Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (42)
Raspunsuri - Pagina 7
maurice spune:
Buna fetelor,
Va salut, am citit si eu capitolul asta, dar si pe sarite din urma, si vreau sa-i urez drum bun lui ochidut, vacanta placuta! Eu te inteleg cu emotiile, asa mi se intampla si mie, cu cat plec mai departe de casa cu atat creste proportional numarul de zile in care ma simt anxioasa inaintea plecarii. Luni plecam la munte, si deja mi-am pierdut pofta de mancare . Si la fel ca bumblebee, nu dorm bine noaptea dinaintea plecarii, ma agit ca o gaina.
Saddie, prietena ta procedeaza bine in acea situatie, si anume ca ii explica Medeei ca nu poate/nu vrea s-o ia in brate pt ca se supara fata ei. Nu poti sa-i ceri sa faca ceva ce nu simte. Gandeste-te ca pana la urma fetita ei va avea de suferit, pe termen mediu si lung, in urma comportamentului mamei ei.
Daca Medeea se supara, nu-ti ramane decat sa o dai jos din brate pe fetita prietenei explicandu-i ca fetita ta isi doreste sa o tina si pe ea cineva in brate si cum mama ei/prietena ta nu poate, pentru ca se supara ea, o vei lua tu pe Medeea in brate. Am scris cam alambicat, sper sa intelegi.
Pentru Medeea este o lectie pretioasa, faptul ca nu toata lumea o dragaleste exact atunci cand vrea ea, va invata sa faca fata la frustrarile de a nu obtine absolut tot ce vrei atunci cand ai chef, ca in viata uneori mai esti si ignorat.
Ochidut, la ce hotel stati?
matusa77 spune:
Saddie si tu ar trebui sa aplici aceiasi metoda ca mamica, fara suparare. Trebuie a te gandesti la copilul tau, si ea are de suferit cand e refuzata. Mie mi se pare cam mult posesivitatea la un copil asa mic, dar probabil o incurajeaza si parintii.Eu nu as tolera la Ducu asa ceva, trebuie invatat sa imparta, chiar si parintii, ce faci daca mai apare un copil- asta e parerea mea
eladea2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui matusa77 Saddie si tu ar trebui sa aplici aceiasi metoda ca mamica, fara suparare. Trebuie a te gandesti la copilul tau, si ea are de suferit cand e refuzata. Mie mi se pare cam mult posesivitatea la un copil asa mic, dar probabil o incurajeaza si parintii.Eu nu as tolera la Ducu asa ceva, trebuie invatat sa imparta, chiar si parintii, ce faci daca mai apare un copil- asta e parerea mea mama lui Ducu -nazdravucul 15 iulie 2010 |
treaba cu impartitu mai mult nu se aplica... mai ales daca ai un singur copil si toata atentia e in jurul lui...cand vine un alt copil, e clar ca nu va imparti nimic cu el...paote dupa o bucata de vreme, sau dupa ce va mai creste si va intelege de ce trebuie sa imparta...aici sunt multe de povestit...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
eladea2005 spune:
si eu as proceda cum zice Maurice...m-as duce la copilul meu si as lasa deoparte pe celalalt copil..asta e...instinctul matern e mai presus de celelalte...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Alice_Elena spune:
Eu am noroc cu mara deocamdata, nu isi manifesta gelozia. Chiar vine si ii da jucarii, ii aduce suzeta. Daca plange aduce pe toata lumea din casa la el. Iar cea mai tare e, tot cand plange asta mic, imi zice tzatze tzatze
Bine, e mai alintata de cand am venit cu el acasa, dar are si motive, soacramea ii face toate poftele
Acum e in cada se joaca cu niste jucarii de baie :))))))
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)
bumblebee spune:
L-am lasat pe V la cooroo gol si.. a facut.. kk, in sufragerie, pe parchet!! Ba mai mult, si-a infipt si mainile si s-a delectat .
Am uitat sa strig dupa Maurice si Pufescu, sa mai aflam si de puiutii vostri, de voi!
Saddie, si eu zic la fel, cand vrea Medeea brate, atunci ii explici celeilalte fetite ca si Medeea isi acelasi lucru ca si ea, asa cum ea l-a primit, asa il va primi si Medeea.
Nici al meu nu stie sa imparta, deloc deloc si nu e o chestie invatata, ca doar nu l-am invatat eu sa isi ia tot ce vrea, sa nu tina cont de ceilalti.
Oana, concediu placut, sa veniti cu o tolba de amintiri frumoase!
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad
tina_80 spune:
Eu sunt la bucatarie fac o ciorbitza de curcan si pilaf sarbesc cu pulpa dezosata maine am musafiri, vine sora mea de la Bucuresti
Am vazut Osteocarul pe blatul de la bucatarie si mi am adus aminte sa va scriu repede ca ii dau lui R cate 5 ml de 2 ori pe zi pana se termina flaconul, un flacon la 2 luni. E f bun, are calciu, magneziu si vitamina D3. noua ni l a dat in loc de Vigantol. Scrie pe prospect ca asimilarea calciului se face cand se administreaza si magneziu.
BTZ si AINOTNA puteti sa intrati pe net sa citit despre el sau sa intrebati medicul pediatru. Multa sanatate
katalina spune:
Doamne, cite burtici avem in delfinariu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma bucur enorm pentru voi!!!!!!!!!
Eu citesc pe sarite,
Va pup, si mi-e dor de voi
crispro spune:
Hmmmm, asta cu posesivitatea e un subiect delicat... Si mie mi-ar place sa nu faca Vlad urat la impartitul jucariilor. Cumva trebuie sa invete ca nu sunt toate ale lui, ca ne jucam impreuna sau pe rand cu aceeasi jucarie. Azi era Stefan ( nepotul ) la noi cu soacra. A luat Stefan o jucarie, a vrut-o si V tot pe aia. Soacra i-a zis lui Stefan sa i-o lase un pic la Vlad, ca el e mai mic, si ca imediat se joaca si el. A acceptat Stefan cat de cat. Si-a luat mai tarziu alta jucarie, la fel, Vlad sa i-o ia. Soacra iar, sa i-o dea un pic lui v, ca e mai mic. I-am zis lui Stefan sa se joace el cu ea, ca el a luat-o primul, si apoi se va juca V. V a protestat, normal. I-am explicat ca acum se joaca S cu acea jucarie, si i-am oferit alta juccarie care ii place. Nu a fost incantat, a marait, dar asta este. Mai ales nu imi place sa i se spuna lui S ca trebuia sa dea jucaria pt ca v e mai mic. Pai si ce? Daca el e mai mare inseamna ca nu vrea aceeasi jucarie acum??? No, greu de impacat. Oricum, intr-un minut s-a saturat si Stefan de acea jucarie si i-a dat-o de buna voie lui V.
Saddie, numai cand am citit m-am ofticat... Pai bine ca Medeea sta singurica, si cealalta fetita are atentia a 2 mamici. No, pai asta nu e ok. E delicata situatia, ca nici nu ai vrea sa superi mamica... Nu prea ai ce sa faci decat ce au zis si fetele. Lasi fetita cealalta, ii explici si ei, si mamicii, ca Medeea are si ea nevoie de tine. Si ea( fetita) se poate juca mai departe cu mama ei.
Sa-l ajutam pe Alex
saddie spune:
Fetele aveti dreptate si cred ca asa voi face de-acum, ii voi acorda atentie Medeei atunci cand o cere si o voi lasa pe cealalta fetita cu mamica ei. Mie mi-a fost nu stiu cum pana acum ca incepe sa planga si daca plec eu de langa ea dar nici situatia pe care v-am spus-o mai devreme nu-mi convine. Vorba aia pana la urma copilul meu are intaietate.
Maurice am inteles cum ai explicat si ai dreptate in ce zici dar nu sunt de acord cu ultimul paragraf. Medeea stie sa se joace foarte frumos singura si de cele mai multe ori asa face dar pana la urma e copil si e normal sa vrea si ea atentie. Din cele doua, parerea mea e ca cealalta trebuie sa invete ca nu le poate avea pe toate dar din nou e doar parerea mea.
La faza cu jucariile si cu impartitul lor nu ma agit ca stiu ca asa sunt copiii la varsta asta. Nici Medeea nu e tot timpul dispusa sa imparta si tipa si se da cu fundul de pamant dar in cazul asta ii explic ei ca nu e frumos si ca se poate juca mai tarziu cu o anume jucarie.
Ca sa dau un exemplu chiar de azi. M-a luat fetita de mana si m-a dus pe canapea sa coloram. Mi-a pus creionul in mana si in timp ce ii desenam a luat si pisica in brate. Mama ei statea pe fotoliu iar Medeea la un moment dat i-a cerut sa o urce si pe ea in fotoliu. Si de aici a inceput circul. Asta mica de la mine a inceput sa tipe "niu, niu, niu", eu am dat sa ma ridic sa o urc pe Medeea pe fotoliul celalat, astalalta mica plangea mai cu nesat ca de ce m-am ridicat si a culminat cu pisica care vroia si ea sa plece ca se cam speriase de atata agitatie si au urmat minute bune de urlete si plansete disperate ca nu mai stiam cum s-o impacam.