Clasa I.....2012-2013 (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

DanaIonela - multumesc de raspuns. Banuiesc ca intai trebuie sa iau acordul de la scoala unde vreau sa ma transfer si apoi sa merg sa anunt scoala pentru care am optat in primavara. Ma gandesc ca daca cei pentru care optez acum ma primesc... cei de la care plec nu vor fi atat de "catari" sa nu ma lase sa plec.

ROLI - daca nu se inventa aceasta clasa O mergeam la clasa I-a.. nu aveam de ce sa il mai las la gradi... da' asa mie mi s-a parut a fi o oportunitate pentru copil sa se adapteze la programul de scoala ...mai mult prin joaca.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

danaionela, ai primit/ ai vazut vreo hartie privind transferul copiilor inscrisi in clasa pregatitoare sau clasa I? eu deocamdata n-am primit nici o informatie in scris. daca ai asa ceva te rog sa-mi spui si mie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

gata, am cumparat si noi ghiozdanul! cum Teodora e mare iubitoare de animale am gasit unul fix pe gustul ei, cu o veverita!
sper sa rezolvati cu transferurile rapid si fara complicatii!

Mergi la inceput

Michella - sa poarte Teodora ghiozdanul cu placere si sa-i reziste cat mai mult. Veverita trebuie sa fie tare dragut.

Apropos de ghiozdane..pentru cine este fun Herlitz (am vazut ca multe mamici il prefera) am vazut pe net o oferta de ghiozdan si cu penar echipat plus nu stiu ce creioane ... pachetul l-am vazut in oferta si in magazine la Real cu 260ron sau la Metro cu 280ron... . Pe site-ul cu pricina era DOAR 210ron. Cine doreste pot da link-ul pe PM.

Eu deocamdata astept sa vad ce rezolv cu transferul/repartizare la clasa... si ce ne cer ei. Am un ghiozdanel pe care cred ca il pot folosi cu succes la clasa 0...daca nu ... mai am un alt ghiozdan de la Pignia...nu are el animalute/masini pe el...da' fiu-meu e incantat de el. Mi se pare insa prea mare ... cred ca toate ghiozdanele sunt mari pentru bobocei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

teolinda, multumim! ghiozdanul ei este de la Milan, in general au rechizite de calitate. spre deosebire de alte fetite Teodora nu manifesta atractie deosebita spre roz/rosu sau printese cand e vorba de accesorii. ca marime e rezonabil si nici pretul (68 de lei) nu mi se pare exagerat. oricum, imaginea boboceilor cu ghiozdanul in spate iti creeaza emotii, iar daca bobocelul e si al tau ....

noi am ales clasa I dupa ce ne-am sfatuit cu educatoarea si psiholoaga de la gradi. ambele au spus ca e cea mai buna varianta pentru ea, asta simteam si eu. acum, tot am inima cat un purice... sper, cred ca suntem pe drumul cel bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Nu vreau sa ma laud dar am terminat pregatirile de scoala atat cat se putea:
-am luat birou si scaun (bineinteles ca m-am "certat" degeaba cu sotu si copilul ca tot pe role am luat iar eu vroiam scaun fix),
-haine inceput de scoala (uniformele vor fi facute dupa ce incepe scoala) -am luat pantaloni , camasa si niste pantofi mai sport, cand s-a vazut fimiu imbracat asa a inceput sa vocifereze ca ce el de acum in colo trebuie sa se imbrace ca un bodyguard,
-dupa lungi cautari am reusit sa luam si ghiozdanul mult visat si cautat cu penar si sac echipament de sport asortate. Am preferat tot H deoarece mi se par mai bune calitativ si au protectiile acelea cu bureti pentru spate. Noi am optat pentru varianta compact doamna de unde l-am luat imi zicea ca ea crede ca e chiar prea mic pentru clasa I.

Am luat si ceva rechizite: caiete, bloc desen, coperti caiete, pahar desen , pensule,...am vazut undeva si sortulet de pictura dar nu am apucat sa iau

Acum asteptam sa inceapa scoala si sa ne spuna doamna ce trebuie sa mai luat.
Din pacate nu o sa stim cine este doamna invatatoare pana la 1 septembrie si cred ca o sa o cunoastem chiar in prima zi de scoala.
Apropo, la ce ora mergem in prima zi de scoala?

Baiatul meu o sa aibe 7 ani si jumatate cand incepe scoala -mie nu-mi pare rau ca nu l-am dat de anul trecut la scoala -asa am simtit eu ca e bine pentru el il vedeam ca e istet si inteligent dar tot ce visa erau jucarii si nu statea locului un minut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Buna. In dimineata asta am sunat la tel verde si am intrebat din nou cum se fac transferurile. Mi-au spus ca se poate , incepand de astazi dupa orele 15-16 , dupa sedinta .. Trebuie mers la Ispectoratul judetean in cazul Bucurestiului la ISMB si facuta o cerere prin care vrei sa stergi copilul din baza de date, dupa care te poti duce la scoala unde vrei sa-l inscrii si sa-l introduca din nou in baza de date. Mie asa mi-au spus astazi. O sa ma duc maine la ISMB ca sa vad exact cum se face..

Mergi la inceput

Gabita...merci de incurajari. Ma credeam "ciudata" forumului cu copil la pregatitoare. Ultima ta fraza este exact ceea ce n-am fost eu in stare sa exprim in postul anterior.

Eu am fost azi la scoala unde vreau sa ma transfer. Mi-a zis directorul ca abia de luni..deci intre 3-7 sept. se da drumul la transferuri intre scoli. Cica pana acum se facea cererea la ISMB... da' ca acum sunt blocate transferurile, ca s-au terminat toate etapele de inscriere... nu stiu cate au fost pana la finalul finalului.. 7-8 si ca de sapt viitoare dau voie scolilor sa se ocupe de situatiile intervenite in ultimul moment.

So... astept ziua de luni sa rezolv cu bine.

In alta ordine de idei ...am nimerit la secretariat peste niste mamici care discutau/cereau detalii despre uniforma la pregatitoare. Cica baietii cu pantaloni negri/gri/bleumarin si camasi albe iar fetele fustite/sarafan/pantalon negru si bluzite albe.
Apoi am stat de vorba cu mamicile cu pricina si mi-au zis ca au vazut clasele ca sunt banci noi , reglabile pe inaltime, sunt dulapioare ce se incuie iar la pregatitoare copii isi vor lasa rechizitele la scoala, nu vor avea ghiozdan... ma rog vor avea saculeti ca la gradi, nah.

Raman cu ochii pe voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Teolinda asa stiam si eu, ca trebuie sa te duci la scoala cu cererea de transfer, dar astazi dimineata cand am sunat mi-au spus altceva. Daca o sa am timp o sa ma duc maine pana la ISMB sa vad exact ce trebuie facut.
Eu una te felecit ca l-ai mai lasat un an. Din pacate eu nu am fost asa de inteleapta ca tine si m-am dus sa le inscriu in clasa 1 si acuma imi pare rau. Ma uit la ele si inca nu sunt pregatite pentru scoala, ele cred ca la scoala o sa fie ca la gradi. Acuma ma gandesc mai serios , daca odata cu transferul sa nu le mut si la clasa 0.

Mergi la inceput

DanaIonela... eu stiu ca fetele sunt mai precoce decat baietii, mai docile, mai ascultatoare, mai rabdatoare... le-am vazut pe fetitele din grupa fiului meu.. claaar nu se comparau nici macar cu baietii de-aceeasi varsta sau mai mari decat ele. Cand sunt mici, la inceput de drum... conteaza si 6 luni. Fetele se vor descurca mult mai bine decat baietii..oricand...oriunde... deh...sta in gena noastra feminina.
Mai mult decat atat...anul trecut pe vremea asta am "condamnat-o" pe verisoara-mea ca nu a dat-o pe fiica ei la scoala la 6,7 ani... apoi am vazut ce s-a intamplat cu ea tot anul acesta cand a fost la gradi cu copii mai mici decat ea chiar si cu 1 an... A fost foarte fericita...
Anul acesta i-am urmat exemplul. Si in plus diferenta de comportament/gandire...dintre fiica ei si fiu-meu este colosala... Ar fi insemnat sa mearga amandoi la clasa I-a ... al meu fiind cu 11 luni mai mic decat ea... Asta mi-a mai dat de gandit... si razgandit.

Sa nu crezi ca eu nu imi fac griji ca poate am gresit optand pentru pregatitoare si nu pentru clasa I-a.

Astept vesti proaspete...

GABITZA.. am uitat sa iti zic... sa stapaniti sanatosi mobilierul de scoala. Noi nu am luat inca nimic. Cat despre scaun... cu roti sau fara... si cel fara tot pe podea il taraste... asa macar se plimba pe roti.

Mergi la inceput