Ce stiti despre ACTA?
ACTA este un subiect despre care nici oficialitatile nu spun prea multe. De fapt nu spun mai nimic. Sunt tari care au refuzat sa semneze acest acord, ai nostri www.gandul.info/politica/acta-tratatul-care-a-divizat-lumea-ce-a-semnat-romania-varujan-pambuccian-ideea-politiei-pe-internet-este-periculoasa-9187696" target="_blank">l-au semnat in secret.
Ce stiti si ce credeti despre ACTA?
Raspunsuri
Selene_Bunny spune:
Stiu ca au fost prea multi PRO si prea putini ANTI.
Cica se doreste protejarea drepturilor de autor (daca am inteles eu bine), eradicarea share-ului ilegal, a pirateriei pe Internet.
Dar se va merge muuult mai departe.
Cineva spunea ca autoritatile, pe baza ACTA, vor putea face oricand perchezitii la domiciliul oricui, pentru a-i "salta" PC-ul/laptopul si a vedea ce materiale contine hardul.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
saskia spune:
Selene au fost multi PRO dintre politicieni, care stim cu totii ce vor si ce sunt, dintre utilizatorii de net, cei mai multi sunt CONTRA.
Daca va intereseaza uitati-va pe youtube, facebook, twitter, si asa mai departe. Sau pe putinele canale de stiri care arata protestele care au fost in Polonia si alte tari.
saskia spune:
Una dintre consecintele noilor legi care pot arunca pe oricine dupa gratii numai pe baza interpretarii unor glume:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4095372/Twitter-news-US-bars-friends-over-Twitter-joke.html
Si mai ales noua cenzura care va aparea peste tot, Twitter e primul, care se va apuca sa cenzureze in functie de tara, dar pun pariu ca as vor face toate in curand:
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-16753729
buli spune:
nu cred ca s-a semnat in secret, eu am vazut stirea in cateva publicatii
dar chiar ma intereseaza ce-i cu asta.
nu stiu daca are legatura, dar ati vazut noii termeni de utilizare la google?
salcia spune:
Mda, e ingrijorator, aici ACTA, peste Ocean SOPA si PIPA si tot asa. Din cate se pare interesul si dorintele cetatenilor nu prea conteaza, cand e vorba de a le pune in balanta cu cele ale marilor corporatii.
Buli, eu am primit un mail de la Google cu noii termeni de utilizare a mailului, la asta te referi? Ca am aruncat un ochi si nu mi s-a parut ceva ciudat (e drept ca nu m-am uitat cu atentie).
desprecopii spune:
Foarte interesant subiect. Sper sa inteleg si eu despre ce este vorba.
Din cate stiu eu, aproape toate tarile Uniunii Europene au semnat ACTA. Cred insa ca merita o dezbatere publica in Romania, inainte de a semna un protocol de acest gen.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
viviana spune:
Nu prea stiu multe despre ACTA, insa aseara am auzit un comentariu la un post de tleviziune.
Barbatul acela spunea cam asa:
"Este ca atunci cand cineva inchiriaza un apartament unor persoane ce comit o crima, ca apoi sa fie tras la raspundere penala pentru ceea ce s-a intamplat in propriul apartament. Asta ar insemna ca toti proveider-ii de internet sa-si ia masuri de precautie ca lucruri reprobabile sa nu se intample in ograda lor. Ceea ce implicit duce la incalcarea intimitatii si a liberei exprimari"
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
salcia spune:
Mirela, nu, unele tari europene au refuzat sa semneze ACTA, in schimb se pare ca Romania a semnat asa, "avant la lettre", pentru a face pe cobaiul . Parlamentul European s-a aratat impotriva acestui act, iar raportorul din PE pe acest subiect a renuntat la aceasta functie in semn de protest.
desprecopii spune:
Salcia,
uite ce scrie aici
ACTA has been signed by: Australia, Canada, Japan, South Korea, Morocco, New Zealand, Singapore, the US, the EU, Austria, Belgium, Bulgaria, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Poland, Portugal, Romania, Slovenia, Spain, Sweden and the United Kingdom. sursa: http://www.zdnet.co.uk/blogs/communication-breakdown-10000030/acta-facts-misconceptions-and-questions-10025310/
Cum adica 'cobai' ?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
salcia spune:
Da, Mirela, unele tari au semnat, altele nu (in UE de ex. Germania si Olanda). Cand am spus "cobai", m-am referit la faptul ca nu stim exact cum se vor aplica in practica prevederile ACTA. Ideea e ca vom fi atent monitorizati ca sa se evite "derapajele", si astfel incet-incet ajungem la scenarii de tip "Big Brother"...