Lupta cu iarna
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Si Tariceanu a fost taxat de presa pentru mult mai putin, la inundatile din 2005, cand o femeie s-a plans ca doarme in cort si el i-a replicat '“Doar nu-mi cereti acum sa va fac hotel”!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Eu am un maaare cui impotriva firmelor de dezapezire din Bucuresti! N-au bagat macar o lama pe stradute, sunt sleauri de ramai suspendat cu masina, pentru acolo nu iau bani? |
Firmele isi fac treaba cum pot.
A trecut lama noaptea pe strada de mai multe ori. Rezultatul previzibil. De-o parte si de alta mici munti de zapada. Dimineata zeci de soferi bombaneau pentru ca masinile lor parcate pe marginea drumului erau blocate de zapada data la o parte de lama.
Daca nu deszapezesc, nu-i bine, daca deszapezesc, tot nu-i bine.
Parcarea din spatele blocului. Ticsita de masini. Cum sa strecori un utilaj de deszapezire printre alte zeci de masini parcate haotic pe aleea ce duce de la parcare pana-n sosea?
Apoi sunt multe stradute in centru unde s-a construit de-amboulea (folosesc iar acest adverb pentru ca-i singurul care se potriveste). Blocuri si firme cu peretele fix in bordura. Multe fara parcari. Troleibuzul abia are loc sa treaca. Pietonii fac slalom printre masini cand e uscat afara. Iarna va imaginati sau chiar stiti ca-i nebunie curata. De unde si pe unde deszapezire eficienta???
Cum s-au construit ele? Spagi, pile, planuri pe genunchi, aprobari post-factum. Multe ilegale. Si nu-s cateva, nu-s cateva zeci, nu-s cateva sute. Sunt mii, zeci de mii de constructii anapoda. Orasele se sufoca incet. Dar cine le-a construit? Oameni ca noi. Nu-s doar cativa oameni ca sa dam vina pe-un partid, pe clasa politica, pe cine stie ce altceva. Sunt mii si zeci de mii de concetateni care s-au dat de ceasul mortii sa traga si ei un mic tun.
Scuarurile si spatiile verzi s-au transformat in parcari. Populatia orasului e nemultumita ca nu sunt suficiente spatii verzi, dar aceeasi populatie striga ca n-are unde parca masina. Si uite-asa au cam disparut spatiile verzi dintre strazi si trotuare, dintre trotuare si blocuri.
Ca sa ma exprim mai putin civilizat (iertati-mi supararea pe propriul popor), ne-o tragem singuri!
![](bang.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Eu chiar n-as baga mana-n foc ca nenea ala cu lopata din poza da zapada la propria casa si nu la a unor batrani, nici ca aia e usa si nu fereastra, sau ca zapada aia nu s-a depus intr-o noapte. Am mai vazut astfel zeci de astfel de imagini la tv si nu pot crede ca toti oamenii din casele alea erau puturosi ce zaceau la caldurica cand afara era urgie. Eu cred ca viscolul a fost cumplit, a troienit zapada si cred ca la 80km/h nu mai poti nici sta-n picioare daremite sa dai la lopata. Daca nu stiti exact sursa si povestea din spatele fotografiei nu faceti presupuneri rautacioase si nu vorbiti cu pacat.
Si Becali a plecat la lupta voios si apoi am vazut la Protv ca volele lui erau jucarii pt nametii de acolo, ca fara freze si excavatoare mari nu faceau fata si le-a trimis binemerci inapoi. Si sunt inca multe drumuri blocate si multe sate inca izolate, bietii oameni sunt disperati si daca drama lor e luata peste picior , ei bine, ne meritam soarta!
![](images/user_woman.png)
violetan spune:
Stie cineva, viscolul asta care vine e mai nashpa decat precedentele? Nu de alta, dar sunt curioasa daca mai ies de aici sau nu...stiu ca deja e plina curtea de zapada si abia a dat cativa fulgi si o adiere peste ce era deja depus...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Violeta asta-i o intrebare la care nu cred ca-ti poate raspunde cineva.
Nu ne zici (de curiozitate) in ce sat esti?
capcaunul spune:
citat din mesajul lui violetan Stie cineva, viscolul asta care vine e mai nashpa decat precedentele? |
Nu. Vantul va atinge cel mult 3/4 din intensitatea de acum o saptamana.
Problema este ca noua zapada si noile troiene se vor depune peste zapada si troienele si asa mari.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui violetan La 3 km de buftea... |
www.wunderground.com/q/zmw:00000.9.15421" target="_blank">Va fi iarna obisnuita.
Parfum fata de saptamana trecuta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikol24/nikol24.jpg)
nikol24 spune:
Este f clar ca in Romania iarna vine mereu pe nepregatite,fie ca ninge in ianuarie fie ca ninge in noiembrie toata lumea se sperie de ''iadul alb".Din pacate eu am 24 de ani si asa iarna nu am mai intalnit.Parca nu se mai termina.Iar noi in Bucuresti suntem f norocosi,noi practic nu am simtit greutatea iernii,inca putem cumpara paine de la magazin,hipermarcheturile sunt in mare parte aprovizionate deci sa ziceam ca ne descurcam.
In tara situatia este critica pentru simplu fapt ca nu s a intervenit la timp.Daca in unele locuri zapada atinge 5 m si ajunge la acoperisul caselor este pentru ca acolo se intervine atunci cand efectiv incepe sa ninga,ca nene cu aparatul de dezapezire nu simte viscolul din interiorul masinii asa cum il simte omul care sta si si da la lopata zapada din fata casei,credeti ma ca am 50 de kg si am dat o sg data zapada la locul de munca si am zis ca acolo raman cu lopata in mana
Insa am vazut la tv cum o femeie batrana povestea ca sunt baieti tineri si in putere care ar putea ajuta dar ei cer bani,multi bani.aici vorbim despre solodaritate nu despre cum sa producem bani de pe urma viscolului.O batrana de 60 de ani chiar daca ar avea bunavointa nu ar putea sa si dea zapada din fata casei chiar daca zapada aia ar avea 50 de cm asa ca ramane blocata in casa ,fara lemne ,fara mancare sa se roage la Dumnezeu sa vina pro tv sa o scoata din casa.Asta vezi numai in Romania
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Nikol,dar nu a spus nimeni ca e usor de dat la lopatadovada si situatzia din unele gospodarii!
Pasajul asta nu l-am priceput prea bine:
"In tara situatia este critica pentru simplu fapt ca nu s a intervenit la timp.Daca in unele locuri zapada atinge 5 m si ajunge la acoperisul caselor este pentru ca acolo se intervine atunci cand efectiv incepe sa ninga,ca nene cu aparatul de dezapezire nu simte viscolul din interiorul masinii asa cum il simte omul care sta si si da la lopata zapada din fata casei "
In special partea subliniata!
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit