Clasa I.....2012-2013 (2)
Raspunsuri - Pagina 7
Laura25 spune:
Buna!
Si noi incepem in toamna clasa I. Deocamdata nu avem emotii, speram sa ne descurcam si sa nimerim o doamna dragutza, care sa stie sa ii puna la treaba fara sa fie o corvoada mersul la scoala.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Ana71 spune:
Buna,
Si fetita mea intra la toamna in clasa 1. Abia asteapta. Fratele ei (clasa a 6-a) ii tot spune sa se bucure de copilarie si joaca sa nu mai astepte atat scoala. El abia asteapta vacanta.
Sunt un pic ingrijorata pentru ca nu stiu cum vom proceda dupa scoala. After school-urile mi se par destul de scumpe pentru ceea ce ofera (am vizitat cateva in cartierul nostru-Drumul Taberei). Poate s-o implementa proiectul acela "scoala dupa scoala" ...dar nu-mi fac mari sperante.
Deja ma gandesc cu groaza la 2 tipuri de lectii de verificat!
claujro spune:
Mercedes, multumesc!
Cel mai bun stilou este cel care se potriveste copilului tau. Noi am schimbat zeci de stilouri in doi ani. Vad ca acum ii place sa scrie cu unul cu penita f mica, gen stilou chinezesc, cum aveam noi pe vremuri.
Depinde mult de felul cum scrie copilul, daca e dreptaci sau stangaci, daca ii e mai usor cu un stilou mai gros sau mai subtire, cu penita mare su mica...
Nu e o regula, copilul va va spune ce stilou prefera.
Clasa a IV-a
Mercedes spune:
claujro-iar eu
Spune-mi te rog sa inteleg, referitor la Ordinul 3654/2012...
privind aprobarea planurilor-cadru de invatamant pentru invatamantul primar, ciclul achizitiilor fundamentale — clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a si a Metodologiei privind aplicarea planurilor-cadru de invatamant pentru invatamantul primar, ciclul achizitiilor fundamentale — clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a.
se vor emite alte manuale pentru clasele 1 si 2 sau e acelasi plan cadru ca pana acum cu mici diferente?adica mai direct... abecedarul de clasa intai de ex. va fi altul decat pana acum?
PS N-am citit nici eu ce cuprinde acest ordin pentru ca a aparut doar azi dar poate esti mai in tema.
claujro spune:
Mercedes, eu am rasfoit azi ordinul si nu se refera la noi. Clasele I 2012-2013 merg pe vechea programa/plan cadru/manuale.
Schimbarile vor incepe cu clasele pregatitoare. Cel putin, pentru anul viitor stam linistiti si vom vedea dintr-a doua, cand vom intra si noi dupa noua programa.
Ana71, programul deja e implementat in Drumul Taberei.
Clasa a IV-a
Mercedes spune:
claujro-multumesc.
Ana71 -parca i-ai descris pe ai mei copii! fata abia asteapta scoala baiatul asteapta sa se termine cu tezele, testele si sa intre intr o bine meritata vacanta!
claujro spune:
Si la noi e la fel. Baiatul ii spune surorii sale care de-abia asteapta sa mearga la scoala: " O sa vezi tu ce greu e in clasa a II-a !"
Clasa a IV-a
anya spune:
Copilul meu mai mic (6 ani) a primit poezia pt serbarea de la gradi si are niste versuri de genul: "Ani de scoala, ani de scoala, va astept veniti mai iute!" si mi-a zis ca poezia asta nu e adevarata, ca el nu asteapta sa vina scoala. In toamna incepe clasa 1, dar pt ca are frate mai mare, nu-l pot pacali ca e o fericire .
danaionela spune:
Ce mai fac mamicile de viitori scolarei? Noi sutem acum cu pregatirea serbarii de sfarsit de an.
In legatura cu inceputul scolii stam inca bine cu moralul ( eu), ca ele nu stiu inca ce inseamna. Sunt foarte curioase cum o sa fie la scoala, dar in acelasi timp isi imagineaza ce o sa fac acolo. Bineintele ca ele cred ca la scoala o sa fie ca la gradi,...
anya spune:
Mamica de gradinar se pregateste pt petrecerea de sfarsit de gradi. Ai nostri azi au petrecerea, pt ca un copilas pleaca sapt. viitoare din tara. Educatoarea n-a vrut sa puna serbarea mai devreme, dar cum petrecerea e pe banii nostri, am pus-o cand am vrut.
Mamica de scolar abia asteapta vacanta. Si copilul o asteapta, dar parintii sunt mult mai nerabdatori. M-am saturat de verificat lectii, de discutat despre importanta scrisului cat de cat lizibil (frumos nu exista la noi), de explicat a mia oara ca lectia trebuie citita integral (nu doar prima pagina sau zona de "retineti"), ca ar trebui sa spuna si acasa cate ceva despre ce se intampla la scoala, nu doar "Bine". Si macar de la cel mare mai smulg doua trei cuvinte, dar asta micu, care intra in clasa 1 imi tranteste clar: nu vreau sa spun (culmea e ca e cumintel si nu ar avea ceva de rau de spus, dar a zis ca e treaba lui).
Asa ca eu vreau vacanta!!!!