Ciorbe de sezon
Raspunsuri - Pagina 3
tanima_i2002 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmena Un "truc" de la bunicile noastre este, ca orice mancare gatesti, se completeaza numai cu lichid fierbinte, indiferent ca este ciorba sau felul doi, pentru ca altfel "incrudeaza" preparatul final, chiar daca il aduci din nou la punctul de fierbere. Acum mai exact ce fenomen se intampla in oala cand completezi cu lichid rece, nu as sti sa explic, insa eu am sesizat ca pentru limpezime si pentru gust, este mai bine sa completez mereu cu lichid fierbinte(in categoria lichid intra fie apa, pentru supa,sau felul doi, fie bors sau zeama de varza pentru ciorbe...). Cred ca pana la urma este la latitudinea fiecaruia, eu respect insa si trucurile lasate de cei mai cu experienta decat noi... Si pentru ca mi-ati facut pofta am sa pregatesc o ciorbita de cartofi acrita cu zeama de la muraturi.. Carmen cu Stefan si Bogdan |
da...Si mama face la fel... Eu din lene bineinteles ca nu respect aproape niciodata aceasta invatatura, desi mama mereu imi aduce aminte "sa nu uit".
maria_alexia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Da, e o ciorba "grea", de iarna. Plus tarhon... Am stiut de unde esti pana sa vad ce scrie sub poza (ma rog, floarea...) ta...cele mai bune ciorbe cu tarhon le-am mancat la Sibiel, niciunde n-am intalnit asa cult pentru condimentul asta. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
deci mi-as fi desconspirat locatia la sigur
mie mi se pare ca tarhonul e chestie saseasca - ciorba asta prin excelenta. (Sibielul n-are nimic sasesc, dar retetele circula.)
mina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Ciorba radautzeana cu zeama de varza?????? (mie personal nu-mi plac ciorbele cu zeama de varzanici nu am facut niciodata,voiam doar sa va intreb de sarea din moare????nu e ciorba sarata???) Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Hahahaha eram cu foamea in gat in ziua aia si cu gandul la radauteana de acasa....nu, fara zeama de varza, eu am citit doar titlul subiectului si m-am repezit sa contribui, n-am vazut si primul mesaj ....
Deci nu, radauteana clasica, fara zeama de varza, Doamne Fereste!
De fapt eu nu prea gatesc cu zeama de varza, acresc cu zeama de prune.
A propos de ce s-a mai discutat, si eu pun lichidele fierbinti (sau macar calde) in mancare (apa, bors, supa, zeama de prune, etc) fiindca stiam acelasi lucru, ca adaugate reci incruzesc mancarea. C-o fi sau nu asa, nu stiu sa zic sigur, insa adaugate calde nu lungesc timpul de preparare.
Azi fac ciorba de cartofi cu carnati de Plescoi, acrita cu iaurt (fara zeama de varza :D )
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
andacos spune:
Aaaa...ok,am intzeles!
Eu am o nelamurire cu incalzitul lichidelor in ciorba si schimbatul gustului,dar cu legumele inghetzate cum e?
Ca din punct de vedere a legilor fizicecind pui legumele inghetzate in ciorba la fel are loc schimbul de temepratura!
Sau voi nu punetzi legumele inghetzate inc iorba?
Le soatezi din timp si asteptazi sa se dezghetze sau cum procedatzi?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Androix spune:
le punem inghetate si adaugam repede apa fierbinte ca sa contrabalansam.
Glumesc, eu pun apa rece la mancare. Soacra-mea pune calda si pe cuvant, nu zic doar asa, ca mancarea mea e mai gustoasa. Ciorbele cel putin. Pe gustate!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Glumesc, eu pun apa rece la mancare. Soacra-mea pune calda si pe cuvant, nu zic doar asa, ca mancarea mea e mai gustoasa. Ciorbele cel putin. Pe gustate! www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
yo-s sigura de asta,totusi soacra ta cum pune legumele,daca sustzine ca ce pui in oalatrebuie sa aiba aceasi temperatura?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
mina spune:
Facui ciorba de m-a laudat: Ciorba de cartofi cu carnati de Plescoi. Fara zeama de varza
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Rufus spune:
mina, da vizigotu' nu se plange ca-i iute?
Apoi, iaurtul are rol si de acrit? Adica smantana de gatit (aia la cutie) nu merge? Trebuie sa fie acrisoara?
Eu carnati de Plescoi d-aia de la Buzau n-am...dar am carnatii mei, afumati, uscatei...o sa folosesc d-aia.
Ca de facut, o fac sigur.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ali spune:
Sa va zic ca ieri am facut o ciorba de care spunea Maria-Alexia, cu cartofi, afumatura si tarhon?
Abia astept sa ajung de la serviciu sa si mancam...si ce dulce e carnita asta afumata...
OFFTOPIC: CorinaDani imi place citatul ....
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Facui ciorba de m-a laudat: Ciorba de cartofi cu carnati de Plescoi. Fara zeama de varza Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Mina, pentri reteta si pentru blog.
Mey, am o intrebare, de ce acresti cu zeama de prune si cum faci asta ?
(gatesti ca o moldoveanca, da' asta nu e deloc moldoveneasca).
On topic : supa la mine se face numai iarna. Ultima realizare : supa de zarzavat proaspat (cu leustean uscat) si taitei de casa.