Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (44)
Raspunsuri - Pagina 4

ainotna spune:
Am ras cu lacrimi si de hanoracul lui Raducu (Pufescu) si de sevrajul lui Vichisor (Bumble)
Michelle, merci de reteta.
Paula, asa e cu vaccinurile, asa m-am gandit si eu cand am citit prima data articolul, ca degeaba mi-l accepta la gradi dupa ce ma cert cu ei. Dar poate nu-i cazul, mai sunt si exceptii (de altfel cum sunt si doctori care nu si-au vaccinat copiii). Cat despre Cristela, eu citesc si iau doar ce-mi place :) Oricum am facut cateva retete si au avut succes toate. Ultima "Tarta de ciocolata fara ciocolata" am facut-o deja de doua ori...

maurice spune:
Citat: |
citat din mesajul lui palomina Maurice, de unde cumparati voi pestele? la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010 |
De la Metro, primesc peste proaspat martea joia si sambata.

maurice spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puiutz_mic Maurice, vai biata Sara! Si cum se alimenteaza/hidrateaza in perioada de eruptie a aftelor? Cat dureaza boala asta? Pupam si insanatosire grabnica! |
Multumesc, deja este mai bine, a mancat niste fire de macaroane. Asta e problema cea mai mare in boala asta, ca se pot deshidrata usor,slabesc, unii nu suporta nici sa-si inghita saliva. Dar am avut noroc, ea a putut bea apa, si a baut azi zeama de supa. Dar recupereaza dupa. Dureaza 4-5 zile aftele.

palomina spune:
Maurice, merci mult ! Deci din Metro.... O sa dau si eu o raita maine, poate, daca nu, marti!
Fetelor, eu ma simt de-a dreptul mama denaturata cand vad cat mananca puii vostri! Noi mancam asa-
Ora 6 -7-8 tzitzi
Ora 10.30-11 - mic dejun care consta in fructe- mere, banane, ananas ( piure, precum bebelusii!) cu cereale, rareori paine cu branza si cascaval ( dar ar insemna sa nu mai manance fructele)
Ora 13.00 rareori un biscuite sau banana plus tzitzi dupa care somn ( am incercat sa-i dau pranzul inainte de somn dar nu reusesc)
Ora 16-17 pranzul - ciorba de gaina cu muuuulte legume, foarte groasa, piure de cartofi cu ficatel, mancare de linte, mancarici diverse cu ce legume avem prin frigi si mai strecor si cate un outz . De prin vara nu i-am mai dat pui din supermarket ( Crissy, merci de atentionare!) oricum, nici inainte nu-i dadeam prea multa carne de pui. Gaina avem de la bunici si tragem de ea vreo 3-4 saptamani....
Ora 7-8 cina- iaurt cu cereale, cereale cu lapte Humana ( am incercat sa-i dau gris cu lapte, orez cu lapte facute de mine- nu vrea, oricum acum nici din astea nu prea mai vrea.
Ora 9.30- tzitzi plus somn pana la 8-9 dim
Mentionez ca in afara de tzitzi toate mesele sunt insotite de miorlaieli care adesea dau in urlete!!!!!
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

palomina spune:
Saptamana asta l-am cantarit- 13 kg
Ideea e ca e anemic ( stiu de la analizele din toamna) , pediatra mi-a dat fier dar eu m-am incapatanat sa nu i-l dau mizand pe faptul ca imbunatatim alimentatia .... Am uitat sa mentionez mai sus ca nu lipseste spanacul si carnea de vita ( o data pe sapt) . Oricum, cand i-am zis pediatrei ca as incerca inainte sa vad ce fac cu alimentatia, mi-a taiat-o scurt ca degeaba fac eu meniuri elaborate ca tot nu se asimileaza fierul din alimentatie.
Si pe cand sa ne " apucam de treaba" cu mancarea, na ca s-a facut mofturos sa-i dau totusi fierul ?!
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

bamboletta spune:
mamicile si delfinasii
Crispo- sunt pe aici va citesc dar fara chef de scris...teoretic asa ar trebui sa am mai mult timp acum cu Antonia la gradinita dar nu stiu cum fac ca tot nu-mi ajunge timpul...am inscris-o si la balet..ii place f mult...o duce sotul de 2 ori pe sapt.
La MI nu venimsi imi pare asa rau...dar chiar nu avem cum...
Nu am o stare f buna...ma simt obosita si fara chef de nimic...simt ca nu mai fac fata cu amandoi Antonia mai are de facut teme de la gradi sau vrea sa deseneze...construiasca...ei daca David ma vede mai mult cu ea ma solicita si el in acelasi timp...sau vine si strica trage ce face Antonia...incep tipetele eu imi pierd rabdarea...offf e greu
Bumblebee- asa e si David cu tigaile...oalele e inebunit dupa ele...cand gatesc e si el prezent sa-i dau cate o cratita...altfel e jale...faza e ca mi le duce in toata casa...ma impiedic de ele si nu-i ajunge doar una vrea mai multe
Histamina- parca tu ai intrebat cine mai ia Cezarette...eu am luat 2 luni si am renuntat la ele...aveam dureri de cap...nici nu mai stiam cand e menstruatia si cand nu...sangeram 2-3 sapt pe luna...asa ca m-am lipsit de ele si imi e mult mai bine...tot astept sa-mi pun steriletul pe 1-2 luni.
Victo- da se joaca Antonia cu masini si inca cum...se cearta cu David de la ele...parca e baiat...eu tot mai sper sa venim...
David tot cu dragostea lui tzitzi eu inca mai sper sa renunte singur sa se intarce...seara ii mai dau bibe cu lapte HA dar nu prea ii place..e cam amarui la gust.
Din toamna Antonia ar trebui sa intre in grupa 0 la scoala...o sa aiba 5 ani si 10 luni...ne tot gandim daca sa o dam anul asta sau sa o mai lasam un an la gradinita...dar asta ar insemna sa intre in clasa 1 la 7 ani si 10 luni si mi se pare cam tarziu
merg si eu la somn...n buna delfinariu

nela_didea spune:
Hello! Mai io nu stiu, fac si eu ca Crispro...mancare traditionala de cand ma stiu: cartofi, mazare, morcovi, telina,fasole verde, patrunjel si ceapa. Cam din astea se compun legumele noastre. Referitor la carne...vai mama mea...only carne din supermarket, fie ea de pui, curcan sau alte oratanii, n-avem alta sursa, din pacate.
Meniul lui Alex:
7.30-8.00- 120ml lapte
somn pana pe la 10.30
11.30-12.00- suc de fructe facut de mine(mar,portocala,morcov),o felie de paine unsa cu branza sau branza proaspata cu smantana si un iaurt, sau cereale de la Milupa, sau zacusca facuta de mine, sau ou fiert cu branzica si un fruct(para,mar)
14.30 - o supa sau o ciorba de legume cu orez si cartofi sau supa cu galuste(ii place f mult)
somn pana la 17.30.18.00
18.30- un pilaf de orez cu legume si carnita de pui sau vitel sau spanac cu out sau tocanita cu carne si pireu sau mamaliguta. Mai fac si cate un orez cu lapte sau gris cu lapte cand mi-e lene sa gatesc felul 2.
pe la 21.00 ii mai dau o branzica deaia danonino goala si la 22.00-22.30 inca maxima 120 ml lapte.
Intre mese mai roade un biscuit sau covrig(ii place f.mult).
Va pup!

saddie spune:
Seara buna sau mai bine zis buna dimineata!
pufescu super ai sintetizat informatiile despre nutritie. Majoritatea cartilor si documentarelor le-am citit/vazut deja dar n-as fi fost in stare sa rezum asa . In plus mi-am improspatat memoria
. F. tare Raducu cu hanoracul
. La Medeea n-am observat sa aiba haine preferate, in schimb are unele pe care nu le sufera. Urla daca incerc sa o imbrac cu ele.
paula am zambit cand am citit intrebarile despre carne, pentru ca m-am recunoscut pe mine in urma cu 6-8 luni. Nu intelegeam cum sa traiesti fara carne iar daca o zi nu aveam mezeluri in casa eram terminata. Nu gatisem in viata mea linte, seminte, germeni iar de unele nici nu auzisem. Eu am inceput sa citesc despre nutritie de cand am inceput Montignac si de acolo am ajuns la restul.
maurice sanatate multa Sarei, mititica cred ca s-a chinuit tare.
crispro si noi avem tot lapte simplu la cina si chiar si asa bea putin 140-160 ml. In general la noi programul e asa:
- 7/8 trezire si lapte simplu
- 10/11 gustare - paine cu gem/branza, omleta, piure de fructe cu cereale macinate, fulgi miere/agave si mai nou pudra de roscove
- 14 sau 16 (depinde cand doarme) fel principal - ciorbita/supa, macarica de ceva
- 18 gustare iaurt, banana, branzica Fagaras sau mananca ce mancam si noi
- 20:30 lapte
Nici noi n-am facut ROR-ul inca. Stau cu el in frigider de 5 luni si nu stiu ce sa fac.

crispro spune:
Neata!
Am avut o noapte buna, ce bine!!! Somn de la 21:15 pana la 8 , cu 2 treziri, un pic de leganat, dar fara stat treaz.
Nela, ma bucur ca ne mai citesti!
Mersi fete de meniuri. Mai iau sineu o idee de la voi, tare bine e. Vlad mananca bine, mai nou si lp bea bine- 210ml dimineata si 240 seara. La pranz cam 250 g de fel II. E un pofticios de numa. Dar mai mult decat sa guste, ii place sa admire. Am scos un platou de praji din frigider, sa mananc. Repede ca vrea si el. Am zis ca i le arat asa pe platou, sa vad ce zice. si daca ii e musai, ii dadeam un biscuite. Nici nu a pus mana pe ele, doar se uita si zicea "oaiiii, titi!"- adica sunt frumoase. La fel fce cu platourile de mancare, tavite de covrigei-le admira de numa.
Peste zi e cumintel, se mai joaca si singur. Sunt tot pe langa el, dar e muult mai usor acum. Apuc sa imi beau cafeaua, mai pot face una, alta prin casa ( nu multe, si impartite in fractiuni de 3-5 min), dar e ok. Ma bucur ca nu mai mananca cu jucarii, cu telefon. Ii dau si lui lingurita, mai povestim, ii mai zic un cantecel, o poezie.
Ma duc la masaj, abia astept!
Va pup, weekend fain!
Sa-l ajutam pe Alex