Piersicute de iulie-august 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmina_s spune:

Citat:

Carmina multumesc. La medicul de familie te-ai dus si cu ceva de la medicul de medicina a muncii? Un raport/ o decizie, ceva?

Nu, doar cu adv de la gineco. a fost suficienta

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmen_80

Fetelor, lamuriti-ma si pe mine, va rog, care e treaba cu translucenta/pliul nucal. Cine e si ce rol are?
19 sapt +

Translucenta / pliul nucal e o portiune in zona cefei in care se acumuleaza lichid pana in sapt 14. Din sapt 14 incolo, sistemul limfatic incepe sa functioneze si dreneaza lichidul din zona respectiva, transformand translucenta in pliu.
Masuratoarea este relevanta pana in sapt 14 (de obicei se masoara la ecografia de morfologie fetala de la sfarsitul trim I), pentru ca s-a dovedit ca exista o legatura intre grosimea translucentei si riscul crescut de anomalii genetice (din aceeasi categorie cu sindromul down). Unii medici se bazeaza in mare parte pe masuratoarea ecografica, altii coreleaza valoarea translucentei nucale cu rezultatele analizelor de sange facute pentru dublu test. Oricum, si una si alta dintre abordari se bazeaza pe statistici si singura care poate spune cu certitudine daca BB are probleme este amniocenteza.
Pe langa asta, mai sunt diferite alte masuratori ecografice care iti pot spune daca BB are risc crescut de anomalii genetice (osul nasal, fluxul prin valva tricuspida, etc.).
http://ecografiefetala.ro/index.php/ecografia-fetal-la-11--14-sptmani.html

17+
MTHFR - A1298C heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fetelor, voi v-ati mai cantarit? Eu am fost putin trista azi dimineata, am constatat ca am luat deja 4 kg aproape, desi la haine nu prea se vede, in afara de sani si burta sunt exact la fel. Eu nu ma mai cantarisem de vreo 2 sapt pt ca eram sigura ca nu am mai luat, insa surpriza, inca 2 kg in plus si am ajuns la 62.

Vroiam sa va mai intreb, cat este concediul de maternitate? 42 zile cumva? M-ar bate gandul sa iau concediu de maternitate si apoi sa il mai lungesc cu un medical, cat se poate de mult si astfel sa revin la salariul meu obisnuit plus stimulent pana la 2 ani.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ocsanica80, bine ai venit. Daca vrei sa te trecem pe prima pagina, in afara de caruciorul albastru, este nevoie sa ne spui care este UM si DPN.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

voiam sa va salut,sa va urez o zi buna si sa facem o plecaciune -sa vina primavara mai repede....
cu riscul d a va repeta -puteti sa ma lamuriti si pe mine cum e treaba cu concediul: stam un an cu 75% din slariu-daca te intorci pana face bb un an iti mai dau 500 ron in plus-iar daca vrei sa stai si al 2-lea an cu bb,stai in fara plata???

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+13 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Fetelor, ce ati mai scris. Am facut numai treaba pana acum Am terminat si musacaua si curatenia, dar am de calcat.Snu va luati dupa mine, pana la ora asta nu am putut sa mananc decat un mar. La serviciu mai mananc cu colegii, acasa singura pauza.bebele meu avea la 13 sapt si 4 zile, pliul nucal de 1,4.Acum ma pregatesc sa ma duc pana la scoala la fiu-meu ca nu inteleg niste chestii pe acolo si ma duc sa ma lamuresc.Daconst eu vreau pe la mijlocul lunii martie sa-mi deschid, mai astept o sedinta care va avea loc in martie si dupa, deschid.Cel tarziu la 1 aprilie.Pup fetele.

Ada

Mergi la inceput

valy, asa este: daca alegi sa stai un an cu bb acasa dar te intorci la job mai devreme (sa zicem la 11 luni si 3 sapt), primesti stimulentul acela de 500 lei pana bb implineste 2 ani. Indemnizatia pt un an stat acasa este 75% din media veniturilor, cu precizarea ca suma minima este 600 lei iar maxima 3400 lei.
Daca alegi sa stai 2 ani acasa cu bebe sunt 2 variante:
1. fie optezi sa primesti pt cei 2 ani 75% din media veniturilor, cu preciarea ca suma minima este 600 lei iar maxima este 1200 lei
2. fie optezi sa primesti in primul an 75% din media veniturilor, cu precizarea ca suma minima este 600 lei iar maxima 3400 lei, iar al doilea an sa stai fara plata.

Mergi la inceput

ARUBA, concediul de maternitate are 126 de zile, din care esti obligata sa iti lasi pt dupa nastere minim 42 zile; in rest, poti sa iti imparti cum vrei cele 126 zile intre pre si postnatal. Daca nu vrei sa iti iei toate cele 126 zile, esti obligata sa iti iei cele 42 zile dupa nastere, iar la restul poti renunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Eu ziceam ca as vrea sa stau cat mai mult in acest concediu de maternitate DUPA nastere, eventual sa zicem 100 zile dupa si doar 26 inainte, daca in timpul acestui concediu as lua 100% din salariu, si nu doar 75% cum ar fi in CCC.
M-as intoarce mai repede de 6 luni la birou, pt ca am facut un calcul si daca ar fi sa stau acasa si sa iau 75% din net ar insemna cam 2200 ron, pe cand daca as reveni la birou ar fi 3600 ron ( cu tot cu stimulent ) si e o diferenta mare.
Si cumva as incerca sa imi mai iau medicale dupa ce ma intorc la birou, am un medic de familie care m-ar sprijini fara probleme.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chmihaela spune:

Buna tuturor burticilor
Aruba concediul de maternitate nu este 100% este 85% si il poti lua chiar pe tot dupa nastere,nu te obliga nimeni sa iei inainte,poti merge la munca pana nasti.
Ce bine de unele dintre voi ca puteti manca mai multe legume, eu de cand cu sarcina mananc numai mancaruri grele si consistente.Azi facut fasole cu ciolan ca imi era pofta.
Incepand de aseara ma confrunt cu o durere groaznica de cap.Sper ca nu ma paste vreo raceala.
Va pup.

mami de robert 20.10.2010 13+

Mergi la inceput