Clasa I.....2012-2013 (2)
Raspunsuri - Pagina 8
Ana71 spune:
Buna,
Anya, ca bine zici.....recunosc integral tot ce ai scris. Baiatul meu e in clasa a 6-a, nu-ti spun cat astept vacanta....mi s-a luat de teze, referate, verificat lectii. Si el abia o asteapta, desi nu prea-i place ca nu o sa se mai vada atat de des cu colegii.
Fata in schimb abia asteapta sa treaca vacanta ....sa inceapa odata scoala. O priveste ca o mare provocare.
Claujro, copilul tau merge la after-school-ul de la scoala voastra (cel nou implementat)? Daca da, cum ti se pare?
claujro spune:
Am raspuns si la subiectul cu "scoala dupa scoala"...
Din punctul de vedere al unui parinte este foarte bine. Mananca o masa calda la pranz (al meu e mofturos tare, dar mananca cate ceva), isi face lectiile in clasa si vine cu ele controlate si corectate de invatatoare, petrece mai mult timp cu colegii, socializeaza, se creeaza legaturi mai stranse intre ei, se joaca prin curtea scolii, lucruri pe care altfel nu ar fi avut cum sa le faca. Si stau pana la 14.30, un program ideal, dupa parerea mea, cat sa nu oboseasca prea tare si sa aiba timp si pentru altceva.
Si in plus de toate, este gratuit. Noi acum avem cam 150 de copii din clasele I-IV inscrisi in proiect.
lbelciug spune:
claujro, banuiesc ca pe toti acesti copii ii iau bunicii/rudele de la scoala la ora 14:30,corect? Adica nu e nici un AF care sa-i "culeaga" la ora asta.
In alta ordine de idei, vreau sa stiu daca este printre voi o mamica care si-a inscris al doilea copil la acceasi scoala frecventata de primul si care sa nu aiba domiciliul in zona arondata scolii? Intreb pentru ca noi ne inscriem la aceasta categorie si vreau sa stiu daca la anu' pot avea suprize sa nu mi-l primeasca pe cel mic din motive de "ne-arondare". Multumesc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
anya spune:
Ibelciug, depinde de cat de cautata e scoala care te intereseaza. Eu am fost in situatia descrisa de tine anul acesta. Copilul mai mare in clasa a 3-a, cel mic trebuia inscris pt clasa 1. Desi sunt aproape de scoala in cauza, nu apartin de ea. Initial am zis ca inscriu copilul in etapa adoua, cu criteriu frate mai mare dar directoarea mi-a zis ca nu crede ca mai raman locuri pt aceasta etapa. M-a dat peste cap si am reusit sa-mi fac mutatie in zona arondata, sa recenzez copilul la scoala si sa il inscriu in prima etapa. Pentru etapa a doua au mai ramas 5 locuri si prioritate mai mare o au copiii cu dizabilitati, cei din familii monoparentale...abia apoi vin astia cu frati mai mari.
Ana71 spune:
Buna,
Claujro, multumesc pentru detalii. Cred ca totusi depinde de la scoala la scoala. Programul asta nu prea m-ar avantaja...ar fi avantaj cu lectii si socializare, dar mai devreme de 4 30 n-am cum s-o iau. Vom vedea ce va fi din toamna. Sunt convinsa ca acum e doar o chestie electorala. Sper sa ma insel
Lbelciug, noi am fost in situatia descrisa de tine. Au ramas ceva locuri dupa inscrierea din etapa 1, dar numarul celor inscrisi in etapa a 2-a, cu frati in scoala, a fost mai mare decat nr de locuri libere. Cei care n-aveau frati in scoala, nici n-au intrat in discutie in etapa a 2-a. S-au introdus niste criterii suplimentare (gen adresa locului de munca al unuia dintre parinti, daca gradinita absolvita e langa scoala, etc). Noroc ca serviciul sotului e in zona si am intrat.
Acum depinde de la scoala la scoala.
acs spune:
lbelciug, am fetele la aceeasi scoala la care am reusit sa-l inscriu si pe cel mic intr-un final.
Scoala e foarte aproape de casa, scoala de cartier, insa nu-i suntem arondati. In etapta 2 a fost doar un singur loc liber pentru clasa pregatitoare, asa incat am ajuns in etapa 4 (cand s-au suplimentat locurile - inca o clasa).
De atata stres si alergatura pentru inscrierea copiilor (fie scoala sau gradinita) n-am mai avut parte pana acum.
Cred totusi ca anul viitor vor fi mai organizati.
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug claujro, banuiesc ca pe toti acesti copii ii iau bunicii/rudele de la scoala la ora 14:30,corect? Adica nu e nici un AF care sa-i "culeaga" la ora asta. |
Sunt copii pe care vine sa-i ia masina de la afterul privat sau raman la afterul scolii (tot privat si tot contra cost). Pe altii ii iau bunicii, parintii sau merg singuri acasa.
Clasa a IV-a
lbelciug spune:
Aoleu, fetelor, voi chiar ma speriati. La scoala noastra din sect 6 stiu ca au admis copii si in etapa a 3-a anul asta , dar mai stii ce-o fi la anul? Of, te inteleg perfect, acs, bine ca ati rezolvat.
Multumesc mult pt raspunsuri.
claujro, interesant, nu credeam ca af-urile private vin si la ora 14:30, de obicei fac un singur tur al scolilor unde au copii inscrisi. Ma voi interesa si la noi, ar fi o treaba buna sa se poata, scutesc niste bani si "ating" avantajele mentionate de tine.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
claujro spune:
La voi nu e spatiu disponibil si nu cred ca veti face anul viitor. Acum se functioneaza cu 30 locuri. Dezavantajul scolii mici... ca spatiu.
gabitza2005 spune:
Stie cineva cand trebuie dus dosarul de la gradinita la scoala??? acum pana la vacanta sau la toamna?