Piersicute de iulie-august 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 5
carmina_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ali24 carmina-doctorii astia zici ca sunt batuti in cap.cu ce il afectezi pe el daca stai acasa?iti da el banii sau ce?ii da salar mai mic?probabil ca asteapta sa ii duci ceva ca sa iti dea ca asa sunt obisnuiti majoritatea.bine ca ai reusit macar sa iti reduci programu. |
stii ce mi-a zis: daca va dau recomandare de CRM si vine o comisie si ancheteaza si vede ca nu e risc, imi da amenda si eu nu vreau! si ii zic: pai pot intra la "efort psihic" (ca justificare pt comisie) si el mi-a balmajit ceva de coduri si in concluzie NU!
iar de spaga.....sa fie sanatos! pe langa principiu, de ce sa-i dau? ca nu lucreaza la spital sa aiba salariu de 6 mil si sa zici ca ti-e mila de el. lucreaza la clinica privata (medicover) deci nu e amarat....
si reducerea de program o am de la dr. de familie, nu de la el. ca daca era dupa el....cine stie daca aveam.....
18+
Laura32 spune:
Buna dimineata ,
foarte buna cafeaua ... Ada mie mi-a spus ieri ca lungimea colului o am 3.81 cm si ca este ok , eu nu prea am inteles cu pliul nucal ... ieri era de 2.02 mmm (17sapt) si la 13 sapt mi-a spus ca este 1.73 mm ... el creste ? Rezultatul la DT a iesit ok , peste 10zile imi da si rezultatul la triplu si am scapat (un hop) , astept in martie morfologia fetala de trim 2 .
17+
Daconst spune:
Neatza!
Vad ca toate sunteti cuminti si mancati putin...asta imi place ca ma ajuta si pe mine sa nu scap rau pe aratura.
Carmina,naspa la tine,ce sa zic.Nu mergea sa dai ceva la cineva sa te "ajute" sa zic asa?
Oricum tu parca nu ai neaparat probleme si cred ca daca ai redus la 6 ore tot e bine.Macar nu te plictisesti acasa asa ca mine.
Miha,chia vroiam sa spun ca nu cred sa o fi dat tu pe vegetarism,stiindu-l pe Cata.
Dar imi place ca fentezi caloriile cu multe legume si asa ramai in puncte.
Vroiam sa mai zic ca sunt impotriva vegetarismului sau cel putin la copii,care saracii nu au de ales.Sorina iti poate spune mai multe cum un copil de un an jumate cintareste cit un copil de 7 luni din cauza parintilor vegani,care in opinia mea sunt niste nebuni.
Fleur,maine iti spun ce carucior sa-mi pui...haha,ma hotarasc dupa control.
Ada,eu la fel ca Fleur nu am habar ce col am.Aici nu il baga nimeni in seama pina apreoape sa nasti.Control jos imi facea doar la urgenta cind singeram.Atunci mi-a zis o dr ca ar fi colul moale usor sensibil si de acolo sa am sangerari,dar in rest nu a masurat nimeni nimic.
Bafta multa cu afacerea sa mearga bine si tati sa faca fatza cu bb mic.
Asta presupune sa incepi imediat dupa ce nasti???Te admir,ca eu una sigur n-as putea.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
17 sapt
Carmen_80 spune:
Neata fetelor, beau si eu cafeaua cu voi.
Multumesc pentru carutul roz.
Carmina, tu ai obtinut de la medicul de familie adeverinta de reducerea programului de lucru? Si a fost suficienta? Ca mie mi-a zis ca si cu aia trebuie sa ajung la medicul de medicina a muncii... :((( Mie mi-a dat gineco.
19 sapt +
niccostea spune:
citat din mesajul lui Laura32 eu nu prea am inteles cu pliul nucal ... ieri era de 2.02 mmm (17sapt) si la 13 sapt mi-a spus ca este 1.73 mm ... el creste ? 17+ |
Laura, pana in sapt 14 este 'translucenta nucala' (si e relevanta pentru DT), insa dupa ce implinim 14 sapt devine 'pliu nucal'. Valorile tale sunt bune (tot ce e sub 2.5 mm e ok, intre 2.5 si 3 mm e mai cu semne de intrebare, peste 3 mm e urat - asta pana in sapt 14). Eu aveam la 13 sapt si 4 zile translucenta de 2.7mm la una dintre masuratori si mi-a spus dr ca am risc de 1/100 de sindrom down. Depinde si cum sta BB in momentul masuratorii, e o anumita pozitie care am inteles ca e singura corecta (cu capul nici flexat, dar fff usor dat pe spate...).
17+
MTHFR - A1298C heterozigot
carmina_s spune:
citat din mesajul lui Carmen_80 Neata fetelor, beau si eu cafeaua cu voi. Multumesc pentru carutul roz. Carmina, tu ai obtinut de la medicul de familie adeverinta de reducerea programului de lucru? Si a fost suficienta? Ca mie mi-a zis ca si cu aia trebuie sa ajung la medicul de medicina a muncii... :((( Mie mi-a dat gineco. 19 sapt + |
med gineco mi-a dat o adeverinta in care scria ca am amenintare de avort si recomanda (printre altele) repaus fizic. cu adv asta am mers la HR la serviciu si la med de familie.
la HR au inregistrat-o si au trimis-o la medicina muncii, iar med de familie (in baza adv de la gineco) mi-a dat reducere de program.
18+
niccostea spune:
citat din mesajul lui carmina_s stii ce mi-a zis: daca va dau recomandare de CRM si vine o comisie si ancheteaza si vede ca nu e risc, imi da amenda si eu nu vreau! si ii zic: pai pot intra la "efort psihic" (ca justificare pt comisie) si el mi-a balmajit ceva de coduri si in concluzie NU! iar de spaga.....sa fie sanatos! pe langa principiu, de ce sa-i dau? ca nu lucreaza la spital sa aiba salariu de 6 mil si sa zici ca ti-e mila de el. lucreaza la clinica privata (medicover) deci nu e amarat.... si reducerea de program o am de la dr. de familie, nu de la el. ca daca era dupa el....cine stie daca aveam..... 18+ |
Carmina, las' ca din sapt 28 parca se poate intra in concediu de maternitate si nu mai e asa mult; iti mai iei un medical sau CO pana atunci si trece timpul.
Fetelor, eu m-am socat azi cand mi-am dat seama ca mai am 2-3 luni pana intru in concediu. Mi se pare atat de putin, parca trece prea repede timpul. Ca maine ne trezim cu BB-ii in brate
Cat despre meniuri, dragelor eu prefer sa nu pun ce mananc, ca ma simt elefant de fiecare data cand citesc ce mancati voi . Acum inteleg cum de voi ati pus cate 3-4 kg si eu o gramada....
17+
MTHFR - A1298C heterozigot
carmina_s spune:
citat din mesajul lui niccostea Cat despre meniuri, dragelor eu prefer sa nu pun ce mananc, ca ma simt elefant de fiecare data cand citesc ce mancati voi . Acum inteleg cum de voi ati pus cate 3-4 kg si eu o gramada.... |
si eu la fel zic daca scriu ce mananc....o sa par balena ucigasa mai bine ma minunez de cat de putin puteti manca voi
18+
Laura32 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui niccostea
Laura, pana in sapt 14 este 'translucenta nucala' (si e relevanta pentru DT), insa dupa ce implinim 14 sapt devine 'pliu nucal'. Valorile tale sunt bune (tot ce e sub 2.5 mm e ok, intre 2.5 si 3 mm e mai cu semne de intrebare, peste 3 mm e urat - asta pana in sapt 14). Eu aveam la 13 sapt si 4 zile translucenta de 2.7mm la una dintre masuratori si mi-a spus dr ca am risc de 1/100 de sindrom down. Depinde si cum sta BB in momentul masuratorii, e o anumita pozitie care am inteles ca e singura corecta (cu capul nici flexat, dar fff usor dat pe spate...). 17+ MTHFR - A1298C heterozigot |
Multumesc pentru raspuns , m-am mai luminat un pic
17+
Carmen_80 spune:
Michelle, eu inteleg din lege ca veniturile care se iau in calcul la stabilirea nivelului indemnizatiei de cic sunt, printre altele, sumele incasate pentru perioadele anterioare de crestere copil. Deci se aplica 75% la indemnizatiile de cic incasate in primul concediu.
Fetelor, lamuriti-ma si pe mine, va rog, care e treaba cu translucenta/pliul nucal. Cine e si ce rol are?
Carmina multumesc. La medicul de familie te-ai dus si cu ceva de la medicul de medicina a muncii? Un raport/ o decizie, ceva?
19 sapt +