Un copil? Doi? Ce parere aveti?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Mai mult, baiatul fiind mai mare stie mai multe de la scaoa, de ex stie sa citeasca si l-am incurajat de multe ori sa o invete pe fata sau sa ii citeasca ei ... Nu vrea, dar spune parca cu dispret ca sora-sa este mai mica si habar nu are de nimic ...comparativ cu el desigur care le stie pe toate ...

Buflea,parerea mea e ca greseti punind presiune pe cel mare!Nu e datoria lui s-o invetze pe fata sa citeasca!

Involuntar parintzii pun responsabilitatzi imense pe umerii copilului cel mare!Asta poate fi una dintre cauzele rupturilor d emai tirziu!

Cred ca o gestionare corecta din partea parintzilor a sentimentele vis a vis de copii,este de fapt reusita legaturilor strinse de mai tirziu!

Bineintzeles ca si caracterul si personalitatea fiecaruia isi pune amprenta!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Si eu imi doresc de foarte mult timp inca un copil, insa din pacate, sotul meu nici nu vrea sa auda.
Iar sa il fac fara acordul lui nu prea vreau.
Asa ca daca aveti sfaturi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Daca vrei un copil cu sotul tau, acordul lui trebuie sa-l obtii. Vezi de ce nu ar vrea un al doilea copil, ce temeri are, eventual sensibilizeaza-l la gandul unui bebelus, la faptul ca le va fi mai bine copiilor, daca sunt cel putin doi, cand or mai creste si voi veti imbatrani...si tot asa. Tu-l cunosti cel mai bine, ar trebui sa banuiesti cam ce corzi sensibile are...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Nu, nu ... m-ai inteles gresit ...nu pun presiune. Am incercat insa sa ii apropii asa, el fiind mai mare, sa se simta mai mare si mai util cu ea si ea fiind mai mica sa-l accepte pe fratele ei. Mi s-ar fi parut o solutie buna de a constientiza legatura dintre ei.
Nu a mers si n-am fortat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Buna ziua!

Si eu sunt adepta a avea 2 copii. Chiar acum sunt "in tratative" cu sotul meu in legatura cu conceperea celui de-al doilea. Avem un baietel de un an si 3 luni si as vrea sa intru din CC1 direct in CC2, singurul contraargument este frica ca nu ne vom descurca singuri cu amandoi fiind diferenta asa mica - 2 ani.

Am vazut ca au raspuns la acest subiect multe mamici care au copii cu diferenta de 2 ani sau chiar mai putin si as dori mult sfatul lor. Va multumesc

O zi buna!

Mami lui Matei Mihai 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Eu sunt una din cele care au intrat dintr-un CIC in altul...
Diferenta intre fete este de 1 an si 4 luni
Mi-am dorit dinttodeauna 2 copii (sau mai multi, dar e mai dificil, in orice caz nu unul singur). Eu am fost singura la parinti si imi pare f rau...
Am considerat ca pt un copil este f important sa mai aiba frati/surori, macar unul/una...
Deocamdata fetele se inteleg conform varstei lor, tin f mult una la alta, se cauta cand nu sunt impreuna, insa se si cearta, impung o gramada pe te miri ce... pe urma se impaca repede, iar se "racaie" si tot asa...
Imi doresc ca mai tarziu sa se inteleaga, sa fie prietene nu rivale.... caut mereu sa nu favorizez, sa le tratez pe fiecare asa cum este, cu plusurile si minusurile lor

Doina1984, pai ramai acum gravi, ca sa prinzi fix 2 ani intre copilasi, pe urma daca nasti dupa finalizarea CIC, trebuie sa te reintorci la serviciu, sa intri in prenatal, sau in prenatal direct daca sarcina e mai avansata... merge si asa... de fapt nu mai stiu in conditiile noii legi care varianta ar fi mai avantajosa...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburusca spune:

cand diferenta intre frati este mica, 1-2-3-4 ani, ei se simt oarecum concurenti.
atunci cand diferenta este de cel putin 5 ani, comportamentul celui mare se schimba oarecum in unul parintesc , ocrotitor.
diferenta intre soyul meu si sora lui este de 8 ani si mi-a spus ca intotdeauna sora-sa a fost o corvoada pt el. orice facea/ducea trebuia sa o ia dupa el, sa fie grijului. normal ca nici de joaca nu mai avea chef. dar relatia si acum, maturi, este tot una ocrotitoare, se inteleg bine,amandoi sunt grijuli si cu mama lor.
stiu cu corvoada fratelui muuult mai mic si de la o vedeta din muzica populara- Niculina Stoican. ea are o sora cu mult mai mica si tot timpul mama ei ii zicea- vezi ce face aia mica...aia mica mereu, fapt pt care ea a decis sa faca doar un singur copil.
la faza asta parintele greseste.
cand am spus ca sa nu existe preferati ,sa fie tratati identic, ma refeream ca sa nu existe preferat tocmai ca fata este mai ascultatoare si docila si baiatul intra in conul de umbra pt ca este mai nazdravn. nu stiu cum sa expum mai bine- trebuie tratati identic si parecum diferit, adica ei sunt unici, nu se aseamana nicicum, trebuie intelesi dupa firea si personalitatea fiecaruia.
si referitor ca primul copil este intotdeauna mai istet/fasnet, mi-a ramas rezumatul unui articol citit candva. si analiza problema de ce primul copil este mai istet, face totul cu mai multa usurinta ,iar al doilea este mai lent, face legaturile mai greu. si am retinut ca de fapt ei sunt la fel de inteligenti, doar ca primului nascut i s-a acordat mai multa atentie. a fost ceva vreme pana cand a venit fratiorul si dupa venirea lui, tot primului i s-a acordat atentie mai mare deoarece este mai mare, el urmeaza sa intre curand la gradi/scoala, deci cel mic mai poate astepta in patut/la desene/sau mai putina atentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgy76 spune:

La 36 de ani ai mei ma gandeam sa mai amanam 2-3ani sosirea celui de al doilea copilas,nu are importanta cred varsta pana la urma atat timp cat un ingeras te intinereste odata cu sosire lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Doina, nu exista interval "standard" intre copii. Intre baieti sunt 3 ani si 3 luni si asta pentru ca al doilea l-am asteptat un an de zile pina sa se declare. Cea mica a venit prea repede, dupa 9 luni eram insarcinata, la 18 luni venea papusica pe lume.

Greu e nitel cind poarta scutec amindoi si cind trebuie dusi amindoi in brate. Imi aduc aminte de mine cu doi mici in brate coborind scarile de 5-6 ori pe zi.
In rest, nu e nici o problema, te asigur !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Multumesc pentru raspunsuri

Mik, si acum ma doare spatele si e doar unul

Mami lui Matei Mihai 26.10.2010

Mergi la inceput