Clasa I.....2012-2013 (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Haideti ca aproape m-ati dat si pe mine inapoi...
E f adevarat, este mare dif intre baietei si fetite la 6,5 sau 6,8 luni. Eu am baietei gemeni, implinesc 7 ani in octombrie si sunt SIGURA ca nu vor face fata clasei intai cum a facut fetita mea la 6 ani si cinci luni...
Totusi, ca sa nu raman cu semnul asta de intrebare, ce se intampla daca alegeam sa lasam copiii 2005-2006 inca un an la gradi? Veneau sa ne intrebe, ne gaseau in baza de date sau ce? Eu cred ca n-ar fi fost nimic.
Sunt sigura ca s-a discutat, dar eu nu am gasit pe nicaieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Pai se intampla ca intrau in clasa 0 la 8 ani (fara 1 luna) si in clasa I la 9 ani... Pentru ca de la anul viitor copiii nu mai pot intra direct in clasa I, trebuie sa faca pregatitoarea. Iar pregatitoarea nu se mai poate face la gradi, deci daca ii lasai la gradi, trebuia sa-i dai in grupa mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiallbu spune:

Merci, madyrizi, am reusit sa gasesc albumul. Acum trebuie sa caut mai bine sa dau de camasile renumite prin miile de poze . Am gasit ceva dar scria in descriere ca sunt de fete.

Nu e vorba despre acelea, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Avem nevoie de ceva avize de la medic pentru inceperea scolii? Are cineva idee? Parca anul trecut se discuta pe forum ca e nevoie si de un aviz ca e apt(a) pentru sport?
Am gasit si eu birou si scaun de birou la mobexpert, maine mergem sa le cumparam. La scaun se pot bloca rotile, iar biroul e reglabil pe inaltime pana la 160cm (inaltimea copilului).
Aseara am dat si o raita prin Ikea- am luar protectie pentru parchet ( ca sa nu se zgarie de la rotitele scaunului) si protectie pentru birou ( un fel de plastic mare si transparent).
In rest cred ca am cam terminat cu rechizitele- am gasit in sfarsit caiete cu foaie velina si sugativa
Stilou am luat Pelikan si i l-am dat si sa-l incerce (ea a scris pana acum doar cu friction sau creion la gradi). A prins greu ideea cum sa il tina in mana ca sa lase cerneala...Dupa aia m-a intrebat daca nu gasim rezerve de cerneala si de alta culoare. Cum ziceam la gradi scria cu friction...roz sau mov :) Dupa ce i-am explicat ca la scoala elevii scriu cu albastru iar doamna de obicei corecteaza cu rosu s-a suparat- "adica adultii scriu cu culoarea frumoasa si copiii cu aia urata?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Laura in lege au spus "clar"(sa zicem...) copilul trebuie sa aiba 6 ani impliniti pentru pregatitoare si 7 ani pentru cl. I-a. Aici am "jonglat" si eu cu varsta/legea. Acu'... sincer... cum am mai spus-o daca nu se introducea aceasta pregatitoare la scoala eu inca un an la gradi nu-l mai lasam.

Fran - al meu a scris in ultimul an de gradi cu stiloul cate ceva pe caietele alea speciale. Al meu a facut ochii cat cepele cand a vazut cat de mic trebuie sa scrie defapt la scoala ... in caietele tip I si de patratelele de la matematica.

Eu am o dilema cu biroul... trebuie musai sa fac pe comanda pentru ca mobila din camera copilului e cu rosu si gri .. deh... Cars .

Fran sa vezi suparare cu hainele la fetite... cand vor vedea ele ca le va imbraca doar cu alb si negru/bleumarin... vorba unui baietel "ca pe bodyguard". Parca il aud pe-al meu ca ma intreaba cand ii dau si lui bluza cu Angry Birds/ Ben Ten... etc...

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Nope, cu uniforma ne-am scos Avem sarafane si fusta din material cadrilat rosu cu alb si bleumarin. Predomina rosul, iar sarafanele chiar ii plac, abia asteapta sa le poarte.
Cu stiloul presupun ca vom avea probleme, ea nu a scris deloc cu stilou. Si nu a scris nimic pe nici un caiet special, nici semne grafice, nici litere de mana, pe care dealtfel nici nu stie sa le citeasca. Au scris o gramada la gradi si au avut in fiecare saptamana si tema acasa, dar au scris pe caiete dictando sau cu foaie velina si doar cu litere de tipar. Edu a zis ca nu are sens sa le formeze scrisul de la gradi, ca asta oricum se incepe de la zero la scoala.( noi am fost la gradi pe programa britanica, nu au urmat programa oficiala de pregatitoare). Ca sa o citez pe ea- "Un an - doi la scoala ii omoara cu caligrafia dupa care nu mai da nimeni importanta la cum scriu de mana".
No, acum e vorba cum scapam de astia un an-doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymony spune:

fetele eu ma pun pe scris...

am avut azi sedinta cu parintii. primul soc...22 fete si 8 baieti = 30 in clasa. Clasa mozaic frate...cel mai mic copil are ..tineti-va bine 6 ani si o luna si cel mai mare...7 ani si 11 luni. Din start ni s-a spus ca se va lucra diferentiat. Drept urmare cele 2 saptamini de inceput vor fi de evaluare, ca sa vada cum se va lucra pe viitor.

Lista cu rechizite. exact ce cumarasem deja, nimic deplasat, doar am mai luat in plus un top de coli xerox, 50 foi colorate , 20 cartoane colorate, acuarele tempera - pe care nu le luasem ca nu stiam exact care e tipul dorit, trusa geometrica "logi 2", o carte de povesti cu scris mare - vor avea de lucrat pe ele, sa inconjoare litera intr-un cuvint, sa o recunoasca, un pix cu gel verde - nu am inteles de ce verde, dar ma rog... creta colorata.

Am ramas surprinsa de numarul de caiete- 5 tip 1, 5 de matematica, 2 cu foaie velina.
Ni s-a mai cerut alfabetar magnetic cu litere mari si mici de tipar.Asta il mai am de cautat prin librarii.

Despre uniforma, sarafan negru sau bleumarin, camasa alba, sau orice - maleta, helanca, dar sa fie albe...papuci de schimb.

After school da, la pretul de 4 lei pe ora, iar masa catering la 10 lei pe zi. Vor avea optional la engleza- deocamdata.

Caietele auxiliare le va comanda invatatoarea, dupa evaluari , in functie de nivelul initial al copiilor. Ni s-a spus ca manualele vor fi de la Aramis si Ana - deci s-ar putea sa fie Abecedarul de Penes, de pe care Ioana a mai citit.

In rest, ne vom vedea pe 10 septembrie la deschidere, in uniforme si cu ghiozdanul in spate, iar pe 11 vom avea iar sedinta cu parintii pentru organizare.

m-am intins 1000 de ani.

succes bobocei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Fran protectia pentru birou se poate ajusta pe marimea biroului (adica se poate taia) ca si biroul nostru are o culoare deschisa, tot de la mobexpert e luat si ma gandeam ca o sa-l umple de pix si cerneala.
Noi nu am luat stilou ca am inteles de la mamici cu copii mai mari ca unele doamne prefera pixul acela care se sterge. Eu stiam ca se foloseste stiloul tocmai pentru a forma scrisul copilului deoarece pixul aluneca prea usor pe foaie.
Teolinda au la mobexpert un birou rosu cu albastru, mai mult rosu, reglabil (ii luceau ochii lui fimiu dupa el) este cam scump dar numai tu poti hotara daca ti se potriveste ca marime culoare si pret.
Avizele medicale cu apt pentru sport sunt obligatorii chiar am auzit mamici care deja le-au luat deoarece dupa inceputul anului cica se aglomereaza cabinetele medicale. Eu o sa merg saptamana viitoare sa-l iau deoarece imi trebuie si la clubul de fotbal la care merge fimiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

FRAN - super uniforma. Nici la noi nu s-au facut litere decat niste semne/liniute dar pe spatii foarte mari... de-asta s-a socat copilul cand a vazut caietul tip I. Dar macar i-a familiarizat cu stiloul. Cat despre caligrafie... nu stiu cat de utila ne va mai fi in viitor.. acum nici medicii nu mai scriu retete ci le scot tot la imprimanta din computer. Da... ma roog... sa caligrafiem. Ca daca stam sa patrundem in amanunt o sa observam ca multe nu-mi mai au rostul in "epoca electronicii" De-asta ar fi cazul sa mai adaptam si noi programa scolara cumva...

GABITZA -Pixurile alea care se sterg (sunt importate de firma la care lucram eu..candva sunt f. bune calitativ dar mi-a povestit o invatatoare cum "ii obisnuieste pe copii sa stearga" pentru ca le place sa se "joace/probeze".
Am vazut birourile de la MEX... si preturile. Pai biroul ma costa mai mult decat patul si m-a costat si ala ca-i tip masina si este importat de-afara.Mai studiem ofertele
Am vazut o protectie de birou ieri la Car4 si era cu Toy Story.

ANYMONY... sa cad de pe scaun... cred ca vina mozaicului de la cl. 1-a o poarta pregatitoarea de care au fugit multi.
Pai atunci stau linistita ca daca la cl 1-a sunt diferente intre copii si de 2 ani pe la pregatitoare mai mult de 1 an nu va fi. Fix cum era si pe vremea mea la scoala. Numai ca eu eram cea mai mica din clasa mereu... m-a dat mama de la 6 ani si 1 luna.

Ai avut ceva rechizite de cumparat. Macar bine ca sunteti mai organizati .
Sunt curioasa cum va fi si clasa noastra fetite/baieti... la gradi erau jumi-juma. La voi zici ca-i clasa de "uman"... 20 de fete si doar 8 baieti

DANA IONELA - ai mai aflat ceva? Ai rezolvat cu transferul?

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

am citit pe site-ul editurii marcela penes ca si anul acesta mec-ul a achizitionat tot abecedarul lor si am vazut ca au un pachet de carti speciale pentru grupa pregatitoare.

anymoni, Teodora mea va fi probabil printre cei mai mici din clasa, 6 ani si o luna fix pe 10 septembrie!

e mai buna varianta cu alfabetarul magnetic. eu am luat 2 clasice dar nu sunt multumita de nici unul. poate tot la cel magnetic ajungem. din ce stiu eu de la nepoatele mele, e bine sa va faceti un "stoc" de caiete tip 1. din septembrie nu se vor mai gasi prin supermarket si, cel putin in Bucuresti, colindam librariile sa mai gasim. insa trebuie intrebata invatatoarea daca vor scrie pe tip 1 pana sa sfarsitul anului sau trec pe tip2, ca depinde si asta de invatator.

husa de birou ma tenteaza si pe mine, si asa am o lista cam lunga pentru ikea.

nu sunt sigura dar avize medicale parca sunt necesare 2 diferite, unul apt pentru comunitate si altul apt pentru efort fizic.

Mergi la inceput