Feminismul si consecintele sale

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Aici se cam stie care sunt salariile pentru anumite niveluri. Cand se da anunt pentru un post se da si salariul in majoritatea cazurilor. ....

Pe mine nu ma va convinge nimeni si nimic ca PESTE TOT IN LUME este aceeasi situatie.

Finn Constantine 15.10.2009 si 31+ Euan Tudor

Esti amuzanta. Salariile la bac+6, bac+9 se anunta cel mult intre si intre functie de capacitati. Pana si-n sisteme relativ inchistate gen functionarii publici cu studii superioare de prin Europa se negociaza pragul de intrare in sistem. In general intr-o multinationala negaciezi mai mult pachetul de intare, decat maririle apoi. Iar in pozitiile de management nu negociezi salariul pe aici, cat mai ales bonusul si pachetul de actiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:

Cel mai bine e sa ne limitam la ceea ce stim. si sa ne bazam mai putin pe informatii neverificate. Nu as lua de bune nici toate articolele din ziare.

E in regula, limiteaza-te... exact asta am facut si eu. Nu sint articole de ziare ce am pus, sint studii si sint mai mult decit verificate. Poate din curiozitate, daca vrei sa treci si dincolo de ceea ce stii, si te cred, cind ai timp arunca un ochi pe ele.

Iar chestia cu femeile care nu stiu ce fac pentru functii... e o afirmatie grava si nefondata. Care femei, eu nu fac, tu faci asta? Mina sus care face... Cat tot propuneai sa ne limitam la ceea ce stim.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Nelia, cunosti cumva moralitatea si felul de a fi al cehilor? Ai habar cate femei au fost concediate aici pentru ca in loc sa munceasca flirtau cu cine apucau? |Nu neaparat pentru functii si mariri de salariu, ci pentru ca asa le e felul. Sotul meu a concediat din septembrie pana acum 3 femei cpe care le angajase pe post de call center manager. Eu la serviciu am avut destule cazuri care s/au lasat cu concedieri din aceasta cauza. Inclusiv flirturi cu clienti si intalniri dupa program. Daca nu crezi ce spun intra pe forumuri si vezi ce pareri sunt despre femeile cehe. Nu toate sunt asa, dar este o caracteristica majoritara.
Ai spus ca te limitezi, limiteaza/te.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Aici se cam stie care sunt salariile pentru anumite niveluri. Cand se da anunt pentru un post se da si salariul in majoritatea cazurilor. ....

Pe mine nu ma va convinge nimeni si nimic ca PESTE TOT IN LUME este aceeasi situatie.

Esti amuzanta. Salariile la bac+6, bac+9 se anunta cel mult intre si intre functie de capacitati. Pana si-n sisteme relativ inchistate gen functionarii publici cu studii superioare de prin Europa se negociaza pragul de intrare in sistem. In general intr-o multinationala negaciezi mai mult pachetul de intare, decat maririle apoi. Iar in pozitiile de management nu negociezi salariul pe aici, cat mai ales bonusul si pachetul de actiuni.

Te contrazic. Din experienta mea si a cunoscutilor. Salariile se cam stiu pentru a ca expatii in general nu sunt foarte secretosi. si pentru a se pastra un anumit nivel de salarii. Salariul de intrare se negociaza la nivel foarte inalt. si in general nu salariul ci pachetul de beneficii - chirie platita, telefoane, masini, gradinita sau scoala copiilor. Exista niste grile de mariri anuale si in functie de punctajul obtinut primesti mai mult sau mai putin. Acolo se poate negocia. La noi se anuntau si in firma salariile pentru diferite posturi, deci stiai clar in ce te bagi. Pe net sunt anunturi destule cu salarii postate. Exact cum sunt si la englezi. Nu peste tot este aceeasi situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu, nu cunosc, dar refuz sa judec moralitatea tuturor femeilor cehe dupa felul in care se comporta unele dintre ele. Deschide un subiect despre flirt, daca vrei chiar al femeilor cehe si e in regula...

Dar cind spui ca nu e adevarat ca exista o diferenta intre salariile femeilor prin raport la cele ale barbatilor (ti-am dat si exemplu ca Cehia nu e scutita, femeile sint platie in medie cu 26.8% mai putin decit barbatii, depasind chiar si procentajul mediu european care e de 18 la suta) si chiar si cele care ajung sa aiba pozitii bune si sint platite la fel ca barbatii, cine stie ce fac ele, ca femeile cehe flirteaza cu sefii (se subintelege ca poate asa ajuns si sa fie mai bine platite decit celelate), iau pozitie indiferent despre ce tara ai vorbi... e dreptul meu sa iau pozitie si iau, in ciuda dezaprobarii tale.

Si oricum, ce legatura are asta cu consecintele feminismului? Sau tu o vezi flirtul minoritatii feminine cehe ca pe o consecinta a lui?
Nu mai crede tot ce spun barbatii, ca sa o femeie sa flirteze, trebuie sa aiba neica si cu cine, ca doar nu o face asa, de una singura, aiurea in tramvai.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Eu am spus ca nu cred ca PESTE TOT IN LUME - e a treia ora cred cand scriu cu majuscule poate intelegi la ce ma refer - este aceeasi situatie, nu ca nu ar fi diferente.

Poti lua ce pozitie vrei, nu te opreste nimeni. Eu am avut acelasi salariu cu colegii mei de pe aceeasi pozitie, in conditiile in care toti erau barbati si mai erau veniti si din europa de vest.
Oricum prefer sa imi cred sotul si ce/mi vad ochii decat sa iau apararea in necunostinta de cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

Sotul meu a concediat din septembrie pana acum 3 femei cpe care le angajase pe post de call center manager.

Off-topic (sau o fi on-topic?!?!):

3 la rand pe aceeasi pozitie in jumatate de an? Imi cer scuze dar aici
problema e mai putin cu candidatii cat cu sistemul de selectie. Hai sa zicem ca a dat-o in bara cu prima, la a doua deja se tinea cont de niste lucruri in plus la recrutare, la a treia ce sa mai zic. Seful de la recrutare ar trebui concediat inainte de orice cand ai aceeasi problema, pe aceeasi pozitie de 3x in juma' de an. In general profesionistii cunosc la profesionisti, de-aia e bine sa ai recrutarea de calitate.

Si cum le-a dat afara? Pe motiv de hartuire sexuala?

Despre ex-pati, in special aia care sunt fare neveste si copii la ei s-a dus vestea peste mari si tari ca sunt in cautare de distractie mai ales cand vin in blocul ex-comunist, de-aia sunt "hartuiti" unii nevinovati pentru ca sarmanele fete generalizeaza: e barbat , e expat, incercarea moarte n-are .

Mergi la inceput

Ramiris, sotul se ocupa de angajari pentru ca este compania lui. Nu le/a dat afara pe motiv de hartuire sexuala, ci pe motiv ca nu/si faceau treaba cum era prevazut in contract. La dosarele de concediere - aici nu e usor de concediat, trebuie sa faci dosar cu avertismente si situatii concrete in care s/a gresit flagrant - au fost adaugate si mail/uri trimise de cei 4 actionari in care se cerea schimbarea atitudinii.
Si da, ai dreptate in legatura cu expatii si incercarea moarte n/are. Treaba e ca nu intotdeauna tine, pentru ca nu sunt angajate pentru fizic ci pentru a aduce bani in firma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

De 3 zile spumeg din cauza titlului subiectului acesta... Da' n-am avut timp sa spumeg si la fata locului fiindca eram ocupata, deh, cu emanciparea.... Nu-mi mai ajunge matura la nas, mi s-a acrit de cariera de casnica si mai fac inca o scoala, fiindca domnule as vrea sa ajung sa castig cat castiga si dl sot!!! Nu stiu cum pot sa am tupeul asta, doamne.

Dar ia, Maria, fata babei, sa povestim putin despre consecintele feminismului asta care iti mananca tie tineretile si linistea de fata cuminte si devreme acasa.

1. Ai facut o scoala (si ma refer la facultate aici, da?). In plus ziceai matale ca e si scoala de operator, post traditional masculin parca...

2. Ai voie la computer, iti dai seama? Pai esti norocoasa rau. Iti faci treaba cumintica acasa, speli gatesti si pregatesti cina si apoi ai voie tu singura singurica la un computer unde sa-ti impartasesti ideile personale cu lumea fara sa vina cineva sa-ti dea una peste cap si sa-ti spuna "fa, las-o moale cu prostiile si treci de-mi fa un masaj la picioare! Si by the way, franjurii covorului nu-s drepti!"

3. Sa nu uit: AI un computer! Asta inseamna ca ai banii tai! Vezi daca ai fost cuminte si te-ai purtat frumos, partenerul tau ti-a dat voie sa ai banii tai (ca in drepturile tale castigate pe lupta altora nu prea vaz sa te increzi)

Uite dintr-un foc 3 consecinte grave care sa nu te lase sa te bucuri de primii ghiocei cand or aparea (daca ai voie sa iesi in Cismigiu ?)

Eu inteleg ca tu esti tanara si plina de elanul de a schimba lumea in bine, dar mai respira cateodata. Ai facut un pilaf din feminismul asta, ai gasit cateva idei incendiare si apoi aparata bine sub paturica cea calduta de drepturi castigate si pastrate de altii, vii si ne spui ca s-a mers cam prea departe si probabil o sa si ardem in flacarile iadului sau asa ceva? Uite, ca sa nu cazi in pacatul ipocriziei eu as zice sa cetesti bine regulile nevestei bune de pe prima ori a doua pagina si sa traiesti sfinteste dupa ele. Si cand o s-o faci cu toata bucuria tineretii tale si cu zambetul pe buze, o sa pot macar sa spun: uite o faptura care chiar traieste asa cum propovaduieste si merita admirata ca are un crez in viata, pe care il sustine zi de zi prin fapte.

Si daca la batranete s-o satura dl tau sot si cuprins de pacatosenia lumii moderne o sa-si gaseasca una mai tinerica, sunt absolut sigura ca asa singura, fara nici un ban in buzunar sau un acoperis deasupra capului s-o gasi vreo dementa de feminista cu vreun adapost pentru femei batute de soarta sa te ajute.

Wake up, kid!!!

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Nelia, cunosti cumva moralitatea si felul de a fi al cehilor? Ai habar cate femei au fost concediate aici pentru ca in loc sa munceasca flirtau cu cine apucau? |Nu neaparat pentru functii si mariri de salariu, ci pentru ca asa le e felul. Sotul meu a concediat din septembrie pana acum 3 femei cpe care le angajase pe post de call center manager. Eu la serviciu am avut destule cazuri care s/au lasat cu concedieri din aceasta cauza. Inclusiv flirturi cu clienti si intalniri dupa program. Daca nu crezi ce spun intra pe forumuri si vezi ce pareri sunt despre femeile cehe. Nu toate sunt asa, dar este o caracteristica majoritara.
Ai spus ca te limitezi, limiteaza/te.

Asta este un caz intersant de discutat - deci femeile au fost concediate pentru ca flirtau si se intalneau dupa program cu clientii ? Pai ce treaba are flirtul cu responsabilitatile lor profesionale ... daca flirtul asta le miscora profesionalismul in profesia respectiva, atunci este un motiv de concediere ... s-a dovedit acest lucru cand au fost puse pe liber ? Si ce s-a intamplat cu barbatii cu care flirtau ? Ei nu au fost concediati ?

Later edit: acum vad ca ai raspuns partial la aceasta intrebare.
Sa inteleg ca acelasi lucru se va intampla si cu barbatii companiei care "flirteaza" cu clientii ... se vor cauta dovezi si vor fi concediati.

Mergi la inceput