Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (210)
Raspunsuri - Pagina 6
belleane spune:
Aly: am vazut papion prin magazinele de copii. De ex : Bucur obor, unirea. Am mai vazut si la magazilele speciale de botez cu lumanari, cocarde etc din holul de la Baneasa Shopping City.
Alysh spune:
Merci, Belle, chiar o sa merg maine la Obor. Imi amintesc ca de acolo i-a luat soacra mea lui Vlad un papillon...dar din pacate nu mai am cum s-o sun s-o intreb exact de unde. :( Dar gasesc eu.
Lumi, multumim mult.
Plec si eu spre gradi, casa, etc
Pup toate
Simonix spune:
Salutare
Pai ce raport, e ca ieri si probabil ca maine... Raport mai detaliat dam maine, ca in seara asta am eco si vad daca a evoluat bobitza aia de acolo, am incheiat 2 luni.
Esme - da, am veni, daca ma simtesc ok, de ce nu ;) Hai ca vorbim. Sa mai vedem si noi pe blondutza de Lorelei :)
Alysh - si al meu e oleaca plictisit acasa, desi el nu sta mult pe acolo, ajungem seara pe la 6, pana ne schimbam etc etc, se face 6 jumate, 7, apoi mancam, mai stam nitel si incepem operatiunea de culcat. totusi in ora aia pe care o sta se cam plictiseste, se joaca mai putin, mai nou citeste, devoreaza cartile, se aseaza pe canapea si da si rasfoieste o carte, mai vorbeste cu el insusi, mai ma roaga sa ii citesc eu etc. Ce mai facem noi: joculetze gen Razboi :D Am gasit niste carti cu animale frumoase si ne "razboim" de zor, sau un joc "de parcurs" cu zarul... asa pot participa si eu, caci este mai linistita atmosfera, si in plus il obisnuiesc cu ideea ca mai si pierde La inceput a fost dezastru, ofticooooos nene ... Acum incepe sa accepte ca mai castiga si altii, desi cand vede ca "indraznesc" sa castig mai mult ca el ... gata, nu mai joaca Astept si eu cu nerabdare caldurile belgiene sa mai iesim. Al meu se mai joaca frumos cu LEGO din aia mici, construim sau ne jucam cu modelele deja construite. Dar in general carti si razboi, cam astea sunt activitatile la noi in casa. Si desene.
Gata, ma duc sa dorm in continuare ...
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Doloress spune:
La noi sunt scenetele in mare voga.
De-a dinozaurii - eu sunt copilul dinozaur, el e tatal dinozaur, mai precis suntem diplodocus, ierbivori, stam in pestera si pandim cand vine un tiranosaur carnivor care vrea sa ne manance, eu trebuie sa stau cuminte in pestera, el merge sa se lupte cu el. De obicei il baga intr-o cusca mare si il hranim numai cu ierburi si-l facem vegetarian ca noi si apoi suntem cu totii prieteni.
De-a Jack si vrejul de fasole, eu sunt capcaunul, dorm si el vine incet incet si-mi fura comorile, apoi eu ma duc dupa el si el imi taie vrejul.
De-a purcelusii si lupul, el e purcelusul cel destept care isi face casa din piatra, si-o construieste singur cu uneltele lui, o vopseste (avem un cort de jucarie) apoi aprinde focul ca sa ma ard eu cand intru pe semineu. Mai fain e ca il bagam si pe Kevin, el e purcelusul cu casa din lemn, i-o daram si apoi ii zic hai Kevin du-te repede la fratele tau, sa vedeti ce repede fuge in cortul lui frate-su si inchide si usa dupa el.
In general nu ne mai jucam mai deloc cu jucarii. Nu ii plac mai deloc astea de construit, lego, puzzle - nici sa nu vada si oricum toate astea ni le strica Kevin imediat. Cartile - rar de tot.
Mai pictam - obligatoriu cu prietenii lui, adica niste papusele de pus pe deget care stau acolo langa el si se uita cum picteaza. Asta e mai greu, ca vine Kevin si vrea si el sa-si bage degetele in acuarele, apoi ne vopseste toti peretii.
La noi trece tare repede, vine pe la 5 de la gradi, pana pe la 6 mancam si apoi joaca, de obicei nici nu stiu cand trec alea 3 ore pana la somn.
La noi e mare problema cu mersul la somn, totul e bine si frumos pana la partea asta, avem scandal in fiecare seara. De multe ori ii zic ca eu ma duc cu cel mic pentru ca e obosit, sa ramana singur, sa se uite la desene, cand ii vine somnul sa se culce. Dar normal ca nu sta nici 5 minute, vine la noi in camera, il trezeste pe frate-su si ne luam la cearta.
Nicole1980 spune:
David ajunge acasa de la gradi in jurul orelor 18.30-19.00. Pana la orele 21-22 stam in living toti trei (sotul de obicei se ascunde in birou), cu pauza de masa.
Ne jucam de-a pompierii, politia, robotii, rachete spatiale. Uneori este trenul Thomas sau robot care se transforma. Avem un joc foarte dragut cu imagini si formam propozitii (acesta este preferatul lui, il jucam si de 3 ori pe seara), dansam, pictam, modelam plastilina. Ii place foarte tare sa gateasca si imi aduce pe farfurii din setul lui felurite mancaruri…
Cand sunt plictisita si vreu sa “scap” de el ii dau jocuri educative pentru 4 ani pe calculator, sunt sute de jocuri si le joaca singur (sau cel putin incearca…) sau ii dau pe Minimax sau Boomerang la desene…
Din pacate, chiar daca stam la curte, iarna nu iesim decat in weekend afara. Cand se va mari ziua, am sa-l plasez lui tati afara…
Luminel spune:
'neatza! poftiti la
Cristi seara ajunge la 7 si ceva acasa; de obicei se uita la desene (disney, pe calculator, le ia la rand) sau rasfoieste carticele sau face castele din cuburi; inainte mai desena (sau mai degraba ma punea pe mine) dar vad ca nu mai are tragere; dar cel mai mult ii place sa danseze, sa se impopotoneze, sa faca parada modei!
MsBB spune:
Niatza,
Ma saboteaza cupii
Dar am ajuns totusi la timp sa ofer si eu o dupa o mie de ani!
Te invidiez Lori ca ai reusit sa le sincronizezi somnurile. La noi se strica treaba de dimineata - Soful ar mai dormi dar cum simte ca ma dau jos cum gata , face ochi. E tare haioasa sa o vezi cum e buimaca, nici nu-si poate dezlipi pleoapele, se uita dupa mine , dar cred ca nici nu ma vede prin ceata - ii ia cateva sec sa ma vada , si apoi trage un ranjet si gata , s-a dus somnul. Ma chinui o multime sa ies fara sa o trezesc, are un auzzzz, frateeee - mai nou , acum ma aude numai cand ma gandesc ca vreau sa ies din camera .
E mortal Patrick
Acu-mi veni in minte una de-a Andrei - uneori, sa le mai amuz pe fete , mai cant cate un cantecel , adaptat noua - si dupa ce am cantat eu " are mama doua fete, frumusele foc..." ma trezesc cu andra cantand si ea prin casa " are mama doua fete , frumusele foci " - e clar fata lui mama , mai grav e daca tatal se doveste a fi vanghelie
Lumi, sa va folositi sanatoase de saniuta. Eu vreau spatar . De plictiseala sunt in stare sa inventeze partie in casa,da
Hai, Simonixu, la raport . Sper ca te lasa mai moale greturile
Incerc sa mai revin
Semneaza subsemnata , indragostita lulea de cele 2 , mAndra zgubiloasa si martisorul Sofifi
Luminel spune:
MsBB, tare Andra cu "focile"...dar eu n-am inteles poanta cu Vanghelie
Si Cristi mai scoate perle din cand in cand, dar nu le tin minte
aseara am avut o seara de cosmar; si Cristi si Florin erau nervosi si mi-au tranmis si mie starea; ne-am certat toata seara, am tipat ca apucata ca altfel nu ma intelegeam cu ea;
Tati suna in fiecare seara si vrea sa vorbeasca cu ea; dar cred ca asta-i face mai mult rau, pentur ca observ ca dupa aceea e si mai agitata si nervoasa! si plange dupa "tati meu" dar cand el vrea sa vb cu ea, il refuza, ca pedeapsa cred! uff, mai e putin si vine de pPaste!
Alysh spune:
Neata, multumim de coffee, Lumi!
Wow, ce tarziu ajung unii copilasi acasa! Noi pe vreme buna ajungem la 16,30 acasica. Eu plec de aici pe la 4 fara un sfert si val vartej metrou, luat Vlad si aruncat in masina care ma asteapta la gradi si pac acasa.
Sa va zic si de noi: cand ajungem acasa, papam niste fructe, cu Luca am succes cu Vlad ma chinui. Portocale nu mai vrea sa vada, nu stiu de ce.
Apoi de la 5 pana la 10 seara ne jucam, ne iubim, ne certam, mancam, ne spalam.
Si la noi scenetele sunt adorate. Pentru una dintre ele folosim un lego duplo + niste animale din plastic luate din Auchan. Organizam un tarc in care bagam animalele domestice. Pe o platforma organizam o jungla in care se afla animalele salbatice. La animalele salbatice intra si dinozaurii. Seful animalelor salbatice e un imens dinozaur. Acesta se imprieteneste cu fermierul si in schimbul unor halci de carne, ii garanteaza acestuia ca animalele salbatice nu vor evada din jungla sa ii manance animalele lui domestice. Dar la un moment dat, in timp ce dinozaurul sef doarme, un leu reuseste sa evadeze si sa ajunga la animalele domestice. Noroc ca acolo, venise din greseala un pinguin intelept cu miros foarte fin. El a dat alarma pe care a auzit-osi dinozaurul sef.......ei si de aici tot felul de dialoguri, lupte, negocieri....ca nu vreau sa va plistisesc.
Apoi si noua ne plac f mult dansurile, jocurile cu plastilina, povestile cu monstrii, si fffff mult ne jucam de-a v-ati ascunselea, apropae in fiecare seara.
Ne mai jucam si jocuri cu zarul (dar aici ne fura Luca zarul, pioanele) si jocuri de pantomima, avem unul f dragut in care tb sa imitam animalele de pe careta de joc si celalalt sa ghiceasca ce animal e, si lesinam de ras la el.
Lego, ne mai place, construim diverse castele, vapoare, etc.
Desene, incerc sa nu fie mai mult de o ora....iar jocuri pe calculator deloc. Am incercat cateva de pe site-ul boowa si kwala dar si aici nu ne lasa Luca, bate cu pumnii in tastatura, da cu moue-ul de pamant, in fine, mai greu.
Puzzle de lemn cu litere, cifre, cu copii pe care sa-i imbraci/dezbraci, dar mai rar ca se plictises repede.
Cartile cu abtipilduri, ne plac si il cooptam si pe Luca, cine gaseste abtipildul mai repede.
Mai vreti?
Nicole, vezi ca ai gresit, "Cand stati toti 3 in living, seara", acum sunteti 4 da? . Da-ne si noua un link cu jocuri educative, te rog mult.
Cred ca am chef de vorba azi.......asa ca va astept