Clasa I.....2012-2013 (2)

Clasa I.....2012-2013 (2) | Autor: Inaf78

Link direct la acest mesaj

http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg.php

1. ln art.15, alin.(5) lit. a) din Legea 84/1995 republicata, cu modificarile ai completarile ulterioare, valabile pina la data intrarii in vigoare a prevederilor privind clasa Pregatitoare din noua Lege a educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt mentionate cele trei grupe de varsta ale invatamntului prescolar, respectiv:
- grupa mica
- grupa mijlocie;
- grupa mare, pregatitoare pentru scoala,
Totodata, art.l9 alin 2 din Legea invatamantului nr.84/1995 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare clarifica sintagma grupa mare, pregatitoare pentru scoala, mentionind faptul ca se refera la copiii cu varste intre 5-6/7 ani.

3. In formatiunile de studiu numite, conform practicilor diferite, grupa mare, grupa pregatitoare respectiv grupa mare,pregatitoare pentru scoala, copiii au parcurs curriculumul specific nivelului II (pt.copii de 5-6/7 ani) atingand aceleasi finalitati.

4. Avind in vedere cele de mai sus, tuturor copiilor care implinesc vdrsta de 6 ani pana la data de 31.08.2012 inclusiv si care au frecventat formafiunile de studiu numite grupa mare sau grupa pregatitoare sau grupa mare, pregatitoare pentru scoala, in anul scolar 2011-2012, li se aplica prevederile art, 5 alin. (5) lit. a) din Metodologia privind curprinderea copiilor ln clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013, aprobata prin ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr.
3054/201f, Ca urmare, acesti copii au dreptul de a fi inscrisi in clasa I, la solicitarea scrisa a parintilor/tutorilor legal instituiti, fara o evaluare a dezvoltarii psihosomatice.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

PRECIZARI privind cuprinderea copiilor īn clasa pregatitoare si īn clasa I, īn anul scolar 2012-2013

1. Īn situatia īn care adresa de domiciliu / resedinta nu se regaseste īn nicio circumscriptie scolara din municipiul Bucuresti, parintii se vor adresa Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti printr-o solicitare scrisa pāna pe data de 24.02.2012

2. Parintii copiilor care nu au fost recenzati īn perioada 30.01-18.02.2012 sunt rugati sa se adreseze unitatii de īnvatamānt īn a carei circumscriptie scolara este arondata adresa de domiciliu / resedinta pentru a fi luati īn evidenta.

3. Īn cazul īn care prescolarii nu se regasesc īn evidentele unitatilor de īnvatamānt respective, scolarizarea acestora īn anul scolar 2012-2013 se va face pe locurile ramase libere la nivelul municipiului Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

deci pana la urma nu-i asa un mare bau-bau evaluarea, nu? cel putin asa am inteles eu din postarile voastre.
au fost cativa parinti azi cam speriati de aceasta evaluare.
stie cineva, care s-a confruntat cu asa ceva, ce se intampla daca un copil nu a fost programat in zilele de 15,16,17? adica acum ar trebui sa se programeze sau merge direct la scoala pe care o alege pentru evaluare?
succes in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

deci pana la urma nu-i asa un mare bau-bau evaluarea, nu? cel putin asa am inteles eu din postarile voastre.
au fost cativa parinti azi cam speriati de aceasta evaluare.
stie cineva, care s-a confruntat cu asa ceva, ce se intampla daca un copil nu a fost programat in zilele de 15,16,17? adica acum ar trebui sa se programeze sau merge direct la scoala pe care o alege pentru evaluare?
succes in continuare!

Ce am citit eu repede azi pe usa scolii 24: in scoala se fac evaluarile, dar nu se fac si programari. Programarile se fac la telefon.
Sper ca asa zicea ... ca am citit cu coltul ochiului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Am o prietena care a trimis email luni (20 feb) la adresa de email care a fost mentionata si aici pe forum si l-a programat pe cel mic la evaluare.Yagmur si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Inaf, baietelul meu a facut evaluarea pentru clasa I (si a trecut cu brio, le-a placut doamnelor cat a fost de comunicativ - dupa spusele sotului [:P] , ca el a insotit copilul).

Ce imi amintesc:
- pe o foaie erau desenate animale domestice (mari si mici) si animale salbatice (mari si mici) - l-a pus sa le faca o 'curte' animalelor domestice mici
- l-a pus sa deseneze o cusca de catel si un catel si sa ia un creion din paharul cu mai multe creioane
- l-a intrebat daca are prieteni si ce face atunci cand un prieten ii ia jucaria preferata ( a spus ca ii propune sa fie calmi si sa se joace altceva, ca sa nu mai fie suparati)
- i-a spus o poveste care suna cam asa: o vulpe a venit in sat cu un sac si intreba oamenii unde sunt pasari de vanzare, dar ca sa stie de unde poate fura. un cocos cocotat pe un gard i-a spus sa intre in curtea lui, iar cand vulpea a intrat a dat peste cainii de paza care au izgonit-o. Intrebarile au fost: unde a fugit vulpea (Raspuns Denis: in padure), care sunt personajele bune (R Denis: cainii sunt personaje 'pozitive', pentru ca au aparat curtea), care sunt personajele rele (R Denis: personajele negative sunt cocosul - pentru ca a pacalit vulpea, si vulpea - pentru ca mintit si vroia sa fure)
- l-a intrebat cu ce litere incep anumite cuvinte - no problem pt noi

Cand imi mai amintesc mai scriu (ce sa faci, varsta )

Mergi la inceput

pentru cei care NU au apucat sa se programeze telefonic la evaluare in zilele de 15, 16, 17.02, se mai pot programa pana pe 28.02.2012 trimitand un email la anumite adrese. in linkul de mai jos este toata informatia:

http://www.ismb6.edu.ro/noutati/425/Precizari%20programare%20evaluare_psihosomatica%2020120215.pdf

Mergi la inceput

Natalia Nica merci de raspunsuri. Noi nu facem evaluare dar sunt fff curioasa de nivelul lui (eu il cred destept, dar orice cioara isi vede puiul special...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Inaf, merci de link; informatia data de mine legata de inscrierea la evaluare era incompleta fara link

Yagmur si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Inaf78

Natalia Nica merci de raspunsuri. Noi nu facem evaluare dar sunt fff curioasa de nivelul lui (eu il cred destept, dar orice cioara isi vede puiul special...)

Nici la noi nu mai era obligatorie evaluarea ca sa intram in clasa I, dar ma bucur ca am facut-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Are cineva idee daca este publicata o lista oficiala cu documente necesare la inscriere? La noi la scoala ne cer printre altele copie xerox a fisei medicale si adeverinta de la medicul de famile cu precizarea "apt pentru scoala". Noi avem abonament la medicover, medicul de familie a vazut-o ultima data cand avea 3 luni...Oare e de ajuns o adeverinta de la un pediatru, chiar daca nu e medicul de familie? Si ce fisa medicala? De la gradi? Sau tot dosarul de la medicover? Cred ca mai degraba vor copia carnetului de vaccinari...

Mergi la inceput