La multi ani! Fluturasi 2011 (130)
Raspunsuri - Pagina 17
Somleac spune:
Multa sanatate micutei Andra.
Lavi Luca e de-a dreptul bestial. Ii sta super chelitza, ii scoate asa de bine in evidenta trasaturile frumoase.
Yviana , normal sa se scada jumatate de grad ca doar la aia intrarectal masori inauntrul corpului deci e mai cald decat sub brat.
Si eu am slabit 5 kg cu dieta in 3-4 saptamani ( nu imi mai amintesc cand am inceput), doar ca atunci cand am fost bolnava am slabit 2 kg in cateva zile si apoi n-am mai dat jos nimic.
Irinuca n-au dreptate ai tai. Copii nu se imbolnavesc doar pentru ca ii scoatem noi afara. Se poate prea bine sa fi avut virusul si sa fi fost in perioada de incubatie si a facut boala chiar dupa ce ati iesit voi, si asta inseamna ca oricum s-ar fi inbolnavit. Si oricum o plimbare cu saniuta merita chiar si o raceala. Asa ca nu te mai necaji, copii se imbolnavesc, le trece si asta e viatza, doar n-o sa-i tinem doar in casa.
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011
Somleac spune:
Multa sanatate si lui Rares. Hai Mandreeac nu mai fi suparata, febra trece, copii suporta mult mai usor neplacerile bolilor.
Doamne Mary ce gospodina esti.
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011
mandreeac spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Somleac Multa sanatate si lui Rares. Hai Mandreeac nu mai fi suparata, febra trece, copii suporta mult mai usor neplacerile bolilor. Doamne Mary ce gospodina esti. Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011 |
SArut mana mami! Iti trimit un pm.
Nasterea miracolului meu
Mami de miracol Rares Andrei 27.02.2011
Sa o ajutam pe Ionela
mandreeac spune:
Fetelor, Ally este bine, nu a mai intrat ca sotul ei a fost acasa si au profitat din plin de momentele petrecute impreuna!
Somleac am trimis pm.
Nasterea miracolului meu
Sa o ajutam pe Ionela
ailed_dota spune:
somleac, ce-mi plac sfaturile tale, ai dreptate cu chestia cu iesitul afara, felicitari pt kg date jos.. eu vad ca sunt cu kg dat jos doar pe scos zaharul si incercat sa nu mananc seara... azi n-am avut chef de abdomene... diminetza cu mesterul in casa, seara cu febra la fata...maine vine iar mesterul sa faca service-ul la centrala casei
ce bine ca ally e oki
mandreeac dar dc a facut rares febritza?
mandreeac spune:
citat din mesajul lui ailed_dota somleac, ce-mi plac sfaturile tale, ai dreptate cu chestia cu iesitul afara, felicitari pt kg date jos.. eu vad ca sunt cu kg dat jos doar pe scos zaharul si incercat sa nu mananc seara... azi n-am avut chef de abdomene... diminetza cu mesterul in casa, seara cu febra la fata...maine vine iar mesterul sa faca service-ul la centrala casei ce bine ca ally e oki mandreeac dar dc a facut rares febritza? mami de fete frumoase: MARIA si ANDRA si de ingeras Fluturasul norocos Andra-Simona(Dodo) |
MAmi, nu am nici cea mai mica idee. Acum nu mai are temp, il monitorizez sa vad ce se mai intampla. O fi de la vreun dintisor, nu stiu.Daca mai face si la noapte maine o sun pe dna dr.
Nasterea miracolului meu
Sa o ajutam pe Ionela
yvyana spune:
Febra este definita ca temperatura ce trece de limita normala, iar valoarea acesteia depinde de metoda de masurare. Temperatura este considerata febra daca este mai mare de 37,2 grdC (99 grdF) axial, 37,5grdC (99,5 grdF) oral si 38grdC (100,4 grdF) masurata rectal. Cel mai usor loc in care se poate masura este axial (sub brat), dar desi nu este cea mai exacta, important este sa se cunoasca cu certitudine daca copilul are, sau nu, febra. Din motive practice si de siguranta, temperatura masurata oral nu se recomanda copiilor sub 5 ani. Desi temperatura masurata rectal este cea mai sigura, modul in care se face poate speria copilul.
Vezi http://www.reclama/MasurareatemperaturiiMetodesitipuridetermometrefolosite-articol-152.html
Deci valoarea de 38 grdC se refera la temperatura masurata rectal! Daca o masori axilar consideri febra peste 37.5 grdC!
ailed_dota spune:
yvyana mami, asta mi-a zis si mie dr ca rectal si intrauricular e in int corpului masurata si acolo e oki pana la 38 grade, as-i , nu?pe mine asta ma intereseaza ca i-am luat temp de pus in ureche
irinuca05 spune:
citat din mesajul lui Somleac Irinuca n-au dreptate ai tai. Copii nu se imbolnavesc doar pentru ca ii scoatem noi afara. Se poate prea bine sa fi avut virusul si sa fi fost in perioada de incubatie si a facut boala chiar dupa ce ati iesit voi, si asta inseamna ca oricum s-ar fi inbolnavit. Si oricum o plimbare cu saniuta merita chiar si o raceala. Asa ca nu te mai necaji, copii se imbolnavesc, le trece si asta e viatza, doar n-o sa-i tinem doar in casa.[/teal] |
Somleac De aceea am si iesit cu ea la zapada. Eram la parintii mei si aveau zapada de cativa metri, asa am profitat! Imi pare rau de ea ca e racita, dar toti copii racesc (ca sa ma scuz si eu). Doctorul m-a intrebat daca nu am dus-o prin mall-uri sau locuri aglomerate, deci probabil si el s-a gandit ca nu e de la saniuta. Nu am iesit prin mall-uri cu ea. Imi pare rau ca nu l-am intrebat daca in general copiii racesc doar de la saniuta, ca sigur spunea "nu". Si auzea si sotul meu, ca sa nu ma mai bata la cap
Happi, multumesc de raspuns. Eu am comandat de la ei 5 cutii, dar nu eram acasa azi cand a venit curierul sa le aduca
Fetelor, de la ce varsta copiii pot sa-si sufle nasul singuri? Ca mi se pare foarte incomoda Batista Bebelusului si ma gandesc daca merita sa iau un aspirator de nas de la Graco (200lei)
yvyana spune:
Da Ailed asa e!
Asta vreau sa subliniez, ca nu se scade si nu se adauga nimic la valoarea aratata de termometru, doar valoarea de la care se considera febra difera in functie de locul unde e masurata temperatura (oral/intraauricular/rectal/axilar)!
Se considera ca temperatura masurata oral ar fi cea mai apropiata de temperatura centrala (=temperatura sangelui), dar la masurarea ei trebuie sa se tina cont ca sunt multi factori care o influenteaza (daca am baut ceva rece/cald, daca respiram cu gura deschisa, daca avem frisoane si termometrul se misca etc...) de aceea se considera ca masurarea cu cea mai mare acuratete e cea intrarectala.