Lupta cu iarna

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu ii dau in mare parte dreptate Capcaunului. Oamenii au uitat sa se pregateasca cu adevarat pt iarna. Asteapta sa fie la fel de mobili iarna, sa se aprovizioneze la fel iarna ca si vara. Viscolul a fost anuntat cu destula vreme inainte ca oamenii sa inceapa sa se pregateasca.

Daca stii ca vine viscolul si tu ca om batrin nu faci fata, stai si te gindeste la o solutie. Pune lemne in casa cit sa ajunga, ba i-ati si animalele in casa sau da-le cuiva in ingrijire. Doar stii ca autoritatile sunt cum sunt si daca esti intr-un sat va dura cea pina vin sa te ajute!

Pt cei care nu sunt batrini: zapada nu se stringe in 5 minute! Iesi si tot faci pirtie!

Gindirea precum o comunitate a disparut insa, din pacate. Gindirea ca satul trebuie aparat, ca vecinii trebuie ajutati, ca numai uniti vor razbate. Gindirea ca nu toti pomii de pe culme trebuie taiati, daca nu vrei sa ai valansa sau sa sa cada dealul peste tine.

Amu despre strinsul zapezii, nici aici nu sta statul sa iti stringa tot. Arterele mari mai intii, dar trec zile pina vin la tine pe ulita (daca vin). Fiecare om e obligat sa isi curete trotuarul si sa dea cu ceva daca aluneca. Si aici ii prinde iarna "prin surpridere", asa cum cind isi iese Elba din matca ii prinde prin surprindere. Asa ca daca ai fost om destept si ti-ai facut casa linga Elba, la acelasi nivel cu apa (sa nu crezi ca nu sunt si sa nu credeti ca Elba doar in secolul asta si-a iesit din matca), apoi sa nu te minunezi daca iti intra apa in camara .

In general, ar fii bine ca oamenii sa gindeasca mai mult la asemenea situatii si sa se pregateasca cit se poate, sa isi faca planuri de unde si cum.

Cind s-a anunata o iarna grea, sa recitim ce s-a scris aici pe forum? Citi au luat in serios alarma si citi nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@Aschiuta, astazi se anunta 81 de drumuri judetene blocate si 36 de localitati izolate de la zapada anterioara!
Problema nu-i inzapezirea curtilor, si caselor, problema este drumurile inchise si este probelma autoritatilor. Autoritatile trebuie sa organizeze instalarea de parazapezi pe langa drumuri si a perdeleor de arbusti in zonele cu vanturi puternice. Autoritatile trebuie sa faca diguri de protectie nu cetatenii.
Si padurile nu le-au taiat cetatenii la care le sufla vantul in gospodarie, le-au taiat "baietii destepti", cu licenta de exploatare obtinuta de la ministere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Ai fi surprins cati cetateni au taiat padurile !

Stai linistit ca la padurari merge si spaga mare de la baietii destepti si cea mica de la cetatenii descurcareti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Deceneus, anul asta cred a fost o stire cu niste hoti care au taiat un copac pe marginea DN2 si au murit niste oameni, deoarece copacul a cazut pe drum in loc sa cada cum voiau hotii

Parazapezile se fura, copacii se taie...n-ai observat ce capacitate de distrugere a tarii asteia avem ?

Spunea cineva ca satul a fost distrus de comunism. Cel putin aici in sud, strabunicul meu avea niste vorbe de "dulce" despre sudisti, el aducea maramureseni la muncile campului. Si asta se intampla prin 1920...dar nu vreau sa starnesc polemici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Vorba unei doamne de la meteo, se pare ca romanii au uitat ce e aia o iarna adevarata. Si in 2009-2010 a fost aproape la fel (construiam casa si imi aduc aminte ca pe 16 decembrie 2009 a fost o ninsoare care a prins autoritatile complet descoperite, am sunat baietii de pe santier sa plece acasa, dar sa se duca la gara pe jos, noi am facut cu masina 2 ore din Fundeni pana-n Colentina), asta e iarna.

Personal, am dat zapada din fata casei (si de pe terase, scari, trotuar), doar ca nu stiu unde sa o mai depozitez, normal mi s-ar parea sa vina o remorca sa o ia. Avem si sare in garaj, am dat si un pic de sare cand a fost gheata. Cand am fost insa la cumparaturi, trotuarele in oras sunt adevarate capcane, cu mici exceptii restul sunt patinoare. Nu intelege nimeni ca daca lasi zapada aia sa se batatoreasca, nu o mai iei decat cu dalta..

Dana & Amelia (21.06.2011)

Si in 2008, in Braila... Pe 18 decembrie inotam prin zapada cu tortul fetei in mana... Am poze...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Aha, si drumurile astea erau curatate pe vremea lui Mihai Viteazu sau a celuilalt Mihai? Ca Ceausescu punea armata sa curete, el avea armata , cit a mai ramas din ea si ce pregatir mai are? Da, ca sunt inzapezite drumurile e o problema, dar in afara de ambulatele care nu pot ajunge de colo colo, eu nu vad drama aici. Daca esti pregatit de iarna, nu ar trebui sa lesini de la prima saptamina cind nu poti iesii din sat.

Si discutia de aici a fost mai mult despre oamenii inchisi in casa, eu la asta raspundeam.

Probabil ca ar trebui sa mai adaug ca nu mai suntem pregatiti psihic la ce inseamna iarna? Iarna inseamna si a insemnat intodeauna ca exista zapada, ca e frig, ca nu ai aceleasi alimente si in aceeasi abundenta ca vara, ca nu vei putea ajunge asa usor de colo colo. Daca te pregatesti sa supravietuiesti, nu vei mai sta sa plingi de fieacre data cind autoritatile nu intervin.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Deceneus, anul asta cred a fost o stire cu niste hoti care au taiat un copac pe marginea DN2 si au murit niste oameni, deoarece copacul a cazut pe drum in loc sa cada cum voiau hotii

Parazapezile se fura, copacii se taie...n-ai observat ce capacitate de distrugere a tarii asteia avem ?

Spunea cineva ca satul a fost distrus de comunism. Cel putin aici in sud, strabunicul meu avea niste vorbe de "dulce" despre sudisti, el aducea maramureseni la muncile campului. Si asta se intampla prin 1920...dar nu vreau sa starnesc polemici

Dana & Amelia (21.06.2011)

Asta cu hotia este reala, si va pot spune multe, dar este tot din cauza autoritatilor.
Autoritatile locale au o schema de personal impusa, si nu au fonduri si dreptul sa angajeze paznici in sate sau pentru camp. Pot incheia contracte cu jandarmeria pentru localitati, dar jandarmii nu pazesc caile de dupa sat.

Problema este ca a fost un sistem eficient care a functionat inainte de colectivizare.
Nu trebuie inventata roata, trebuie doar reactivate metodele si utilizate tehnologiile moderne.

La vremea respectiva un cetatean care nu avea teren in proprietate si era gasit pe camp era luat la intrebari ce cauta acolo. Un animal care vagabonda era prins si dus la primarie unde era un staul si proprietarul il recupera contracost , cum recuperezi masina parcata ilegal si ridicata de autoritati.
Daca un proprietar avea daune paznicii erau responsabili. Daca se furau lemene din padure, padurarii mergeau pe urma carutei pana la hot si il taxau.

Mergi la inceput

Ia uitati aici: http://imageshack.us/photo/my-images/830/2112091531.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/826/2112091535.jpg/

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Si tura a doua, si mai graitoare:

http://imageshack.us/photo/my-images/607/1912091104.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/577/1912091103.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/84/1912091102.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/140/1912091101.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/528/1912091100.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/833/1912091349.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/830/2112091531.jpg/

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Aha, si drumurile astea erau curatate pe vremea lui Mihai Viteazu sau a celuilalt Mihai? Ca Ceausescu punea armata sa curete, el avea armata , cit a mai ramas din ea si ce pregatir mai are? Da, ca sunt inzapezite drumurile e o problema, dar in afara de ambulatele care nu pot ajunge de colo colo, eu nu vad drama aici. Daca esti pregatit de iarna, nu ar trebui sa lesini de la prima saptamina cind nu poti iesii din sat.

Si discutia de aici a fost mai mult despre oamenii inchisi in casa, eu la asta raspundeam.

Probabil ca ar trebui sa mai adaug ca nu mai suntem pregatiti psihic la ce inseamna iarna? Iarna inseamna si a insemnat intodeauna ca exista zapada, ca e frig, ca nu ai aceleasi alimente si in aceeasi abundenta ca vara, ca nu vei putea ajunge asa usor de colo colo. Daca te pregatesti sa supravietuiesti, nu vei mai sta sa plingi de fieacre data cind autoritatile nu intervin.
------------------
Still looking for pieces of heaven...

Aschiuta in lumea stelor sunt doua categorii de locuitori, "furnicute si trantori".
Primii au rezerve, dar asistatii sociali traisc cate 4-5 in bordee cu ce-si cumpara de la magazin. Ei au capacitatea sa munceasca, dar nu au capacitatea sa supravietuiasca izolati.
Batranii care au teren si obisnuiesc sa tina o gaina si un caine, au capacitatea sa traiasca izolati, au un sac de faina de grau, altul de malai, niste slanina si fasole boabe.

Mergi la inceput