Clasa I.....2012-2013 (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

Si al meu viitor scolarel a avut serbarea de sfarsit de an la gradi dar la noi nu se prea simte vacanta in aer pentru ca vara lui va fi impartita intre fosta gradi iunie/iulie si viitorul after in august.

Este foarte incantat ca va merge la scoala in clasa I, desi va avea 6 ani si 5 luni in septembrie. Sper doar sa avem noroc de o doamna draguta si care sa faca carte ca lumea cu ei.

Voi ce noutati aveti de la scoli? Cand ducem dosarele complete? Se fac sedinte cu parintii inainte de incepere, vom cunoaste invatatoarea inainte de 10 septembrie? Fetelor care aveti deja scolari, la voi cum a fost?

Sa aveti o vacanta cum va doriti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De dosar chiar uitasem. Sa intreb la scoala/gradinita.
Functie de scoala, se fac sedinte, se pregatesc costumele, se cunosc invatatoarele....sau nu. Eu mai am un baiat care trece acum pe-a 4-a si la noi in scoala (56) listele cu repartitia pe clase si invatatorii se afiseaza dupa 1 septembrie. Costumele se fac undeva prin octombrie si poate de Craciun le avem. Evident ca prima sedinta se tine dupa de incepe scoala.
La scoala 49, masurile pt costume se iau in vara, astfel incat la inceperea scolii uniformele sa fie gata. Cu invatatoarele nu stiu cum sta treaba. Sedinta cu parintii - tot dupa inceperea scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Despre ce dosar vorbiti? Noua ne-au cerut fisa medicala de la gradi sau medicul de familie la inscriere si de la gradi ne-au mai dat o fisa de dezvoltare psiho-pedagogica ( sau cam asa ceva). Pe astea nu ne-a cerut-o inca nimeni la scoala- desi eu m-as bucura sa citeasca viitoarea invatatoare ce scrie acolo- sunt niste observatii pertinente despre caracterul copilului.
De la secretariatul scolii am primit tel croitoresei si adresa, in prima zi ne prezentam in una dintre cele 2 variante de uniforma. Nu m-am lamurit cu bluza/ camasa alba daca trebuie facuta tot la croitoreasa- sper ca nu- deja am luat cateva bluzite albe :)
De saptamana viitoare intram in renovare, dupa asta ma ocup de birou si scaun. Daca are cineva sugestii...
A mea nu e prea incantata ca incepe scoala, ar mai fi stat cu placere inca un an- sau mai multi- la gradi ( si are deja 7 ani ). Aproape plange de cate ori isi aduce aminte ca de la toamana nu mai e cu "Miss".

A, si am mai auzit un zvon- de la directoarea scolii- ca se incearca sa se schimbe prevederea cu 25 copii in clasa. Nu a fost prea explicita- zicea ca sunt scolii care au inscrisi mai multi decat au capacitatea daca tin clasele la 25 si altele care nu au destui inscrisi...

Mergi la inceput

La inscriere nu cred ca s-au uitat la altceva in afara de certificatul de nastere si ci-ul nostru (mai ales adresa ).
Dosarul medical, cu tot istoricul din gradinita, l-am luat ieri. Maine, cand avem serbarea, odata cu dosarul cu lucrari, cu caietele, cd-ul cu poze, diploma si albumul de absolvire a gradinitei vom primi si fisa psihopedagogica. Adeverinta de la medic ca e apt de scoala am luat din iarna. Cam astea ar fi. Voi trece pe la scoala sa intreb daca si cand le trebuie.
Am auzit de invatatoare care sambata au invitat boboceii la scoala sa se cunoasca. Ce frumos. Noi nu vom sti sigur pana in toamna ce invatatoare avem. Costumele se fac dupa ce incepe scoala si vine croitorul la scoala sa ia masuri. Noi comandam cate obiecte vrem. Camasile pot fi de oricare, albe sa fie. Pantalonii la fel - negri sau bleumarin.
Prevederea cu 25 poate fi schimbata daca exista motive, cu acordul inspectoratului. A voastra ce vrea? Mai multi in clasa sau clase mai multe?
Biroul l-am facut de comanda dupa forma camerei. Scaun am incercat mai multe variante dar fiind pe roti si rotitoare se sucea si scria urat (la baiatul mai mare). Pana la urma am facut pe comanda scaune fixe cu burete la sezut si picioare lungi, din care mai taiem pe masura ce creste. Pentru cel care intra acum in clasa 1, am deja totul pregatit de acum 3 ani, cand i-am facut celui mare. Trebuie doar sa-i aloc sertare personale pt rechizite.
Nici al meu nu e incantat ca incepe scoala. Stie de la cel mare ca nu e o distractie. Se bucura ca vine vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Anya- ce frumos, mi-ar place si mie sa ne invite invatatoarea cu copiii, dar nu prea cred. Deocamdata ma straduiesc sa o cunosc macar eu pe invatatoare Cu scaunul ma gandeam si eu ca cele rotative ...se rotescsi ii misca involuntar si mana cand scrie. Or exista si cu sistem de blocare a rotitelor? O sa ma interesez, altfel vom aplica si noi ideea cu scaunul pe comanda.
Cu numarul de copii in clasa- nu cred ca directoarea noastra vrea ceva anume- la noi s-a suplimentat numarul de clase in timpul inscrierii, directoarea a sustinut de la inceput ca are loc(desi scoala e micuta) si se plangea ca cei de la inspectorat nu-i aloca numarul de locuri pe care il cere. Acum ar trebui angajate invatatoare noi( 2 in cazul nostru) si se pare ca se gandesc sa faca din 4 clase doar 3

Mergi la inceput

La scaune nu e atat problema rotilor cat faptul sa se rasucesc staga-dreapta. Noi am cautat prin multe magazine si nu am gasit cu un picior fix (fara sistem de rotatie) si cu roti ca sa poata trage usor scaunul sub birou. Era o varianta sa luam unul ergonomic si sa "sticam" piciorul dar costa o gramada si...a iesit mai ieftin pe comanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Maine avem prima sedinta cu parinti+copii; sa ne cunoastem intre noi si sa punem tara la cale. Mi-a placut initiativa invatatoarei, probabil ca are ceva de transmis.
Noi o cunoastem...a fost si invatatoarea Teodorei...dar cred ca e binevenita actiunea.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Am fost sambata la scoala; au fost prezente toate clasele noi, de pregatitoare si clasa I. Am primit informatii de la directoare, apoi copiii au mers in clase, cu parinti, cu invatatoare.
S-a devansat, practic, prima zi de scoala, a mai risipit din emotii si intrebari.
Pana la toamna suntem deja "vechi"...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

La scoala unde mergem noi se vor sti incadrarile si repartizarea copiilor pe clase abia la inceputul lui septembrie. Totusi, educatoarele merg miercuri cu copiii in vizita la scoala, la una din invatatoarele care vor lua cl. I din toamna.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

La viitoarea noastra scoala (49-sect.2) s-a afisat deja programul pt masuratori, pt uniforme. Probabil ca in septembrie vor fi deja gata. Asa mi se pare normal. De clase nu stim inca, banuiesc ca undeva la 1 sept, iar sedinta nu ne-a anuntat nimeni. Deocamdata mergem la masuratori. Aveti idee cam care sunt preturile la uniforme?

Laura25 te pup!!

Mergi la inceput