Lupta cu iarna
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Maria_1/Maria_1.jpg)
Maria_1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus @Aschiuta, astazi se anunta 81 de drumuri judetene blocate si 36 de localitati izolate de la zapada anterioara! Problema nu-i inzapezirea curtilor, si caselor, problema este drumurile inchise si este probelma autoritatilor. Autoritatile trebuie sa organizeze instalarea de parazapezi pe langa drumuri si a perdeleor de arbusti in zonele cu vanturi puternice. Autoritatile trebuie sa faca diguri de protectie nu cetatenii. Si padurile nu le-au taiat cetatenii la care le sufla vantul in gospodarie, le-au taiat "baietii destepti", cu licenta de exploatare obtinuta de la ministere. |
Pardon! Problema este si inzapezirea caselor. Ca acolo au murit oameni. Pe drumurile nationale mai putin. Si asta din propriul lor spirit de aventura. Si din luarea in gluma a avertismentelor care s-au dat..
La ce perdele de arbusti te referi? Pai parca nu demult venise vorba sa se taie toti copacii de pe marginile drumurilor. Ca sa nu mai intre bezmeticii cu masini in ei si sa isi turteasca BMW-urile.
Ce parazapezi? Ca de unde se pune, mai mult se 'fac disparute'.
Cine credeti ca fura parazapezile? Oamenii batrani de 80 de ani? Sa fim seriosi.
Despre ce diguri de protectie vorbesti? Satele nu au ulite asfaltate si se afunda in mocirla de fiecare data cand ploua. N-au dispensare in sat, se prabusesc scolile peste bruma de copii care mai invata la sat. Si tu vorbesti de diguri de protectie. . . adica. . . suntem in fundul gol, dar ar fi bine sa ne dea autoritatile o tichie cu diamante.
Autoritatile ar trebui sa se zbata sa gaseasca solutii la ce spunea Lali mai devreme. Sa atraga tinerii catre sate si catre agricultura, sa atraga investitori, sa inchege comunitatile, sa ofere sanse reale celor care ar fi dispusi sa se mute la tara. Autoritatile ar trebui sa creeze conditii (nu sa dea de pomana) si sa ofere educatie. Adica sa reeduce tinerii si sa le bage in cap ca prin munca (si nu prin furt sau chiuleala) se obtin satisfactii. Sa ii reinvete pe tineri ce e aia dragoste de pamant. Ca dup-aia se descurca fiecare. Dar tinerii dispretuiesc pamantul si asa cum zicea Lali, la sate au ramas doar tineri frustrati, fara nici o posibilitate reala de a prospera. Tineri frustrati care infunda carciumile, taie copaci in nestire, fura parazapezi ca sa mai aiba bani de o dusca si se uita cum latra Antenele.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Maria_1/Maria_1.jpg)
Maria_1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Asta cu hotia este reala, si va pot spune multe, dar este tot din cauza autoritatilor. Autoritatile locale au o schema de personal impusa, si nu au fonduri si dreptul sa angajeze paznici in sate sau pentru camp. Pot incheia contracte cu jandarmeria pentru localitati, dar jandarmii nu pazesc caile de dupa sat. Problema este ca a fost un sistem eficient care a functionat inainte de colectivizare. Nu trebuie inventata roata, trebuie doar reactivate metodele si utilizate tehnologiile moderne. La vremea respectiva un cetatean care nu avea teren in proprietate si era gasit pe camp era luat la intrebari ce cauta acolo. Un animal care vagabonda era prins si dus la primarie unde era un staul si proprietarul il recupera contracost , cum recuperezi masina parcata ilegal si ridicata de autoritati. Daca un proprietar avea daune paznicii erau responsabili. Daca se furau lemene din padure, padurarii mergeau pe urma carutei pana la hot si il taxau. |
Adica daca ar fi paznici nu s-ar mai fura?
![](radtare.gif)
Nu paznicii ar impiedica furturile. Ci constiinta treaza a oamenilor. Ca daca vezi ca iti faci rau si faci rau comunitatii. . . te mai gandesti. Daca ai o urma de constiinta si un minim de devotament fata de comunitate.
Si frica! Pai daca si autoritatile fura, la ce bun sa puna paznici? Ca ar fura si aia! Si s-ar face ca nu vad pentru un pachet de tigari.
Frica pazeste pepenii. Ori astazi 'autoritatile' sunt un organ flasc, de care ne si vine sa radem.
Ori majoritatea nu au nici 'constiinta' (sunt efectivi inconstienti sau nepasatori de consecinte) si nici nu le e frica. Citez o forumista spunand: "Li se falfaie" . Si li s-ar falfai si de paznici.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
A propos de paznici!
In nomenclatorul meseriilor din Germania nu exista meseria de paznic!
Exista paznici in alte state europene?Sau e doar o meserie tipica unor foste state comuniste?Sau poate nu exista nici in alte state ex-comuniste!!!!????
Deci in care state exista meseria de paznic?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Maria_1 esti buna de propagandist PCR sa construiesti "omul nou" cu constinta civica nemiaintalnita in lumea reala.
In tarile democrate coruptia scazuta este rezultatul legilor si al sanctiunilor, al supravegherii video si a prezentei autoritatilor.
In Romania este "satul fara caini", unde sigur ca "vulpile manaca toate gainile".
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui andacos A propos de paznici! In nomenclatorul meseriilor din Germania nu exista meseria de paznic! ![]() Exista paznici in alte state europene?Sau e doar o meserie tipica unor foste state comuniste?Sau poate nu exista nici in alte state ex-comuniste!!!!???? Deci in care state exista meseria de paznic? ![]() Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Probabil ca nu mai sunt pentru ca supravegherea este video si cu senzori de miscare.
![](icon_smile_big.gif)
Eu ma vorbit de paznici pentru ca nu cred ca autoritatile au capacitatea sa doteze comunele cu supraveghere video, iar terenul agricol sau silvic al comunelor nu poate fi supravegheat electronic
Eu nu inteleg cum le duc lemne cu camioanele daca drumurile sunt blocate.
Un camion cu peste 10 t de lemne pe unde ajunge in localitatile blocate?
![](bang.gif)
andacos spune:
Deceneus,cine foloseste caldura cu lemne,nu se aprovizioneaza acum cind nametele e cit casa!Aprovizionarea cu lemne se face in vara,toamna cel tirziu,deci eu nu intzeleg ce vrei tu sa spui cu camioanele cu lemne!
Poate aprovizionarea cu alimente este ingreunata datorita nametzilor,insa eu afirm cu tarie ca tzaranul roman (ala care munceste,nu ala care taie frunza la ciini!!!!)are in camara malai,faina,carne si nelipsitele vin si tzuica!
Dana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
Multumesc fetelor din diaspora care ne-au spus cum se lupta cu iarna in tarile lor (si tie Ana S :))) ...
Senzatia mea este ca si acum, ca la orice eveniment natural care copleste Romania ... politicienii se lupta sa castige adepti pe seama situatiei. Opozitia striga de la TV ca este de datoria statului sa asigure dezapezire,ingrijire,hrana,interventia armatei ...etc ... populatiei afectate ... pe de alta parte, ma intreb si eu daca unele aspecte nu ar trebui gospodarite de oamenii in cauza...
Si eu stiu ce e zapada, ningea slava domnului cu norul si in mijlocul muntilor unde am crescut ... dar stiu ca dimineata ieseam cu totii la dezapezit casa si ulita... si chiar daca ningea nonstop toata noaptea, se depunea un strat de maxim 40 de cm in 10 ore...
Acum ma intreb si eu cum a ajuns cetateanul din poza de mai jos in aceasta situatie ... sa intri in casa prin susul usii? De cenu a dat zapada la o parte zilnic? ca doar e casa lui...
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
andacos spune:
Si eu ma intreb,ca vad ca nu e nici peste 70 de ani,e destul de in putere!
Cred ca era frig tare afara...de asta n-a iesit sa dea zapada la o parte,macar la un anunmit interval de timp!
edit.
Ca sa nu fiu acuzata ca vorbesc din spatele monitorului,am stat toata viatza mea la casa,pozitzionata in asa fel incit vintul o aduna in fatza usii si zau ca daca n-am fi iesit(tata iesea primul si apoi si noi dupa el)s-o dam la o parte regulat am fi patzit si noi ca domnul din imagine!
Dana
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui andacos Deceneus,cine foloseste caldura cu lemne,nu se aprovizioneaza acum cind nametele e cit casa!Aprovizionarea cu lemne se face in vara,toamna cel tirziu,deci eu nu intzeleg ce vrei tu sa spui cu camioanele cu lemne! Poate aprovizionarea cu alimente este ingreunata datorita nametzilor,insa eu afirm cu tarie ca tzaranul roman (ala care munceste,nu ala care taie frunza la ciini!!!! ![]() ![]() Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Andacost sunt de acord cu tine.
Au anunatat la tvr ca de la Brasov le-au trimis 3 camioane cu 40 t de lemne.
Tot la tvr faceau apel la firmele de medicamente sa faca donatii.
![](icon_smile.gif)
Incep sa cred ca este o cacealma ca gripa aviara.
![](icon_smile_big.gif)
La niste oameni cu drumurile blocate de zapada, mi se parea normal sa disloce utilaje de dazapezire din judetele limitrofe, cum ar fi Brasovul, Covasna si Harghita, sa curete sosele.
Arafat a disilocat temporar ambulane din judetele fara probleme in judetele cu probleme inca inainte de viscol.
Autoritatile de la drumuri puteau face acelasi lucru si exact asta nu au facut.
Media face o mare darama, autoritatile nu dezmint dar se comporta ciudat.
Nu am vzut in actiune utilaje cu senile ale armatei.
Cateva camioane care transporta ajutoare alimentare, apa minerala si ulei si soldati cu lopeti care se fac ca lucreaza pentru a fi televizati.
andacos spune:
Ma rog,nu ascult tv-ul romanesc!
Insa mi se pare aiurea sa trimitzi camioane cu lemne,in zone in care incalzirea se face cu lemne!Sau poate a fost oprit gazul,insa nici in acest caz nu pot fi folosite lemnele...ma rog!!!!O aiureala, zic eu!
Completare la editul facut in mesajul anterior!
Dupa ce dazapezea usa,poarta ,prima carare pe care o faceam era la magazia cu lemne!
Dana