Clasa I.....2012-2013 (2)
Raspunsuri - Pagina 14
aurash1 spune:
Sau poate a facut pregatitoarea la gradinita...
pentru ca acesta este si cazul nostru, situatie in care nu mai era necesara nici o evaluare, deoarece pe adeverinta de la gradi si in evaluarea psihopedagogica se specifica clar ca acel copil este pregatit pentru clasa I, deoarece a terminat pregatitoarea la gradinita.
natalia_nica spune:
La scoala noastra a fost afisata lista de rechizite, le-am cumparat deja, au mai ramas manualele, caietele speciale (vedem ce doreste invatatoarea) si uniforma (care su comanda intre 15 si 30 septembrie).
Eu am emotii, copilul nu, abia asteapta scoala, vedem ce-o sa mai zica dupa ce incepe
natalia_nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aurash1 Sau poate a facut pregatitoarea la gradinita... pentru ca acesta este si cazul nostru, situatie in care nu mai era necesara nici o evaluare, deoarece pe adeverinta de la gradi si in evaluarea psihopedagogica se specifica clar ca acel copil este pregatit pentru clasa I, deoarece a terminat pregatitoarea la gradinita. |
Am raspuns in acelasi timp . N-a facut pregatitoarea la gradinita, l-am evaluat.
Unul dintre motive este si faptul ca nu se stie daca invatatoarea de la clasa 0 ramane si mai departe...
roli25 spune:
Am si eu o intrebare usor stupida de mama incepatoare in ale scolii. Daca la uniforma ii dau tricou alb gen camasa (cu guler si 2 nasturei) o fi bai? Ca mi se pare tare incomoda camasuta, mai ales inca cel putin 1 luna, cat va mai fi cald.
Cat despre incaltaminte, clar ii dau sandale cat mai e cald si apoi adidas, sau pantof sport.
Eu sunt de parere ca trebuie sa-i fie cat mai comod.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 Am si eu o intrebare usor stupida de mama incepatoare in ale scolii. Daca la uniforma ii dau tricou alb gen camasa (cu guler si 2 nasturei) o fi bai? Ca mi se pare tare incomoda camasuta, mai ales inca cel putin 1 luna, cat va mai fi cald. Cat despre incaltaminte, clar ii dau sandale cat mai e cald si apoi adidas, sau pantof sport. Eu sunt de parere ca trebuie sa-i fie cat mai comod. Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006) Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Roli, in principiu va fi ok. La noi a fost. Dar va depinde si de invatatoare. Daca e genul care va tine cu dintii de uniforma s-ar putea sa "comenteze".
La noi s-au acceptat asa ( baieti):
- costum de uniforma ( sacou, vesta pantalon de stofa si cravata)
- camasa alba/ tricou polo
SAU:
- blug negru , clasic, simplu, fara inscriptii cu camasa/tricou polo, vesta, cravata de la uniforma. Sacoul nu l-au purtat fiind foarte cald in clasa.
Pantofi sport.
Acum, clasa a saptea, au inca uniforma : blug negru, camasa/tricou, vesta neagra si cravata.
sorana spune:
Roll in principiu se accepta daca respecti "codul culorilor". La noi bluza / camasa / tricoul trebuie sa fie albe. Daca vi s-a cerut bleu, presupun ca e de preferat tricou bleu ....
La incaltaminte nu comenteaza nimeni nimic (la noi). Cu exceptia sportului unde e obligatoriu adidas/tenis. Se accepta sandale, pantofi, adidasi, tenisi, ghete, orice. Firesc iarna vor avea ghete / cizme ....
Grija sa luati adidas cu arici daca nu stiu sa-si lege sireturile (pentru sport in special, mai ales iarna cand vor avea gheata si trebuie sa-si schimbe singuri incaltamintea la sport).
roli25 spune:
Uniforma e cu pantalon negru, vestuta si papion ecosez si camasa alba.
Am luat pantaloni 1 buc stofa (mai avem 2 per negre din doc), vestute 2 buc si papion.
La camasa m-am oprit. Are una cu maneca scurta, ca sa-l impopotonez in prima zi si apoi am sa-i dau tricouri polo.
Am auzit ca avem calduri mari si in oct.
Despre ghiozdan: ma gandesc sa nu-i iau anul asta. Daca nu are de carat manuale (e clasa 0), cred ca e suficient rucsacelul de gradi pt 1 caiet, sandwich si apa.
Ce ziceti?
Anka74 spune:
Roli, mie imi pare sincer rau ca i-am luat costum pt scoala ...l-a purtat fix o zi, adica in prima zi de scoala.
Apoi blugi negri/albastri (dar simpli) si tricou polo alb/bleu (simple, de genul celor purtate de presedinte pe perioada suspendarii ) sau camasute albe/bleu sau in carouri...de-alea cum are Michel Telo peste tricou. Cu maneca lunga/scurta dupa caz, adica dupa vreme. Iarna, cand era foarte frig afara, ii puneam si pulover bleumarin peste ce avea el. O vesta ar fi tare buna,(din aia cu anchior, sau cum s-o numi) ca ii lasa libertate mare de miscare, insa al meu "se sufoca" asa ca vestuta sta bine mersi in sifonier. In picioare...pantofi in prima zi de scoala apoi adidasi cu arici. In zilele de sport mergea in trening si tricou alb...asa l-am trimis eu o vreme, apoi mi-a zis ca e singurul care vine imbracat in tricou alb, "sa-i dau si lui ceva mai vesel" si alegeam impreuna un tricou rezonabil de sport. Ii multumesc Doamnei ca e destul de permsiva in ceea ce priveste imbracatu la scoala, sincera sa fiu, nu il vad in costum in fiecare zi, nici mie nu imi place sa fiu "office" every day!
roli25 spune:
Anka, la scoala noastra e obligatorie uniforma si am fost trimisi intr-un loc anume s-o luam. Toata scoala e imbracata la fel pana la clasa a 8-a.
Iar mie imi convine ca are uniforma.
anymony spune:
Vorbeati de virsta...noi am facut anul trecut pregatitoarea, si desi nu implineste 7 ani dupa lege, nu am avut nevoie de testare psihoped. si da...nu am vrut sa fim "cobai", pentru ca de fapt clasa 0 e tot un fel de scoala, fara somn si fara masa la scoala...daca ar mai fi fost cu jocuri si mai relaxant...poate ca da...sunt curioasa cum vor fi amenajate clasele.
noi avem miercuri sedinta cu parintii - stiu ca vom avea uniforma cu sarafan bleomarin. ii voi cumpara material si ii voi face la croitoreasa mea. nu imi plac cele care se gasesc, au fustitele prea largi- le bate vintul...si nu au buzunare.
merci de info, fetele. mai vorbim. revin cu noutati de la sedinta.