Lupta cu iarna

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Eu chiar n-as baga mana-n foc ca nenea ala cu lopata din poza da zapada la propria casa si nu la a unor batrani, nici ca aia e usa si nu fereastra, sau ca zapada aia nu s-a depus intr-o noapte. Am mai vazut astfel zeci de astfel de imagini la tv si nu pot crede ca toti oamenii din casele alea erau puturosi ce zaceau la caldurica cand afara era urgie. Eu cred ca viscolul a fost cumplit, a troienit zapada si cred ca la 80km/h nu mai poti nici sta-n picioare daremite sa dai la lopata. Daca nu stiti exact sursa si povestea din spatele fotografiei nu faceti presupuneri rautacioase si nu vorbiti cu pacat.
Si Becali a plecat la lupta voios si apoi am vazut la Protv ca volele lui erau jucarii pt nametii de acolo, ca fara freze si excavatoare mari nu faceau fata si le-a trimis binemerci inapoi. Si sunt inca multe drumuri blocate si multe sate inca izolate, bietii oameni sunt disperati si daca drama lor e luata peste picior , ei bine, ne meritam soarta!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Olimpia,n-a fost nimic rautacios in comentarii,tu cum vezi rezolvarea problemei celui din imagine?

Eu stiu ca...sa nu ajungi in asemenea situatzie,iesi des afara si dai zapada la o parte,chiar si in timpul noptzii!Vorbim de oameni in putere,nu de batrini sua bolnavi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Sunt pe fuga, dar nu pot sa nu comentez 2 aspecte.
Armata, pompierii si smurdul eventual ar trebui sa lase deszapezirea drumurilor mari sau a cailor de comunicatie spre spitale pt a cara zapada din curtea fiecarui cetatean. Asta da prioritizare. Mai inteleg ca sunt oameni bolnavi, batrani...dar chiar toti sunt bolnavi si batrani? Si-apoi cei ce le plang de mila de ce nu se duc voluntari sa puna umarul? Stiu, motive, ca n-am bani de drum, ca ma doare spatele, n-am cu cine lasa copilul etc.
Si 2, la 60 de ani este batran?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Multumesc, capcaunule!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

Atunci cand dai zapada la lopata la -20 de g cu vant de te i a pe sus nu prea dai randament.Este imposibil sa faci asta.In schimb atunci ca se trimit utilaje de dezapezire treaba merge mai repede,iar soferul utilajului nu simte viscolul pentru ca este in interiorul aparatului.Este mai practic sa trimiti un aparat decat sa strigi sus si tare ca omul ala nu si a dat zapada din fata casei la -20 de grade.Cred ca am fost mai explicita acum
Parerea mea este ca daca se intervenea la timp cu utilaje,exact atunci cand a inceput ninsoarea atunci zapada nu ar mai fi avut timp sa se adune in straturi care ating uneori 5 m .Asta este problema si acum,zapada care s a strans este f multa,nu a fost data la timp iar ninsoarea care s a anuntat nu o sa faca altceva decat sa inalte nametii la 6 7 m.
Si da, un om de 60 de ani mi se pare batran sau macar neputincios in fata nametilor de 5 m.Este parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Uite ca erau 3 lucruri de spus, uitasem. Eu cand aud faze de=-astea am 50 kg , abdomen plat si fac pilates da' nu pot sa tin lopata in mana ma umfla rasul. Bag seama ca instinctul de supravietuire s-a dus de tot, un mic cutremur si toate fetele de fitze intra in panica. Mai cunoscusem eu pe cineva care nu putea domle sa impinga carutul in supermarket ca era fata fina. (asa zicea ea, ca tot de pe maidan se tragea). In fine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nikole,da...parerea ta e falsa!

Utilajele n-au cum sa intervina ...cind incepe ninsoarea!
Datul la lopata nu e atit de eficient ca o masina de dezapezit,insa lopatzitul sistematic si periodic,nu te ingroapa in zapada!

Nametzii aia de 5 m nu se aduna de la ora la ora!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikol24

Atunci cand dai zapada la lopata la -20 de g cu vant de te i a pe sus nu prea dai randament.Este imposibil sa faci asta.In schimb atunci ca se trimit utilaje de dezapezire treaba merge mai repede,iar soferul utilajului nu simte viscolul pentru ca este in interiorul aparatului.Este mai practic sa trimiti un aparat decat sa strigi sus si tare ca omul ala nu si a dat zapada din fata casei la -20 de grade.Cred ca am fost mai explicita acum
Parerea mea este ca daca se intervenea la timp cu utilaje,exact atunci cand a inceput ninsoarea atunci zapada nu ar mai fi avut timp sa se adune in straturi care ating uneori 5 m .Asta este problema si acum,zapada care s a strans este f multa,nu a fost data la timp iar ninsoarea care s a anuntat nu o sa faca altceva decat sa inalte nametii la 6 7 m.
Si da, un om de 60 de ani mi se pare batran sau macar neputincios in fata nametilor de 5 m.Este parerea mea.

,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR''

1. Daca venea utilajul pe strada, unde crezi ca se ducea zapada? Se punea pe margini, deci la urmatorul viscol va fi la fel de frumos purtata in toate partile.

2. Utilajul ti-o intra pe strada, dar in curte unde vrei sa iti intre? Cite case sunt direct la strada in sate, ca sa aduca ceva utilajul ala sa poti iesii din casa si sa nu ai nametii de 5 m linga casa?

Aviz amatorilor de viatza la tara: asta e o parte din viatza la tara, pe linga aerul curat, rosii fara ingarsamint si oua proaspete. Esti in pericol sa fii taiat de anumite facilitati orasenesti. Oricind. Si la batrinete. Eu de aia am spus la un subiect care a fost aici nu cu multe luni in urma ca nu oricine e facut pt viatza la tara.

Si ca sa nu fie supararea asa de mare pe statul roman: cind e viscol si aici nu circula orice tren, se ramine in cimp, ramin masinile cu ore pe autostrada, mergi cu masina ca in urma melcului (am prin odata viscol in autobuz in estul Germaniei inspre Cehia, si zapada nu era mai mare de 15 cm). Singurul lucru: aici pica f rar curentul , pt ca liniile sunt in pamint pe majoritatea teritoriului. Si aici sunt inundatii, ba chiar uneori masive. Sunt furtuni care te tin in casa (unde-i Vikinga sa ne povesteasca cum e la ea pe insula).

Cei care vor sa traisca la tara, sa intrebe pe batrini, cit mai sunt, cum e sa traiesti impreuna cu natura si nu luptind impotria ei, acceptind raportul de forte dintre om si natura (si acu cuvintul "stat" o parea gigantic, dar tot din oameni e format).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikol24
Atunci cand dai zapada la lopata la -20 de g cu vant de te i a pe sus nu prea dai randament.Este imposibil sa faci asta.In schimb atunci ca se trimit utilaje de dezapezire treaba merge mai repede,iar soferul utilajului nu simte viscolul pentru ca este in interiorul aparatului.Este mai practic sa trimiti un aparat decat sa strigi sus si tare ca omul ala nu si a dat zapada din fata casei la -20 de grade.

Si cum bagi utilajul in curtea omului ca sa-i scoata ce-i 5 metri adunati in fata usii? Banuiesc ca ar fi fost de acord sa-i sfarme gardul si poarta cu lama.

Eu mai am o mare nelamurire. Preotul satului ce face? Daca primarul doarme-n izmene, macar preotul stie care-i bolnav, care-i singur, care-i necajit. Ii aduna in biserica in seara de dinaintea viscolului sa nu moara inghetati in propriile case. Pe vremuri biserica era loc de adunare la restriste. Am ajuns in halul asta de individualism ca de soarta batranei X din satul Y afla vecinii abia dupa 2 zile la stiri???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Iata avem si niste activitati menite sa incalzeaza oamenii pe asa un ger:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11492107-prefectul-buzau-paul-beganu-primele-drumuri-accesibile-dupa-viscol-fost-cele-spre-carciumi.htm

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Uite ca erau 3 lucruri de spus, uitasem. Eu cand aud faze de=-astea am 50 kg , abdomen plat si fac pilates da' nu pot sa tin lopata in mana ma umfla rasul. Bag seama ca instinctul de supravietuire s-a dus de tot, un mic cutremur si toate fetele de fitze intra in panica. Mai cunoscusem eu pe cineva care nu putea domle sa impinga carutul in supermarket ca era fata fina. (asa zicea ea, ca tot de pe maidan se tragea). In fine...

vorbeam azi cu un prieten cat usa, lucreaza in armata, e intr-o forma fizica foarte buna. mi-a descris efortul pe care l-a facut cand a deszapezit masina plus aleea din fata blocului. bloc care din fericire are si oleaca de spatiu verde, unde se poate depozita zapada, deci practic facea miscari orizontale. mi-a spus ca nici el n-ar fi fost in stare sa dea zapada daca ar fi trebuit sa ridice lopata la inaltime. in fine...

Mergi la inceput