Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (42)
Raspunsuri - Pagina 8
eladea2005 spune:
crispro, asa e, ai dreptate...am citit si diverse articole de psihologia copilului si spune clar, ca nu poti spune copilului mai mare sa dea jucaria din mana unui copil mai mic, doar din cauza diferentei de varsta...
de ex, cu ai mei eu procedez asa: daca F sau E au in mana o jucarie pe care o vrea si celalalt in acelasi moment, evident, le spun frumos ca cel care are jucaria in mana are prioritate... cu alte cuvinte se joaca el cu jucaria, pt ca el a luat-o primul si cand se plictiseste de ea, o va lasa jos si o va lua celalalt...cu E tine faza, cu F e mai greu...dar perseveram...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
eladea2005 spune:
si cateva pozici noi...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
crissteo spune:
Eladea, da, si eu procedez la fel cu jucariile. Teo a fost pus si in fata frazei- da-i si lui albert jucaria ca tu esti mai mare si .... si a reactionat foarte prompt - a intrebat- pai si daca sunt mai mare nu am voie sa ma joc? Asa ca asta e singura solutie.
Si eu as sta cu copilul meu, e important sa stie ca mami e disponibila pentru ea, in primul rand pentru ea. Cu fetita cealalta sigur stie sa se descurce mama ei. Ii mai poti sugera si tu finut cate ceva daca vezi ca razboaiele se indesesc. Si teo oricat l-am invatat sa imparta nu dadeA nimic pana pe la 2 ani si ceva. Eu stiu ca face parte din dezvoltarea normala a copilului si nu are nimic de-a face cu egoismul de mai tarziu.
crispro spune:
Eladeea, ce faini is piticii tai! Un scump Filip cum coloreaza si el! Iar cand se pupacesc. Abia astept sa ii cunosc!
Saddie, noooo, io zic ca trebuie invatata cealalta fetita cu ne poate ca toata atentia sa fie numai pt ea. Pai tu nu poti sa pleci de langa ea, cealalta mamica nu o poate lua pe Medeea, nu e ok... Iar eu zic ca se poate sa inteleaga, cat de cat (cat poate un copil la varsta asta) prin explicat si consecventa.
Sa-l ajutam pe Alex
Victo spune:
salut
andreea am vazut baietii.MINUNATI! ce se mai pupacesc ei! (si ai mei se pupa dimineata si dupa ce vine stefan de la gradi.in rest nu
eu am alte dileme/probleme. incep operatiunea selectie bona. ma apuca toate alea prin stomac..ca ce fel de femeie o fi..ca daca ..ca parca..ca daca nu se ocupa..ioi..cate scenarii am in cap...
poate ca n-o sa ma hotarasc si il voi da la cresa.habar n-am. deci eu cu deciziile sunt varza.
vine maine o tanti, asa la telefon parea destul de ok. sa vad ce impresie imi lasa.
si mai astept un telefon de la altcineva. sa vad cand o chem si pe ea.
saddie spune:
Mno, va spun sapt. viitoare cum merge. Alfel mi-s dragi cand se joaca amandoua, se mai pupa, se mai imping sunt dulci foc iar Medeea tot timpul plange cand pleaca musafirii acasa. Si mie imi place ca mai pot sta putin la un paharel de vorba cu mamica cat timp se joaca piticele prin casa.
Victo dar bona pe care ai avut-o pana acum la Mihaita nu mai e disponibila?
Victo spune:
sadie, tanti aceea merge in alta parte, ca la mine au venit din vara mama, apoi soacra, ca imi trebuia cineva sa stea muuuulte ore.
eu ma gandisem ca o sa ma reintorc in conc. de crestere pana la 2 ani, cand vreau sa il dau la cresa, dar acum m-am razgandit , vreau sa merg in continuare la serv. dar la cresa sa il dau din toamna.
Alice_Elena spune:
Eu citisem undeva, ca la varsta asta nu de egoisti nu impart jucariile ci pt ca ei nu au notiunea timpului. Nu inteleg daca le spui ca peste 5 minute isi primesc jucaria inapoi, ei o considera data pe viata
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)
puiutz_mic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alice_Elena Eu citisem undeva, ca la varsta asta nu de egoisti nu impart jucariile ci pt ca ei nu au notiunea timpului. Nu inteleg daca le spui ca peste 5 minute isi primesc jucaria inapoi, ei o considera data pe viata Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011) |
deci de asta urla atat de disperat Raducu (al meu ) cand pleaca taica-su...crede ca e for ever...dupa mine plange numai cand ii este foame
in alta ordine de idei, Alice, cum te mai simti? a cedat febra? Sanii sunt mai bine?
E de coma Mara cu "tzatze, tzatze"
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!