Ce stiti despre ACTA?
Raspunsuri - Pagina 5
saskia spune:
Daca aceasta lege ar fi facuta sa ne imbunatateasca noua, consumatorilor de internet, viata de ce s-au strans pana acum mai mult de 3 milioane de semnaturi impotriva ei:
http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/
https://secure.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?slideshow
ACTA de altfel ca si SOPA si PIPA, reprezinta la ora actuala cea mai mare amenintare la adresa libertatii pe net.
saskia spune:
Poate habar n-ati avut dar si Wikipedia a protestat impotriva legilor de genul asta care restrang efectiv posibilitatile de informare pe net:
http://edition.cnn.com/2012/01/18/tech/sopa-blackouts/index.html
salcia spune:
Si eu sunt de parere ca aceste initiative vin in urma presiunilor facute de marile corporatii (ce daca faca mii de miliarde, sa faca si mai multe mii de miliarde), si nu mi se pare in regula ca guvernele sa cedeze mereu in favoarea acestor corporatii si in defavoarea cetatenilor (sau impotriva vointei lor). Pe de alta parte, daca aceleasi corporatii au contribuit la campanii electorale si altele, se explica unele lucruri.
Eu sunt de acord cu respectarea drepturilor de autor, dar nu vreau sa se ajunga la extreme ca cele pomenite de Saskia. Eu cumpar carti, CD-uri, DVD-uri, filmele le vad la cinematograf (nu downloadez filme de pe net, nici la seriale nu ma uit pe nu-stiu-ce siteuri), deci, ca si foarte multi altii, contribui la profitul acestor companii. Si nu mi se pare in regula sa nu pot sa citesc despre un anumit subiect pe Internet cand am nevoie sa gasesc ceva rapid, sau sa nu pot sa vad videoclipuri pe YouTube. Eu am descoperit pe YT niste "perle", ca sa zic asa, inregistrari vechi si unice cu unii dintre artistii mei preferati, chiar ar fi trist sa fim lipsiti de posibilitatile astea.
Nu mai spun de incalcarea intimitii, de faptul ca provider-ul de Internet ne va monitoriza ca sa nu cumva sa avem activitati nepermise.
Pana la urma totul se reduce la bani, la foarte multi bani. Eu zic deci sa platim direct taxe din salariu acestor corporatii, preventiv, ca sa stim o treaba. Asa toata lumea e acoperita, noi putem citi una-alta pe Internet sau vedea un clip, si ei isi fac bani in continuare.
saskia spune:
Salcia dar au explicat (parca si in ziarele romaneste, Varujan Pambuccian, ceva expert in probleme de genul asta) ca noi deja platim o taxa de copiere, ceva de genul: in banii pe care ii platim pe un dvd, ei isi asuma deja riscul ca omul sa-l poata copia si da unui prieten, pe atunci la inceputuri nu erau inca fisiere de sharuit online.
Deci nu este asta ideea, ei o baga p-asta la inaintare ca de fapt sa ne monitorizeze legal (oricum o faceau pana acum) felul in care navigam pe net.
De exemplu Google va introduce un nou set de reguli ce va afisa patternul dupa care navighezi pe net, cica sa-ti imbunatateasca tie viata si sa-ti dea oferte la pantofii pe care ii placi , cafeaua pe care o bei si asa mai departe. Se stie ca deja prin cookie-urile existente suntem in vizorul companiilor astora.
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia De exemplu Google va introduce un nou set de reguli ce va afisa patternul dupa care navighezi pe net, cica sa-ti imbunatateasca tie viata si sa-ti dea oferte la pantofii pe care ii placi , cafeaua pe care o bei si asa mai departe. Se stie ca deja prin cookie-urile existente suntem in vizorul companiilor astora. |
asta este deja de ceva vreme activa. daca trimit un mail in italia, imi apara in dreapta oferte de bilete de avion spre italia :D
dar, da, sunt interesante noile conditii de la google, de aia am si atras atentia asupra lor.
salcia spune:
Da, ce sa zic, sunt profund miscata si impresionata de grija pe care o au aceste mari corporatii fata de noi... Atat de mult isi doresc sa ne ajute, sa ne usureze viata, sa ne faca deciziile mai simple, e incredibil!
Cred ca si cand le ascultau oamenilor telefoanele (vezi cazul Rupert Murdoch) o faceau tot pentru a-i ajuta si pentru a le simplifica viata.
Big Brother is watching...
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buli
asta este deja de ceva vreme activa. daca trimit un mail in italia, imi apara in dreapta oferte de bilete de avion spre italia :D dar, da, sunt interesante noile conditii de la google, de aia am si atras atentia asupra lor. |
Buli, dar doar daca esti logata se intampla asta, nu? Adica daca stai logata pe mailul google si navighezi.
eumada spune:
nU PRICEP..ADICA NU MAI PUTEM FOLOSI MOTOARELE DE CAUTARE CA MA ACUZA DE FRAUDA?sI CU FORUMUL CUM RAMANE?
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Buli, dar doar daca esti logata se intampla asta, nu? Adica daca stai logata pe mailul google si navighezi. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
trimit mail pe goolgle in in dreapta mailului imi apar ofertele de avion
deci pot avea doar gmail deschis
uite am verificat acum - nu e in dreapta, e sus si scrie "why this add? this ad is based on emails from your box ... etc etc"
saskia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Buli, dar doar daca esti logata se intampla asta, nu? Adica daca stai logata pe mailul google si navighezi. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Pana iti raspunde buli, iti pot spune ca eu nu stau logata pe google si totusi daca am vizitat un site cu oferte de turism sa zic, imi apar in continuu in casutele de advertising pe oricare alta pagina de net, olandeza sau engleza sau chiar romaneasca-acolo imi apar oferte de ale companiilor de telefonie cum sa sun ieftin in ro (inafara de DC, culmea) tot felul de oferte legate de turism.
Daca am fost pe pagina unui magazin online, iarasi imi apar in casuta mica oferte. Culmea poate trece si o saptamana fara sa fi intrat acolo si tot astea imi apar.
Eumada nu ca nu mai poti cauta, dar nu mai poti accesa anumite informatii. Asta e ideea de baza.
EDIT: vad ca ti-a raspuns buli.