Clasa I.....2012-2013 (2)
Raspunsuri - Pagina 15
Cornelia spune:
Imi dati, va rog link-ul sau nickul Elenei pentru camasi de scoala. Eu ii comandasem la Next ( sunt chiar unele camasi care se gasesc pe net la noi), doar ca in cea cu maneca scurta incap doi Stefani in largime, iar cele cu maneca lunga, pe care i le luasem numarul mai mare, ii sunt si mai mari, logic .
Aseara am primit e-mail de la invatatoare cu ceea ce avem nevoie si e uniforma clasica la baieti si camasa alba. Eu ii luasem ceva tricouri bleu si avea si o camasa draguta de aceesi culoare. Doamna nostra vrea si la sport tot tricou alb. De pantofi nu a spus nimic :). La Maria, doamna e mult mai relaxata, fetele vin cu uniforme, dar baietii vin imbracati mult mai lejer.
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anymony Vorbeati de virsta...noi am facut anul trecut pregatitoarea, si desi nu implineste 7 ani dupa lege, nu am avut nevoie de testare psihoped. si da...nu am vrut sa fim "cobai", pentru ca de fapt clasa 0 e tot un fel de scoala, fara somn si fara masa la scoala...daca ar mai fi fost cu jocuri si mai relaxant... merci de info, fetele. mai vorbim. revin cu noutati de la sedinta. Any si Ioana-Catalina (12.02.2006) www.dropshots.com/anymony1/" target="_blank"> poze sarbatori 2008-2009 www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina Povestea nasterii Ioanei-Catalina www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina |
noua ne-a zis invatatoarea sa le ducem jocuri si jucarii ca ea vrea sa le lase si timp de joaca.
Si eu sunt curioasa cum va fi mobilierul, ca bancile pe care le-am vazut la sedinta nu mi-au placut deloc. Sper sa semene clasele cat de cat cu gradi.
fran spune:
Suntem proprietari de ghiozdan !
Am fost aseara la Real(in Afi)- Aurash merci de pont.
Noi am luat herlitz midi mov deschis cu pisica neagra cu strasuri la gat.
Mai aveau varianta compact-nu e mare diferenta de marime intre midi si compact, midi e ceva mai incapator(umflat) si cred ca 1 cm mai lat.
Noi am fost fara copil, probabil ca o sa para imens pe langa ea, dar ne-am consolat cu ideea ca de fapt nu o sa-l care decat de la poarta scolii pana in clasa. Ambele au acelasi pret in real 199RON. Compact aveau si pe verde sau rosu, la fetitze, la baietzi nu stiu cu ce erau modelele-dar aveau si pentru baietzi ambele modele si aratau bine. Asta mov pe care l-am luat noi era singurul, am fost intrebati de cateva ori daca sigur il luam Mai aveau varianta compact cu penar dotat si cred ca o cutie de creioane- erau pe combinatii de roz-rosu cu floricele( nu aveau pisica neagra :)) in cutie de carton, cutiile rupte si din majoritatea lipseau creioanele. Mie personal imi placea mai mult compact pe rosu, mai ales ca uniforma e dintr-um material cadrilat rosu-alb-bleumarin, dar am intrebat copilu' la telefon daca vrea rosu sau mov si mi-a zis ca de fapt ar vrea rozcu pisica, dar sa aleg eu "care e mai frumos". Asta mov are si o broderie cu roz, plus strasuri la gatul pisicii deci am tras concluzia ca "e mai frumos" si l-am luat.
michella78 spune:
buna! imi pare bine sa gasesc subiectul!
si fetita mea incepe clasa I anul acesta. ea a implinit 6 ani pe 10 august dar a facut grupa pregatitoare la gradinita.
noi am avut o lista cu necesarul de rechizite, le-am cumparat deja. azi mergem si dupa ghiozdan . uniforma e aceeasi pentru toata scoala (120 lei). s-au luat masuri in luna iunie, asteptam acum sa fie si aduse.
grupa zero noi nu am luat-o deloc in calcul. nu eram deloc fanul ideii de a fi copilul meu subiectul experimentelor de acest gen.
madyrizi spune:
cami, nu ai activat PM-ul. dupa ce o sa mai scrii cateva mesaje poti sa-ti activezi PM-ul. altfel nu stiu cum sa ti-l dau. aaa, sau cauta pe google elena nicuratze.
teolinda spune:
Scuze daca-s off topic...da' am vazut ca discutat de "cobai"
Noi am ales sa fim "cobai"
Dupa ce cateva mamici de baieti (acum clasa a VI-a si aIV-a) mi-au sarit in cap ca dau copilul la clasa I-a inainte de 7 ani, dupa ce am vazut cu ochii mei diferentele dintre fete si baieti la serbari, dupa ce am vazut ca n-are baiatu' stare pe scaun nici macar cat sa manance o farfurie de ciorba... mi-am luat inima in dinti si am ales sa il las pe puradel sa mai copilareasca un an.
Si eu am mers la scoala la 6 ani si 1 luna... am fost tot timpul cea mai mica din clasa. Pe mine insa m-a uimit diriga mea din liceu care era profa de psiho si stiinte sociale cand a spus ca un copil este cu totul apt sa faca fata orelor de scoala la varsta de 8 ani.
Sper sa nu-mi para rau ca am facut alegerea asta pentru copilul meu...sunt constienta ca va fi cel mai mare din clasa pregatitoare (6 ani si 8 luni) da' mai stiu ca baietii sunt tot timpul zvapaiatii si indisciplinatii clasei. Sper ca acest an de "cobai" sa fie de acomodare si totodata de disciplinare ca atunci cand vor trece in clasa I-a sa fie mult mai cuminti si mai concentrati la cele 45 min cat dureaza o ora.
Pe de alta parte... m-am gandit ca un an in plus de copilarie e mai misto decat unul in plus la pensie.
Bafta tuturor celor care au decis sa mearga la cl. I-a la 6 ani!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
teolinda spune:
Mai am si eu o intrebare... tot off-topic... da' poate stie cineva..ceva.
Daca mi-am schimbat domiciliul pot sa cer inscriu copilul la scoala din apropiere acum inainte de inceperea anului scolar? Cum se mai procedeaza dupa noua "legislatie".
Multu' anticipat pentru raspunsuri!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
danaionela spune:
In perioada1-9 septembrie se pot face transferuri.Iti trebuie sa completezi cerwa de transfer si sa ei acordul ambelor scoli. Si eu vreau sa transfer fetitele de ka o scoala la alta.
roli25 spune:
Teolinda, eu nu vad o problema in faptul ca va avea 6.8 in clasa I. Si eu am ales clasa 0 tot in ideea de a-l mai lasa liber un an, fara note si teme pentru acasa.
Daca se mentine legea asa cum zic astia, cel mic va trebui sa intre la clasa 0 la 6.8 si va avea in clasa I 7.8.
Oricum e foarte proasta legea asta si dupa parerea mea, toti sunt cobai, indiferent de alegerea facuta.