sa arunci cu noroi intr-o intreaga categorie profesionala si sa faci generalizari, nu e corect! |
Inainte sa te dai jignita si sa imi dai in cap cu generalizarile, remarca cum am scris: "Eu nu cunosc nici o facultate romana unde nu se da spaga pt a trece examenele." Nu am scris " La toate universitatile se da spaga", ci ca eu nu cunosc nici o facultate la care sa nu se da spaga, cu alte cuvinte "toate universitatile pe care le stiu eu". Ai prins acum diferenta de nuanta? Tinind cont ca am locuit intr-unul din cele mai mari campusuri din tara, ca am avut contact cu studenti de la diverse facultati, am putut sa imi fac aceasta parere. Nu am profesat ca as cunoaste insa TOATE universitatile si facultatile din Romania, deci e foarte posibil pe a TA in mod special sa nu o stiu (daca o stiu sau nu nu am acu de unde a sti, nestiind ce facultate ai terminat). Atunci as fii spus simplu "nu e facultate romana la care sa nu se dea spaga". Ok, te-ai linistit?
cipcipcip spune:
cl, suedezii au depus plingere la decanul facultatii, unde bineinteles ca nu au fost luati in seama.
cl spune:
Ba, sa-mi fie cu iertare, aschiuta, cam pare generalizare! Mi-e greu sa cred ca ai auzit la toate facultatile "pe care le stii tu" ca se trec examene pe bani. Cand spui de cel mai mare campus din tara, te referi probabil la cel al Politehnicii Bucuresti, nu? Daca este asa, mai cerceteaza. Eu tot acolo am stat si de dat pliculetul nu prea am auzit(decat de cazuri izolate, la anumite facultati), lumea invata ca sa treaca examenul. Asa ca... am remarcat foarte bine cum ai scris.
Cipcipcip, este foarte bine ca au depus plangere la decanul facultatii. Insa fara probe, acesta nu poate face nimic. De aceea trebuie implicata si politia, organizat flagrant. Au mai fost cazuri in care au fost prinsi profesori care au luat spaga sau care cereau studentelor sa se culce cu ei ca sa le promoveze.
Uscaturi exista peste tot, si la noi si in alte parti. Nu contest ca exista si examene cumparate, profesori la care se da plicul, insa nu cred ca sunt asa de multi, pe cat se vrea sa se creada. De aceea trebuiesc reclamati si inlaturati. Dar hai sa nu dam cu noroi in tot ce inseamna invatamant universitar romanesc. Cine vrea sa invete, invata si nu cauta sa dea bani pentru a obtine o diploma.
Articolul acela din ziar, pe mine una, desi nu am facut Medicina, ma deranjeaza. Pentru ca nu toti studentii de la Medicina din Romania copiaza si nu toti profesorii trec studenti daca primesc plicul. Practic denigreaza medicii si studentii romani. Si nu e corect!
Studentii suedezi au facut sau nu plangere la politia nostra?