Lei-Fecioare -Balante 2012
Raspunsuri - Pagina 14
brigitte07 spune:
e incurajator sa pot sa imi pun si eu povestea...ne-am casatorit in luna mai 2010 si in noiembrie 2010 am renunatat la anticonceptionale...nici nu ne-am fi gandit ca in decembrie 2010 deja voi ramane insarcinata...bucurie mare in familie...mai am o sora mai mare maritata, care nu are copii inca...deci bucurie mare pt primul nepotet/tica, insa in februarie s-a oprit in evolutie...de atunci chinul de pe lume...cd mi-a zis doctorul ca s-a oprit in evolutie nu am vrut sa cred...luam in continuare medicamente de sustinere a sarcinii, pana cd s-a declansat si am pierdut sarcina acasa...am avut dureri f mari...poate credeti ca sunt putin dusa cu capul :))) si eu imi fac griji uneori in privinta asta :))) dar pe mama cand m-a facut a programat-o la chiuretaj si pe cand a mers la chiuretaj i-a facut o ultima radiografie si a vazut ca ma dezvoltam...asa ca nu am avut curajul sa merg ziua urmatoare la chiuretaj si apoi a urmat weekendu si nu erau anestezisti...nah asa s-a intamplat
brigitte07 spune:
dupa perioada de recuperare am incercat sa avem copii din nou...si a urmat un sir lung de alarme false...cum trecea o zi si nu imi venea ciclul deja eram "gravida" si aveam simptome false...acum imi vine sa rad cd ma gandesc, dar atunci nu mi-a fost asa de usor cu deceptiile...acum la un an de atunci cred ca sunt insarcinata...nu au trecut multe zile de cd nu mi-a venit ciclul...ultimull-am avut in 02.01.2012...oricum acum am fost relaxata si de vreo 2 luni chiar nu am mai insistat, chiar pot sa spun ca am renunatat la idee pt moment ca am vazut ca sunt prea "obsedata"...mi s-ar parea chiar nebunesc sa fiu tinand cont ca s-a intamplat doar o singura data sa avem relatii intime in perioada de ovulatie, dar cred ca s-a nimerit chiar in ziua fertila 16.01.2012...stiu data pt ca am fost in vacanta la munte...nah acum astept cu emotii...simptome sunt...de altfel e si teama multa...Domnul sa ma ajute
Bob_Pixel spune:
Brigitte, ar trebui sa-ti faci un test ca sa stii sigur sa te poti medica, sa te menajezi. Daca ai test pozitiv, parerea mea ca prim pas e sa mergi sa recoltezi betahcg la 2 zile distanta si neaparat progesteron. Daca ai avea un deficit de progesteron si astepti 2 saptamani sa mergi la doctor, nu ar fi bine. Daca ai dureri de burta, poti lua fara grija no-spa, in sarcina e permis. Hidrateaza-te bine, fara efort, fara ridicat greutati! Dar fa-ti testul ca sa stii cum esti! Bafta si sanatate !
Bebe dragonel la bord !
aniast72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nu_mai_stiu .Drept urmare aman de 2 zile sa-mi cumpar vitaminele Elevit si de 2 ore de cand mi le-am cumparat ma uit la ele si nu am curaj sa le beau.Eu abia si abia beau acidul folic si ala imi ramane in gat.Cred ca o sa le sfaram cu toate ca am auzit ca au un gust superb. graviduta fericita 7+ |
Vitaminele se iau din al doilea trimestru de sarcina, pana atunci doar acid folic! Asadar, mai ai putin sa te relaxezi fara "pastile mari".
Bob_Pixel spune:
citat din mesajul lui aniast72 Vitaminele se iau din al doilea trimestru de sarcina, pana atunci doar acid folic! Asadar, mai ai putin sa te relaxezi fara "pastile mari". |
La prima sarcina am luat acifol si elevit din start.
Iar acum urmez un tratament prescris la Fundeni si aprobat de medicul meu : acifol, vitamina e, magneb6, cetebe, femibion, aspenter, omega 3.
Bebe dragonel la bord !
nu_mai_stiu spune:
brigitte07 gandeste pozitiv si nu te descuraja.O pierdere de sarcina e o durere imensa,dar poate te-a ferit Dumnezeu de un necaz mare.Doamne fereste daca nasteai un copil cu probleme.Sfatul meu este sa iti faci un test si daca este pozitiv sa mergi la medic.Durerile de burta sunt normale in sarcina ,dar depinde cat de tare te doare pe tine,de aceea este bine sa te vada un medic .In ziua de azi exista remediu pentru orice.Sanatate multa si sarcina usoara !
aniast72 - vitaminele mi le-a prescris medicul.Dar mi-am spus nemultumirea mea despre doctorita si marti am programare la alt medic.La care si raman,ca am recomandari bune.
Bob_Pixel urasc sa iau pastile ,mai bine fac injectii...cand ma uit ce lista de pastilute ai insirat mi se ridica parul pe mine.
graviduta fericita 7+
Bob_Pixel spune:
Andreea, nici eu nu ma reped sa iau pastile, dar am incredere in ce mi s-a prescris. Practic sunt niste vitamine atat pentru mine cat si pentru bebe si aspirina pentru cardiaci (de care am nevoie, se pare). Sincer, cred ca fara aceste vitamine nu as rezista sarcina asta, pentru ca ma simt un pic rau, am greturi rezonabile, dar suficiente cat sa-mi taie pofta de mancare, sunt mereu palida si slabita. Deci orice plus de energie, mai ales si acum, iarna, pentru mine e binevenit.
Sarcina trecuta cand am luat elevit, nu m-am ingrasat deloc peste masura si nici nu am mancat mai mult. Eu zic sa le iei fara probleme, nu poti stii in ce punct bebe trece sa-ti manance tie resursele, deci ar trebui sa-i asiguri papabun.
Bebe dragonel la bord !
nu_mai_stiu spune:
Bob_Pixel daca le fac praf cu un ciocanel le beau,dar de inghitit nu pot ... nici aspirina nu imi aluneca pe gat dar ce sa mai zic de bomba asta.Am auzit ca au si un gust superb.
Eu nu inteleg de ce mi s-au prescris.Nu mi-e absolut deloc rau,nu vomit,nu ametesc,nu mi-e greata,analizele mi-au iesit mai mult decat perfecte.
Numai la noi in Ro se dau medicamente la gravide.In Anglia,Germania,Franta nu se da o pastila la gravida.Astea sunt tarile unde stiu sigur fete care au fost insarcinate si nu au luat o pastila.Medicul iti prescrie reteta doar daca ai nevoie,cum e cazul tau.Ca te simti rau.
graviduta fericita 7+
lulutza_1980 spune:
salut. sunt o viitoare mamica de inceput de septembrie...inca astept sa treaca cele trei luni de "siguranta "...vroiam sa-i raspund andreei :eu locuiesc in belgia si acum o sptamana am fost la control , crezand ca am deja 10 saptamani...se pare ca doar dupa datele lor ar fi fost asa , dar , la control mai amanuntit am descoperit ca erau 5-6 saptamani ...spre fericirea mea analizele sunt ok ...concluzia : mi-a dat vitamine ; o singura pastila ce contine tot ce e nevoie pt o sarcina sanatoasa....iar a doua zi , ajungand restul rezultatelor de la analizele de sange , doctorul mi-a prescris si hormoni ....deci peste tot se prescriu medicamente in sarcina , chiar de la aparitia ei...
e ciudat totusi ca tu iei aspirina ....e unul din medicamentele cu siguranta interzise...
o zi buna tuturor !
g_rainbow spune:
citat din mesajul lui brigitte07 dupa perioada de recuperare am incercat sa avem copii din nou...si a urmat un sir lung de alarme false...cum trecea o zi si nu imi venea ciclul deja eram "gravida" si aveam simptome false...acum imi vine sa rad cd ma gandesc, dar atunci nu mi-a fost asa de usor cu deceptiile...acum la un an de atunci cred ca sunt insarcinata...nu au trecut multe zile de cd nu mi-a venit ciclul...ultimull-am avut in 02.01.2012...oricum acum am fost relaxata si de vreo 2 luni chiar nu am mai insistat, chiar pot sa spun ca am renunatat la idee pt moment ca am vazut ca sunt prea "obsedata"...mi s-ar parea chiar nebunesc sa fiu tinand cont ca s-a intamplat doar o singura data sa avem relatii intime in perioada de ovulatie, dar cred ca s-a nimerit chiar in ziua fertila 16.01.2012...stiu data pt ca am fost in vacanta la munte...nah acum astept cu emotii...simptome sunt...de altfel e si teama multa...Domnul sa ma ajute |
brigitte, hai fa un test sa ne bucuram si noi cu tine. dupa ce ai pierdut prima sarcina ai investigat sa vezi dc ai pierdut-o? eu in locul tau as fi cautat niste raspunsuri, dar nici acum nu e tarziu daca n-ai facut-o. si mie i-au spus prima data medicii ''lasa ca data viitoare o sa fie bine'' si uite asa a doua am pierdut-o la 16 saptamani....dar asta e povestea mea, a ta o sa fie alta, cu final fericit
andreea, eu sunt de parere sa nu iei elevitul inca daca analizele sunt bune, dar musai acidul folic.....in primul trimestru poate aparea spina bifida la copil daca ai deficit de acid folic
bob_pixel, dupa tratament, esti o mutanta mica.....asa este? neaparat de la 18-20 de saptamani sa ceri masurarea IR-urilor sa vezi daca este de ajuns aspirina sau iti trebuie injectii
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010)
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota